Kedim, bebek düşüncesi ve saçma sapan duygularım.

jane eyre_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
1.104
1.908
133
Hanımlar merhaba, benim bir kedi kızım var,2 senedir bizimle, fazlasıyla bağlandım ona,gözünün içine bakıyorum resmen.Pandemi umarım azalırsa bebek de istiyoruz artık 5 yıllık evliyim, ama ben korkuyorum, bebek başlı başına zor iş ,ister istemez özellikle ilk zamanlar anneye bağlı.Bu süreçte kedimi ihmal etmekten çok korkuyorum. Kızım pek insan sevmez, eşim ne kadar ilgilense de hep benimle, ben hangi odadaysam orada, benimle uyur vs .Bebek doğunca nasıl olacak ne yapacağım inanın bilmiyorum.Denge kuramazsam siye endişeleniyorum.Diğer bir konu yavrum uzun tüylü ve çok tüy döküyor gerçekten, her gün süpürüyorum evi, her gün mutlaka tararım kedimi, rulo kullanıyoruz vs ama ister istemez her yerden tüy çıkıyor. İnanın ben bunu dert etmiyorum, ama eşim ne kadar sevse de arada söylenip duruyor ve bebek olunca biliyorum ki susmayacak, bilmiyorum bu durumlar beni şimdiden geriyor.Abarttığımı düşünecek olabilirsiniz ama ben bu durumları gerçekten dert ediniyorum. Ne yapabilirim,yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Yanlış anlaşılmak istemem, asla yavrumu başkasına vereyim, emanet edeyim gibi bir düşüncem yok, aksine onu ihmal etmekten korkuyorum.

Son düzenleme:
instagram fenomenlerinden denizozpinar in vardı bebeği kıskanmış kedi komik videolar atıp duruyordu
bir arkadaşımın gebeliği riskliydi baya doktoru istemedi evde kedi olmasını bir arkadaşına vermişti
bildiklerim bu kadar.

Benim de kedim var şuan hamileyim. Bana pek düşkün değil genelde eşimle takılır. Doğumdan sonra ne olur bilemiyorym. Tüy konusunu robot süpürgeyle çözdüm gibi. Sabah akşam açıyorum standart modda çalışıyor evdeki tüy oranında ciddi anlamda azalma var.

Evladım yeni dogdugunda yemek yemeye zamanım yoktu degilki kendime bakıcam bu süreçte en azından kedinizin alıskın oldugu biri varsa anneniz falan ona bırakın en azından 40 cıkana kadar.Sonrasında hem kedinize hem evladınıza yeterli ilgiyi verebilecegnize inanıyorum.Kendinize bakmanız konusunda şöyle diyebilirim ilk 1 yıl zor oluyo ama yardım edecek biri varsa yakınınızda kısa sürede kendinizin bakımınızı da ihmat etmezsiniz

Şuanda yaptığınız temizliğin daha fazlasını veya aynısını bebek olduktan sonra da yapacaksınız. Onu evden atmayı düşünmüyorsunuzdur umarım.
Hayır asla, öyle bir izlenim verdiysem size çok üzülürüm.Göz bebeğim o benim ne olursa olsun benimle kalacak, aklımın ucundan bile geçmedi.Ben sadece ekstra ne yapabilirim, nasıl olur , fikir almak için yazdım.

Kedi eşya değil ki 40 gün birine verilsin. Hem kediler evlerini çok sever, benimser. Başka eve gidince huzursuz olur. Huyu suyu değişir. Ben hiç görmedim ama yemeyi içmeyi bırakanlar bile varmış diye duymuştum.

Hayvanlarla çocukların çok iyi anlaştığı gerçek.
Hatta hayvanlarla büyüyen çocuklar daha sevecen oluyorlar.
Ben evde hayvan bakamam ama o videoları gördükçe eve kedi, köpek alasım geliyor :)
Daha fazla temizlik yaparak işin içinden çıkarsın.
Yada şu robot süpürgelerden al çok işe yarıyormuş.
Yada bana yolla ben bakayım kediye :)

Robot süpürgeyi uzun zamandır düşünüyordum, kedisi olup kullanan birinden duymak daha iyi oldu.En azından tüy sorununu bu şekilde azaltabilirim.

