Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

o bantların üst yüzeylerini değiştirerek uzun süre kullanırsınız. yıkanınca çoğu kıyafetten tüyler gidiyor.yıkanınca gitmeyenleri ve gün içinde yapışan tüyleri bantlarla alabilirsiniz. çamaşır kurutma makineniz varsa, onlar da tüyleri tamamen temizler kıyafetten.

ben o bantları keşfetmeden önce, şeffaf koli bantları ile kıyafetteki tüyleri alırdım. aynı şekilde sonuç veriyor. bandı ters çevirip elimle döndürerek alıyordum.

tarama alışkanlığı ile tüy sorununu azaltırsınız. elleriniz çok hafif nemliyken (ıslak değil!), ellerinizle tüylerini hafif bastırarak sevin. ellerinize dökülecek olan tüyler yapışıyor, lavobada su akıtınca, hepsi takılır süzgeçine, oradan da peçeteyle alıp çöpe koyarsınız(giderler tıkanmasın diye)

bunlar benim çözümlerim.
2 kedi ve aşırı alerjili biri olarak bunlara dikkat ediyorum. her alerji türü kedileri kapsamıyor. toza, bahardaki polenlere aşırı alerjim vardır. havasız bir mağazayı gezerken anında rahatsızlanırım. çok tozlu bir yerde uzun kalsam, gözlerim, burnum, boğazım ayrı şişer, akarlar. ama evde 2 kedim var. onlar birşey yapmıyor neyse ki...
oğlunuzun da alerji probleminden bahsetmişsiniz konunuzda, o yüzden yazdım bunları...

Çok teşekkürler..yazdıklarınızdan eminimki çok faydalanıcam..Çıtırı eve temelli almadan önce sadece sevip karnını doyurmak için alıyorduk..hem kızım(8 yaşında) hem oğlum(4,5 yaşında) Artık her eve gelirken anne nolur kediyi eve alalım diyorlardı..ama ne zaman o büyük alışverişi yapıp eve geldik ve Çıtır artık bizle kalacak dedik..uşak değişti..
Çıtır bi sokak kedisi..ama okadar asilki..annem bu kedi ev kedisi diyor..Bilmiyorum ama ben sokakta buldum..sürekli eve alıp sevdiğimiz bir kedimiz vardı..3 gün onu aradık bulamadık..her onu ararkende bu çıtır ayaklarımıza dolanırdı.. 'beni alın işte' der gibiydi..bi gün eşim elinde çıtırla gelince de hiç şaşırmadım..Bizim apartmanımızın önü tamamen korunaklı köpeklerin giremediği bir yer..zaten şuan bahçede 8 kedi var..Sokağa bırakmak derken bahçede bakmayı kastediyorum..Tabiki bu son çare..
Bide kayınvalidemin eşime bir daha evine gelmiycez tehditleri varki..bakalım eşim buna nekadar dayanıcak..
Herşeye rağmen Çıtırı Enaz 15 seneyi göze alarak evimize aldık..O mutlu olduğu sürece oğlumlada bir şekilde yıldızlarının barışacağını düşünüyorum..

Çok teşekkürler..yazdıklarınızdan eminimki çok faydalanıcam..Çıtırı eve temelli almadan önce sadece sevip karnını doyurmak için alıyorduk..hem kızım(8 yaşında) hem oğlum(4,5 yaşında) Artık her eve gelirken anne nolur kediyi eve alalım diyorlardı..ama ne zaman o büyük alışverişi yapıp eve geldik ve Çıtır artık bizle kalacak dedik..uşak değişti..
Çıtır bi sokak kedisi..ama okadar asilki..annem bu kedi ev kedisi diyor..Bilmiyorum ama ben sokakta buldum..sürekli eve alıp sevdiğimiz bir kedimiz vardı..3 gün onu aradık bulamadık..her onu ararkende bu çıtır ayaklarımıza dolanırdı.. 'beni alın işte' der gibiydi..bi gün eşim elinde çıtırla gelince de hiç şaşırmadım..Bizim apartmanımızın önü tamamen korunaklı köpeklerin giremediği bir yer..zaten şuan bahçede 8 kedi var..Sokağa bırakmak derken bahçede bakmayı kastediyorum..Tabiki bu son çare..
Bide kayınvalidemin eşime bir daha evine gelmiycez tehditleri varki..bakalım eşim buna nekadar dayanıcak..
Herşeye rağmen Çıtırı Enaz 15 seneyi göze alarak evimize aldık..O mutlu olduğu sürece oğlumlada bir şekilde yıldızlarının barışacağını düşünüyorum..

