Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

bayanlar niye sorun ediyorsunuz bu tualet işini.kum hem daha sağlıksız hemde daha kötü kokar.bırakın hayvanı ya aç çeşmeyi gitsin ben özellikle banyoya alıştırdım daha rahat ve temiz oluyor.hatta başkalarıda eğitim için sana getirelim kum koku yapıyor sizleri seviyorum tanımıyorum ama

valla doğru diyorsun gizzemcim :) onun inadı daha etkili çıktı kaydirigubbakcemile3
artık hiç çabalamıyorum:) tuvaletini yaptıktan sonra küveti kazmaya çalışıyor:) ona cok gülesim geliyor yakında yan odaya bir delik acar heralde heuehueheu. ama şimdi bu aralar hasta biraz ablası zıplayamıyor küvete, o yuzden kumunu yanıbaşına koydum. şimdi gıkını çıkartmadan ona girip yapmaya çalışıyor. bakalım iyileşince yine oraya buraya zıplamaya başlar eşşekğim benim.:delphin:

konu kedi olunca dayanamadım sohbete katılayım dedim. Çok severim kedileri, benimde çocukluğum kedilerle geçti. ama şimdi maalesef yok :1no2:
İkiz kızlarım var benim onlar için düşünüyorum, biraz da kendim için istiyorum bunları konuşmak bile beni gülümsetiyor. Düşünün siz. Hayvan severlere öpücükler kaydirigubbakcemile3

selam
3 gündür kedımın yanagında bır şişlik oluştu.Bugun dahada kotu olmuş. İnsanların dişi agrıyınca falan bi şişlik olur ya öyle bişey.Sanki bir kitle var gibi .Ciddi bişey olabılır mi? böyle bişey yaşayan oldu mu? nasıl geçer ? Teşekkürler.

valla hiç yaşamadım yaşayanı da görmedim bence bi veterinere götür ciddi bi şey de olabilir

geçmiş olsun :(

canım hiç vakit kaybetmeden bir veterinere götürmen gerekiyor...
yüzündeki şişlik ağızdaki bir sorunuda gösterebilir abse vs olabilir ama dahada kötüsü bir tümör olabilir vakit kaybetmemeniz gerek..
geçmiş olsun...

Şimdi yanlış anlamadıysam 3 gün önce oluşmuş.

İlk günden götürmeniz gerekirdi götürmediniz diyelim 2.gün neden götürmediniz.

Ve bugün daha da kötüleşince neden hala götürmediniz yazık değil mi kim bilir nasıl ağrı çekiyor yavrucak.

Hem burada veteriner arkadaşlar olsa ne olacak bakmadan görmeden nasıl tanı ve tedavi uygulanacak.

Lütfen içim acıdı bugün hemen götürün veterinere kedinizi umarım çok ciddileşmemiştir vakit kaybı yüzünden.

benim kedim çalınmıştı geri geldiğinde yanağında bu tarz bi şişlik vardı. ozaman bulunduğumuz yerde pazar günü veterinere ulaşmam mümkün olmadığından pazartesiye kaldı şişliğin içindeki iltihaplanmayı mini bi operasyonla akıtmışlar ki ben dayanamadım annem götürdü...antibiyotik kullandık bisüre vitaminlerle beraber. ve bu süre zarfında çok temiz bakılmmalı denildi özellikle su yuna kabına dikkat ettim. iyileşti. umarım senin kedoşunda iyileşir hemen ihmal etmee....
korkutmak istemem ama kedi aids indede ağız yaraları olabiliyormş bağışıklık sistemi zayıfladığından mutlaka götür veterinere

alıntı:
Kedi Aidsinin klinik belirtilerine gelince, deride kızarıklık, iştah kaybı, ateş, lenflerde şişme ve kilo kaybıdır. Kedi lösemisi ile çok benzer belirtiler gösterir. Kedi Aids’ine yakalanmış kedilerin % 50’sinde ağız rahatsızlıkları da görülür. Yüzlerine dokunulduğunda canları yanar ve acıdan dolayı yemek yemeyi reddederler.

teşekkürler cevaplara şimdi bayram tatıl girdi.:( umarım aıds falan degildir :( korktum ya en kısa zamanda götürcem veterınere işler biraz yogundu bayram arası ilgilenemedik. :( dun dahada şiştiğini görünce endişelendim. temizliğe dahada dikat edeyim en kısa zamanda düzelir inşallah

inşallah iyileşir cnm ya yazıkk

saol inşallah . patlatmış tırmalamış galıba ıltıhabı akmış. pansuman falan yaptım temızledım. annem pudra dokelım kurutur yarayı dedı. kendı salyalarıyla sılıyor. bıyerde okudum kendı salyası yaralarının iyileşmesıne yardımcı oluyomuş. Biraz kurumuş. bende arada pansuman yapıom şimdilik iyileşme oluyor. bakalım bayramdan sonraya veterınere muayne gotururum ıyıleşmezse. Yemek falan yıyor bır sorunu yok şimdilik. Bırde arada kaşımasa ıyıleşecege benzıyor. başka tavsıyelerınız varsa uygulayayım. teşekkürler .ıyı bayramlar .

