Kedilerimin Uyutmaması

Proplanın bir alt seviye maması denmişti bana. Sizinki ayda kaç kg yiyor. Benimkilere 2 günde 1 kilo gidiyor ölçü koymazsam

ayda bir paket yemiyor galiba 1,5 kg lık paket alıyorum iki ayrı çeşit 2,5 ay gibi gidiyor herhalde

evden de bir şey yemez arada bir kaşık yoğurt, bir parça yumurta sarısı, bir lokma tavuk -balık

ama tavuk kemiği çalmayı seviyor çalıp koridora getirip yalıyor :)))

Bizimki bizimle beraber uyur. Gündüz oyun oynatırsanız akşamları yatarlar. Bizimkini oltayla delice zıplatıyoruz, bir saat sonra tumba yatak 😅

Ahaha oha. 4 kilo 1.5 ay gidiyor bize. Günde 60-70 gram veriyoruz. Ama mama kabına sabah tamamını koyuyoruz genelde.

anam benim kız açlıktan bayılacak herhalde

açlıktan ağzı kokuyor midesi yapışmış galiba

şaka bir yana bizim kız bizim eve geleli 5-6 ay olmuştu

tatile gittik orada bir sokak kedisi varmış sizden önce bakmışlar siz de bakar mısınız dediler kaba mama su koyun mama var vs olur dedik

neyse kaba bir koyduk minicik kedi tüm mamayı yedi

ağzımız açık kaldı bizimki hiç öyle yemediği için

hiç tabağına mama koyulup hepsini yediğini görmedim bizimkinin

çay tabağına koyulan bir iki parça tavuğu bir seferde yemişse bile şaşırıyoruz

Yaaa maşallah ne güzel. Kendilerine ait bir odaları var fakat bizim oğlan kapı açıyor. Kapatsam da fayda etmez. Kapıyı açmayı öğrenmiş.
Sizin oglan beter bisey demek ki😂kapiyi kilitlemeyi deneseniz nasil olur?Birde obezler demissiniz ama gece azda olsa mama koysaniz bizimkinin mamasi onceden odanin disindaydi o zaman sabahin 6'sinda uyanip bagriniyordu sonra mama kabini odaya alinca rahatladik.Birde boyle bir yazi var

Sabah kediniz sizi uyandırdığında ilk iş olarak ona yemek vermekten kaçının. Bu onun için ödül gibi olacak ve ertesi sabah yine ödül almak için büyük bir zevkle sizi daha da erken uyandıracaktır. Bu nedenle uyandıktan bir süre sonra verin yemeğini. Eğer kedinizin sabah sizi yemek için uyandırma huyu çok şiddetliyse gün içinde azar azar yemek vererek günün en büyük öğününü gece yatmadan önce verin. Eğer gün içinde evde değilseniz ve çalışıyorsanız, zaman ayarlı mama kapları kullanın ya da mama tanelerini değişik yerlere saklayın. İçine mama konarak kedinin oynamasını ve içinden taneleri çıkartmasını zamana yayan delikli toplardan da kullanabilirsiniz.
Kediniz gece şiddetle miyavlayarak sizi uyandırıyorsa, bu durumu onu susturacak tedbirlerle engelleyebilirsiniz. Bunun için, içine birkaç çakıl taşı ya da demir para konmuş teneke kutular ya da gürültü çıkaran saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge gibi aletleri kullanabilirsiniz. Gürültü çıkardığınızda kediniz susacak ve gürültüden korktuğu için bir süre sonra geceleri bağırarak sizi uyandırma huyundan vazgeçecektir. Burada dikkat etmeniz gereken, kedinizin ondan daha fazla gürültü çıkaran şeyin kaynağında sizin olduğunuzu anlamaması. Bu nedenle ona bağırmak yerine, mutlaka ona belli etmeden gürültü çıkaran eşyalardan yararlanın.

