hamilelikde bulaşıyor
kediden bulaşıyor
tüyü ciğerine saplanıyor.
kist yapıyor
.......... bu böyle sürer gider
yok böyle birşey bende doğum yaptım evimde kedim vardı (8 aylık hamileydim o melek olduğunda çok zor günler geçirdim ). ve bizim semtteki kedilerin hepsi benim yawrum evimdeki kedinin aşıları tamdı ve bende tokso çıkmadı sokak kedileriyle hergün sarmaş dolaşdım hamileyken bile çünkü böyle bi mikrop oldugunu bilmiyodum öğrendikden sonra mama görevini eşime devreettim o kadar.
asıl tehlike yediğiniz yeşilliklerde iyi yıkanmamış sebzelerde. tokso mikroplu bir besine konan sinek sizin yediğiniz iyi yıkadım dediğiniz yeşilliğe siz görmeden konar ve size de geçebilir yani bu her insanın başına gelebilir illede kediden diye bişey yok kim kedinin dışkısını avuçlar yada avuçlasa bile elini yıkamaz kediden bulaşma ihtimali %10 ise yeşilliklerden bulaşma ihtimali yada çiğ ettin bulaşma ihtimali %90.
bugun annem kan tahlili yaptirdi.sonuca inanamadik.annemin yuksek derecede toksoplazmasi vardi ama simdi artik yok gibi yani normal rakam 15.0 ama annemde 14.9 cikti.ustelik bu gelisme kedi eve geldikten sonra oldu birde bir mikrobu daha vardi sitomegalovirus mu ne iste ondada keskin azalma var doktor sanirim evde hayvan beslediginiz icin bagisiklik kazaniyorsunuz o yuzden demis.inanilmaz ama gerçek:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?