kedi temiz hayvandır evet, hastalık vs bulaşmaz ama tüyleri büyük sorun yani evin temizliğini yapan kişi için.Kedili evde temizlik saatlerce sürer bebek olunca özellikle emeklemeye bsşlayınca günde birkaç kez makine açmak lazım.Anne bebekle mi ilgilenecek, kediyle mi ilgilenecek evin işini mi yapacak?!İşin sorunlu kısmı bence sadece bu, ev işlerine yardımcı olacak biri şart.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Tesekkurler cevap icin haftada 2 kez supurge aciyorum.yardimci haftada bir geliyor mecbur 2 kereye cikarticam.
İkisi bir olmazzzMerhaba hanimlar.Evimde besledigim bir kedim var.Kedi nufusunun arttigi zamanlar da oluyor.Zaman zaman hasta bakima muhtac hayvanlari iyilestirip sahiplendiriyoruz.Bu arada bebek dusunuyorum.EVde kedisi olan bebekli hanimlara soruyorum.ilk aylar neler yasadiniz?Ne tur onlemler aldiniz?
Merhaba bayanın konusunu bölmek istemiyorum size özelden köpeklerle ilgili soru sorabilirmiyim sizinde köpeğiniz varmis ve sanirim konu hakkinda genis bilginiz varYa ne kadar ilginç gerçekten, konu sahibi evde kedi beslenir mi? Ya da kedi bebeğe zarar verir mi dememiş ki. Bakın şunu anlarım, "ben evde kedi beslemeyi uygun görmüyorum" yada "bebeğimle kediyi aynı evde bulundurmak istemem" dersiniz. Herkes size saygı duyar, ki bu zaten bir tercih meselesidir. Ancak işin bilimsel doğrularını yok sayamazsınız. Yani işinize gelen bilgiyi kabul edip, işinize gelmeyen bilgiyi reddedemezsiniz. Ya da bu tercihlerinizi, doğru olmayan bilgilere dayandıramazsınız. Doğru tektir.
1-) Kedi yada köpek tüyünden insana zarar gelmez, zarar gelen şey hayvanların bağırsaklarında yaşayan bir tür parazittir.
2-) bu parazitler sadece kedi-köpekte bulunmaz, özellikle inek ve koyunlarda çokça görülür.
3-) Bu parazitler aslında daha çok, iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerde bulunur, ve daha fazla risk teşkil eder.
4-) Bu parazitler, çiğ et yiyen kedi ve köpeklerde bulunur.
5-) evde beslenen yada sahipli evcil hayvanlarda bu parazitin oluşumunu engellemek adına duruma göre 3 yada 2 ayda 1 kez parazit aşısı yapılır.
6-)gerçekte, hiç bir evcil dost sahibi zaten dostuna çiğ et vermez, yani bu parazitin oluşumu mümkün değildir. Ama tedbir amaçlı bu aşı tatbik edilir.
7-)Aşıları yapılmış bir hayvanın tüyleri, kazağınızdan çıkan tüylerden farksızdır.
bugün pek hayvan özellikle zihinsel engelli çocukların tedavisinde kullanılmaktadır ki, göreceğiniz gibi hayvanların insanlar üzerinde özellikle çocuklar üzerinde ki olumlu etkisi asla reddedilemez bir gerçektir.
9-)Evcil hayvan ile büyüyen çocukların, diğer çocuklara göre alerjik hastalıklara yakalanma riski oldukça düşüktür. Yani hayvan, aslında bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir.
10-) Hayvan ile büyüyen çocuklar, her zaman daha sakin, daha sevecen ve sorumluluk duygusuna daha sahip çocuklardır.
11-)Kedilerin kuyruklarına teneke bağlayan, kuyruklarını kesen, tekme atan çocuklar, yada kedileri katlederken videoya çekip bunu çok güzel birşey yapmış gibi gösteren genç nesiller değil, doğaya ve yaşam hakkına saygı duyan, vicdanı olan ve en önemlisi içinde her canlıya karşı sevgi büyütebilen nesiller yetiştirmek için bence çocuğunuzun hayvanları sevmesine veya onlarla büyümesine engel olmayın.
