• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedilerde lösemi ACİL LÜTFEN BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLSUN:(

midwinter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2012
120
2
26
İstanbul
arkadaşlar merhaba. kedilerimden birine lösemiden şüpheleniliyor veteriner ne yazık ki olasılığın yüksek olduğunu söyledi tuvaletinde kan oluyor ve zayıflıyor. testler yapılacak, veterinere soracağım elbette ama şu an internette dolaşıyorum ve sağlıklı kedilerden ayrı tutulmalıdır yazıyor her yerde. ancak diğer kedilerin aşıları var. buna rağmen hastalanma ihtimalleri var mı?? ve kedilerde lösemiyle ilgili bilgisi olan var mı?? yardım edin lütfen.

Bir bilgim yok ama bende araştıracağım.. çok üzüldüm bu arada, yavrum benim ya offffff.. :((((((

Bizim bir tanidigin kedisine girtlak kanseri teshisi konmustu. Giderek zayiflamasindan, yemek yememesinden ve cok uyumasindan süphelenmislerdi. Sonra teshis konunca, hayvan aci cekmesin diye bir asi ile ölümüne karar verdiler ki bence de en mantiklisi bu. Normal bir insan bile ne kadar aci cekerken, hayvan agrisini sizisini ifade bile edemiyor. Bilmiyorum kanser teshisi konup iyilesen hayvanlar var mi ama kücük bir ihtimal icin aylarca hayvanin agri cekmesinden yana degilim. Ki sonunda da iyilesmeyecekse, aci cektigi ile kalacak...:43:

Bu arada diger kedilere bulasmasi gibi bir sorun da olmamisti. Annesi ve kardesiyle beraberdi o kedi.

Son düzenleme:
diğer kedilere bulasma yuzunden degıl hasta kedının bagısıklık sıstemı cöktugu ıcın ona saglıklı kedılerden mıkrop gecmesın dıye ayrı tutmak gerekıyor

Offf çok üzüldüm yavrum benim.Kıyamam yok mu tedavisi onlarda.Benimde bir kedim var hastalanmasın diye gözünün içine bakıyoruz bebeğim gibi öyle kıymetli.Ödüm kopuyor bir şey olursa diye.Şimdi bu başlığı okuyunca fena oldum.

Bilmiyorum kanser teshisi konup iyilesen hayvanlar var mi ama kücük bir ihtimal icin aylarca hayvanin agri cekmesinden yana degilim. Ki sonunda da iyilesmeyecekse, aci cektigi ile kalacak...:43:

Var tabii ki. Nasıl ki insanlarda iyileşme kanserin türü, ilerlemesi ve vücudun verdiği cevaba göre oluyorsa hayvanlarda da aynı şekilde. Tedavisi de yine aynı şekilde ameliyat, ilaç tedavisi veya kemoterapi olabiliyor.

İnsanların yakalandığı hastalıkların çoğuna kedi ve köpekler de yakalanıyor.

Konu sahibine de çok geçmiş olsun, ben de diğer kedilere bulaşmasındansa hasta olan kediyi korumak için diye biliyorum.

Cok uzuldum, gecmis olsun. Bu, feLV deniyor, aslinda bagisiklik sistemini cokerten, insanlardaki hiv virusu gibi etki gosteren bir hastalik. Maalesef virutik oldugundan diger hayvanlara da bulasir. Asilar guvenilmezdir, her bunyeyi koruyamaz. Bir cesit karantina uygulamaniz, risk almamaniz iyi olur.
Agzi var dili yok hastayi iyilestirmek zor ama cok iyi bakilan, cok sevilen ve sansi da yaver giden biri neden iyilesmesin?
Kim ne derse desin, umudunuzu yitirmeyin. Umarim, pisicik en kisa zamanda sagligina kavusur. Bu kedi milleti oyle kolay pes etmez, mucizeler yaratir!

hastalığı her neyse bi an önce iyileşmesini diliyorum :((
maalesef benim de yok bir bilgim
geçmiş olsun

Ah benim birtanem...
Kiyamam ona...:14::14:
Ne yazik ki bir bilgim yok, sadece mutlaka bir universitenin veterinerlik fakultesine goturun, en iyi tedavi ve bilgiyi onlardan alabiliyorsunuz...
Iyi haberlerinizi bekliyoruz...:43:

mehabalar benim kedim 1 hafta önce viral hastalığa sahipti, ölmek üzereydi ama kurtardık bir şekilde. hatta ishaldi kan geliyordu yavrumdan. ne olur umudunuzu yitirmeyin kurtulabilir. Allah acil şifalar versin

Var tabii ki. Nasıl ki insanlarda iyileşme kanserin türü, ilerlemesi ve vücudun verdiği cevaba göre oluyorsa hayvanlarda da aynı şekilde. Tedavisi de yine aynı şekilde ameliyat, ilaç tedavisi veya kemoterapi olabiliyor.

İnsanların yakalandığı hastalıkların çoğuna kedi ve köpekler de yakalanıyor.

Konu sahibine de çok geçmiş olsun, ben de diğer kedilere bulaşmasındansa hasta olan kediyi korumak için diye biliyorum.

