- Konu Sahibi jane eyre_
-
Benim de bir kedim ve yaklaşık 3 aylık bir bebeğim var. Hamileyken ben de bu tarz endişeler içindeydim. Bebek doğdu eve geldik. İlk 1 hafta falan sürekli olarak kedinin bebeğe zarar verebileceğini düşündüm. Kediyi neredeyse hiç yaklaştırmadım bebeğe. Haliyle kediyle benim arama da mesafe girdi. Sonra bi baktım kedinin hiç zararı yok. Yaklaşmıyor bile. Bazen kafasını kokluyor falan ama genel olarak bebekten korkuyor. Bebekten korktuğu için bana da pek yaklaşmaz oldu. Bu süreçte eşim kediye olan ilgisini hiç eksik etmedi. Hatta normalden fazla ilgilendi. Böylece kedinin psikolojisi de bozulmadı. Şimdi bizde arayı düzelttik kedi kızlabebeğe hala yaklaşmıyor. Sadece biz başka odadaysak ve bebek ağlıyor veya ses falan çıkarıyorsa uzaktan onu izliyor. Bebek kucağımızdayken bize gelmiyor.
Tüy olayına da özel bir çözüm aramadım. Kedimiz zaten aşılı. Afedersiniz donumuza kadar kedi tüyü çıkıyor. Bebeğin makineden yeni çıkmış kıyafetlerinde bile tüy oluyor bazen. Sorun etmiyoruz. Yarın öbür gün bebek kediyi algılamaya başlayınca kuyruğunu falan ısırıp bol bol tüy yutacak zaten
Kedi ve bebek muhteşem bir kombinasyon olurHanımlar merhaba, benim bir kedi kızım var,2 senedir bizimle, fazlasıyla bağlandım ona,gözünün içine bakıyorum resmen.Pandemi umarım azalırsa bebek de istiyoruz artık 5 yıllık evliyim, ama ben korkuyorum, bebek başlı başına zor iş ,ister istemez özellikle ilk zamanlar anneye bağlı.Bu süreçte kedimi ihmal etmekten çok korkuyorum. Kızım pek insan sevmez, eşim ne kadar ilgilense de hep benimle, ben hangi odadaysam orada, benimle uyur vs .Bebek doğunca nasıl olacak ne yapacağım inanın bilmiyorum.Denge kuramazsam siye endişeleniyorum.Diğer bir konu yavrum uzun tüylü ve çok tüy döküyor gerçekten, her gün süpürüyorum evi, her gün mutlaka tararım kedimi, rulo kullanıyoruz vs ama ister istemez her yerden tüy çıkıyor. İnanın ben bunu dert etmiyorum, ama eşim ne kadar sevse de arada söylenip duruyor ve bebek olunca biliyorum ki susmayacak, bilmiyorum bu durumlar beni şimdiden geriyor.Abarttığımı düşünecek olabilirsiniz ama ben bu durumları gerçekten dert ediniyorum. Ne yapabilirim,yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Yanlış anlaşılmak istemem, asla yavrumu başkasına vereyim, emanet edeyim gibi bir düşüncem yok, aksine onu ihmal etmekten korkuyorum.
Kurutma makinesi işi hiç aklıma gelmedi, mantıklı aslında. Müsait yerimde var.o kıyafet tüylerine çözüm çamaşır kurutma makinası
bizim kedi makine varken geldi biz kıyafetlerde sıkıntı yaşamadık
ama kıyafetleri çıkarıp koydu isek bir daha giyeriz diye o pek mümkün olmuyor işte
şimdi de içeride eşimin pijaması üzerinde yatıyor
Robot süpürgenin markasi modeli alabilir miyim? Benimde evde iki kedim var hergün süpürmekten yoruluyorum bide uzun tüylü ikiside alerjim var bideBenim de kedim var şuan hamileyim. Bana pek düşkün değil genelde eşimle takılır. Doğumdan sonra ne olur bilemiyorym. Tüy konusunu robot süpürgeyle çözdüm gibi. Sabah akşam açıyorum standart modda çalışıyor evdeki tüy oranında ciddi anlamda azalma var.