Tüm bunlar gerçektir ve doğrudur. Bunlara rağmen "evet doğru ama ben istemem" diyebilirsiniz bize de saygı duymak düşer. Ama kalkıp "ayy yok tüyleri kist yapar" bilmem ne diyerek karşı çıkarsanız gereken tepkiyi alırsınız. Çünkü bu sanki karşı taraf bebeğini düşünmüyorda sadece siz düşünüyormuşsunuz izlemi yaratır ki, pek hoş bir durum olmaz bu.
Konu sahibine de şunu söylemek isterim sadece, kedinizin aşıları tam olduğu sürece herhangi bir risk yok. Ancak bu dönemde kedinizin dışarıyla olan bağlantısını kesmekte fayda var. Ve de parazit aşılarını 3 ayda 1 yaptırıyorsanız mümkünse bunu 2 ayda 1'e düşürmenizde fayda var. Eve aldığınız hasta ve bakıma muhtaç kediler aşısız olduğu için hamilelik döneminde ve bebek doğduktan sonra temas etmemekte fayda var.
Benimde evimde golden retriever cinsi dişi bir köpeğim var, 5 yaşında şuan. Çocukları çok sever, en büyük hayalimdi bir gün benim çocuğum ile de koşsun oynasın, inşallah Allah izin verirse, bunu yaşayacağım yakın zamanda.
Bir de, ben artık "ayy kediyi versene" , "aman evde köpek mi beslenir " gibi , iğreti ile söylenen sözleri fazla kaale almıyorum. Çünkü bu sevgiyi tatmamış insanlara, bunu anlatamazsınız. Çünkü sevgi anlatılmaz sadece hissedilir. Yukarı da arkadaş ne güzel söylemiş, onlarda bir evlat , sevebilene, yüreğini açabilene neler anlatıyorlar oysa ki. Zaten yok ettiğimiz doğa yüzünden sadece kedi-köpeğe değil pek çok hayvana yaşam alanı dahi bırakmadık, bari kurtarabildiklerimize sevgi dolu bir aile sunalım.
Uzun oldu kusura bakmayın ama, bu konu da fazlaca doluyum.
Ne kadar guzel yazmissiniz cok tesekkur ederim.ben cocugumu bu sevgiden mahrum birakmak istemiyorum.ben de fazlasiyla doluyum bu konu hakkinda konuya alakasiz yorumlar yapilinca fittiriyorum.soyledikleei seyler hicbir bilimsel dayanagi olmayan seyler.kedimizin asilarini hic aksatmayiz.cig et yemez ve bahceye cikmaz.saglik acisindan icim cok rahat.veterinerimiz ve doktorumuz ilk 2 ay temkinli olun daha sonra yakinlastirmaya baslayin dedi.ben de evinde kedisi kopegi olan annelerin deneyimlerini ogrenme amacli konu acmistim fakat her hayvan konusunda yapilan yorumlar gecikmedi.kil kacar kist yapar!!!!!Ya ne kadar ilginç gerçekten, konu sahibi evde kedi beslenir mi? Ya da kedi bebeğe zarar verir mi dememiş ki. Bakın şunu anlarım, "ben evde kedi beslemeyi uygun görmüyorum" yada "bebeğimle kediyi aynı evde bulundurmak istemem" dersiniz. Herkes size saygı duyar, ki bu zaten bir tercih meselesidir. Ancak işin bilimsel doğrularını yok sayamazsınız. Yani işinize gelen bilgiyi kabul edip, işinize gelmeyen bilgiyi reddedemezsiniz. Ya da bu tercihlerinizi, doğru olmayan bilgilere dayandıramazsınız. Doğru tektir.
1-) Kedi yada köpek tüyünden insana zarar gelmez, zarar gelen şey hayvanların bağırsaklarında yaşayan bir tür parazittir.
