Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Merhaba arkadaşlar benim kedim erkek olduğundan malum dışarı bırakmak zorunda kaldık, akşamlar geliyor yemeğini yiyor, oynuyoruz vs. sonra yine gidiyor. Kedimin son zamanlarda gözlerinin perdesi yarıya kadar kapalı geziyor bir tuhaf, sizce neden olabilir bu? Özellikle sağ gözündeki perdesi göz çeşmesinden bariz görünüyor. Çok üzülüyorum ona bir şey mi oldu acaba :14:

Kedinizi neden dışarı bırakıyorsunuz anlayamadım
Gözleri mikrop kapmış olabilir bir veterinere götürün

Kedinizi neden dışarı bırakıyorsunuz anlayamadım
Gözleri mikrop kapmış olabilir bir veterinere götürün

Bir veteriner ile görüştüm, kısırlaştırmak istediğimi söyledim yapılacakları anlattı. Ancak ben kedime kıyamadım. Biraz da annemin zorundan bırakmak zorunda kaldık :43:

Bir veteriner ile görüştüm, kısırlaştırmak istediğimi söyledim yapılacakları anlattı. Ancak ben kedime kıyamadım. Biraz da annemin zorundan bırakmak zorunda kaldık :43:

Kedinize kıyamıyorsunuz fakat dışarıda hamile olan kedilere ve doğacak yavrulara kıyıyorsunuz
Bence bir an önce kediyi kısırlaştırın

Önerin için teşekkür ederim.

Rica ederim
Zaten dışarıda sahipsiz yüzlerce kedi var
Hiçbiri kısır değil ve kediler köpek gibi değil yakalanması oldukça zor
Haliyle hayvanlar inanılmaz şekilde çoğalıyorlar ve yavruların hali perişan
Dışarıda kaç tane açlıktan ölmek üzere soğuktan donmuş yavru kedi buluyoruz
Dernek olarak bu kedileri sahiplendirmek için çalışıyoruz ve çok azını sahiplendirebiliyoruz
Kedi barınakları da yok zaten olsa da barınakların hali malum
O yüzden dışarıda bile bakıyor olsanız kendi evcilinizi kısırlaştırın

Ayrıca sandığınız gibi acı veren bir uygulama değil
Zaten bayıltılıp yapılıyor hayvan hiçbir şey hissetmiyor
Sadece dikişleri biraz iyileşene kadar dışarı bırakmazsınız mikrop kapmaması açısından
Tehlikeli bir ameliyat değil

Son düzenleme:
kıskançlık yapmış kedileriniz :) yakın zamanda alışırlar :)) bende aynı sorun ile karşılaşmıştım şimdi kucak kucağa uyuyolar :)))

Yalnızlıktan sıkılınca ziyaret için gittiğim evin kedisini alıp eve getirdim burası ardahan ve kedinin evde olması garip karşılanıyor sanırım 1 yaşlarında minnoş köyde ev kedisi idi bende cesaretlenip aldım ama bi kaç gün sonra hastalandı kustu ishal poposundan kurt düştü veterinere götürüyüm dedim biz kedi köpeğe bakmıyoz derler nihayetinde bi veteriner buldum bakteri için hap yutturdu il tarımda da kuduz aşısını yaptırdım 21 gün sonrada karma aşısı olacak ama insanların garip bakışlarına aldırmasam da minnoşun tüyleri canımı yakıyo her gün ev süpürüyorum ilk defa evde kedi besliyorum var mı bana önerileriniz

Arkadaşlar merhaba çok yakışıklı bir kedim var kızgınlık dönemine çok az kaldı:( kısırlaştırmak istemiyorum cins değil ama çok güzel bir kedi annesi kısa tüylü cins kedilerden birinin melezi. Dışarıya salmam da mümkün değil kaybolur apartmanın 5. katındayım eve geri gelemez. Naapiiiim lütfen bir akıl verin veterinerler çiftleştirmek isteyen dişi kedilerle çiftleştirmeye yardımcı oluyor mu bir akıl verin çok üzülüyorum. :25:

Arkadaşlar merhaba çok yakışıklı bir kedim var kızgınlık dönemine çok az kaldı:( kısırlaştırmak istemiyorum cins değil ama çok güzel bir kedi annesi kısa tüylü cins kedilerden birinin melezi. Dışarıya salmam da mümkün değil kaybolur apartmanın 5. katındayım eve geri gelemez. Naapiiiim lütfen bir akıl verin veterinerler çiftleştirmek isteyen dişi kedilerle çiftleştirmeye yardımcı oluyor mu bir akıl verin çok üzülüyorum. :25:

