Kedi

Arrietty_

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2018
26.787
110.392
598
Iyi gunler hanimlar
Haftaya kedi sahibi oluyoruz. Nerdeyse 3aydir bu ani bekledik.
Ama bizim Ilk evcil hayvanimiz. Ben ufakken annem balik bile almaya izin vermezdi.

Birkac sorum var.
Neler almaliyim kedimiz icin. Hangi mama iyidir. Kedinin cinsi onemli mi mesela mama konusunda.
Nelere dikkat etmeliyim. Hangi asi olmali

Veterinere giderseniz size bir aşi takvimi verilir ve kimlik cikartilir zaten.

Mama konusu biraz deneme yanilma yontemi gerekebiliyor. Mama kaliteli bile olsa her kediye yaramiyor veya kedi tadini sevmeyebilir. O yuzden başta kucuk tester seklinde bulabilirseniz oyle alin.

Orijen, Acana, N&D en iyi mamalardan, benim ki N&D yiyor yillardir. Yaş mama olarak schesir öneririm ya da gimcat, gimcat odul cubuklari ve multivitaminlerini de kullaniyorum kedime.

Kedimin eşyalari
Tarak var, tirnak makasi var, mama kabi ve su şelalesi var. Su şelalesini herkese tavsiye ederim buarada baya iyi. Bendeki drinkwell mini.
Kapali tuvalet kabi ve küregi+tuvalet önü paspasi

Oyuncak olarak fare, top, balik, tirmalama tahtasi, lazer gibi seyler var.

3 adet yatak var. Biri petek yatagi, biri acik yatak, biri perdeli kapali yatak. En çok petek yatagini kullaniyor bizim ki, bir de perdeli olani. Acik yatakta kediler pek yatmiyor tavsiye etmem. Boyle işte.

Almamanız gereken markalar:
Pro Plan, Royal Canin, Hill's, Bosch. (reçeteli mamaları hariç, reçeteli mama zaten hastalık durumunda verilir)

Bunlar haricinde de uzak durulması gereken markalar var ama özellikle bunları yazdım çünkü genelde veterinerler anlaşmalı oldukları için bu markaları önerirler.
Zamanla öğreneceksiniz elbette, mama içeriğinde mısır, mısır gluteni, pancar küspesi, pirinç olmamalı, tavuk değil kedi köpek besliyoruz.
Orijen ve Acana aynı firmaya aittir, protein oranları çok yüksektir, aktif olmayan evcillerde alerjiye sebep olabilir (Özellikle Orijen. Acana yine bir tık daha az proteinli. Bütçenize uygunsa alabilirsiniz)

N&D ya da Naturea alabilirsiniz, pahalı gelirlerse Brit Care olabilir. Brit değil Brit Care olacak.

Mamaları veterinerden değil evcil ürünleri satan sitelerden alın, daha ucuz olur hem de puan kazandırır.

hizlimama.com
kolaymama.com
petburada.com yıllardır alışveriş yaptığım güvenilir siteler.

Cok tesekkur ederim kizlar.
Turkiye de yasamiyorum siteleri kullanamam ama yazilan mamalarin bir kismi burda da var.

Ismi tam nedir bilmiyorum ama tirnaklamak icin birsey aldiniz mi. Yoksa gereksizmi.
Evimde oyle cok esya yok. Baya minimalist bir hayat yasiyoruz iki cocuk oldugu halde (4 ve 7 yas). Koltuklarim super halde degil ama tirmalar mi cok?

Cumartesi almaya gidecegiz ve ozaman tam ogrenirim sahibinden hangi asilari oldu diye. Ev kedisi ve cinsi Yari kutsal birman kedisi

Tam olarak bundan demek istedim

Eklentiler

• Screenshot_20190825_124907_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20190825_124907_com.android.chrome.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 80
Cok tesekkur ederim kizlar.
Turkiye de yasamiyorum siteleri kullanamam ama yazilan mamalarin bir kismi burda da var.

Ismi tam nedir bilmiyorum ama tirnaklamak icin birsey aldiniz mi. Yoksa gereksizmi.
Evimde oyle cok esya yok. Baya minimalist bir hayat yasiyoruz iki cocuk oldugu halde (4 ve 7 yas). Koltuklarim super halde degil ama tirmalar mi cok?