diğer konuyu okuyunca çok daha iyi anladım duygularınızı. çıtır şanslı kediciklerden. eskiden ev kedisi olabilir, sokağa terk edilen çok oluyor maalesef.
kv nizin tehditlerine bakmayın. eşimin ailesi de hayvanlara benim gözümle bakamayanlardan... sürekli olacak bebeği bahane ederek ver, at, yolla vb akıl(!) veriyordu. bebeğe zararı var vs. ben de başta bebeği düşünerek söylüyor sanıyordum. dr lara her gittiğimde sorardım, kedi var, olası zararlar, vet lere sorardım... kedi köpekle ilgili bir sürü kitap okudum. netten araştırdım... yani sonuçta evdeki hayvan istenmemesinin tek nedeni olarak önyargı çıktı karşıma. güzel güzel anlatırdım, zararı yok ama şu yararları bile var diye... açıklamalar ile ikna olur, susarlar sandım ama olmadı. eşimin de benim de ne kadar sevdiğimizi görüyorlar, bu ısrar neden? kedileri istemiyorlar ama bize gelirler. rahatlarını kaçırıyor diye istemediklerini anladım en sonunda. kv-kp gelip kalmayı çok sever. kediye karşı hor davrandılar mı ben tepki gösteriyorum(itekler, minderle kaldırır, inadına kuyruğuna basar). onlar evdeyken kediyle onları başbaşa bırakmaya korkuyordum. neyseki birisi çok edepsizdir kedilerimin, ona zarar verene resmen tepki gösterir. birşey yapsalar tahmin edebiliyorum. rahatları kaçıyor doğal olarak.
tehditleri sıkıntı yapmayın. eşinize söylersiniz, gelmemeleri için neden yok. dini olarak bahane ediyorlarsa, dinde böyle bir yasak yok zaten. hijyen açısından sorun ediyorlarsa, kediler en temiz hayvanlar. alışsınlar...

eşimin akrabaları gelip kalmayı çok sever, kedilere karşı çok önyargısı olanların ayağı kesildi. bu yönden iyi bile oldu kediler.. düğün vb zorunlu gelecekler olduğunda, kediseverleri alıyoruz eve, istedikleri gibi kalsınlar onlar. sevmeyenler, rahatsız olanlar da gelmesin, büyük bir kayıp değil...
oğlunuz yaş olarak kısa bir dönem sonra, bilinçsiz zarar vermeyi bırakır. az sabır. bilerek zarar vermesi kıskançlıktan olur. sizin gibi bir aileden sosyopat bir çocuk çıkacağını hiç sanmıyorum, o yüzden o endişeleri kenara bıraktım :) kıskançlığını da, kediyle ilgili sorumluluklar vererek, oğlunuza sahiplenme duygusu aşılayarak aşarsınız.
gel kedimize yemek verelim vb cümleler ile.
oğlunuzun yanında kediyle çok ilgilenmeyin, oğlunuzun kediyle ilgili güzel davranışlarını hep övün. babasına, ablasına, arkadaşlarınıza söyleyin. pekiştirirsiniz böylece. güzel davranışları dile getirmek çok önemli çocuklarda. davranışın kalıcılığını artırır. abla da küçük, onun da güzel davranışlarını hep dile getirin.