2-) bu parazitler sadece kedi-köpekte bulunmaz, özellikle inek ve koyunlarda çokça görülür.
3-) Bu parazitler aslında daha çok, iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerde bulunur, ve daha fazla risk teşkil eder.
4-) Bu parazitler, çiğ et yiyen kedi ve köpeklerde bulunur.
5-) evde beslenen yada sahipli evcil hayvanlarda bu parazitin oluşumunu engellemek adına duruma göre 3 yada 2 ayda 1 kez parazit aşısı yapılır.
6-)gerçekte, hiç bir evcil dost sahibi zaten dostuna çiğ et vermez, yani bu parazitin oluşumu mümkün değildir. Ama tedbir amaçlı bu aşı tatbik edilir.
7-)Aşıları yapılmış bir hayvanın tüyleri, kazağınızdan çıkan tüylerden farksızdır.
bugün pek hayvan özellikle zihinsel engelli çocukların tedavisinde kullanılmaktadır ki, göreceğiniz gibi hayvanların insanlar üzerinde özellikle çocuklar üzerinde ki olumlu etkisi asla reddedilemez bir gerçektir.
9-)Evcil hayvan ile büyüyen çocukların, diğer çocuklara göre alerjik hastalıklara yakalanma riski oldukça düşüktür. Yani hayvan, aslında bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir.
10-) Hayvan ile büyüyen çocuklar, her zaman daha sakin, daha sevecen ve sorumluluk duygusuna daha sahip çocuklardır.
11-)Kedilerin kuyruklarına teneke bağlayan, kuyruklarını kesen, tekme atan çocuklar, yada kedileri katlederken videoya çekip bunu çok güzel birşey yapmış gibi gösteren genç nesiller değil, doğaya ve yaşam hakkına saygı duyan, vicdanı olan ve en önemlisi içinde her canlıya karşı sevgi büyütebilen nesiller yetiştirmek için bence çocuğunuzun hayvanları sevmesine veya onlarla büyümesine engel olmayın.
Tüm bunlar gerçektir ve doğrudur. Bunlara rağmen "evet doğru ama ben istemem" diyebilirsiniz bize de saygı duymak düşer. Ama kalkıp "ayy yok tüyleri kist yapar" bilmem ne diyerek karşı çıkarsanız gereken tepkiyi alırsınız. Çünkü bu sanki karşı taraf bebeğini düşünmüyorda sadece siz düşünüyormuşsunuz izlemi yaratır ki, pek hoş bir durum olmaz bu.
Konu sahibine de şunu söylemek isterim sadece, kedinizin aşıları tam olduğu sürece herhangi bir risk yok. Ancak bu dönemde kedinizin dışarıyla olan bağlantısını kesmekte fayda var. Ve de parazit aşılarını 3 ayda 1 yaptırıyorsanız mümkünse bunu 2 ayda 1'e düşürmenizde fayda var. Eve aldığınız hasta ve bakıma muhtaç kediler aşısız olduğu için hamilelik döneminde ve bebek doğduktan sonra temas etmemekte fayda var.
Benimde evimde golden retriever cinsi dişi bir köpeğim var, 5 yaşında şuan. Çocukları çok sever, en büyük hayalimdi bir gün benim çocuğum ile de koşsun oynasın, inşallah Allah izin verirse, bunu yaşayacağım yakın zamanda.
Bir de, ben artık "ayy kediyi versene" , "aman evde köpek mi beslenir " gibi , iğreti ile söylenen sözleri fazla kaale almıyorum. Çünkü bu sevgiyi tatmamış insanlara, bunu anlatamazsınız. Çünkü sevgi anlatılmaz sadece hissedilir. Yukarı da arkadaş ne güzel söylemiş, onlarda bir evlat , sevebilene, yüreğini açabilene neler anlatıyorlar oysa ki. Zaten yok ettiğimiz doğa yüzünden sadece kedi-köpeğe değil pek çok hayvana yaşam alanı dahi bırakmadık, bari kurtarabildiklerimize sevgi dolu bir aile sunalım.
