Rica ederim, herkesin görüşüne saygım vardır ve sırf farklı düşünüyoruz diye de kimseye nahoş bir üslupla cevap verme hakkını görmüyorum kendimde.
Ben zarar vermeyi genel söyledim sizi kastetmedim, ne yazık ki tüm dünyada hayvanları koruyanlardan çok zarar verenler var.
Doğal ortam yok kalmadı, kedi köpeği geçtim, ki çoğunlukla kedi-köpek konuşulduğundan hayvanlar denince bu iki cinse indirgeniyor ister istemez, kuşun börtü böceğin dahi doğal alanı kalmadı, domuzların yaşam alanlarında bile ev var artık, kaplumbağalar ormandan ziyade karayolları üzerinde çünkü onların doğal alanlarının tam ortasına yollar yapıldı, karıncalar kaldırım kenarlarında toprak alanlara yuva yapıyor, geçen seneydi sanırım Marmara bölgesindeki illerde olması gerekiyor yanılmıyorsam, evlerin yakınlarında yılanlar görüldü.
Beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirildiler.
Derseniz ki evde bir yere kapatıp bakmayı sevmek diye nitelendiriyorsunuz, evet o konuda haklısınız, eğer evde bir canlıyla yaşayacaksanız ona özgürlük tanımak zorundasınız, balkona, terasa, bodruma kapatamazsınız, sorumluluğunu almışsanız hakkıyla yerine getirmelisiniz, heves edip sonra kenara atılacak süs eşyası değiller çünkü.