- 6 Ağustos 2012
- 250
- 7
- 26
o bantların üst yüzeylerini değiştirerek uzun süre kullanırsınız. yıkanınca çoğu kıyafetten tüyler gidiyor.yıkanınca gitmeyenleri ve gün içinde yapışan tüyleri bantlarla alabilirsiniz. çamaşır kurutma makineniz varsa, onlar da tüyleri tamamen temizler kıyafetten.
ben o bantları keşfetmeden önce, şeffaf koli bantları ile kıyafetteki tüyleri alırdım. aynı şekilde sonuç veriyor. bandı ters çevirip elimle döndürerek alıyordum.
tarama alışkanlığı ile tüy sorununu azaltırsınız. elleriniz çok hafif nemliyken (ıslak değil!), ellerinizle tüylerini hafif bastırarak sevin. ellerinize dökülecek olan tüyler yapışıyor, lavobada su akıtınca, hepsi takılır süzgeçine, oradan da peçeteyle alıp çöpe koyarsınız(giderler tıkanmasın diye)
bunlar benim çözümlerim.
2 kedi ve aşırı alerjili biri olarak bunlara dikkat ediyorum. her alerji türü kedileri kapsamıyor. toza, bahardaki polenlere aşırı alerjim vardır. havasız bir mağazayı gezerken anında rahatsızlanırım. çok tozlu bir yerde uzun kalsam, gözlerim, burnum, boğazım ayrı şişer, akarlar. ama evde 2 kedim var. onlar birşey yapmıyor neyse ki...
oğlunuzun da alerji probleminden bahsetmişsiniz konunuzda, o yüzden yazdım bunları...
Çok teşekkürler..yazdıklarınızdan eminimki çok faydalanıcam..Çıtırı eve temelli almadan önce sadece sevip karnını doyurmak için alıyorduk..hem kızım(8 yaşında) hem oğlum(4,5 yaşında) Artık her eve gelirken anne nolur kediyi eve alalım diyorlardı..ama ne zaman o büyük alışverişi yapıp eve geldik ve Çıtır artık bizle kalacak dedik..uşak değişti..
Çıtır bi sokak kedisi..ama okadar asilki..annem bu kedi ev kedisi diyor..Bilmiyorum ama ben sokakta buldum..sürekli eve alıp sevdiğimiz bir kedimiz vardı..3 gün onu aradık bulamadık..her onu ararkende bu çıtır ayaklarımıza dolanırdı.. 'beni alın işte' der gibiydi..bi gün eşim elinde çıtırla gelince de hiç şaşırmadım..Bizim apartmanımızın önü tamamen korunaklı köpeklerin giremediği bir yer..zaten şuan bahçede 8 kedi var..Sokağa bırakmak derken bahçede bakmayı kastediyorum..Tabiki bu son çare..
Bide kayınvalidemin eşime bir daha evine gelmiycez tehditleri varki..bakalım eşim buna nekadar dayanıcak..
Herşeye rağmen Çıtırı Enaz 15 seneyi göze alarak evimize aldık..O mutlu olduğu sürece oğlumlada bir şekilde yıldızlarının barışacağını düşünüyorum..