kedicikler

Tavuk ciğeri başka bir arkadaş daha demiş. Şimdi gidip alıcam :)

Sevmeye beklerim o zaman :)

Ay bunları Allah korusun ya evimde gözümün önünde bakabilsem keşke :KK43:
Bayılacaktır eminim,sevmeyen kedi görmedim ben bu zamana kadar. Kasaptan kemik alıp kaynatabilirsin,suyuna ekmek ,makarna ekleyip verebilirsin birde aklında olsun. Bebeklerin aç kaldığını düşünürsen devam sütü yada bebek mamalari var suyla hazırlanan onlardan takviye edebilirsin. Annesiz bebek kediyi devam sütüyle besledim uzun bir süre.
Çok tatlılar,inşallah güzel insanlar bulurlar yavrular.
Kolaylıklar dilerim

Evdeki yemeklerden asla vermeyin ! Kediler yaglı baharatlı salçalı yiyecekleri hazmetmekte zorlanırlar bu iyilikten çok onlara zarar verir. Anne kedi için wiskas juniorlar var yada friskes junior gibi fiyatı yüksek olmayan ama goodye nazaran bir tık daha iyi olan mamalardan alabilirsiniz yavru kedi mamaları emziren anne için daha iyi oluyor. Bebekler ayrıldıktan sonra belediyenizin veterinerine basvurup anne kedi için kısırlaştırma yaptırabilirsiniz

Bu kedi sahiplendirilecekse evet dediğimiz doğru , yok değilse mamaya alıştırmak doğru olmaz. Daha sonra kendi kendine beslenmekte güçlük çeker ?
....

Birde genel bir soru , gerçekten hayvanseverlere soruyorum ; kısırlaştırmak doğru mu ? Pek mantık yurutemiyorum.Ben üzülüyorum sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına. Doğalarıyla oynanıyor sanki..

balkonumda kedi doğum yapmış kızlar ve ben bunu 10 gün falan farketmedim muhtemelen hiç ses duymadım. 8 tane yavru var.

Şimdi onları daha güvenli kapalı otoparkın kuytu bir köşesine taşıdım anne kediyle beraber. İyi ki dün farkettim yoksa yağmurda ıslanacaktı zavallıcıklar.

Anne sürekli emziriyor bebekleri :)

Ama anne uzun süre aç kalmış balkonumda. Dün goody markalı konserve mama aldım hepsini bitirdi. Bu sabah bir konserve daha bitirdi. Kuru mama koymuş birileri ama onlrı yememiş gerçi ne marka koydular bilmiyorum. Su ve süt içiyor.

Pahalı mama vermek
Şimdilik hareket edemedikleri için otopark güvenli. Bir de çalışanları uyardım. Haberleri var sürekli bakıyorlAr. Kuytu bir yere koyduk araba falan olmayan bir yer. Önlerine boş kullanılmayan bir çöp kontenyırı kapattık. Gözükmüyorlar. Evime almak için deli oluyorum. Ama eşim bir daha eve girmez.

Biraz daha büyüsünler. Bahçeye çıkarıcam hepsini. Bahçede daha rahat ederler. Burda herkes besliyor kedileri zaten bahçede. Ama yavrular sütten kesilene kadar problemli. Küçük olanlar ölücek diye korkuyorum.

Tavuk ciğeri çok mantıklı. Gidip kasaptan alayım. Umarım tadını da sever.Çok teşekkürler.
Tadını seviyorlar hem de çok.Yavrulara süt yeter ama biraz Büyüdükçe onlara da tavuk ciğeri gibi şeyler yedirebilirsiniz.Bizim kedimiz emzirmeyi erken bıraktığı için biz sütle beslemiştik.
Bu kedi sahiplendirilecekse evet dediğimiz doğru , yok değilse mamaya alıştırmak doğru olmaz. Daha sonra kendi kendine beslenmekte güçlük çeker ?
....

Birde genel bir soru , gerçekten hayvanseverlere soruyorum ; kısırlaştırmak doğru mu ? Pek mantık yurutemiyorum.Ben üzülüyorum sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına. Doğalarıyla oynanıyor sanki..

her sene 8 tane doğum yaptığını Düşünelim.Ve her sene bu kadar şanslı olmayacaklar.8 yavrudan ikisi ezilecek,ölecek,hastalık kapacak,çocuklara oyuncak olacak,zehirlenecek,belki aç kalacak.Elbette bütün hayvanların sağlıkla yaşaması tek dileğimiz ama kısırlaştırmak çok daha sağlıklı.Kendi kedimi kısırlaştırdım,pişman olmadım açıkçası.

....

Kediler beslenmekte güçlük çekmez yanlış beslenme ile ömürleri kısalır. Hayvanların doğasını bozduk zaten o yüzden çevrede bulamayacakları vitaminleri bağışıklık sisteminin güçlenmesi için mama ile takviye etmeye çalışıyoruz.
Kısırlaştırma gerekli çevrede çok fazla vicdansız insan ve çocuk olduğu için malesef hayvanlara eziyet ediyorlar. Ayrıca kısırlaştırma kedilerde görülen kanseri de önlüyor.

....

1Sen 1Sen 'cim,:KK19:
onların doğalarını ellerinden aldık biz insanlar. Onlar doğada avlanarak yaşarlar,Yağmurda/karda ağaç kovuğuna sığınarak kendilerini korurlar..
Ancak her yer beton/apartman/cadde-sokak ve arabalar! Koskoca kapaklı çöp tenekeleri! Doğa yok!
Nasıl beslenecekler ve korunacaklar arabalardan ve kötü insandan gelecek tehlikelerden?
Maalesef onların çoğalmaması gerekiyor:KK43:
Doğan bebekler açlıktan (koskoca kapaklı çöp bidonlarına tırmanamadıkları için) soğuk kış koşullarından ve arabalardan kaçamadıkları için ve daha buna benzer sebeplerden dolayı zaten yaşayamıyor..
Çok üzücü çok..

M M e g , kalp kalp..

Burada okumuştum. Apartman kapısının önüne konan su ve mama kabı çok problem olmuştu.

Doğru biz insanların doğası bozuldu.

Mantıklı bakamadım bu konuda , duygusal yaklaştım.

M M e g , kalp kalp..

Burada okumuştum. Apartman kapısının önüne konan su ve mama kabı çok problem olmuştu.

Doğru biz insanların doğası bozuldu.

Mantıklı bakamadım bu konuda , duygusal yaklaştım.
İşte düşün,bir kap su ve bir kap mama bile sorun olabiliyor..:KK43:

Back
X