Aynı şekilde temizliğe devam edeceksiniz o zaman. Ek birşey yapmanıza gerek yok. Birde veterinerine sorup tüylerine iyi gelecek bir mama veya vitamin takviyesi isteyebilirsiniz. Düzenli olarak furminatör gibi birşeyle tüylerini tarayın. Yapacak başka birşey yok. şarjlı süpürgelerden veya robot minik süpürgelerden alabilirsiniz. Ama ben şarjlı süpürge almanızı tavsiye ederim robot olanlar sadece yeri süpürüyor ama şarjlı dikey süpürgelerle her yeri süpürebilirsiniz. İşinizi kolaylaştırır.

Yok zaten ben onu yapamam , o da bana çok bağlı çünkü , ben de dayanamam zaten.

Benim de kedim var, bebek düşünüyorum, ama kediyi bebekten sonra bir yerlere göndermek gibi birşey hiç aklıma gelmedi desem yeridir.
Yukarıda doktor tavsiyesi ile vs. denmiş, umarım böyle bir durum olmaz. Bu konuyu ben açsam, ancak bu kadar benzer bir şekilde yazabilirdim. Tek istisnamız, eşim de çok seviyor, bu konuda arkamda.

Robot süpürgeyi uzun zamandır düşünüyordum, kedisi olup kullanan birinden duymak daha iyi oldu.En azından tüy sorununu bu şekilde azaltabilirim.
Yani ben ve eşim azalma gözlemledik. İlk kullandığımız günlerde haznede daha fazla tüy birikiyordu şuanda daha az. Sanırım halılardaki birikmiş tüyleri de azalttı.

Yok zaten ben de asla bir yere göndermem, öyle bir düşüncem olsaydı zaten bebek gelince ya onunla ilgilenemezsem diye dertlenmezdim, o benim hayatımdaki en güzel şeylerden biri, doğurmadığım çocuğum gibi.

Jane merhaba benim de 5 yaşında uzun tüylü bir kedim ve 2 yaşında bir kızım var. Malesef evde prenses olan kedim doğumdan sonra biraz ihmal edildi. Son aylarda kızımın büyümesi ile bu düzelme yoluna girdi ama yine eskisi gibi gözde durumda değil ona genelde zaman kalmıyor. Ama kızımla oynamaya başladılar ilerde daha da iyi olur diye düşünüyorum. Kedi tüyü için 3 önerim var. İlk turbo başlıklı bir elektrikli süpürge. Benimki dyson total animal ben halılardaki koltuklardaki performansından çok memnunum. İkincisi robot süpürge. Kenar köşede tüy bırakmıyor. Üçüncüsü de kurutma makinesi. Kıyafetlerde nevresimlerdeki incecik kedi tüylerini bile alıyor.
Üç dedim ama 4. Önerim de furminatör fırça ile gün aşırı taramak.

Abarttığınızı düşünmüyorum..

Bana da gebelik sürecinde doktorum kedilerin yanından bile geçme demişti. Toxoplasma testiydi o yanlış hatırlamıyorsam ama siz kediyle yaşadığınız için böyle bir sorun olacağını sanmıyorum.

Birlikte büyüseler çocuk için de çok faydalı olur aslında. Ama kızınız kıskanır mı? Tüy olayı malum sürekli temizlik yapacaksınız. Hani o evi kendi kendine süpüren bir cihaz var ya, eşim almış bayıldım. Yerde 1 saç teli bırakmıyor.

Bir oyuncak bebek alıp kucağınızda falan tutun test yapın bakalım kızınız ne tepki verecek?

ben çağıracaktım sen yazmışsın :)))))

Çok teşekkür ederim S Spizella gerçekten çok faydalı oldu yorumun, süpürgemden memnunum, furminatörle de düzenli tarıyoruz zaten ama robot süpürge ve kurutma makinesini ciddi düşüneceğim.Senin çocuklar de ne güzel kaynaşmış birbirleri ile , ben de en azından olasılıkları öğrenebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…