Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

merhabalar ,mayıs ayında fethiye ye gideceğim 7 ay gibi kalacağım ama simdiden uykularım kaçtı kedimi nasıl getireceğim oraya diye düşünmekten tansiyonum çıkıyor.
çok üzgünüm asla bırakamam uğurumu ne olursunuz nasıl götürebilirim bana bir fikir verin bayıltıp götürme bana uymuyor başka yolu varmı lütfen yardım edin nasıl götüreyim.

Bu kadar üzmeyin kendinizi.koyun çantasına götürün olsun bitsin.ne olabilir ki, en fazla miyavlar.benim kedimin yolculukta hiç sesi soluğu çıkmaz.bir de camdan dışarı bakmayı sever.bir sıkıntı olacağını sanmam.kediler yolculuk sevmez, strese girerler.bu yüzden sessizliğe bürüneceğini tahmin ediyorum.yeni gittiği yeri ilk birkaç gün yadırgayıp pek ortalıkta görünmeyecektir, güvenli gördüğü kuytu bir yere girip bir müddet çıkmayacaktır :) yazık tabii ama 1-2 gün sonra normale dönecek.onu terketmenizden katbekat iyidir.bir kez çocukken kedimi yazlığa götürdüğümde kaçmıştı, ilk birkaç gün dikkat edin kaçmaya kalkmasın :)

merhabalar ,mayıs ayında fethiye ye gideceğim 7 ay gibi kalacağım ama simdiden uykularım kaçtı kedimi nasıl getireceğim oraya diye düşünmekten tansiyonum çıkıyor.
çok üzgünüm asla bırakamam uğurumu ne olursunuz nasıl götürebilirim bana bir fikir verin bayıltıp götürme bana uymuyor başka yolu varmı lütfen yardım edin nasıl götüreyim.

benim bildiğim eğer uçakla giderseniz pegasusla filan kedinizi yanınıza almak için 25 lira filan ödemeniz gerekiyor.hem hayvan uzun yolda işkence çekmez :)

Konu baya pasif kalmış hemen üste çıkaralım :) benim kedim süt ve süt ürünlerini yediği zaman nedendir bilmem kusuyor ağzından köpükler çıkarıyor sanırım alerjisi var kızımın . Birde kedisini kısırlaştıranlar maliyeti nekadar merak ediyorum. ??

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Ve günahı süslediler, arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler bir neslin ahlakını işte böyle yediler ...

bende geçen günlerde tırmaklarını kestim birazcık çok fazla batıyordu . tırnak kesmek özgün eksikliği yaratıyormuş doğrumu ?

4 aylik kedime soz dinletemiyorum. 5 haftalikken gelmisti evimize hala cisini halinin ustune yapiyor. Kizip, bagirdigimiz anda kumuna kosup kumuna isiyor ama onun disinda sanki bile bile haliyi kirletiyor :(
Diger bir derdimiz de mutfak tezgahi. Ne yaptiysam tezgahin ustune cikmasina engel olamadim.
Tecrubelerinize ihtiyacim var hanimlar.

4 aylik kedime soz dinletemiyorum. 5 haftalikken gelmisti evimize hala cisini halinin ustune yapiyor. Kizip, bagirdigimiz andyapmıyor. kosup kumuna isiyor ama onun disinda sanki bile bile haliyi kirletiyor :KK43:
Diger bir derdimiz de mutfak tezgahi. Ne yaptiysam tezgahin ustune cikmasina engel olamadim.
Benim kedimde halinin ustune yapiyordu mecburen yaptigi haliyi kaldirdim 15 20 gun oyle kumuna alisti kucukken. Silikon kum kullan ve temiz olmasi lazim kumun.kirli olursa yapmiyor.tezgah icin ise balon sisir tam ciktigi anda tekini arkasindan patlat birdaha gidip cikmiyor .buyukdukce hicbirini yapmiyor zaten.

Benim kedimde halinin ustune yapiyordu mecburen yaptigi haliyi kaldirdim 15 20 gun oyle kumuna alisti kucukken. Silikon kum kullan ve temiz olmasi lazim kumun.kirli olursa yapmiyor.tezgah icin ise balon sisir tam ciktigi anda tekini arkasindan patlat birdaha gidip cikmiyor .buyukdukce hicbirini yapmiyor zaten.

Tsk ederim cevap icin. Bizim kiza en pahali kum alip haftada bir degistiriyordum ama kakasini bile disari yapiyordu. Kumu degistirdim neyseki simdi cok daha iyi ama bazen yaramazlik yapiveriyor iste.
Tezgah icin balon olayini deneyeyim birde.

Tsk ederim cevap icin. Bizim kiza en pahali kum alip haftada bir degistiriyordum ama kakasini bile disari yapiyordu. Kumu degistirdim neyseki simdi cok daha iyi ama bazen yaramazlik yapiveriyor iste.
Tezgah icin balon olayini deneyeyim birde.
Buyuyunce alisir annesi :rolleyes: tezgaha cikip boreklerimden kurabiyelerimden caliyordu benim oglusum hirsuuuzz :-)

en tırnaklarını hala kesemiyorum kedimin. çünkü acıtırsam ne kadar acıttığımı bilemeyeceğim dili yok sonuçta hiç yaklaşmıyorum o yüzden :) evde değil bahçede zaten doğal ortamda tırnaklı olmaları lazımmış sanırım

ben tırnaklarını hala kesemiyorum kedimin. çünkü acıtırsam ne kadar acıttığımı bilemeyeceğim dili yok sonuçta hiç yaklaşmıyorum o yüzden :) evde değil bahçede zaten doğal ortamda tırnaklı olmaları lazımmış sanırım

Eve bir tırmalama tahtası alın ve sivrileştikçe kedinizin tırnaklarını uçlarından bir tırnak makası ile kesin.

