Kedilerimin Uyutmaması

Benim kedim de gece uyanik çoğu zaman. Ama sabaha kadar olmuyor bu. Bir sure sonra uyuyor. Kapali kapilar konusunu da bir hayvan terapistine sormustum. Nefret eder ya da asla kapatmayin gibi bir cevap vermedi.
Kediler de insanlar gibi çesit çeşit 🤗 kimisi sakin kimisi kapi koluna bile zıplıyor. Nazar degmesin benim kedim de gece boyu petek yatağında uyuyor bizimle. Boyle bir yatak alin belki hoslarina gider uyurlar. Petek kurutmalığı diye geçiyor adı.
Evet biz afacanlara denk geldik sanırım🙈 yuvaları var aslında ama o yatağa bakacağım sağolun

Mamalarını artık bir sabah bir gece vermek zorunda kaldım. Çünkü biri 6.5 biri 5 kiloya yaklaştı 🙈 veteriner böyle önerdi. Bende akşamkini gece veriyorum yer uyurlar diye ama sabaha karşı 4 oldu mu başlıyorlar. Sağolun 🤗
Kediler önlerinde mama olmayınca paniğe kapılabilirler aç kalacaklarını düşünerek. O yüzden mama saatinde önlerine konulanın tamamını yemeye çalışırlar.
Bizim oğlan da iri ve tombik. 7.5 kilo şu an. Mamasını belli bir gramda veriyoruz ama tabağı hep dolu. Acıktıkça yer. Sizin yöntemi uygulamayı da denedik hepsini yedi sonra miyk miyk gezdi huysuz huysuz. Mama kaplarını dolu tutmayı deneyin.

Bir de mama ne kullanıyorsunuz o da önemli. Bazı mamalar doyurmuyor çünkü.
Kısır olana sterilize mama vermeniz gerekiyor aksi halde çok kilo alır.

nasıl yani

kedilerin cinsi ne

benim kız 3,5 olamadı daha 3 yaşında

mamaları çeşit çeşit hep önünde
Biri simokin diğeri de kahve tekir. İlk 6 aya kadar kitten mama kullandık hep doluydu fakat inanılmaz yiyorlar. O yüzden şimdi ölçülü veriyoruz kitten mamayı da 6 aydan sonra kestik 🤗

Mamalarını artık bir sabah bir gece vermek zorunda kaldım. Çünkü biri 6.5 biri 5 kiloya yaklaştı 🙈 veteriner böyle önerdi. Bende akşamkini gece veriyorum yer uyurlar diye ama sabaha karşı 4 oldu mu başlıyorlar. Sağolun 🤗

ama zaten 4 onların en aktif saati

yani bizimki de 4 te kalkıyor geziyor avlanıyor

üstüne tuvaletini yapıyor sonra gelip yatıyor

ama bu rutini yalnız yaşıyor bizi rahatsız etmiyor

sizinkiler siz de kalkın sabah oldu mama verin diye dürtüyor sizi

lakin o kadar nasıl obez oldular

hatalı bir beslenmeleri mi var

tahılsız mama ile o kadar kilo almaları imkansız gibi

ne yiyor bunlar

tamam benim kız ince büyüyüp manken olacak, sıfır beden diyoruz vs vs de sizinkiler de cidden kilolular sağlıkları olumsuz etkilenir

Çünkü onlar kedi. Kediler gündüz uyur gece oyun oynarlar(avlanırlar aslında). Avcı hayvanlar olduklarından...

Bütün kediler kapalı kapılardan nefret eder.

Kedinin ne olduğunu, nasıl özellikleri olduğunu bilmeden mi sahiplendiniz?
Bazen yaşamakla. Tahmin etmek çok farklı oluyor. Abimin kedisi var okdr uysal ki sessiz miskin arkadaşım kedisi aşırı hiperaktif hanımefendi öneri istemiş yanlış anlamayın ama her konuda muhalefet cvplar veriyorsunuz dikkatimi çok çekti

Biri simokin diğeri de kahve tekir. İlk 6 aya kadar kitten mama kullandık hep doluydu fakat inanılmaz yiyorlar. O yüzden şimdi ölçülü veriyoruz kitten mamayı da 6 aydan sonra kestik 🤗

çok şaşırdım yani bu iri yetiştirme kediler çok yiyor da tekir ve smokin çok da obez olmaz gibi

bir benim kızım mı cılız :KK42:

Merhabalar 2 tane kedim var. Sorunum akşama kadar uyuyup, sabaha kadar bizi uyutmamaları. İki taneler ve ben ikinci kedimi ilk kedim sıkılmasın oyun arkadaşı olsun diye sahiplenmiştim. ben hamileyim gece zor uyuyorum ve uykum bölünmemesi için kapıyı kapatıyorum ve biri inatla tüm gece bağırıp kapı kollarına asılıyor açana kadar. Kapıyı açık bıraksam gelip yüzümü ısırıyor uyanayım diye 😥 Küçük kızım var onun da uykusunu bölüyorlar bebek gelince ne olacak kara kara düşünüyorum. Gece binbir zorlukla uyuttuğum bebeği de böyle uyandırırlarsa sinir krizi geçireceğim sanırım 😥özellikle kedisi olan arkadaşlarım tavsiyeleriniz varsa yapabileceğim çok mutlu olurum. Bu arada gece 12 gibi mamalarını koyuyorum yiyip uyusunlar diye. Maalesef işe yaramıyor gibi
Ya yazdıklarını tahayyül ettim de ağzını yerim be ben onların emcüklerim, patilerini ısırırım.Soruna gelecek olursak cevabım yok evımızde kanaryamız vsr bi tane onun da agzını yerim o ayrı.

