Kedi tırmalaması.... Ne yapmalı?

bence acilen doktora götürün bakın bir olay anlatayım size, biz küçükken kardeşimle kediyi kıstırdık kenara kedi hem onu hem beni tırmaladı onunki micik bir tırnak batmasıydı, benimki bayagı buyuktu, anında doktor hem kardesime hem bana kuduz asısı yaptı cunku kedi banyo yaparken sonucta patillerini yalıyor, doğal olarak tırnak aralarındada mıkrop oluyor, hiç zaman kaybetmeyin ne olur ne olmaz, en fazla 2 3 gun gecerse ası fayda etmez gecmiş olsunnn

Bilmem bişey olur mu ama eğer bişey olacak olsa bana olurdu.
Ben tam bi kedi hastasıyım. Sokakta gördüğüm kedileri bile sevmeye çalışırım bir sürü tırmık atarlar inanın sayısını bile hatırlamıyorum.
Hatta kaç kere de baya kanadı elim o derece tırnağını geçirenler oldu daha bişey olmadı, kuduz olacağım günü bekliyorum kedilerle uğraşmaktan vazgeçemiyorum.

Şaka tabiki Allah korusun herkesi. Kedi de kuduza dair belirti hissettiniz mi peki?

İçinizde kalmasın sabah bi aşı yaptırın isterseniz.

ahaha beni de köpek ısırmıştı, kuduz merkezine gitmemiz gerekti kontrol için. neyse gittik, 10 gün köpeği gözlemleyin vs dediler, muayenemi oldum, çıktık. kuduz merkezi de konakta, ara sokakların birinde tam bir nostalji merkezi. eski evler, sokağa atılmış sandalyeler, kapı önünde kediler. ayyy canım diye el uzatmamla huylu kedi ısırdı beni , eşim tuttu tekra götürdü kuduz merkezine. alın bunu kapatın bir yere diye. dr olmuştu.

bi kedi severin hazin durumu daha

çocuklugumdann berii hayvanları çok severim vede küçüklügümden beri hala heryerim tırmık içinde.ben bişey olacagını sanmıyorum fakat içiniz rahat etmezse eger götürün yarın bi doktora tetenoz aşısını yaptırın.kuduz içinde size bi çizlge verirler.
hemen götürmenize gerek yok endişe etmeyin

Ben olsam 1 dk bile durazdım, aşı gerekip, gerekmeyeceğini bırakın doktorlar söylesin. Biz kimiz ki birşey olur yada olmaz diyoruz. Bin kişiyi tırmalanır birşey olmaz, bir kişi tırmalanır birşey olur. Risk almaya değmez.

Korkmayın ama mutlaka gidin.

Cevap yazan herkese teşekkürler.
Oğlumu acile götürdük. Doktor muayene etti ve" kedi tırmalamasından kuduz olmaz, Aşıları tamsa bir sorun yok.biz tetonozdan korkarız. Tetonoz yapıldıysa sorun yok" dedi.
Sonra kendi kollarını gösterdi ve " Ben de bir kediseverim. Her yerim tırmık dolu. Hep kedilerle iç içeyim ,İçiniz rahat olsun .Hiçbir şey olmaz." dedi.
Biz de rahatladık. Ama oğlumun hayvan sevgisi bir gün başına dert olacak. Hayvanları çok seviyor. Gelecekteki mesleği de seçmiş: Hayvan Doktorluğu.:)

ne mutlu size, hayvan seven kişiden zarar gelmez. gönlü güzel bir evladınız var. geçmiş olsun tekrar.

bence bır doktora gorunmenız de fayda var .en azından ıcınız rahat eder

Bişey olmadığına sevindim.
İnşallah hayvan doktoru olur oğlunuz ne güzell

canım kuduz kalmadı ki artık..bende kedi severim ister istemez tırmanırken falan çiziyorlar..

en fazla sinek ısırığı gibi tetanoz aşısı olur.kuduz merkezine gittiğimizde doktor hayvan 10 gün içinde ölmezse sorun yok dedi.

kuduz olan hayvan fazla yaşamaz zaten.kaldı ki insanlar bakıyor buna..ama sen yine de içini rahatlat..

Biz de gidince zaten küçükken yapılan aşıları tam mı, diye sordu doktor. Biz de tam yaptırmıştık. O zaman tetenoza aşısına gerek yok, dedi.
Siz de mi kedi tırmığı için gitmiştiniz kuduz merkezine?

Tabiki gidin hemen bende geçen sene kedi severken parmağımı tırnağı çizdi nokta şeklinde gidip aşılarımı oldum. Hastaneye gittiğimde izi bile geçmişti halbuki. Annem hemşire babam doktor ve dedikleri küçük bir ihtimal dahi olsa göze almaya gelmez.

4 5 yaşımdan 18 yaşıma kadar sokak kedileriyle beraberdim kollarim bacaklarim harita gibi gezerdm . Gereksiz panik yapmayın derim .

Kediden kuduz bulaşma olasılığı köpekten bulaşma olasılığından 200 kat daha düşüktür ki kaldı ki tırmalama ile bulaşma riski de düşük..

Konu baya eski ama okuyanlar illaki olacak. Oglum 17aylik. Cuma gunu sokam kedisi tirmaladi ve minik bir yer kanadi. Bu nedenle de 5 doz kuduz asisini illaki yapiyrlar. Risk almamak icin.

Aşı olması lazım.
Kedi kuduzsa karnındam iğneler falan yiycek daha kötü...
Gerçi kuduz olmayabilir hastalık kapmayadabilir ama yinede sağlık riske gelmez.aşı olsun

dun kedinin biri yapti heryerimde var sorun olmaz isirmadigi surece :)

Ustune batikon sur tsbi once sabunls orayi. Beni hep tirmalar her gorduhum kediyi severim cunku. Cocuguda cok korkutmayin hayvan sevgisiyle buyusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…