"Xioami mi robot vacuum mop diye geçiyor. Çok alengirli bir model değil ama bana yetiyor. Her sabah ortalığı toparlayıp standart modda çalıştırıyorum. 3artı1 evi 2 kerede süpürüyor. İlk iki hafta hazne tamamen doluyordu şimdilerde yarısı doluyor sanırım zamanla evdeki tüyleri arındırdı.Robot süpürgenin markasi modeli alabilir miyim? Benimde evde iki kedim var hergün süpürmekten yoruluyorum bide uzun tüylü ikiside alerjim var bide
Böyle yorumları okuyunca çok mutlu oluyorum, teşekkür ederim. İnşallah bizim evimizde de böyle olur.Oğlumu doğurduğumda kedim bizimleydi. Hiçte ihmal olmadı hatta bebekle oynamak hoşuna gitti. Oğlum şuan abim diyor ona çünkü büyük ya oYatıp oğlumu emzirirken o da geldi sırtıma yaslanıp uyudu, oğlum uyurken başında bekledi, ağladığında koşa koşa geldi haber verdi "çocuk ağlıyor siz neredesiniz" diyen gözlerle Sağlık sorunu vs de yaşamadık, sokak hayvanları dahil içli dışlı olduğu için sanırım bağışıklığı güçlü bir çocuk oldu 5 senede toplasam 2 kere hasta oldu o da insanlardan kaptığı virüslerden Hiç bir şeye de alerjisi yok maaşallah. Hayvanlı evler güzeldir, çocuklu evler de öyle, ikisi de varsa süper birşey bence
Yorumları okuduktan sonra robot almaya kesin karar verdim, ben de marka olarak Xioami düşünüyorum, memnunsunuz değil mi özelliklerinden?"Xioami mi robot vacuum mop diye geçiyor. Çok alengirli bir model değil ama bana yetiyor. Her sabah ortalığı toparlayıp standart modda çalıştırıyorum. 3artı1 evi 2 kerede süpürüyor. İlk iki hafta hazne tamamen doluyordu şimdilerde yarısı doluyor sanırım zamanla evdeki tüyleri arındırdı. Eki Görüntüle 2717054
o kıyafet tüylerine çözüm çamaşır kurutma makinası
bizim kedi makine varken geldi biz kıyafetlerde sıkıntı yaşamadık
ama kıyafetleri çıkarıp koydu isek bir daha giyeriz diye o pek mümkün olmuyor işte
şimdi de içeride eşimin pijaması üzerinde yatıyor
Beraber yatma olayını nasıl çözeceğim bilmiyorum, bir kere dışarıda bıraktık, yavrum ağladı kıyamadım. Aslında sadece o da değil ben de çok alıştım onunla uyumaya, yanımda olmayınca huzursuz oluyorumTemizlik için çare robot süpürge. Bir de buharlı temizleyici. Bu ikisiyle tüy ve hijyen sorununuzu yüzde 90 çözersiniz. Maddi imkan varsa ikisini de şimdiden alın kafanız rahat olsun. Zaten mantık şu. Çocuklu ev de kirlenir, bebekli ev de kirlenir. Madem hergün çocukların pisliği için süpürge açıyorum, yer siliyorum o zaman bir hayvan bana ekstra ne zahmet çıkaracak ki? Bu mantıkla düşünüp kedi almaya kendimi ikna etmiştim. Gayet haklıymışım.
Beraber yatma konusunu da şimdiden düzene sokmalısınız. Kediler başına buyruk canlılardır. Geceleri de hoplayıp zıplar. Bebekli bir oda ise sessiz ve hareketsiz olmalıdır. Biz kendi kedimizi eve geldiğinden beri yatak odaları ve mutfağa girmemesine alıştırdık. Hayvancağız zaten birkaç güne kavrıyor. Şimdiden yasak bölgeleri ona öğretin. Onun dışında bir sıkıntı olmaz, çocuklar hayvanları çok seviyor, bizim evimiz miniğimiz geldiğinden beri bir şenlendi ki sormayın:)
Arkadaşlar işe yaradığını söylüyor, robota onlar sayesinde karar verdim, ama kurutma makinesi de gerçekten gerekliyse ben de alacağım, ne kadar rulo da kıyafetlerde kullansam, banyoda silkelesem de nevresimleri yok baş edemiyorum.Konuyu sabote etmek istemem ama ben de alıcam kurutma makinası çünkü malum 3 kedi. İşe yarıyor mu? Özellikle siyah renkleri asarken cinnet geçiriyorum çünkü.
Arkadaşlar işe yaradığını söylüyor, robota onlar sayesinde karar verdim, ama kurutma makinesi de gerçekten gerekliyse ben de alacağım, ne kadar rulo da kıyafetlerde kullansam, banyoda silkelesem de nevresimleri yok baş edemiyorum.
Ben memnunum. Silme özelliğini kullanmıyorum oda oda seçme özelliğini de kullanmadım çekiş gücü ve süpürme performansı güzel.Yorumları okuduktan sonra robot almaya kesin karar verdim, ben de marka olarak Xioami düşünüyorum, memnunsunuz değil mi özelliklerinden?
Hiçbir şey kalmıyorKonuyu sabote etmek istemem ama ben de alıcam kurutma makinası çünkü malum 3 kedi. İşe yarıyor mu? Özellikle siyah renkleri asarken cinnet geçiriyorum çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?