ör: kedi üstünde araba sürdü ya;
oğlum, kedi üstünde araba sürünce rahatsız olur(canı yanar.) kedimize böyle davranman beni üzüyor.
kedi üstünde araba sürmeni istemiyorum, korkup seni tırmalayabilir.
kedinin kuyruğunu çekince canını yakarsın. onu incitmen beni üzüyor/kızdırıyor. kedinin kuyruğunu tutmanı istemiyorum. (net cümleler kurun.)

gibi cümleler ile tane tane konuşun oğlunuzla. göz hizasına eğilmeniz, göz temasıyla konuşup sizi dinlediğini anlamanız gerekir.
her olumsuz davranışında, kısa kısa 2-3 cümle ile durumu ve hislerinizi söyleyin. zamanla bırakacaktır.

Son düzenleme:
kedımın gozunde saydam bısey var veterınere goturemıyorum bulundugum yerden uzak kedı kafesımde yok kutudada goturemem otobuste mahfeder benı ne yapmam lazım cıddı bıseymıdır yoksa duzelırmı

Bugün veterinere gittik..aşıları için gitmiştim..ama çıtırın boğazında elimize gelen bir top vardı...onu söyliyim dedim..normal değilmiş:(((( 1 hafta bekliyelim dedi..belki bir enfeksiyon geçiriyodur dedi..ama bu top geldiğinden beri var diyince yüzü düştü adamın..sizi üzmek istemem ama iyi bir şey değil dedi :((( çok üzgünüm çok..elim ayağım üzüntüden titriyo..kafasını yere yatırıp hıhhh hıhhh diye hırıltılı sesler çıkarırdı..bende tüy yumağıdır normaldir diyodum..normal değilmiş...Offf Allahım bişey olmasın Çıtırıma:(((( Şimdi her bakışı acıklı geliyor bana..Film çekilip kan tahlili yapılcak..ozaman kesinleşicek..nolur dua edin....

Bugün veterinere gittik..aşıları için gitmiştim..ama çıtırın boğazında elimize gelen bir top vardı...onu söyliyim dedim..normal değilmiş:(((( 1 hafta bekliyelim dedi..belki bir enfeksiyon geçiriyodur dedi..ama bu top geldiğinden beri var diyince yüzü düştü adamın..sizi üzmek istemem ama iyi bir şey değil dedi :((( çok üzgünüm çok..elim ayağım üzüntüden titriyo..kafasını yere yatırıp hıhhh hıhhh diye hırıltılı sesler çıkarırdı..bende tüy yumağıdır normaldir diyodum..normal değilmiş...Offf Allahım bişey olmasın Çıtırıma:(((( Şimdi her bakışı acıklı geliyor bana..Film çekilip kan tahlili yapılcak..ozaman kesinleşicek..nolur dua edin....

Çok geçmiş olsun canım belkide doğuştan gelen birşey'dir yağ bezesi belki hemen en kötüsünü aklına getirme.İyi düşün iyi olsun kediciğin.

Benim evimde dört kedim var. Hepsi sokaktan geldi. En büyüğü 4 yaşında en küçüğü 1 yaşında. 1 kız üç erkek.. ama onlarsız bir hayat düşünemiyoruz. Şimdi hamileyim iki aylık ama.. onlarsız asla.. sizi seviyorum boncuk. bulut çakıl bızdık:)))

cnm çok üzüldüm ama doktorlar her zaman kötü ihtimali söyler etrafındakileri hazırlamak için inş iyi çıkar rabbim yavyunu sana bağışlasın bizi de habersiz bırakma lütfen

Benim evimde dört kedim var. Hepsi sokaktan geldi. En büyüğü 4 yaşında en küçüğü 1 yaşında. 1 kız üç erkek.. ama onlarsız bir hayat düşünemiyoruz. Şimdi hamileyim iki aylık ama.. onlarsız asla.. sizi seviyorum boncuk. bulut çakıl bızdık:)))

bende 3 kedili 4 aylık hamişimmm bende kedişlerimi çok seviyorum şumi(siyam-int ten hamile bir bayan evden gönderdiği için 3 yaşında sahiplendik çocumu mis kokulumu suanda 6 yaşında) pamuk(çok büyük bir kaza geçirdi gözümün önünde vet iyileştirdi sağ olsun ve bizimle 2 yaşında ) ayşe (8 aylık küçük terminatör evin canını okuyan diğer çocuklarımı tacizde sınır tanımayan bir sokak arasın poposundan fışır fışır ishal akerken bulduğum büyüttüğüm yürüyen duman renkli bulutum) :31:

kedımın gozunde saydam bısey var veterınere goturemıyorum bulundugum yerden uzak kedı kafesımde yok kutudada goturemem otobuste mahfeder benı ne yapmam lazım cıddı bıseymıdır yoksa duzelırmı

doğru dürüst birşey yazmamışsınız ki...
foto eklemeye çalışsaydınız bari, anlayan arkadaşlar olur belki.

