Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

benim kedim de evde tuvaletine sadece büyük tuvaletini yapıyor, küçüğü de nereye denk gelirse yapıyor. neden sizce , ne yapmalıyım?

(bir de etrafa yaptığında normal küçük tuvaletini yapar gibi değil de, yani öne doğru değil de, ayaktayken popo tarafından arkasına doğru yapıyor..)

Erkek kedi ciftlesme istegiyle koku birakiyor etrafa. O koku kolay kolay gecmiyor haberiniz olsun. Eger ciftlestitmeyecekseniz kisirlastirin bence

biz onu aldığımız ilk yıl kısırlaştırmıştık zaten, 5 senedir bizde hayvan..

Bizimki de yapiyor ama kisir degil. Bazen kusir hayvanlarda da cinsel guduler olabiliyormus. Veterinize danisin en iyisi

ewt benm kedim içeride ilk zamanlar dısarıda cıkardım ama dısarıda daha da saldırgan oluyoo beni tanımıyo bile :) apartmanın terasına cıkarıyorum arada orda geziniyoor baska kedilere karsıda çok saldırgan o yüzden dısarı cıkarmaktan korkuyorumm :)

Benimki de saldırganlaşıyor ve beni tanımıyor bile ama bunlar onlar evde yaşamaya alışıp dışarıdan korktuklarından oluyor panikten ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ama eve döndüğümüzde tamamen siniri geçmiş oluyor yazık evde hapis olmaları muhakkak en azından gezdirilmeleri lazım

Son düzenleme:
arkadaşlar selam,

benim 3 yetişkin kedim vardı, bir dişi 2 erkek. kızım 2,5 ay önce doğum yaptı, her şey gayet normaldi. anne, baba, amca :) yavrular ben herkes mutluydu yani. derken dişi tekrar kızana girdi, daha önceleri sadece baba ola erkek dişiyle ilgileniyordu ama bu sefer diğeri de ilgilenmeye başladı, 2'si de kızın peşinde yani. sonra bizim anne manyağa dönüştü, birden baba ola kediye saldırmaya başladı, nedenini anlamadık. diğerine bir şey yapmıyor ama baba olana deliriyor. bunlar normal diyebilirsiniz ama bizimkiler aşırı aşırı sakin hayvanlardı ve anne neden böyle yaptı anlamadık valla. yeni doğum yaptığında yapsa, anlarım ama aradan 2,5 ay geçti. ay şaşırdım ne yapacağımı. gören, bilen, duyan herkeste cevap rica ediyorum.:43:

erkek kediler yavru kedileri öldürmeye çalışıor bildiğim kadarıyla yavrularını öldürmeye çalıştığını görmüş olabilir kesinlikle yavrulara yok amcaymış yok babasıymış hiçbirini yaklaştırmayın cevabı verdiğinizi yeni gördüm bu arada kusura bakmayın

Son düzenleme:
ben kedimi yıkamak istiyorum özellikle popo bölgesini sakat olduğundan iyi temizlenemiyo diye düşünüyorum,piyasada satılan kedi şampuanları dışında ekonomik temizleme şekli önerebilir misiniz?ıslak mendillede siliyorum

ben kedimi yıkamak istiyorum özellikle popo bölgesini sakat olduğundan iyi temizlenemiyo diye düşünüyorum,piyasada satılan kedi şampuanları dışında ekonomik temizleme şekli önerebilir misiniz?ıslak mendillede siliyorum

kediniz popo bölgesini kendisi yalayabiliyorsa, sizin ekstra bir temizlik yapmanıza gerek yok. ıslak mendille silmeyin, zamanla yara oluşabilir. kedi şampuanları dışında maalesef başka ekonomik bir yol yok, onların pahalı olmalarının sebebi kedilerin cilt ph sına uygun olarak üretilmeleri.
kedinizi evin içinde besliyorsanız sık yıkamanıza gerek yok. kedilerin yıkanması önerilen bir eylem değildir.

kediniz popo bölgesini kendisi yalayabiliyorsa, sizin ekstra bir temizlik yapmanıza gerek yok. ıslak mendille silmeyin, zamanla yara oluşabilir. kedi şampuanları dışında maalesef başka ekonomik bir yol yok, onların pahalı olmalarının sebebi kedilerin cilt ph sına uygun olarak üretilmeleri.
kedinizi evin içinde besliyorsanız sık yıkamanıza gerek yok. kedilerin yıkanması önerilen bir eylem değildir.

kendisi tam yalanamadığından dolayı arada sırada olsada yıkamak istiyorum.neyse sampuan alıcaz demekki.tşkler

bildiğiniz beyaz sabunla yıkamalısınız
kedi şampuanları alerji yapabiliyor bilginize
şahsen yaşadık
ben sabundan başka hiç bir şey kullanmam
kesinlikle tavsiye ediyorum
kendini yaladığı için kimyasal kulllanmamalısınız

