kedili evde bebek

elftt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
464
36
73
İstanbul
Merhaba hanimlar.Evimde besledigim bir kedim var.Kedi nufusunun arttigi zamanlar da oluyor.Zaman zaman hasta bakima muhtac hayvanlari iyilestirip sahiplendiriyoruz.Bu arada bebek dusunuyorum.EVde kedisi olan bebekli hanimlara soruyorum.ilk aylar neler yasadiniz?Ne tur onlemler aldiniz?

Benim bi tane kedim var nüfus hic artmıyor :) Aşıları tam. Veterinerimin ve doktorumun söylediği tek sey ilk 3 ay bebeğin odasına sokmayın. İlk bir ayda da kademeli olarak bebeği ve kediyi birbirlerine yaklaştırın. Kediler zaten bebeğin varlığını hissediyor.

Benim kedim cok sakin, hırcın değil, uyumlu, miyavladığı anlar ender.

Bebeğin beşiğine cibinlik gecirmeyi düşünüyorum ama tüy nedeniyle. Emin değilim ama alerjiyi bi tık da olsa azaltabilirim böylece.

Bir de bu ay sonu kedimi traş ettiricem. Hem sıcakta hayvan rahatlar hem de doğuma yakın evde tüy oranını azaltmış olurum.

Son düzenleme:
aşılarını düzenli yaptırın, iç-dış parazit aşılarını özellikle. tüylerini de düzenli tarayın. genelde çocukluktan hayvanlarla aynı evi paylaşan kişilerde alerji sorunu da daha az görülüyor bu nedenle bebeğiniz bence çok şanslı bu konuda.

Oglumun ic dis parazit tedavisini hic ihmal etmiyoruzben de kediyle ic ice buyudum sapasaglamim

Asi konusunda sikintim yok zaten.sizin kediniz sakinmis benimki cok yaramaz

Ama sanırım ic güdüsel bir şekilde bebeğin yanında sakinleşiyolar. Ben de merakla bekliyorum, bebeğim doğduğunda detayları paylaşırım :)

35 yaşımdayım bildimbileli evde kedimiz var hamilelikten önce kedilerle haşır neşir olduysanız hiç birşey olmaz benimde çocuğum var kediyle büyüdü hayvanı kuyruğundan sallayıp duvardan duvara çarptı ben yapsam parçalar beni çocuklara asla birşey yapmıyorlar oğlumun işkenceleri artınca kedime bir süreliğine anneme gitti yazdan sonra alcağım tekrar kızımı ama kedi sayın sabit olsun canım aşılı olsun çocuk olunca

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aksini dusunen bir benim heralde.yenidogan bir bebek ve kedi.ayni evde dusunemiyorum.belki bebek biraz buyudukten sonra olabilir ama yeni dogmus bi bebegin hastaliklara karsi ne kadar savunmasiz oldugunu dusunuresek kediyle ayni evi paylasmasi fikrini hic dusunemiyorm.bazen kediler artiyomus birde aman allahim diyorum.

Benim kedimde çok yaramaz(dı). Yavrum balkondan düştü çarşamba günü hala şokta. O yaramaz kıpır kıpır beş dakika yerinde durmayan ayaklarıma kollarıma saldıran oğlum gitti yerine sürekli yatan bir kedi geldi. Dört gözle eski yaramaz çatlak hallerine dönmesini bekliyorum. Bende hamileyim valla bebek doğunca bakarız bir hal çaresine. Kedi en temiz hayvanlardan biri. Tüyüne biraz dikkat ister. Bebeğin odasına girmiyiverir olur biter. Hiçbir şey olmaz. Ben bebeğin odasını kapalı tutarım. Yaramazlığa gelince benimkide eski hallerine dönünce bende o konuda naparım bilmiyorum. Herhalde ikisini yalnız bırakmamam ve gözümü ayırmamam lazım. Hareket eden her şeye atlıyor oğlum ısırmayı ve tırmalamayıda oyun sanıyor.

Kedi ve bebek inanin korkulacak bişey degil.. benimde kızım doğduğunda kedim 10 yasindaydi.. ve kizimi bir gün olsun kiskanmadi... onun her türlü cekistirmelerine katlandi.. bir gün olsun ona zarar vermedi..kizim verammm sayesinde hayvan seven merhametli bir insan oldu... bu sene kedimi kaybettik... ve içimizde en çok üzülen yine kizim oldu..onun yokluguna hala alisamadi... demem o ki hayvan guzeldir... hayvan sahipligi merhamettir.. hayvan sahiligi sabirdir... hayvan sahipligi zorunlu titiz olmaktir... hayvan sahipligi mutluluktur..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

bende ikisini bir evde bulundurmazdım sanırım .. :26:

Tam tersi bağışıklık sistemi kuvvetlenir. Yeter ki ilk bir ay gerekli hijyeni gösterelim.

Tabiki de bebek olunca hasta kedi almayacagim eve.kedi temiz hayvandir nasil hastalik bulasacak ki bebege?ben saglik acisindan bir sorun olacagini dusunmuyorum.aksine hayvanla buyuyen bebekler daha saglikli oluyor bu bilimsel olarak kanitlanmis bir sey.sadece atlama ziplama huyu var onun icin arkadslardan fikir almak istedim

burda bir başka topikte yazmıştım daha evvel. arkadaşın iki kedisi varmış ve bebişi olmuş tüm çevresi daha bebek doğmadan gönder bu kediyi evden diyormuş.
bir yakınımızın bir kaç gebeliği düşükle sonuçlanmış. bunlar da karı koca uzman kişilerin tavsiyesi ile bir hayvan alıp beslemeye karar vermişler. ve Yaşar'ı sahiplenmişler. yaşar kedileri :) ve daha sonra hanımım bir oğluşu oldu. maşallah. yahu o yaşar eve gelene gidene saldırır, hırçındır ama kağan bebeğin yanına yaklaştı mı bi masumlaşırrr.. bir kaç kez anlık yalnız kalmaları olmuş ve anne o anlarda yaşar'ı hep bebeği okşarken görmüş. :) çok iyi anlaşıyorlar..
Gerekli bakımı yapıldıktan sonra ben de bir zararı olmayacağı kanaatindeyim.

💑💓

Benim sorum biraz farklı olacak ama ic-dis parazit aşılarını ne kadar sürede bir yaptirmak gerekiyor acaba? Benim kedim eve geleli 2 ay oldu sanırım:what:

Son düzenleme:

Benım evimde terrıer cinsinde sus köpeğim var kedi sevmıyorum ve kedinin tüyü daha sert olduğu için insan vücuduna daha çok zarar veriyormuş köpeğin dahayumusak olduğu için dışkıya çıkıyormuş ama kedinizi iç organlara yapışıyormuş onun için ben düşünmedim hep dışarada ki kedilere baktım yavrularına filan baktım ama evime almadım beş yıldır köpeğime bakıyorum hiç bir sorun yaşamadım sonrası Allah büyük bebeğim olursa ozaman düşüneceğim bir çare

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…