- Konu Sahibi EsmerYarim
-
arkadaşlar kedilerinizi zorla yıkamayın onla zaten yalanarak temizleniyorlar.siz onları sabunla yıkarsanız derileri tahriş olur ve tüyleri iyice dökülür.kedilerin tüyleri sık ve uzun olduğu için derileri kurumaz ve üşütüp zatürre olurlar.tüylerinin dökülmesine çare bulamazsınız.size tavsiyem kedinize parazit aşısı yaptırın böylelikle siz hastalıklardan korunmuş olursunuz...
katılıorum sonuna kadar :içelim: benimkilerden biri yalanma özürlü, leş gibi oluo walla ama umrunda değil pasaklının kaydirigubbakcemile3 mecburen onu yıkıoruz
kedilerin yıkanma aralığ minimum 15 günde 1 dir. eğe kedi yıkanmamakta direniyorsa, bu bile gerekli değildir. daha sık yıkamak, kedilerin deri ph ını bozar.
yok ben illa yıkayacağım derseniz de, kedi-köpek şampuanı, bulamıorsanız arap sabunu (ciddiyim, veterinerimiz sölemişti) veya zeytinyağı sabunu ile ıkamanız gerekiyor. kesinlikle normal şampuan veya saydıklarım dışında sabun kulanmayın derileri ve dolayısıyla tüyleri mahvolur yavrucakların :1no2:
kızlar size sorum şu bilginiz varsa ki evde hayvan besleyenler bilir diye umutla buraya konumu açıyorum
geçen sene kapımıza bir kedi alıştı evim müsatakil olduğu için yerimde müsaitti.eee birde aceyip derecede hayvan sevgim var neyse bunu kovmadım iyce alıştı bize birde yavrusu oldu tam bir ev kedisi oldu çıktı şimdi arada içeri alıyorum ve tüyleri muhakkak dökülüyo ben yumurta haşlanıp yedirildiği zaman tüyleri dökülmez diye seneler öncesinde takvim yaprağında okumuştum.hafta 2 kez veriyorum hem annişime hemde mikrobuma tuhaf isimler dimi :))
bana , evde hayvan besleyen arkadaşlar tüylerini dökmemesi için ne öneririsiniz.ilacı yada iğnesi varmı bunun için.eşim veterinere sormuş yok böyle bişey demiş.bizede alıştıkları için evede girmek istiyorlar içeri alıyorum ama bir süre sonra tekrar dışarı çıkarıyorum sonra evi temizliyorum ya tüyü dökülmüşse diye.
birde kediye tuvalet ihtiyacı olduğu zaman nasıl anlaşılıyo.ve nereye yapması gerektiği nasıl alıştırılıyo
arkadaşlar cevap yazarsanız çok sevinecem.
canım benim verdiğin bilgiler için teşekkürler en kısa süre içinde bu dediklerine bakıcam umarım bulunduğum şehirde kolaylıkla bulabilirim a.sKedinin üzerindeki tek pislik tükürüktür denmiş ama kedi tükürüğünün antiseptik özellikler taşıdığı bilinen bir şey ...Burada esas problem kist ilaçlaması yapılmamış kedilerin tüylerinde yaşan organizmaların yol açtığı sorun...burada kontil lafı geçmiş ama kontil kiste neden olan parazit yumurtaları için etkinlik sağlamıyor.Bunun yerine size tavsiyem droncid tableti kullanmanız 1,5 ayda bir yutturursanız tamamdır...Fiyatı 5 ytl civarı...
evet canım evim müstakil olduğu için beslemede zorluk çekmiyorum tuvalet ihtiyaçlarını dışarda yapıyorlar ama eve girdikleri zamanda çıkmak istemiyorlar birde hepsi birden doluşunca hepsi bi tarafa gizleniyorlar benimle oyun oynuyorlar :)) bulup toparlamam imkansızay yerim be o kedicikleri canım evin müstakil ve müsayitse tuvalet alışkanlığını bence dışarı bahçeye alıştır derim ben öyle yaptım.tüğ dökme zamanları oluyro mesela ik bahar da çok tüğ döküyorlar evde neyle besliyorsun sütle besliyorum ben hazır mamalarda kullanıyorum mamaların çok etkisi oluyor mama yemeye başladığından beri tüğleri az dökülüyor evine aldığın içinde o kediciği ayrıca tebrik ederim canım benimde var kediciklerimalkisalkisalkis
sana sadece veterinerine sormanı ve tüylerini günde 2 kere ince telli tarakla taramanı öneririm tüy dökmesine yardım ediyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?