Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Ben kedimi sadece bir günlük gecikme ile kaybediyordum veteriner evimden neden çağırmadınız bu ne sorumsuzluk diyiverdi ve ortada halsizliğinden başka bir şey yoktu gözüken, sonuç ne oldu? klinikte tamı tamına bir ay kaldı ve her gün ölecek diye ziyaretine gidip ağladım, üst üste iki kez ameliyat oldu, 6 kiloluk hayvan bir kiloya düştü...
Eleştirmek gibi niyetim yok ama her gün burayı iyi bir haber alabilmek için ziyaret ediyorum fakat sonuç yok... Annenize ve kendi vicdanınıza sorarmısınız sizinde yanağınızda şişlik olup içinden patlayıp iltihap aksaydı sizde bir hafta boyunca pudramı dökecektiniz... pudra nedir, iyileştirici bir özelliğimi vardır.... maddi durumunuz olmayabilir diye bir düşünce geldi aklıma ama bu drumda bile ona ücretsiz mdahale edecek bir veteriner bulabilirdiniz isteseydiniz..
canım geçmiş olsun öncelıkle. dun veterıner bir derı merhemı verdı. dun akşam uyguladım. bugunde sabah surdum. bırazdan tekrar surcem baya düzelmeye başladı. bir haftaya falan geçer inşallah etraftakı tuylerı döküldü biraz onlarda yara iyileşince çıkacakmış. İştahta falan sorunu yok. Gözüm yarasını gormeye dayanamdıgı için kırmızıydı pudra döktüm ve birazda olsa fayda olduğunu düşünüyorum. Deri merhemi kulanalı dökmuyorum pudrayı 2 gundur yanı.

canım çok geçmiş olsun ya yazık hayvana, neyse şu an iyileşiyormuş, haber ver kedişinin sağlığını tekrar.

Peki, veteriner ne dedi yani neymiş neden oluşmuş söyledimi, tüy dökülmüş o bölgede demişsiniz aklıma mantar geldi de merak ettim.

pek bişey demedi. iltihabı akmış bu merhem derinin iyileşmesine yardımcı olcak dedi. Yarası iyileşirken kaşıntı yaptı herhalde kaşımaktan döktü derisini. yediği bişey mi dokundu bilmiyorum. dışarı çıkar istediginde kedim. tam bir ev kedisi degil. tuvalet için falan dışarı çıkar. artık nerde ne yediyse bünye böyle dışarı attı herhalde.Bir de nazar degdi kedime kesin... çok şükür iyileşme başladı. foto koymayı becerebilsem fotosunu koyardım. avatara koydum. herkese teşekkürler

bende poşete koyuyorum. büyüğünü sadece tuvalete döküyorum. kürekleri var. onunla işimiz daha kolay oluyor. şimdiye kadarda hiç tuvalete kum atmadık.

evet merhemın etkılerı görülmeye başladı derıyı kaynaştırmaya başladı.az bir açıklık kaldı. Bu hızla 3,4 güne inşallah tamamen iyileşcek. sevgilerle...

Arkadaşlar, toplanan kumlardan kullandığınızdan bahsetmişsiniz... Ben de bi ara Alice'in toplanan kumunu kullandım. Temizliği gerçekten çok kolaydı ve silikon kum gibi koku yapmıyordu, üstelik silikon kumu en geç 2 haftada bir değiştirmek zorunda kalıyoruz. Yalnız Tedi kumdan inince her taraf pati izi oluyordu, düşünün, her tarafta kahverengi pati izi... Kedim kendini oldukça iyi temizler ama; kumdan iner inmez değil, gider bi köşeye oturur öyle temizlenir, dolayısıyla ev hemen kirleniyordu... Acaba sizlerin kullandığı farklı bir tür mü ya da farklı bir marka mı? Sizde tozlu pati izi olmuyor mu? a.s.
Bu arada sevgili Sedasu, umarım probleminiz hallolmuştura.s.