Benim kedimin huyu degismisti sevdirmiyordu hareketliligi gitmisti sakin yer secip yatiyordu, ertesi gün farkettikki kuyrugunda sisme var doktora götürdük, ilk müdahale yapildi serum verildi ve iltihap kurutucu ve koruyucu igne yapildi.10 günlük antibiyotik hap verdi yaninda da tüpte vitamini. 10 gün boyunca günde 3 kez hapi ezip vitaminle karistirip agzindan veriyorduk, ve yararini hissedende oydu, tepki vermiyordu, uysallikla kabul ediyordu ilaci. Insan gibi düsünmeyin ayni reaksiyonu beklemeyin kücük bir sey dediginiz yara kediler icin ölümcül olabiliyor, sorun yara degil ki o sadece görünen taraf demir pasli birsey cizmis olabilir, doktora götürmeniz sart:1no2:

ay canlarım yaaa ağzı var ama dil yokki konuşsun, suram ağrıyor desin. dayanamıyorum canım yaaa. insallah aids değildir ve kısa zamanda iyileşir canım gecmiş olsun.

saol canım iyi dileklerın için pztesı goturcem veterınere . bu ara nişan falan olcak koşturma gıdıyor. arada sılıyom pudra dokuyom. ama kaşıntı oluyor galıba sabaha tekrar kanatıyor. tam yanagı degıl. kaba kulak gıbı. kulagının arkası eleşmese ıyıleşcek. hareketlerde sorunu yok . sanırım nazar degdı kedıme ya:( komşunun gelın nekadar temız akllı falan dedı ıkı gun sonra bu sorun çıktı. Bir maşallah demedı.:( inşaallah iyileşcek.

Yarın da veterinerler açık değil mi.

Önemsenmeyecek bişey değil ayrıca küçük bir sorun olsa bile kediniz acı çekiyor günlerdir .

Ben kedimi sadece bir günlük gecikme ile kaybediyordum veteriner evimden neden çağırmadınız bu ne sorumsuzluk diyiverdi ve ortada halsizliğinden başka bir şey yoktu gözüken, sonuç ne oldu? klinikte tamı tamına bir ay kaldı ve her gün ölecek diye ziyaretine gidip ağladım, üst üste iki kez ameliyat oldu, 6 kiloluk hayvan bir kiloya düştü...
Eleştirmek gibi niyetim yok ama her gün burayı iyi bir haber alabilmek için ziyaret ediyorum fakat sonuç yok... Annenize ve kendi vicdanınıza sorarmısınız sizinde yanağınızda şişlik olup içinden patlayıp iltihap aksaydı sizde bir hafta boyunca pudramı dökecektiniz... pudra nedir, iyileştirici bir özelliğimi vardır.... maddi durumunuz olmayabilir diye bir düşünce geldi aklıma ama bu drumda bile ona ücretsiz mdahale edecek bir veteriner bulabilirdiniz isteseydiniz..

selam kızlar benim minnoşuma normalde silikonlu kedi kumu kullanıyorduk .eşim bu sefer topaklanan kumlardan almış. aslında bu kum diğerine göre çok daha kullanışlı hem minnoşta çok sevdi.silikonlu kumların temizliği insanı resmen felç ediyor kokudan dolayı ,bu kum ise sıvıyı emerek topaklanıyor ve biterek ömrünü tamamlıyor.gelelim asıl konuya; ayyyyyyyyy!!! aslında 15 gün falan oldu bu kumu kullanalı hepte kılozete attım sorun olmadı ama bu sabah yine attık kumu klozete veeeeeeee tıkandı.bi süre sonra hepsini çekti ama bu seferde tuvaletin normal giderinden olduğu gibi dışarı verdi .inananın şu an perişanım evde de tek tuvalet var. birazdan babam sökecek klozeti .ama bundan sonra nereye atayım minnoşun atıklarını bilemiyorum poşete atsam koku yapar.... yardım edin yaaaaaaaaa !!!...kafamçokkarıştı

Silikonlu kumken nereye atıyordunuz ki ilk kez duydum tuvalete atılmasını.

Tabi ki sağlam poşetlere koyup gidip konteynere atıyoruz biz ama...

merhaba bende topaklanan kum kullanıyorum.Hangi tür kum olursa olsun tuvalete atılmaz.Ben poşete koyuyorum çişli kısmını sadece digerini zaten tuvalete atıyorum o şekilde sorun olmuyor.Poşetin agzını iyice baglayın içinde sadece çişli kum oldugundan ve o kumda kokuyu hapsettiginden hiç koku olmuyor durdugunda.Yalnız kedinize poşeti koydugunuz yeri göstermeyin yeter yoksa parşalayabiliyorlar :)

canım tuvalete dökme koy bi poşete hemen çöpe at ama çöp konteynırına at. ben çok şanslıyım ki kedim kendi kendine küvetin deliğine çişini yapmayı öğrendi. küvete girince ayarlıyo kuşum benim gidip tam deliğie çişini yapıveriyo. arkasında ben önce su sonra çamaşır suyuyla derin temizlik işine giriyorum. ama olsun. kumdan iğreniyo benim kedicik. kuma yapmak zorunda olduğunda mırıl mırıl kızıyo bağırıyo. sadece büyük tuvaletini kuma yapıyo onuda alıp tuvalete atıyorum kumu çok az kirleniyo...

Silikonlu kumken nereye atıyordunuz ki ilk kez duydum tuvalete atılmasını.

Tabi ki sağlam poşetlere koyup gidip konteynere atıyoruz biz ama...
ay ne biliim canım ya bi kere attım baktım gidiyor .sorun olmaz herhalde dedim ama hata etmişim bundan sonra atmam zaten buda bana ders olsun.!!!...

Back
X