Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Peki uzun mu sürüyor bu dönem?

"Dişi kedilerde kızgınlık dönemi ortalama 1- 3 hafta sürer. İlk 3 gün kediler sık idrar yapar. Sonra davranışlarda değişmeler başlar genelde dişi kediler ilk 3 gün erkek kediye davetkar hareketlerde bulunur fakat çiftleşmeye izin vermez. Kızgınlığın en üst düzeyde olduğu zaman erkek kediyi kabul eder. Dişi kedi çiftleşmez ise yılda ortalama 5-7 kez kızgınlık gösterebilir. Kedi çiftleşmiş ve hamile kalmış ise ortalama 58 -63 gün sonra doğum yapar."

Alıntı

Aaa bende suan kedin var sanmıstım yenimi sahipleniyorsun
Evet canım inşallah :) Daha önce 2 defa sokak kedisi besledim ama bahçeli bir evimiz olduğu için hem içeride hem de kafalarına göre dışarıda duruyorlardı. En sonunda terkedip gittiler :cry: Bu sefer tamamen evde bakacağım, ailemden ayrı yaşıyorum zaten artık.. Diğerlerinin aşısıydı vs pek ilgilenemedim maddi konuda bir kazancım olmadığından, artık var o yüzden tam anlamıyla bakacağım inşallah :)

Bi sorum olacaktı ama yeni kedi aldık biz daha 1 aylık ancak bi iki sabahtir gözünden yaş akıyor acaba nedendir .yardımcı olabilir misiniz

Bi sorum olacaktı ama yeni kedi aldık biz daha 1 aylık ancak bi iki sabahtir gözünden yaş akıyor acaba nedendir .yardımcı olabilir misiniz
yavru kedilerde daha çok göz problemi olabiliyor.bizim 3 yaşında ki kedimizin bile arasıra gözü yaşarır.genta göz damlası alıp damlatın 1er damla iyi gelir.yavru kedilerde gözde çapak da olur anne olmadığı için temizleyemezler böle bi durumda da ılık su ve pamukla temizleyebilirsiniz.

yavru kedilerde daha çok göz problemi olabiliyor.bizim 3 yaşında ki kedimizin bile arasıra gözü yaşarır.genta göz damlası alıp damlatın 1er damla iyi gelir.yavru kedilerde gözde çapak da olur anne olmadığı için temizleyemezler böle bi durumda da ılık su ve pamukla temizleyebilirsiniz.
Bu dediklerinizin hepsini yaptım lakin artık gözünün durumu ne iyiye ne kötüye gidiyor sadece tek fark kanamayada başladı ne yapacağımı şaşırdım o kadar cok ta bağlandım ki korkuyorum bişey olacak diye..ılık su çay ne varsa sildim veterinerun verdiği ilaçta bir ise yaramadı ..çok teşekkür ederim

Bu dediklerinizin hepsini yaptım lakin artık gözünün durumu ne iyiye ne kötüye gidiyor sadece tek fark kanamayada başladı ne yapacağımı şaşırdım o kadar cok ta bağlandım ki korkuyorum bişey olacak diye..ılık su çay ne varsa sildim veterinerun verdiği ilaçta bir ise yaramadı ..çok teşekkür ederim
veterinere götürdünüz mü başka bir problem olabilir ?

veterinere götürdünüz mü başka bir problem olabilir ?
Götürdüm gözü iltihaplanmis dedi ilaç verdi ama onun veridgi ilaç hiçbir ise yaramadı sizin dediğiniz ilaç ve yanında terramcyn aldım..şimdi daha iyi ama hala gözü biraz küçük ve akıyor yasarıyor .İnşallah düzelir

Götürdüm gözü iltihaplanmis dedi ilaç verdi ama onun veridgi ilaç hiçbir ise yaramadı sizin dediğiniz ilaç ve yanında terramcyn aldım..şimdi daha iyi ama hala gözü biraz küçük ve akıyor yasarıyor .İnşallah düzelir
resimde de gördüm şimdi bir gözü kısık gibi,bizim veterinerimiz göz kızarıklığı için kedimize onadron sımple damla vermişti kullandık hemen geçti isterseniz onu da deneyin 1 er damla olarak.

resimde de gördüm şimdi bir gözü kısık gibi,bizim veterinerimiz göz kızarıklığı için kedimize onadron sımple damla vermişti kullandık hemen geçti isterseniz onu da deneyin 1 er damla olarak.
Teşekkür ederim... birden onu deneyelim bakalım faydası olacak mi ..inşallah iylesir kuzum

Merhana arkadaslar,
benimde bir kedim var proflimde resmi var adı Leo.bizim sorunumuz yumusak kumasların üsütüne cisini yapması nasıl vazgecırebılırım yardımcı olursanız sevınırım.birde tuvalete nasıl alıstırablırım ? kumuna yapıyor ama ben ıstıyorum kı bır cok kedı gıbı tuvalete yapsın.tesekkürler.

Merhana arkadaslar,
benimde bir kedim var proflimde resmi var adı Leo.bizim sorunumuz yumusak kumasların üsütüne cisini yapması nasıl vazgecırebılırım yardımcı olursanız sevınırım.birde tuvalete nasıl alıstırablırım ? kumuna yapıyor ama ben ıstıyorum kı bır cok kedı gıbı tuvalete yapsın.tesekkürler.
Klozete mi yapmasını istiyorsunuz? Onun için kademeli aparatlar oluyor.

evet klozete yapmasını istiyorum.biraz daha acarmısınız
Mesela buradaki aparat.. Kademeli olarak küçükten büyüğe doğru büyüyor ortadaki delik, en sonunda kediniz klozete aparat olmadan tuvaletini yapıyor. Ben şahsen denemedim, sadece reklamlarını görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Site yönlendirme linki yerine ürünün direkt fotoğraflarını ekleyelim arkadaşlar.

Benim kızım da yanında bir arkadaş getirdiğimde uzun süre bana trip attı :) aynen sizin de dediğiniz gibi koynumdan çıkmayan hayvan yanımdan bile geçmez hale geldi. ama ben pes etmedim :)) yaklaşık 1 ay sonra falan kızım arkadaşına alıştı :) şimdi misleer gibi oynayıp duruyorlar birbirleriyle :)

İran kedisi sahibi olan var mı kızlar? Hangi göz temizleme solisyonunu kullanıyorsunuz?

Benim var canım. Tobrex al eczaneden. Şuana kadar her türlü göz rahatsızlıgımı geçirdi kedimin. Koyu akıntı oluşumunu engelliyor düzenli kullanıldıgında. Kirlenmiyor yanakları göz altları. Tavsiye ederim.

Merhaba arkadaslar.. benim bi sorum olacakti sizlere. Benim annemin bi kedisi var. Disi. Yalniz kedi sanirim ciftlesmek istiyormus. Ama annem bir iki kediyle bir araya getirmis ama ciftlesmemis. Belki de annem becerememis de olabilir.. Yani kedi resmen sikintili cok cok belli. Ne yapacagimizi da bilemiyoruz. Bi fikir verirmisiniz bize.

Back
X