- 14 Ekim 2014
- 3.265
- 3.578
- 168
Konu bir hayli eski ama yine de birkaç bilgimi sizlerle paylaşmak istiyorum belki işine yarayacaklar olur. Ben toplamda 12 kediye sahibim (evet evin içinde). 10'u memleketteki evimde, 2 si öğrenci evimde. Kendimi bildim bileli hayvanlarla büyüdüm, onlar benim herşeyim. Hepsini de sağlıkla büyütüyorum çok şükür. Haliyle bakımları, hastalıkları konusunda da oldukça bilgi sahibiyim. Öncelikle kedilerinize süt vermeyin. Su ile seyreltilmeden verilen sütler hayvanınızı ölüme kadar götürür, yarı yarıya oranında su ile karıştırıp verdiğiniz sütler ise ölümcül olmasa da hayvanın bağırsak ve dışkılama sistemine ciddi zararlar veriyor. (sütün içindeki laktoz maddesinden dolayı) O yüzden verecekseniz yoğurt verin. Mama olarak alacağınız kuru mamanın değerlerine dikkat edin, besinleri kediniz için yeterli olsun. Haftada en az 1 kere (mümkün olduğunca çok) haşlanmış tavuk, balık yada ciğer verin. Benim kedilerim tavuğu çok seviyor. Göğüs etini havuç, kabak ve patates ile haşlayıp bulamaç yaparak veriyorum suyundan katıyorum azıcık, hem çok faydalı oluyor, hemde seviyorlar. Bunlara ek olarak, baharatlı, tuzlu, şekerli besinleri kesinlikle yedirmeyin. Kedisi hakkında bir sorusu olan yada bir konuda bilgi sahibi olmak isteyenler bana ulaşabilir, yardımcı olurum :)