Kızlaarr benimde sizlere bir sorum olucak 8 haftalık oğluş şekermi şeker bir siyam'ım var fakat ben kuru mama konusunda endişeliyim IAMS pro active veriyorum oğluşa veterinerimizde mamamızı beğendi fakat royal canin mi yoksa ıams 'ımı önerirsiniz fikirlerinizi bekliyorum sevgiler..

kuru mama kullanma konusunda çok dikkatli olmalı iki kez düşünmelisiniz
kedim mamadan öldü
böbreklerde taş yapıyor kuru mamalar
hayvan bunu atamıyor
böbrek taşı bir hayvanın başına gelebiliecek en kötü şey bence

bildiğiniz beyaz sabunla yıkamalısınız
kedi şampuanları alerji yapabiliyor bilginize
şahsen yaşadık
ben sabundan başka hiç bir şey kullanmam
kesinlikle tavsiye ediyorum
kendini yaladığı için kimyasal kulllanmamalısınız

Hayırrrr sabun da çok zararlı!! Sabun insan cildini bile nasıl kurutuyor pofuduk çocuklarımızın cildini mahveder.
Kaldı ki çok çok kötü durumda olmadığı sürece kedi yıkanmaz. Kedilerin doğasında yıkanmak yoktur!
Bu onların ince telli kürk ve ekstra ince, beyaz tenlerine çok zarar veriyor ve psikolojileri bozuluyor.
Kaç veterinere sorduysam aynı cevabı aldım. Sakın yıkama durduk yere dediler. İstisnasız.

Ama felçliyse ve temizliğini yapamıyorsa mikrop kapmasını önlemek için sadece ılık suyla ya da çok çok az miktarda BEBE ŞAMPUANIYLA yıkayabilirsiniz.
Bebe şampuanları asla sabun ve aşındırıcı içermez, yapay maddeler içermez.
Aklınızda bulunsun.

Hayırrrr sabun da çok zararlı!! Sabun insan cildini bile nasıl kurutuyor pofuduk çocuklarımızın cildini mahveder.
Kaldı ki çok çok kötü durumda olmadığı sürece kedi yıkanmaz. Kedilerin doğasında yıkanmak yoktur!
Bu onların ince telli kürk ve ekstra ince, beyaz tenlerine çok zarar veriyor ve psikolojileri bozuluyor.
Kaç veterinere sorduysam aynı cevabı aldım. Sakın yıkama durduk yere dediler. İstisnasız.

Ama felçliyse ve temizliğini yapamıyorsa mikrop kapmasını önlemek için sadece ılık suyla ya da çok çok az miktarda BEBE ŞAMPUANIYLA yıkayabilirsiniz.
Bebe şampuanları asla sabun ve aşındırıcı içermez, yapay maddeler içermez.
Aklınızda bulunsun.

Sabun= Kostik soda insan için bile zararlı bırak kedi köpekleri, çok haklısın... En sağlam yol yenidoğan bebekler için üretilmiş ıslak mendiller... Normal mendilde yasak, sadece yenidoğan mendilleri...

4 aylık bir yavruşum var.şimdiye kadar pro plan kitten yiyordu.fakat ben bir süre işssiz kalacağımdan ötürü uygun fiyatlı ve kaliteli bir mama arayışındayım.veteriner purina cat chow önerdi.siz hangi marka mamalarla besliyorsunuz?

4 aylık bir yavruşum var.şimdiye kadar pro plan kitten yiyordu.fakat ben bir süre işssiz kalacağımdan ötürü uygun fiyatlı ve kaliteli bir mama arayışındayım.veteriner purina cat chow önerdi.siz hangi marka mamalarla besliyorsunuz?

ben yeni dogan bebekler için eczneden aptamil alıp verdim şimdi kedim 8 aylık kaslı tay gibi .4 aylıksa kıyma yer
cigeri ufak dogra ver yesin haşlanmış yumurtanın beyazını ver yesin

Benim şapşal proplan'dan başka bir şey yemiyor :(

Royal Canin'in fiyatları daha uygun sanırım, veterinerinize sorabilirsiniz. Purina'yı da iyi bir marka diye duymuştum.

Cat Show ile Proplanın üreticisi zaten Purina, Proplan Super Premium, Cat Show Premium mama, endişe etme bir süre idare eder...

Ben Hills's kullanıyorum şu anda, bizim proplanla yıldızımız pek barışamadı bizim kız ya Royal Canin ya Hill's diyor...

Cat Show ile Proplanın üreticisi zaten Purina, Proplan Super Premium, Cat Show Premium mama, endişe etme bir süre idare eder...

Ben Hills's kullanıyorum şu anda, bizim proplanla yıldızımız pek barışamadı bizim kız ya Royal Canin ya Hill's diyor...

Ben de "Purina'yı bir yerden hatırlıyorum ama" diye düşünüyordum :) Evdeki 7,5 kiloluk proplan'ın tepesinde yazıyor tabii ki...

Royal Canin'i açık kiloyla satan veterinerler de var, güvendiğin bir yer varsa deneyebilirsin, şimdi aklıma geldi..

Son düzenleme:
Back
X