Kediler önlerinde mama olmayınca paniğe kapılabilirler aç kalacaklarını düşünerek. O yüzden mama saatinde önlerine konulanın tamamını yemeye çalışırlar.
Bizim oğlan da iri ve tombik. 7.5 kilo şu an. Mamasını belli bir gramda veriyoruz ama tabağı hep dolu. Acıktıkça yer. Sizin yöntemi uygulamayı da denedik hepsini yedi sonra miyk miyk gezdi huysuz huysuz. Mama kaplarını dolu tutmayı deneyin.
Bir de mama ne kullanıyorsunuz o da önemli. Bazı mamalar doyurmuyor çünkü.
Kısır olana sterilize mama vermeniz gerekiyor aksi halde çok kilo alır.
Haklısınız, bir de ikisi olunca yarış yapar gibi bitirene kadar yiyorlar. Cat show Yetişkin mama veriyoruz fakat mama doyurmuyor galiba. Siz ne tavsiye edersiniz.

Muhtemelen kızgınlığa girmiştir, dışarı çıkmaya çalışması oyunlar vs ondan. Artı çok yavru daha oyuncu. Çözüm kısırlaştırmak. Huyu suyu daha uysallaşıyor sonrasında. Kediler içerde birinin olduğunu bildiği kapalı kapıdan nefret eder. Açık olsa bu kadar bunaltmayabilir belkide.

Ben kedimi sahiplendigimde 1 aylikti cok ufak ortaliga tuvaletini yapmasin diye evin bos odasina koyup geceleri yatarken kapisini kapatiyordum.Suan 3 yasinda ve hala kapisi kapali yatar oglen 1'e kadar kapiyi acmiyim yavrumun sesi bile cikmaz.Sanirim alistirmakla alakali gece yatmaniza yakin bol bol oyun oynayip yorun ve bir sure kapiyi kapatmayi deneyin en azindan ufak ufak gunduz uyurken bulunduklari yerin kapisini kapatarak baslayin
Yaaa maşallah ne güzel. Kendilerine ait bir odaları var fakat bizim oğlan kapı açıyor. Kapatsam da fayda etmez. Kapıyı açmayı öğrenmiş.

Muhtemelen kızgınlığa girmiştir, dışarı çıkmaya çalışması oyunlar vs ondan. Artı çok yavru daha oyuncu. Çözüm kısırlaştırmak. Huyu suyu daha uysallaşıyor sonrasında. Kediler içerde birinin olduğunu bildiği kapalı kapıdan nefret eder. Açık olsa bu kadar bunaltmayabilir belkide.
Bunu yapan kedim kısır. Açık da dniyorum her gün kapatmıyorum kafamın üstünde yanağımı ısırmaya başlayınca oyun için kalkıp kapatmak durımunda kalıyorum bazen maalesef

benim kız tam görünmüyor ama 3 yaşında 3,5 kg sizinkileri düşünemedim bile :)))

maaşallah diyelim nazar değdirmeyelim yavrulara

benimki ND tahılsız yiyor

kısır değil o nedenle yetişkin mama yiyor

hep tabağı dolu

Eklentiler

• 1608634064722.webp
    1608634064722.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 113
Haklısınız, bir de ikisi olunca yarış yapar gibi bitirene kadar yiyorlar. Cat show Yetişkin mama veriyoruz fakat mama doyurmuyor galiba. Siz ne tavsiye edersiniz.
Cat show hiç duymadım. Proplan mümkünse. Daha iyileri de var ama ulaşılabilecek fiyat düzeyindeki en iyi mama proplan.

Yok iki kedi için proplan bile çok masraflı olur diyorsanız o zaman temiz mamanın bonachibo’sunu öneririm. Hem uygun fiyatlı hem temiz içerikli hem doyurucu hem de kediler severek yiyor.

Ama mutlaka sterilize (kısır) kedi maması olsun alacağınız mama ne olursa olsun. Yoksa dombili olurlar ve karaciğer sorunları yaşarlar.

hep tabağı dolu
5839B5BF-01DB-44EA-A565-03CE1C1217D3.webp

Bak burda bir ayıcık var. Patileri elim kadar 😂

hep tabağı dolu

Cat show hiç duymadım. Proplan mümkünse. Daha iyileri de var ama ulaşılabilecek fiyat düzeyindeki en iyi mama proplan.

Yok iki kedi için proplan bile çok masraflı olur diyorsanız o zaman temiz mamanın bonachibo’sunu öneririm. Hem uygun fiyatlı hem temiz içerikli hem doyurucu hem de kediler severek yiyor.

Ama mutlaka sterilize (kısır) kedi maması olsun alacağınız mama ne olursa olsun. Yoksa dombili olurlar ve karaciğer sorunları yaşarlar.
Proplanın bir alt seviye maması denmişti bana. Sizinki ayda kaç kg yiyor. Benimkilere 2 günde 1 kilo gidiyor ölçü koymazsam

Back
X