gözlerinde saydam tabaka vardır zaten. nasıl farklı bir saydamlıktan bahsediyorsun? ne tarafta, boyutu ne?
gözleri çapaklanmış mı acaba? göz pınarında birikmeler oluyor mu?
gözündeki tabakayı çizmiş de olabilir, bazen saydam tabakayı yırtıyorlar kendileri kaşınırken vs... riskli olabilir. nereyi, ne kadar yırttığı da önemli olabilir.
çizgi gibi birşeyse, belki tüyü kaçtı gözüne. o kendiliğinden çıkar... sakın kurcalamayın.

kediniz gözüyle uğraşıyor mu, gözü yaşarıyor mu? patiyle ovmaya çalışıyor mu?
yabancı cisim kaçmışsa, cam gibi batan birşey değilse kendiliğinden çıkmasını bekleyin biraz. bence en iyisi vet e sormak.
gerekirse taksi tutun, ya da bir tanıdıktan rica edin. koliye minik delikler açıp ona koyun. eğer kediniz gözüyle uğraşıyorsa vet in görmesi şart bence...
ihmal yüzünden gözünü kaybetmesin, yazık olur. açık bir çizik vs varsa mikrop kapıp daha ileri sorunlara da yol açabilir. vet inize tel edip sorun ama görmeden anlaşılmaz diyecek muhtemelen...
siz gözü sakın kurcalamayın, kedinizin davranışlarını kontrol edin. iştahsızlık, keyifsizlik, gözüyle uğraşması çok fazlaysa vet in görmesi şart bence.

hande,
zamanla büyüdü mü o parça? iştahta, yutmada bir problemi var mı dikkatini çeken?
inş kötü birşey değildir. zararsız bir bezedir belki. iyiye yoralım.
iyi haberler ile gelirsin inş.

çıkardığı seslerin bunlarla bir ilgisi olmayabilir.

Son düzenleme:
doğru dürüst birşey yazmamışsınız ki...
foto eklemeye çalışsaydınız bari, anlayan arkadaşlar olur belki.

gözlerinde saydam tabaka vardır zaten. nasıl farklı bir saydamlıktan bahsediyorsun? ne tarafta, boyutu ne?
gözleri çapaklanmış mı acaba? göz pınarında birikmeler oluyor mu?
gözündeki tabakayı çizmiş de olabilir, bazen saydam tabakayı yırtıyorlar kendileri kaşınırken vs... riskli olabilir. nereyi, ne kadar yırttığı da önemli olabilir.
çizgi gibi birşeyse, belki tüyü kaçtı gözüne. o kendiliğinden çıkar... sakın kurcalamayın.

kediniz gözüyle uğraşıyor mu, gözü yaşarıyor mu? patiyle ovmaya çalışıyor mu?
yabancı cisim kaçmışsa, cam gibi batan birşey değilse kendiliğinden çıkmasını bekleyin biraz. bence en iyisi vet e sormak.
gerekirse taksi tutun, ya da bir tanıdıktan rica edin. koliye minik delikler açıp ona koyun. eğer kediniz gözüyle uğraşıyorsa vet in görmesi şart bence...
ihmal yüzünden gözünü kaybetmesin, yazık olur. açık bir çizik vs varsa mikrop kapıp daha ileri sorunlara da yol açabilir. vet inize tel edip sorun ama görmeden anlaşılmaz diyecek muhtemelen...
siz gözü sakın kurcalamayın, kedinizin davranışlarını kontrol edin. iştahsızlık, keyifsizlik, gözüyle uğraşması çok fazlaysa vet in görmesi şart bence.