Bizimki de 1.5 yaş daha. Ama cinsi iri işte. Yavruluğunu göremedik sıpanın hemen eşek kadar oldu. Ruhu yavru gerçi hala 😂

seninki de küçükmüş

daha onlar oyunculuklarını aşamamıştır

benim kız sonradan akıllandı ,eskiden mutfak dolaplarının tepesinde dolaşırdı

eşimle oğlum ona parkur yapardı orada koştururlardı

şimdi kendi isterse geliyor, favori yeri eşimin kucağı

bir de bilgisayarlar açıkça hemen bilgisayar sandalyesine geçiyor, o da bakacakmış ders, iş ne yapıyorsak

şaka bir yana hayvanın da düzeni alt üst oldu eskiden tüm gün ev onundu şimdi gürültüden uyuyamıyor :)))

Gün içinde kedilerle oynuyor musunuz? Daha yavru oldukları için illaki oyun ihtiyaçları var benim kedim 2 buçuk yaş civarında rahatsızlık vermiyor. Yavruyken de geceleri rahatsız etmiyordu çünkü oyun oynamaya vakit ayırıyordum.

ayda bir paket yemiyor galiba 1,5 kg lık paket alıyorum iki ayrı çeşit 2,5 ay gibi gidiyor herhalde

evden de bir şey yemez arada bir kaşık yoğurt, bir parça yumurta sarısı, bir lokma tavuk -balık

ama tavuk kemiği çalmayı seviyor çalıp koridora getirip yalıyor :)))
😱😱😱 Aman Allahım. Ne güzel ya. Bizimkilere ne kum ne mama yetişiyor. O zaman sizin pek tuvalet kabı da pek pislenmiyordur

Sizin oglan beter bisey demek ki😂kapiyi kilitlemeyi deneseniz nasil olur?Birde obezler demissiniz ama gece azda olsa mama koysaniz bizimkinin mamasi onceden odanin disindaydi o zaman sabahin 6'sinda uyanip bagriniyordu sonra mama kabini odaya alinca rahatladik.Birde boyle bir yazi var

Sabah kediniz sizi uyandırdığında ilk iş olarak ona yemek vermekten kaçının. Bu onun için ödül gibi olacak ve ertesi sabah yine ödül almak için büyük bir zevkle sizi daha da erken uyandıracaktır. Bu nedenle uyandıktan bir süre sonra verin yemeğini. Eğer kedinizin sabah sizi yemek için uyandırma huyu çok şiddetliyse gün içinde azar azar yemek vererek günün en büyük öğününü gece yatmadan önce verin. Eğer gün içinde evde değilseniz ve çalışıyorsanız, zaman ayarlı mama kapları kullanın ya da mama tanelerini değişik yerlere saklayın. İçine mama konarak kedinin oynamasını ve içinden taneleri çıkartmasını zamana yayan delikli toplardan da kullanabilirsiniz.
Kediniz gece şiddetle miyavlayarak sizi uyandırıyorsa, bu durumu onu susturacak tedbirlerle engelleyebilirsiniz. Bunun için, içine birkaç çakıl taşı ya da demir para konmuş teneke kutular ya da gürültü çıkaran saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge gibi aletleri kullanabilirsiniz. Gürültü çıkardığınızda kediniz susacak ve gürültüden korktuğu için bir süre sonra geceleri bağırarak sizi uyandırma huyundan vazgeçecektir. Burada dikkat etmeniz gereken, kedinizin ondan daha fazla gürültü çıkaran şeyin kaynağında sizin olduğunuzu anlamaması. Bu nedenle ona bağırmak yerine, mutlaka ona belli etmeden gürültü çıkaran eşyalardan yararlanın.
Canım aynısını yapıyorum. Sabah kalkar kalmaz vermiyorum, gece doyarlar uyurlar diye 12de veriyoruz evde. Oyuncak evde çok ama zaten tek değil bir arkadaşı da var evde. Bakalım belki 1 yaşından sonra düzelir 😪

anam benim kız açlıktan bayılacak herhalde

açlıktan ağzı kokuyor midesi yapışmış galiba

şaka bir yana bizim kız bizim eve geleli 5-6 ay olmuştu

tatile gittik orada bir sokak kedisi varmış sizden önce bakmışlar siz de bakar mısınız dediler kaba mama su koyun mama var vs olur dedik