Arkadaşlar, toplanan kumlardan kullandığınızdan bahsetmişsiniz... Ben de bi ara Alice'in toplanan kumunu kullandım. Temizliği gerçekten çok kolaydı ve silikon kum gibi koku yapmıyordu, üstelik silikon kumu en geç 2 haftada bir değiştirmek zorunda kalıyoruz. Yalnız Tedi kumdan inince her taraf pati izi oluyordu, düşünün, her tarafta kahverengi pati izi... Kedim kendini oldukça iyi temizler ama; kumdan iner inmez değil, gider bi köşeye oturur öyle temizlenir, dolayısıyla ev hemen kirleniyordu... Acaba sizlerin kullandığı farklı bir tür mü ya da farklı bir marka mı? Sizde tozlu pati izi olmuyor mu? a.s.
Bu arada sevgili Sedasu, umarım probleminiz hallolmuştura.s.

saol canım problem halloldu da ben gözümde fazla büyütmüşüm herhalde bu klozeti.5 dakkada halletti babam sağolsun.ama artık poşete atıyorum!!!
canım bende aynı dertten muzdaribim yaaa,silikon kumlar gerçekten çok zorluyor insanı 2 hafta sonra çiş dibe doğru indiğinden ıslaklık hissediliyor,1 ay dada değiştirmek işkenceye dönüyor.(normalde tek kedilik kullanım ömrü kumların 1 ay)ben bu topaklanan kumu sevdim hem uzun süre dayanıyor ,hem biterek ömrünü tamamlıyor ,hemde koku yapmıyor...amaaaaa pati izleri gerçekten başa bela ay her yerde var sağ olsun benim minnoşum evde hayali arkadaşlarıyla koşturmaca oynadığından her dakika,ev batıyor
süpürge eksik olmuyor elimden.
ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır!!!...

Merhaba,

İlla ki olacak değil zaten her sokakta yaşayan kedide kuduz yoktur ama gene de bir görünüp muayene olun gerekli görürlerse aşı yaparlar.

Beni ne kediler tırmaladı sokakta oynarken gerçi hiç gitmedim bukadar çünkü mahallede beslediğim bildiğim kedilerdi.

kuduz vakalrı geçmişte kaldı canım en son şüpheleneceğin şey lsun...benide tırmalarlardı ben gittğimde sadece tetonoz aşısı vuruldum..kuduz merkezinde dr.hanım 10 gün izlemeye alın hayvanı ölmezse sorun yoktur dedi...kuduz olan hayvan fazla yaşamaz zaten suyu görmeye dayanmaz mesela

saol canım problem halloldu da ben gözümde fazla büyütmüşüm herhalde bu klozeti.5 dakkada halletti babam sağolsun.ama artık poşete atıyorum!!!
canım bende aynı dertten muzdaribim yaaa,silikon kumlar gerçekten çok zorluyor insanı 2 hafta sonra çiş dibe doğru indiğinden ıslaklık hissediliyor,1 ay dada değiştirmek işkenceye dönüyor.(normalde tek kedilik kullanım ömrü kumların 1 ay)ben bu topaklanan kumu sevdim hem uzun süre dayanıyor ,hem biterek ömrünü tamamlıyor ,hemde koku yapmıyor...amaaaaa pati izleri gerçekten başa bela ay her yerde var sağ olsun benim minnoşum evde hayali arkadaşlarıyla koşturmaca oynadığından her dakika,ev batıyor
süpürge eksik olmuyor elimden.
ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır!!!...

Canım, 4-5 gün önce markette bi bayanla karşılaştık, kum alıyordu -Carrefour marka, beyazlı mavili taşlardan oluşan bi kum- bize de tavsiye etti, aldık, şu ana kadar kullanımı iyi gibi görünüyor. Küçük tuvaleti, silikon kumdaki gibi yayılmıyor. Kahverengi kumdaki gibi toplanmıyor ama; en azından ortalıkta pati izi yok. Kumu düzgün bir şekilde alınca, toplanan kum gibi temiz kalıyor. Sanki kullanım olarak silikon ve kahverengi kum arası birşey -zaten fiyatı da öyle- Üstelik sadece yarısını koyduk... a.s.a.s.a.s.

kedimizn hamıle olup olmadıgını nasıl anlıyoruzz lutfen yardım kedımızı kısırlaştrcaz ama kedıden analyan bırı boncuk hamıle dedı karnı bişymı ne olmuş hamılese bunu nasıl anlayabılırzz

kedimizn hamıle olup olmadıgını nasıl anlıyoruzz lutfen yardım kedımızı kısırlaştrcaz ama kedıden analyan bırı boncuk hamıle dedı karnı bişymı ne olmuş hamılese bunu nasıl anlayabılırzz

Merhaba kedilerin hamile olduğu ancak hamilelikten 30 gün sonra anlaşılabilir.

Karın aşağı iner memeleri hafifçe büyümeye başlar.

Öncelikle bir veterine gösterin, çiftleşti ise eğer riske atıp kısırlaştırmayın 1 ay sonra belli olacaktır öncesinden belli olması çok zor.

