Kedilerimin Uyutmaması

Camelwhite

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
4.563
1.380
333
Merhabalar 2 tane kedim var. Sorunum akşama kadar uyuyup, sabaha kadar bizi uyutmamaları. İki taneler ve ben ikinci kedimi ilk kedim sıkılmasın oyun arkadaşı olsun diye sahiplenmiştim. ben hamileyim gece zor uyuyorum ve uykum bölünmemesi için kapıyı kapatıyorum ve biri inatla tüm gece bağırıp kapı kollarına asılıyor açana kadar. Kapıyı açık bıraksam gelip yüzümü ısırıyor uyanayım diye Küçük kızım var onun da uykusunu bölüyorlar bebek gelince ne olacak kara kara düşünüyorum. Gece binbir zorlukla uyuttuğum bebeği de böyle uyandırırlarsa sinir krizi geçireceğim sanırım özellikle kedisi olan arkadaşlarım tavsiyeleriniz varsa yapabileceğim çok mutlu olurum. Bu arada gece 12 gibi mamalarını koyuyorum yiyip uyusunlar diye. Maalesef işe yaramıyor gibi

Çünkü onlar kedi. Kediler gündüz uyur gece oyun oynarlar(avlanırlar aslında). Avcı hayvanlar olduklarından...

Bütün kediler kapalı kapılardan nefret eder.

Kedinin ne olduğunu, nasıl özellikleri olduğunu bilmeden mi sahiplendiniz?

Sakinlestirici mama yada sprey arastirabilirsiniz ama sizde problem gunduz uyumalari gibi
Tirmanma tahtalari varmi enerji atsalar belki daha iyi olur belliki oyun istiyorlar
Evet tırlama tahtaları var. Beraber oyun da oynuyorlar aslında. Fakat birisi inatla gece yatakta oyun istiyor. Sağolun

Yanlis anlasilma olmasin hayvanlarin dogasina aykiri birsey onermek yada zarar vermek istemem mesajinizi okuyunca anladim
Benimki ortama uyum saglamalarini kolaylastirmak
Yada yardim etmek amacliydi
Boyle diyorsaniz gece oyuncaklari ise yarayabilir oda belki

Açıkcası 2 teyzemde ve eşimin annesinde kediler var. Hatta onlara da soruyorum. Sabaha kadar uyuduklarını söylüyorlar. Kapıdan nefret ettiğini biliyorum fakat yatağa geldiğinde de oyun istiyor maalesef enerjim olmuyor o saate.

Kedilere sakinleştirici vermek doğasına aykırı bir şey ama ve çok zararlı. Ben yolculuğa çıkarken bile miyavlamaktan beynimizi püre haline getirdiği halde ilaç vermiyorum.

Bir hayvan sahipleniyorsak her halini göze alarak sahiplenmeliyiz. Benimki de gece 20 kez yatağa gelir gider, sabahın altısında zorla kaldırdı bugün mesela. Kızgınlık döneminde evin her tarafında çiş vardı. Bazen hasta olur kusar, kaka yapar halıya oraya buraya. Evcillerin biblo gibi durmasını, kendisiyle birlikte uyuyup uyanmasını bekleyenler hiç sahiplenmeseler keşke.

Yavru mu?

bence alışkanlıkları o şekilde oluşmuş

bizim kedi de genelde gelip yatıyor bizimle

tabii arada kalkıp mamasını yiyor, çişini yapıyor ama geri geliyor

hatta eğer ben sabah erken kalkmış ama eşim daha yatıyorsa gidip yatmaya devam ediyor

akşam hadi yatalım dendiğinde ilk önce o odaya gidiyor

mesela gece ayağımıza vs saldırırsa kovalıyoruz git buradan diyoruz vs dinlemezse oda kapısına kadar gidiyoruz çekip gidiyor

oğlumun odasının camının önüne seviyor orada da bol bol takılıyor ama kimseye rahatsızlık vermiyor

oğlum canlı derste bir önceki derste öğretmenin kedisi ders boyu biblo gibi oturmuş :)))