bıraz gec gordum cevabı ama yazdıkların ıcın tesekkur ederım dayanamadım goturdum veterınere perde var dedı damla gıbı bısey damlattı sımdı takıpteyım gecmesını beklıorum ama henız gecmedı goz bebegının altında pus gıbı bısey cabap değıl ama onu rahatsız etmıo daha cok benı edıo bakalım gececk ınsallah

bıraz gec gordum cevabı ama yazdıkların ıcın tesekkur ederım dayanamadım goturdum veterınere perde var dedı damla gıbı bısey damlattı sımdı takıpteyım gecmesını beklıorum ama henız gecmedı goz bebegının altında pus gıbı bısey cabap değıl ama onu rahatsız etmıo daha cok benı edıo bakalım gececk ınsallah

geçmiş olsun.
pisiciği ihmal etmediğin için ben teşekkür ederim.

önemli birşey değil sanırım. vet in görmesi iyi olmuş.
neden olabilirmiş söylediyse ona dikkat etmeye çalışırsınız...

ihmal edermıyım kızımı ben çevresel koşullar neden oluomus dışarı çıkan bı kedı değıl ama buyk olasılıkla ben o gun banyoyu temızlemıstım kurumadan ıcerı gırmıstı herlde çamasır suyundan oldu dıe dusundum dıkkat ederdım ama boşluğuma denk geldı ıste allahtan çok buuk bısey olmadı

Arkadaşlar kedi tırmığı izine kullandığınız bir ilaç var mı? Kedim sağolsun koluma boydan boya kocaman ve derin bir yara açtı, evde bepanthen vardı sürdüm hemen ama daha önceki küçük tırmıklarının izleri durur kollarımda, bu çok büyük iz kalsın istemiyorum. Var mı bir fikri olan? Jiletçiler gibi oldum ya :(
$DSC_0143.webp

Arkadaşlar kedi tırmığı izine kullandığınız bir ilaç var mı? Kedim sağolsun koluma boydan boya kocaman ve derin bir yara açtı, evde bepanthen vardı sürdüm hemen ama daha önceki küçük tırmıklarının izleri durur kollarımda, bu çok büyük iz kalsın istemiyorum. Var mı bir fikri olan? Jiletçiler gibi oldum ya :(
Eki Görüntüle 612610

Benim kolumda da kedi tırmıkları var senin yara izinden daha yukarda ve iz kaldı. Koluma bakınca direk farkediliyor ben hiç iz kalacağını tahmin etmezdim bu sayede tecrübe ettim aman dikkat et eczaneye falan sor benim gibi olma. Senin yaran yine küçük benim kolumu dirseğimden bileğime kadar çizdi sağolsun. Eğer yara iyileşirse yapacak bir şeyin kalmaz daha tazeyken bir sor vardır elbet çözümü. İyileşmiş ama iz kalmış çizikler için tavsiyesi olan varsa da bana söylesin.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 612610

iz bırakacağını pek sanmıyorum. benim kollarımda ve bacaklarımda aynı derinlikte çok çizik vardı, hiçbirinin izi kalmadı bende. geç iyileşiyorlar ama iz bırakmadılar. hiç uğraşmamıştım yaralarla. kabuklanınca koparmayın...
kedinizin tırnaklarının ucunu kestirin veya kesin. tırnak uçlarını azar azar, sık sık kesiyorum ben, kesince bu kadar derin çizemiyorlar.

emin olmak için eczaneye sorabilirsiniz. batticon vb birşey verebilirler(mikrop kapmasın diye kullanabilirsiniz.)

Çıtırdan haber var mı?