Dışarıya salmayın zaten
Eğer yavruların sorumluluğunu alabilecekseniz 'sahipli' ve 'yavruların sorumluluğunu alabilecek bir pet sahibinin' kedisiyle çiftleştirebilirsiniz
Ama yavruların sorumluluğunu alamayacaksanız kısırlaştırmak en doğrusu
Veterinerin özel olarak böyle bir şey yaptığını sanmıyorum,
Ama kedisini çiftleştirmek isteyen müşterileri varsa yardımcı olabilir

Son düzenleme:
benm kedimde 11 yasında erkek iran kedisi ama digerlerinin aksine çok sinirli normalde uysal olurlar denir. 10 yıldır benimle ve yıldır da sinirli saldırgann kısırlastırdıktaa
ama saldırganlıgı geçmedi

sizin iran kediniz ev içinde mi ben benimkini gezdiriyorum kedi tasması ile dışarıda apartmanın bahçesinde sakinleşmesini sağlıyor sürekli aynı ortamda sıkılıyor olabilir.

sizin iran kediniz ev içinde mi ben benimkini gezdiriyorum kedi tasması ile dışarıda apartmanın bahçesinde sakinleşmesini sağlıyor sürekli aynı ortamda sıkılıyor olabilir.

ewt benm kedim içeride ilk zamanlar dısarıda cıkardım ama dısarıda daha da saldırgan oluyoo beni tanımıyo bile :) apartmanın terasına cıkarıyorum arada orda geziniyoor baska kedilere karsıda çok saldırgan o yüzden dısarı cıkarmaktan korkuyorumm :)

arkadaşlar bebeğim oldu 2 aylık kedim bebeğimin bütün eşyalarına çişini yapıyor. ne yaptıysam çare bulamadım. çıldıracağım...

ewt kıskanclık baslamıs olabilirr. onun kokusunu alıp kızdıgı için yapıyor olabilir. unutuldugunu düşünüyor
onunla eskisinden daha fazla ilgilenirseniz
sorun kalmaz heraldee :)

arkadaşlar selam,

benim 3 yetişkin kedim vardı, bir dişi 2 erkek. kızım 2,5 ay önce doğum yaptı, her şey gayet normaldi. anne, baba, amca :) yavrular ben herkes mutluydu yani. derken dişi tekrar kızana girdi, daha önceleri sadece baba ola erkek dişiyle ilgileniyordu ama bu sefer diğeri de ilgilenmeye başladı, 2'si de kızın peşinde yani. sonra bizim anne manyağa dönüştü, birden baba ola kediye saldırmaya başladı, nedenini anlamadık. diğerine bir şey yapmıyor ama baba olana deliriyor. bunlar normal diyebilirsiniz ama bizimkiler aşırı aşırı sakin hayvanlardı ve anne neden böyle yaptı anlamadık valla. yeni doğum yaptığında yapsa, anlarım ama aradan 2,5 ay geçti. ay şaşırdım ne yapacağımı. gören, bilen, duyan herkeste cevap rica ediyorum.:43:

arkadaşlar selam,

benim 3 yetişkin kedim vardı, bir dişi 2 erkek. kızım 2,5 ay önce doğum yaptı, her şey gayet normaldi. anne, baba, amca :) yavrular ben herkes mutluydu yani. derken dişi tekrar kızana girdi, daha önceleri sadece baba ola erkek dişiyle ilgileniyordu ama bu sefer diğeri de ilgilenmeye başladı, 2'si de kızın peşinde yani. sonra bizim anne manyağa dönüştü, birden baba ola kediye saldırmaya başladı, nedenini anlamadık. diğerine bir şey yapmıyor ama baba olana deliriyor. bunlar normal diyebilirsiniz ama bizimkiler aşırı aşırı sakin hayvanlardı ve anne neden böyle yaptı anlamadık valla. yeni doğum yaptığında yapsa, anlarım ama aradan 2,5 ay geçti. ay şaşırdım ne yapacağımı. gören, bilen, duyan herkeste cevap rica ediyorum.:43:

ben kendi kendime çözdüm olayı :46:

2 erkek kavga ediyorlar diye yavrulara bir şey olacak korkusundan delirmiş bizimki, bebeler az daha büyüyünce geçer dedi veteriner. aynı durumda kalan arkadaş olur diye yazıyorum :52:

benim kedim de evde tuvaletine sadece büyük tuvaletini yapıyor, küçüğü de nereye denk gelirse yapıyor. neden sizce , ne yapmalıyım?

(bir de etrafa yaptığında normal küçük tuvaletini yapar gibi değil de, yani öne doğru değil de, ayaktayken popo tarafından arkasına doğru yapıyor..)

Back
X