neyse kaba bir koyduk minicik kedi tüm mamayı yedi

ağzımız açık kaldı bizimki hiç öyle yemediği için

hiç tabağına mama koyulup hepsini yediğini görmedim bizimkinin

çay tabağına koyulan bir iki parça tavuğu bir seferde yemişse bile şaşırıyoruz
Benimki de kuru mamadan başka bişey yemez, yaş mamayı bile jelini yalayıp bırakıyor. Tavuk balık elimden verirsem iki parça yer tabağına koyarsam yüzüne bakmaz.

Gündüz daha çok oynatın bide daha bebekler be 2 tane olduklarından akılları fikirleri oyun :27: benimkide 9 aylık civarı ama genelde uyuyor gece benle arada gelip yalıyor patileriyle yüzüme dokunuyor uyanayım diye sevdirme ritüeli varda :deli: biraz seviştikten sonra uyuyoruz ha gece oynamiyor mu oynuyor tabi

Kedilere sakinleştirici vermek doğasına aykırı bir şey ama ve çok zararlı. Ben yolculuğa çıkarken bile miyavlamaktan beynimizi püre haline getirdiği halde ilaç vermiyorum.

Bir hayvan sahipleniyorsak her halini göze alarak sahiplenmeliyiz. Benimki de gece 20 kez yatağa gelir gider, sabahın altısında zorla kaldırdı bugün mesela. Kızgınlık döneminde evin her tarafında çiş vardı. Bazen hasta olur kusar, kaka yapar halıya oraya buraya. Evcillerin biblo gibi durmasını, kendisiyle birlikte uyuyup uyanmasını bekleyenler hiç sahiplenmeseler keşke.

Biliyorum ama ben mecbur kaldim uyusturucu silahla uyusturulan bir cani yasadigim siteye kabullendirirken cok zor zamanlar gecirdik yine bana yardim eden birinden yurtdisinda olan bir urun vermisti o sprey o canin hayatini kurtardi benim durumum cok farkliydi o yuzden yorum yapmasam sanirim daha iyi o surecte 3 hafta hic denecek kdr az uyudu ne gece ne gunduz sitede oyle hirsiz girmeye calisti hepten dengesi altust oldu bana yardim eden ablama anlatinca aa ben sana sprey vereyim dedi ne bahceden cikarabiliyorduk ne gezmek ne veteriner zamanla zamanla alistirdik oda mutlu olmaya yasadiklarini unutmaya basladi benim icin evcil insani olmak cok yeni bir duygu cok cahiliyim biliyorum

benim kız tam görünmüyor ama 3 yaşında 3,5 kg sizinkileri düşünemedim bile :)))

maaşallah diyelim nazar değdirmeyelim yavrulara

benimki ND tahılsız yiyor

kısır değil o nedenle yetişkin mama yiyor

hep tabağı dolu

Benim kedim de 5 yaşinda 5,5 kilo. Dişi kısır ama hala N&D tahilsiz yiyor. Hiç mama kısmadim hep tabagi doludur simdiye kadar. Obez olmadi. 8-10 aylikken 3 kilo bile yoktu tam.

Mama iyiyse doyuruyor ve obez olmuyor bence. Kedi obezliginin buyuk kismi sagliksiz mama diye dusunuyorum.

Son düzenleme:
Kediler yavru mu? Benimki de yavruyken oyleydi buyuyunce gece bizimle birlikte uyumaya başladi.
Kapi kapanmasindan rahatsiz oluyor ayrica kediler bu genel bisey bazen tuvalet, banyodayken bile çok miyavliyor.
Benim sıpa uyuyor diyelim ben kalkıp içeri odaya gidiyorum veya wcye saniyesinde yanımda bitiyor gozlerini zor açtığı halde kuyruğum benim :70: bazen wc ye gitmiyorum uyanmasın diye 🤣

Back
X