Iyilesen var mi diye sorarken, iyilesme ihtimallerinin ne derece oldugunu sormak istemistim aslinda. Elbette iyilesen hayvanlar da vardir ama insanlarda nasil ki ölüm orani iyilesme oranindan fazlaysa ve bu kanserin türüne göre degisiyorsa, hayvanlar icin de belli bir statistik olsa gerek. Ayni sekilde tedavi edildigini de biliyorum. Cevrem hayvanseverlerle dolu. Ama ben suana kadar tamamen iyilesen bir hikaye duymadim. Sadece insanlarda oldugu gibi ömür uzatiyor tedavi ama hayvan agrilarla yasiyor 1 sene, 1.5 sene sonra yine ölüyor.

O yüzden konu sahibine tavsiyem gerekli arastirmalar yapildiktan sonra yasama sansi düsük bulunursa, hayvana aci cektirmemesidir.

Bir örnek daha vereyim, kanser teshisi konmus bir köpek icin sahibi cok fazla emek harcadi. Tamamen düzelmedi ama 1 sene fazla yasadi sonra yine öldü. Sahibi hatta sey demis, "Duygusal davranarak hayvana aslinda iskence ettim, bir sene daha fazla agri duymasina sebep oldum ama ölüme terk etmek de kolay bir secenek degildi."

Ben bir akrabami kanserden kaybettim, bileniniz vardir, günden güne eriyor insan, ilaclar agri kessin diye ama bazen etki bile etmiyor. Ki insan o agrilarla bile derdini ifade edemez hale gelirken, konusamayan hayvana eziyet oldugunu düsünüyorum. Bu benim sahsi görüsüm. Hicbir zaman hayvanin ne kadar aci ve agri cektigini bilmeyecek olusum beni daha cok ürkütür.

Bir örnek daha vereyim, kanser teshisi konmus bir köpek icin sahibi cok fazla emek harcadi. Tamamen düzelmedi ama 1 sene fazla yasadi sonra yine öldü. Sahibi hatta sey demis, "Duygusal davranarak hayvana aslinda iskence ettim, bir sene daha fazla agri duymasina sebep oldum ama ölüme terk etmek de kolay bir secenek degildi."

Benim büyük köpeğime de kanser teşhisi kondu. 1 sene önce ameliyat geçirdi. Şimdi çok şükür her şey gayet yolunda. Dolayısıyla 1 yıldır birçok farklı kaynaktan yazı okuyorum, kanser gruplarına üyeyim ve diğer insanlarla yazışıyorum. Yani inanın kanseri de, tedavilerin ne işe yaradığını da, "cancer-free" olan köpekleri de gayet iyi biliyorum.

O yüzden başta da dediğim gibi, kanserin türü ve ilerlemesine bağlı olarak tedavi düzenlenir, düzenlenen tedaviyi uygulayıp uygulamamak sahibin takdiridir. Ama köpek ve kanser kelimeleri yanyana geldiği an doğrudan uyutma yaklaşımı da doğru değil. Tetkikler, sonuçlar önemli.

Köpeğime kanser teşhisi konup veterinerimizle tedavi ihtimallerini konuşurken kemoterapi veya radyoterapi gerekirse yaptırmayacağımı söyledim. Hayat kalitesini ciddi anlamda azaltacak böyle bir şeyle son aylarını zora sokmaktansa o ayları köpeğimi mutlu ederek geçirmeyi tercih edecektim. Çok şükür ameliyat sonrası hiçbir şeye gerek kalmadı danam için :)

Her neyse, başlığın konusu kanser değil zaten. O yüzden ben bu konuda başka bir şey yazmayacağım.

Benim büyük köpeğime de kanser teşhisi kondu. 1 sene önce ameliyat geçirdi. Şimdi çok şükür her şey gayet yolunda. Dolayısıyla 1 yıldır birçok farklı kaynaktan yazı okuyorum, kanser gruplarına üyeyim ve diğer insanlarla yazışıyorum. Yani inanın kanseri de, tedavilerin ne işe yaradığını da, "cancer-free" olan köpekleri de gayet iyi biliyorum.

O yüzden başta da dediğim gibi, kanserin türü ve ilerlemesine bağlı olarak tedavi düzenlenir, düzenlenen tedaviyi uygulayıp uygulamamak sahibin takdiridir. Ama köpek ve kanser kelimeleri yanyana geldiği an doğrudan uyutma yaklaşımı da doğru değil. Tetkikler, sonuçlar önemli.

Köpeğime kanser teşhisi konup veterinerimizle tedavi ihtimallerini konuşurken kemoterapi veya radyoterapi gerekirse yaptırmayacağımı söyledim. Hayat kalitesini ciddi anlamda azaltacak böyle bir şeyle son aylarını zora sokmaktansa o ayları köpeğimi mutlu ederek geçirmeyi tercih edecektim. Çok şükür ameliyat sonrası hiçbir şeye gerek kalmadı danam için :)

Her neyse, başlığın konusu kanser değil zaten. O yüzden ben bu konuda başka bir şey yazmayacağım.

Neden bu kadar uzattiginizi ve sadece yazimin cok kisa bir yerini alintilayip anlatmaya devam ettiginizi anlayamadim bir türlü ama, benim söylediklerimi anlamak isteyen anladi diye düsünüyorum. Tekrar bir önceki mesajimdaki yeri alintilayayim:

"O yüzden konu sahibine tavsiyem gerekli arastirmalar yapildiktan sonra yasama sansi düsük bulunursa, hayvana aci cektirmemesidir. "

Farkli bir sey dememisiz yani, sevgiler. :16

Not: Ayrica size bilmiyorsunuz da demedim ama... Siz aciklama ihtiyaci hissetmissiniz, saygi duyarim.

Son düzenleme:
Back
X