Cumartesi almaya gidecegiz ve ozaman tam ogrenirim sahibinden hangi asilari oldu diye. Ev kedisi ve cinsi Yari kutsal birman kedisi
Yurt dışı ise daha da bol olur mama seçeneği. Tırmalama tahtası almanız lazım, yoksa koltukları kullanabilir. Kedi çimi alacaksınız, arada sırada yiyecek. Bir de macun var, adını unuttum, azıcık yediriyorsunuz-yalatıyorsunuz onu ki yuttuğu tüyleri kussun, çıkarsın.

Kedinin cinsi pek önemli değildir genel olarak ama bazı ırkların huyları değişiktir van kedileri biraz vahşidir,britishler kucakta durmayı sevdirmeyi sevmez,scootishler de eklem rahatsızlığı bulunduğu için veteriner kapılarını sıkça aşındırmanız gerekir.Bence tirmalama tahtası alın çok tırmalamasa da bazen ihtiyacım duyabilir. Veteriner de tırnaklarını da kestirtebilirsiniz hiçbir zararı yoktur.Geri kalan her şey söylenmis zaten

Tam olarak bundan demek istedim

Benzer tirmalama tahtasi bizde var ama kedim kullanmiyor. :) Onun yerine kartondan olanlari tercih ediyor. Bu da kedinize gore degisebilecek birsey. Denemeden bilemezsiniz ama tirmalamasi icin birseyi mutlaka olsun ama benimki koltuk ve perdeleri baya yoldu yinede.

Bu aksam getirdik eve. Cocuklar cok heycanliydi. Hatta yatirdim suan ama uyuyamiyorlar. Kedi de oyun oynuyor tabi, duyuyorlar.
Eve gelince hemen kumuna koydum. Icinde dolandi biraz sonra Evi turladi. Koltugun altina girdi baya durdu orda. Sonra cikti cisini yapti kuma. Cocuklari biraz daha izledi sonra oyun oynadilar.
Ama yatagina hic yanasmadi daha.

Asilarida olmamis. Hic birsey yapilmamis. Ciftlikden aldik kediyi
Haftaya veteriner e goturecegim

Bu arada 10dk dir felaket sevdiriyor kendini. Ilk 2saat hic yaklsmadi. Simdi kolumun altina girip elimi yaliyor kafami oksa der gibi.
Umarim normaldir de bit pire var diye yapmiyordur

Hayırlı olsun kediler insanın hayatına neşe getiriyor. İnşaallah ona çok iyi bakarsınız. Çok keyifli günler geçireceğinize eminim

Kediler surtunerek sevdirmeyi sever evde de heryere surtunurler bitten pireden degil merak etmeyin ;) zaten bit olmaz pire olur... yavruysa kisirlasana kadar yaramaz olucak biraz kisirlastiktan bi kac ay sonra geciyor. Biraz isirmaya meyilli olabilir ama o da disleri kasindigi icin olucak dis degistirince gecicek 5 ayda falan ama isirmamasi aliskanlik haline getirmemesi icin isirdiginda elinizi cekin ve sertce hayir deyin.. tirnaklarini kesmeye ve taramaya yavruyken alistirin nasil yapicaginizi veterinerden ogrenin... cocuklar yada siz bi kac ay sonra alerjik reaksiyon gosterebilirsiniz gercekten agir bir astim tablosu seyretmiyorsa tum alerjilerin cozumu var hapsirik tiksirik goz akmasi burun akmasi tikanmasi problem degil bi sekilde geciyor. Ama biraz inat etmek gerekiyor bi anda gecmez benim yillardir var ama ne zaman azdigini biliyorum artik. Tuyleri duzenli taramazsam yada evi supurmeyi aksatirsam fena oluyor. Bunlara dikkat edebilirsiniz. Yani alerji var diyip hemen vazgecmeyin cunku gercekten agir astim disinda hepsi idare ediliyor. Kum icin temizmama.comdan micho hic fena degil gunluk temizlerseniz rahat edersiniz.. mama yavruysa kisirlasana kadar kitten yiycek zaten.

Iyi gunler hanimlar
Haftaya kedi sahibi oluyoruz. Nerdeyse 3aydir bu ani bekledik.
Ama bizim Ilk evcil hayvanimiz. Ben ufakken annem balik bile almaya izin vermezdi.