Bende kızımın hamile olup olmadığını çok merak ediyorum ama 1 ay beklemek zorundayız maalesef:sm_cool:

slm kızlar benim sizlere bir sorum olacak.benim bitane oğluşum var adı paşa çokta tatlı tekir bir kedicik.kısırlaştırdık onu .saglık problemide yok.aslında benim sorunum çalıştığım için evde yanlız kalıyor.bende ona arkadaş olsun diye bir kedicik daha istiyorum.ama birbirlerine nasıl alıştırırım bunu sorcaktım sizlere.bide oğluşum üzülürmü acaba.başa bir kedi geldi diye..üzülmesini hiç istemem.çok seviyorum çünkü.eşimde ona aşık.ama cok yanlız kalıyor.bana bi akıl verirseniz çok sevinirim..tşk..

slm kızlar benim sizlere bir sorum olacak.benim bitane oğluşum var adı paşa çokta tatlı tekir bir kedicik.kısırlaştırdık onu .saglık problemide yok.aslında benim sorunum çalıştığım için evde yanlız kalıyor.bende ona arkadaş olsun diye bir kedicik daha istiyorum.ama birbirlerine nasıl alıştırırım bunu sorcaktım sizlere.bide oğluşum üzülürmü acaba.başa bir kedi geldi diye..üzülmesini hiç istemem.çok seviyorum çünkü.eşimde ona aşık.ama cok yanlız kalıyor.bana bi akıl verirseniz çok sevinirim..tşk..

Merhaba, erkek kedinin yanına zaten asla bir erkek daha gelemez kaga ederler.

Dişi alabilirsiniz ama şunu diyeyim illa ki kıskanacaktır siz ayrım yapmasanızda o kıskanacaktır, bizim de başımızdan geçti oğlum depresyona girmişti atlattık çok şükür hala bile biri varken diğerini kucağa alıp sevmeyiz.

Birde yaşıda büyüdü ise sizede o derece alışmış kabullenmesi zor olabilirfisfisfis

Merhaba, erkek kedinin yanına zaten asla bir erkek daha gelemez kaga ederler.

Dişi alabilirsiniz ama şunu diyeyim illa ki kıskanacaktır siz ayrım yapmasanızda o kıskanacaktır, bizim de başımızdan geçti oğlum depresyona girmişti atlattık çok şükür hala bile biri varken diğerini kucağa alıp sevmeyiz.

Birde yaşıda büyüdü ise sizede o derece alışmış kabullenmesi zor olabilirfisfisfis

hımm anladım cnm oğluşum üzülmesin kıyamam ona..bende sadece yanlız kalmasın diye düşünmüştüm.evet bana inanılmaz bağlı ama işini okadar iyi biliyorki oyun isteyince eşime sevgi sevkat isteyincede bana geliyor koynumda yatıyor kolumda hemde sabaha kadar çok tatlı benim oğlumm...

benimde kedimin adı paşa kocaman bir norveç orman kedisi erkek ve 6 yaşında eve ondan sonra 2 tane yavru geldi o kadar küçüklerdi ki onları hiç tehdit olarak görmedi ve erkek olmasına rağmen resmen onlara annelik yaptı yaladı temizledi yanlarında uyudu kuyruğunu kulaklarını ısırmalarına ses çıkartmadı ilk başlarda yavrulara zarar verir diye korkmuştum ama şimdi yavrularda 8 aylık oldular üçü çok iyi anlaşıyor tek sorun 3 kediye bakmanın zorluğu :)

slm kedinizin yanına yavru bi dişi kedi arkadaş alırsanız alışırlar 1 haftada önce biraz tıslarlar birbirlerine kaydirigubbakcemile3 ama bebek kediyle alışmaları daha cabuk oluyor arkadaşımın 8 tane kedisi var ve hepsi birbirlerine zamanla alıştı merak etmeyin yani okadar güzel bi duygu ki arkadaşıma gidiyorum birbirlerini yalıyolar oynuyolar muhteşem bi duygu Şeniz

anladım cnm yavru kedı demişsinde ben paşamıda yavruyken almadım çalıştığım için bebeğe bakmam diye korkuyorum.yani kendim için değilde bebek için.ama dişi kedi bende istiyorum.

hayatım büyük kedilerde anlaşmazlık daha çok oluyor evi sahiplenmiş çünkü paşa yavru kedi dediğim de 3 4 aylık alışmaları daha çabuk olur belkide hiç zorluk bile çekmessiniz alışırlar hemen

Back
X