Kristal kumlar kanserojendir ve kedi için zararlıdır, bentonit kum kullanmalısınız.

4 aylik kedime soz dinletemiyorum. 5 haftalikken gelmisti evimize hala cisini halinin ustune yapiyor. Kizip, bagirdigimiz anda kumuna kosup kumuna isiyor ama onun disinda sanki bile bile haliyi kirletiyor :KK43:

Öncelikle eğitimini verin. Doğruyu, yanlışı bilsin. Belki tavırlarınızın yapılış şeklinden ötürü size tepki koyuyordur. Yasakları daha flu şekilde dile getirin. Kötü davranıyor olduğunuz için, onun istediği şeyi engelliyor olduğunuz için size inat yapıyordur.

bende geçen günlerde tırmaklarını kestim birazcık çok fazla batıyordu . tırnak kesmek özgün eksikliği yaratıyormuş doğrumu ?

Düşüncelerinizde bu kadar kritik olmayın. Tırnaklarının ucu sivrileşmiş, siz de ucundan biraz kesmişsiniz. Rahatsız olmanın aksine, rahatlar bile kedi. Siz yapmasanız bile kendisi törpüleme ihtiyacı duyar. Eğer yoksa, eve bir tırmalama tahtası alın.

Konu baya pasif kalmış hemen üste çıkaralım :) benim kedim süt ve süt ürünlerini yediği zaman nedendir bilmem kusuyor ağzından köpükler çıkarıyor sanırım alerjisi var kızımın . Birde kedisini kısırlaştıranlar maliyeti nekadar merak ediyorum. ??

Kısırlaştırmanın ücreti her ilde ve ilçede farklıdır. Düzenli olarak gidiyor olduğunuz bir veteriner hekiminiz ve kliniğiniz yok mu? İnek sütünün içerisinde laktoz bulunur ve kediler bunları sindiremezler, insanlar da sindiremez ve bunun sonucunda gaz oluşur. Özellikle yetişkin hayvanlara ve bebeklere vermekten imtina ediniz. Bebek bulduğunuz zaman onu Kitty Milk adlı süt tozu ile besleyebilir veya Aptamil verebilirsiniz. Bit veteriner hekime götürmenizde fayda var. Hem verdiğiniz besinler test edilir hem de kedinin kontrolleri yapılır.

Merhabalar. Benim dünya tatlısı bir chinchilla kedim var ve kulakları duymuyor rengi beyaz olduğu için ben farkettim ama birkac ay sonra farkettim veterinere götürdüm duymadığını söyledi çok üzüldüm kısırlaştırmak zorunda kaldı eğer evden kaçarsa araba çarpabilirdi zaten kedimin evden kaçmasına dayanamam kulakları duymadığı için acaba kendini kötü hissediyormu diye çok üzülüyorum çünkü sebepsız yere ağlıyor hergün :KK43:( ama her istediğini yapıyorum herseyi var sağlık olarak hiç bi sıkıntısı yok ama böyle hergun bir kac dakika korıdorda ağlıyor

Merhaba. Sağır kedilerin bakımı konusunda tecrübeli kişilerden mutlaka bir yardım ve destek alın. Boynuna zili olan bir tasma takanlar olabiliyor. Sesli bir şekilde iletişim kuramasanız bile birbirinizi anlayabileceğiniz ve onun sizi anlayabileceği bir vücut diliniz olsun.

Benim bir kizim var 2,5 aylik galiba tam emin degilim sokaktan aldik hic bir asisi yok bugun bagli oldugum belediyenin veteriner islerini aradim onlarda asi yokmus istanbul bahcelievlerde oturuyorum kizim icin veteriner oneriniz var mi?

var zaten ama uğraşmıyor onun yerine kendine evdeki eşyalardan tırmalama eşyası yaratıyor mahvoluyor tabi eşyalar :(

Benim bir kizim var 2,5 aylik galiba tam emin degilim sokaktan aldik hic bir asisi yok bugun bagli oldugum belediyenin veteriner islerini aradim onlarda asi yokmus istanbul bahcelievlerde oturuyorum kizim icin veteriner oneriniz var mi?

şöyle bi site var, adresler ne kadar günceldir bilemiyorum tabi ama koyayım yine de buraya: http://veteriner.co/istanbul-veteriner-klinikleri.html

evinizin yakınlarında okula işe gidip gelirken ne bileyim otobüs minibüsle geçtiğiniz eve yakın bölgelerde gözünüze çarpan bi yer olmadı mı hiç? genelde taşınmaktan yer değiştirmekten hoşlanmaz kediler, mümkün olduğunca yakın bi veterinere götürmeniz daha iyi olur diye düşünüyorum hem taşıma çantanız vs de yoktur sanırım daha. olur da memnun kalmazsanız mesafe gözetmeksizin daha iyi bi veterinere gitmeye başlayabilirsiniz ama ilk muayene-aşılar için bi an önce ulaşımı en rahat olan yakın bi yere gitmeniz iyi olur.

tırmalama tahtası işe yarıyor..
onlar doğalarında ağaçlara tırmanarak bu ihtiyaçlarını karşılarlar ve tırnaklarını törpülerler. tırmalama tahtası gerekli birşey bu sebeple..

Benim kedim lağım faresiyle arkadaş olmuş peşine takmış balkona getirmiş yaa nasıl ayırcam bunları eve gelmiyor fare yüzünden :-)

Back
X