Birkac sorum var.
Neler almaliyim kedimiz icin. Hangi mama iyidir. Kedinin cinsi onemli mi mesela mama konusunda.
Nelere dikkat etmeliyim. Hangi asi olmali

1 yas civari kisirlastirin muhakkak, sagligi icin bu onemli.. bir de mutlaka camlara vs sineklik taktirin. Benim 6.kattan dustu:/ normalde atlamazlar yuksekten ama kus falan gorunce kendilerini kaybediyorlar. Fis ve prizleri kapakli yapabilirsiniz genelde kemiriyorlar. Bol sanslar:)))

Kedi kumu hakkinda yardima ihtiyacim var
Ilk önce oturma odasindaydi kum.
Ama baya koku yapiyor. Oturma odasindan balkon a cikiliyor. Kapali balkon. Oraya koydum kumunu, kapiyi gece Aralik biraktim. Sorun olmadi cikti ama acaba usudumu. Gece baya miyavladi

Kediler surtunerek sevdirmeyi sever evde de heryere surtunurler bitten pireden degil merak etmeyin :KK66: zaten bit olmaz pire olur... yavruysa kisirlasana kadar yaramaz olucak biraz kisirlastiktan bi kac ay sonra geciyor. Biraz isirmaya meyilli olabilir ama o da disleri kasindigi icin olucak dis degistirince gecicek 5 ayda falan ama isirmamasi aliskanlik haline getirmemesi icin isirdiginda elinizi cekin ve sertce hayir deyin.. tirnaklarini kesmeye ve taramaya yavruyken alistirin nasil yapicaginizi veterinerden ogrenin... cocuklar yada siz bi kac ay sonra alerjik reaksiyon gosterebilirsiniz gercekten agir bir astim tablosu seyretmiyorsa tum alerjilerin cozumu var hapsirik tiksirik goz akmasi burun akmasi tikanmasi problem degil bi sekilde geciyor. Ama biraz inat etmek gerekiyor bi anda gecmez benim yillardir var ama ne zaman azdigini biliyorum artik. Tuyleri duzenli taramazsam yada evi supurmeyi aksatirsam fena oluyor. Bunlara dikkat edebilirsiniz. Yani alerji var diyip hemen vazgecmeyin cunku gercekten agir astim disinda hepsi idare ediliyor. Kum icin temizmama.comdan micho hic fena degil gunluk temizlerseniz rahat edersiniz.. mama yavruysa kisirlasana kadar kitten yiycek zaten.

Uzun uzun yazdiginiz icin tesekkur ederim.
Isiriyor ayagima takmis durumda :)) hayir diyip cekiyorum ayagimi.
Tirnaklarini kestim sorun olmadi, tarak almam lazim tuylerini taramak icin.
Bende 7 yasindan beri astim ama, ama simdilik rahatsiz etmedi beni. Gecen hafta hapsurmaya basladim alerji sandim ama grip oldum ertesi gun. Kedi ile alakali oldugunu Sanmiyorum.
Her sabah temizliyorum kumunu. Ama baya koku yapiyor mama dan galiba. Baska mama bulmam lazim

Uzun uzun yazdiginiz icin tesekkur ederim.
Isiriyor ayagima takmis durumda :)) hayir diyip cekiyorum ayagimi.
Tirnaklarini kestim sorun olmadi, tarak almam lazim tuylerini taramak icin.
Bende 7 yasindan beri astim ama, ama simdilik rahatsiz etmedi beni. Gecen hafta hapsurmaya basladim alerji sandim ama grip oldum ertesi gun. Kedi ile alakali oldugunu Sanmiyorum.
Her sabah temizliyorum kumunu. Ama baya koku yapiyor mama dan galiba. Baska mama bulmam lazim

Ne demek bu konu bana zevk veriyor her zaman yazarim ;)

Isirma durumu belli bi sure sonra genelde bitiyor simdi dis kasinmalari falan var 1 yasa dogru biter. Ama siz hayir demeye devam edin. Inanin bazi kelimeleri cok net anliyolar.

Bende ventolinle geziyorum evde bazen ;) ama genelde temizligi biraz aksattiysam ve ortalikta cok kosturup toz kaldirirlarsa. Tarak gercekten ise yariyor dokulecek olan tuyleri havaya karismadan almis oluyorsunuz ustunden birde her veterinere gidisinizde furminator ile tarattirin sonra bide tarakla dokulenleri toparlayin. Zaten bebeklik asilari gecince 3 ayda bir gitmeniz yeterli ic dis parazit icin. Bide yilda bir karma...

