Benim evde 2 tane kedim var. 2 ayda bir aşıları yapılıyor. Sorun yok. Fakat 2 sene önce tatilde masanın altından besledğim kedi elimi tırmaladı. Kuduz ve tetenoz aşısı yapıldı hastanede. Bir doz tetenoz, 2 doz kuduz..
Valla canım küçükken kardeşimle beni kedi tırmalayıp dururdu biz de hemen aşı olurduk,süresi dolardı yine tırmalardı yine olurdukMaalesef aşısız riskli ne yapın edin aşı olsun evladınız tehlikeli sonuçta:18:
Sağol canım. Ama dün ikindi 5 gibi olmuştu. Üzerinden 24 saat geçti. Geciktik mi? Off ben de panik oldum. Yarın sabah gitsek geç mi kalırız? Fikrin var mı?
Teşekkürler. Acile mi gitmeliyiz acaba?
Bence tırmaladığında kuduz vs. bulaştırmaz direk tırnak bu sonuçta. Bir de geçen kendi kedimi veterinere götürdüğümde orda veterinerin sokakta baktığı kedilerden birini sevdim, kedi elimi ısırıp kanattı bayağı, veteriner sadece batikon sürdü problem olmaz dedi. Tabi bilimsel birşey değil bu söylediğim kendi görüşüm.
Kedi tırmalar tırmalamaz acile götürseydiniz keşke..
Muhtemelen bir şey olmaz zaten ama tedbiren ben çocuğumu götürürdüm açıkçası ne olur ne olmaz,çünkü hatırlarsanız birkaç sene önce mi ne bir ara yine kuduz vakaları olmuştu.Bir iki de olsa çıktı mı çıkıyor.Allah muhafaza tedbirinizi alın derim..
ooo bizim ailece heryerimiz faça izi gibi kedi besliyoruz evde kuduz aşısıda yaptırmadık daha bence endişelenmeye gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?