Bayanlar Ankara kırması kedim var.Son bir aydır dehşet tüy döküyor.Evde üstümüz başımız yerler koltuklar hep tüy..Allah korusun yemek yaparken üstümden düşürürüm diye gün içinde devamlı üst değiştiriyorum.Tam hatırlamıyorum ama bir yerde tüy dökülmesine çiğ yumurta yedirilmesinden bahsediyordu.bu konudaki fikriniz nedir? Ayrıca önereceğiniz mama markası var mı?

iz bırakacağını pek sanmıyorum. benim kollarımda ve bacaklarımda aynı derinlikte çok çizik vardı, hiçbirinin izi kalmadı bende. geç iyileşiyorlar ama iz bırakmadılar. hiç uğraşmamıştım yaralarla. kabuklanınca koparmayın...
kedinizin tırnaklarının ucunu kestirin veya kesin. tırnak uçlarını azar azar, sık sık kesiyorum ben, kesince bu kadar derin çizemiyorlar.

emin olmak için eczaneye sorabilirsiniz. batticon vb birşey verebilirler(mikrop kapmasın diye kullanabilirsiniz.)

Bende kalıyor izleri genelde ya :( Ben de kesiyorum tırnaklarını hatta daha bu hafta sonu kesmiştik ama yetti yine kalanlar. Bi arkadaşıma sordum Thiocilline (antibiyotikli deri pomadı) diye bir ilaç söyledi sabah aldım sürdüm. Bu ilaç çok iyi iz falan bırakmaz dedi. İhtiyacı olan arkadaşlara duyurulur :)

Bayanlar Ankara kırması kedim var.Son bir aydır dehşet tüy döküyor.Evde üstümüz başımız yerler koltuklar hep tüy..Allah korusun yemek yaparken üstümden düşürürüm diye gün içinde devamlı üst değiştiriyorum.Tam hatırlamıyorum ama bir yerde tüy dökülmesine çiğ yumurta yedirilmesinden bahsediyordu.bu konudaki fikriniz nedir? Ayrıca önereceğiniz mama markası var mı?

çiğ yumurtayı duymadım ama iç parazit aşılarını düzenli vurduruyorsanız deneyin isterseniz(vet e sorun yine).
proplan balıklı mamasını veriyorum şu an. proplan-hills-royal canin mamaları ile tüy sorunu azalıyor ama sıfıra inmez. bu dönem benim kediler de fazla tüy dökmeye başladı. mamadan mı mevsimden mi bilemedim...

elleriniz az nemli iken, doyasıya okşayın kediyi, dökülen tüyleri elinize gelir hep. benim kediler kendini taratmadığı için bu yolu buldum.
üstünüzü değiştirmek yerine, yapışkanlı bantlarla üstünüzdekileri alabilirsiniz.

çiğ yumurtayı duymadım ama iç parazit aşılarını düzenli vurduruyorsanız deneyin isterseniz(vet e sorun yine).
proplan balıklı mamasını veriyorum şu an. proplan-hills-royal canin mamaları ile tüy sorunu azalıyor ama sıfıra inmez. bu dönem benim kediler de fazla tüy dökmeye başladı. mamadan mı mevsimden mi bilemedim...

elleriniz az nemli iken, doyasıya okşayın kediyi, dökülen tüyleri elinize gelir hep. benim kediler kendini taratmadığı için bu yolu buldum.
üstünüzü değiştirmek yerine, yapışkanlı bantlarla üstünüzdekileri alabilirsiniz.

Önerileriniz için teşekkür ederim.Bu arada mama dışında yiyecek veriyor musunuz? Kedim peynir,yoğurt gibi şeyler yemiyor.Arada az az süt veriyorum.Balığı,et ve tavuk sulu ekmeği severek yiyiyor.Onun dışında da ne denesem pek yemiyor.Hatta yumurtayı haşlayıp vermiştim onu bile yemedi.Ben küçükken de kedilerimiz vardı..Ne koysak yerlerdi.Bu kedi beni şaşırtıyor..Ayrıca hazır mama olarak en son eşim champion(dana etli) almış.Nette araştırınca pek memnun olan yoktu.Tedirgin oldum biraz..Ama severek yiyiyor.Hatta mutfaktaki tabağını kontrol için bile gelmiyor.Bu karnının doyduğuna işaret gibi geldi.Artı nette ki şikayetlerden biride ishal etmesiydi.Cumadan beri yiyiyor maaşallah öyle bir sorunumuzda yok.Sizin bu konuda ki fikriniz nedir?

Back
X