bence sizinkiler gece kalktığınızı öğrenmişler

kapılar açık olacak ama tüm sürü uyuyacak :)))

onlar arada avlanıp gelecek

yalnız ben mamalarını gece koyuyorum sözüne takıldım

düzenli bir yerde mama yok mu

eğer yoksa gece avlanmak yani mama yemek için sizi tabii kaldırırlar

hayvanların doğası gündüz uyu gece avlan

evde olanlar uyuyor çünkü onların avı yani maması hep var

bence koyun mamalarını gece gidip yerler sizi de uyandırmazlar

Kediler yavru mu? Benimki de yavruyken oyleydi buyuyunce gece bizimle birlikte uyumaya başladi.
Kapi kapanmasindan rahatsiz oluyor ayrica kediler bu genel bisey bazen tuvalet, banyodayken bile çok miyavliyor.

Sayılır aslında. Biri 8 biri 10 aylık. Kapıyı açmak isteyen 10 aylık olan erkek kedim. Diğeri dişi

onlar daha bebek bile sayılır

daha çok şey öğrenirler

ben büyükler sanmıştım

madem küçükler mamaları niye sınırlı

yani obezlere vs öyle saatli mama duydum da siz neden akşam yatmadan mama veriyorsunuz ki

Sayılır aslında. Biri 8 biri 10 aylık. Kapıyı açmak isteyen 10 aylık olan erkek kedim. Diğeri dişi
1.5-2 yaştan sonra biraz daha sakinleşirler, daha çok küçükler. Bir de kısırlaştırma zamanınız yaklaşmış. Biri erkek biri dişi olduğu için kızgınlığa girmeden kısırlaştırmalısınız ikisini de. Kısırlaştırmadan sonra da sakinleşirler.

Benim kedim de gece uyanik çoğu zaman. Ama sabaha kadar olmuyor bu. Bir sure sonra uyuyor. Kapali kapilar konusunu da bir hayvan terapistine sormustum. Nefret eder ya da asla kapatmayin gibi bir cevap vermedi.
Kediler de insanlar gibi çesit çeşit kimisi sakin kimisi kapi koluna bile zıplıyor. Nazar degmesin benim kedim de gece boyu petek yatağında uyuyor bizimle. Boyle bir yatak alin belki hoslarina gider uyurlar. Petek kurutmalığı diye geçiyor adı.

Mamalarını artık bir sabah bir gece vermek zorunda kaldım. Çünkü biri 6.5 biri 5 kiloya yaklaştı veteriner böyle önerdi. Bende akşamkini gece veriyorum yer uyurlar diye ama sabaha karşı 4 oldu mu başlıyorlar. Sağolun

Kediler yavru mu? Benimki de yavruyken oyleydi buyuyunce gece bizimle birlikte uyumaya başladi.
Kapi kapanmasindan rahatsiz oluyor ayrica kediler bu genel bisey bazen tuvalet, banyodayken bile çok miyavliyor.
Biri 10 aylkk biri 8 aylık. Biliyorum ama inanın bazen çarem kalmıyor.

Erkek olan kısır diğerini de bu ay içinde kısırlaştıracağız. İnşallah sağolun

Çünkü obezler biri 6. 5 diğeri 5 kiloya yaklaştı

Ben kedimi sahiplendigimde 1 aylikti cok ufak ortaliga tuvaletini yapmasin diye evin bos odasina koyup geceleri yatarken kapisini kapatiyordum.Suan 3 yasinda ve hala kapisi kapali yatar oglen 1'e kadar kapiyi acmiyim yavrumun sesi bile cikmaz.Sanirim alistirmakla alakali gece yatmaniza yakin bol bol oyun oynayip yorun ve bir sure kapiyi kapatmayi deneyin en azindan ufak ufak gunduz uyurken bulunduklari yerin kapisini kapatarak baslayin

nasıl yani

kedilerin cinsi ne

benim kız 3,5 olamadı daha 3 yaşında

mamaları çeşit çeşit hep önünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…