Mamalar gercekten ciddi koku problemi yaratiyor ama ayni zamanda kumlarda bu konuda destek yada kostek olabiliyor

Kedi kumu hakkinda yardima ihtiyacim var
Ilk önce oturma odasindaydi kum.
Ama baya koku yapiyor. Oturma odasindan balkon a cikiliyor. Kapali balkon. Oraya koydum kumunu, kapiyi gece Aralik biraktim. Sorun olmadi cikti ama acaba usudumu. Gece baya miyavladi

Balkon kapiniza kedi kapisi actirin girip ciksin kendisi bi sure itirirsiniz zorla sokun ordan falan kumunun orda oldugunu anlasin kapali balkonsa sorun olmaz usumez o kadar ama yinede bastigi yere bi paspas koyarsaniz iyi olur tabi evij sicagina alisicak malum patisleri usumesin. Kedi kapisi ile sizde rahat edersiniz.. kiracilar bile yapiyor sorun olmaz

Balkon kapiniza kedi kapisi actirin girip ciksin kendisi bi sure itirirsiniz zorla sokun ordan falan kumunun orda oldugunu anlasin kapali balkonsa sorun olmaz usumez o kadar ama yinede bastigi yere bi paspas koyarsaniz iyi olur tabi evij sicagina alisicak malum patisleri usumesin. Kedi kapisi ile sizde rahat edersiniz.. kiracilar bile yapiyor sorun olmaz

Kapi komple cam malesef. Ayrica Yurtdisindayim ve kirada. Burda Kira evlere yapildigini hic gormedim.
Yun hali var sonra paspasi var ardindan kedi kumu var. Ama beton balkon. Bazen sanki disaridan daha soguk gibi. Pencerelerin arasi biraz acik. 1 veya 2 mm cok az yani. Hatta danimarka dayim, bir nevi kutuplar 🤣

Ever clean kumu iyi diye okudum bir baska Topicde. Acaba sizin fikriniz nedir.

Ya gece uykusu birde sorun. Alismadigi icin mi acaba. Yatak odamiza almiyoruz. Esim zaten hala istemiyor kedi, ama oglum icin mecbur katlaniyor. Oturma odasina geciyorum cocuklari uyutunca önce kucagimda uyuyor sonra kalkip yanimda. Ama 2 gun os yogunlugu, cocuklarin futbolu, okul da veli toplantisi derken hem fazla evde olamadik hemde aksam yanina cikmadim uyuya kaldigim icin. Ki hala bebek, annesini de erken kaybedince hala ariyordur herhal yakinlik

Kapi komple cam malesef. Ayrica Yurtdisindayim ve kirada. Burda Kira evlere yapildigini hic gormedim.
Yun hali var sonra paspasi var ardindan kedi kumu var. Ama beton balkon. Bazen sanki disaridan daha soguk gibi. Pencerelerin arasi biraz acik. 1 veya 2 mm cok az yani. Hatta danimarka dayim, bir nevi kutuplar 🤣

Ya gece uykusu birde sorun. Alismadigi icin mi acaba. Yatak odamiza almiyoruz. Esim zaten hala istemiyor kedi, ama oglum icin mecbur katlaniyor. Oturma odasina geciyorum cocuklari uyutunca önce kucagimda uyuyor sonra kalkip yanimda. Ama 2 gun os yogunlugu, cocuklarin futbolu, okul da veli toplantisi derken hem fazla evde olamadik hemde aksam yanina cikmadim uyuya kaldigim icin. Ki hala bebek, annesini de erken kaybedince hala ariyordur herhal yakinlik

Evet yakinlik arar bide kediler sizinle uyumayi sever benim esimde odamiza almiyordu simdi cocuklar niye yataga gelmediler diye bekliyor ;) kum orda kalsin alisir merak etmeyin zaten gunde 2 kere falan cikar. Bu arada bi donem karsta yasayip eksi 40 kusur gormus biri olarak soguk durumunu birazcik anlayabiliyorum sanirim;) dedigim gibi bastigi yer halili olsun gerisi beton olsun gezinmesin kuzucuk oralarda bisi olmaz. Eve geldiginiz zaman uyuyorsa uyandirin gece uyusun oynatin oyuncak alin falan. Ziplayan toplari yada bi yerden sarkan oyuncaklari seviyolar.

Everclean cok iyi bir kum turkiyede cok pahali malesef ben 1 yil kullandim ama kedi sayisi 2 ye cikinca mecbur biraktim. O kumla devam edebilirsiniz.

Merhaba kum kabı nasıl? Benim de bi ara koku yaptı. Kum kabını kapalı ama filtreli kum kabı aldım banyoya koydum sıfır koku bilginize.😊

Back
X