Uzun oldu kusura bakmayın ama, bu konu da fazlaca doluyum.
İkisi bir olmazzz
Merhaba bayanın konusunu bölmek istemiyorum size özelden köpeklerle ilgili soru sorabilirmiyim sizinde köpeğiniz varmis ve sanirim konu hakkinda genis bilginiz var
Ne kadar guzel yazmissiniz cok tesekkur ederim.ben cocugumu bu sevgiden mahrum birakmak istemiyorum.ben de fazlasiyla doluyum bu konu hakkinda konuya alakasiz yorumlar yapilinca fittiriyorum.soyledikleei seyler hicbir bilimsel dayanagi olmayan seyler.kedimizin asilarini hic aksatmayiz.cig et yemez ve bahceye cikmaz.saglik acisindan icim cok rahat.veterinerimiz ve doktorumuz ilk 2 ay temkinli olun daha sonra yakinlastirmaya baslayin dedi.ben de evinde kedisi kopegi olan annelerin deneyimlerini ogrenme amacli konu acmistim fakat her hayvan konusunda yapilan yorumlar gecikmedi.kil kacar kist yapar!!!!!
Kildan tuyden hastalık olsaydi koylerde insan kalmazdi ve kuaforlerin isi cok zordu. Asilanmis bir kedi toxoplazma acisindan bir demet maydonozdan daha masum.
11 yasindaki kedi kizim 3 yasindaki kizim ve 3 aylik oglumla beraber yasiyoruz. Hicbir sorun olmadi. Iki bebegimde de hastaneden gelir gelmez kedime bebegi koklattim. Merakini gidermesine izin verdim . Kizim 3 yasinda daha bir kere antibiyotik icmis degil. Aşıları duzenli yapılan bir kedinin ancak yarari olur zarari olmaz. Herkes bana da cok karisiyordu ama baktılar ki kararliyim . Baktılar ki kediyle bebek super anlasiyor ... sustular.
Cook tesekkurler deneyimlerinizi paylastiginiz icin.bu arada benim oglum da proplan yiyor ve disariya hic cikmiyor.imrendim ailenize:) hep mutlu kalin11 yasindaki kedi kizim 3 yasindaki kizim ve 3 aylik oglumla beraber yasiyoruz. Hicbir sorun olmadi. Iki bebegimde de hastaneden gelir gelmez kedime bebegi koklattim. Merakini gidermesine izin verdim . Kizim 3 yasinda daha bir kere antibiyotik icmis degil. Aşıları duzenli yapılan bir kedinin ancak yarari olur zarari olmaz. Herkes bana da cok karisiyordu ama baktılar ki kararliyim . Baktılar ki kediyle bebek super anlasiyor ... sustular.
Bu konuyla alakali hicbir bilgisi olmayan insanlar konusuyorlar ya deliriyorum resmen.ne anlatirsak anlatalim anlamazlar.toksoplazma açısından kediler sonuncu sırada zaten ki ev kedileri değil özellikle sokak kedileri ve küçük kediler risk grubunda.çiğ et,yıkanmayan yeşillikler ve sebze meyveler daha tehlikeli.
Bu konuyla alakali hicbir bilgisi olmayan insanlar konusuyorlar ya deliriyorum resmen.ne anlatirsak anlatalim anlamazlar.
Off bazı yorumları okurken yemin ediyorum içim daralıyor ya.
Merhaba hanimlar.Evimde besledigim bir kedim var.Kedi nufusunun arttigi zamanlar da oluyor.Zaman zaman hasta bakima muhtac hayvanlari iyilestirip sahiplendiriyoruz.Bu arada bebek dusunuyorum.EVde kedisi olan bebekli hanimlara soruyorum.ilk aylar neler yasadiniz?Ne tur onlemler aldiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?