Sizi cok iyi anliyorum. 10 yasinda kedimin tirnaginin koptugunu ve kanadigini fark edip veterinere goturdum. Genel olarak kedim son birkac ayda biraz zayiflamisti ama hep zayif bir kediydi yemesi icmesi keyfi yerindeydi. Neyse. Vete gittik tirnagi icin. Bana kedimin dehidre oldugunu cok zayif oldugunu muhtemelen bir hastaligi oldugunu falan soylediler. Once inanamadim hani abartiyorlar diye dusundum. Dontgen kan usg yapmamiz lazim dediler. Neyse yapildi. Kalbinin cok buyuk oldugunu en yakin zamanda eko cekilmesi grektigini, karaciger degerlerinin yuksek oldugunu, hatta fip bile olabilecegini soylediler. Sok icindeydim. Seruma basladilar. 4 gun serum alacak sonra eko cektirin hemen ilac baslanabilir dediler. 3 gun iyiydi yemeklerini yiyordu mirliyordu eskisi gibi. Serumun son gunu bir anda kedim hizli hizli nefes almaya basladi. Vete göturdum. Pihti atmis olabilir oksijen tankina koyacagiz hemen eko randevusu alin dedi. Ertesi sabah o halde can havliyle istanbula goturdum kuzumu. Can cekisiyordu resmen. Akcigerleri su dolmus. Kalbi o kadar buyumus ki cok cok kotu durumda bu geceyi atlatirsa yasama sansi olabilir hemen oksijene koyun bu hayvani dedi doktor. Yine aceleyle vete geri donduk tanka koyduk. Gittim kan sulandirici ignelerini kalp ilaclarini aldim biraktim klinige. Aksama gelecektim bir iki saatligine eve dondum ki haberi geldi kotulesti diye. Gittigimde kalp masaji yapiyorlardi. Melek oldu yavrum. Hala da atlatamadim. Hep aklimda sorular. Ya tirnagi icin goturdum mutlu mesut hayvandi nasil bir anda gitti goturmesem olmezdi belki. Kalp yetmezligi olan hayvana serum verildigi icin akcigerinde odem oldu da mi gitti. Serum bazen hic akmiyordu ayarini az artiriyordum , serum hizli verildi de mi odem oldu? Ben kedimi ihmal ettim checkup yaptirmadim kalbinin hastaligini fark edemedim de mi oldu?
Hala kafamda. Ama arastiriyorum bakiyorum benim kedim iran kedisiydi ve bu kronikmis o kedilerde. Konjuktif kalp yetmezligi genelde olumcul ve cok sinsiymis bir anda olabilirmis. Muhtemelen birkac gun icinde evde olu bulurdunuz diyor vet ama ben kendimi ikna edemiyorum. Bazen tamam evet haklilar diyorum bazen de hala acabalar. Sanirim zaman tum bunlarin ustune bir ortu ortuyor. Eskisi kadar aglayip krize girmiyorum ama unutamiyorum da. Benimle yasayacak hep bu dusunceler sadece artik aci vermeyecek belki de cunku bizimle oldugu yillar boyunca ona bir bebek gibi baktik. En iyi mamalarda besledik. Onu coook sevdik. O da bizi cok severdi biliriz. Bu en buyuk teselli oluyor. Geride kalan 2 kedim daha var onlar bana guc veriyor, tuyleri kadar omurleri olsun hepsinin.