- 18 Ekim 2008
- 1.628
- 377
- 688
- 40
- Konu Sahibi misscoffee
-
Plesentaları mı yiyorAy bayılıyorum sanırım, gomşular yetişin
evet =) doğumda kaybettiği kan ve su ve mineral vs. geri kazanması için plasentaları yemesi çok önemli =)
Keşke görmeseyydimmmm bilmeseydimmmSon zamanlarda o kadar hasslaştım ki doğanın gereği olan seye "yavrularını yemiş" muamelesi yapıcam birazdan ve ağlamaya başlıcam
Kıyamam =) o zaman şöyle diyeyim, aynı zamanda düşmanları yavrulara çekmesin diye içgüdüsel olarak yiyorlar =) belki böyle düşünmenin faydası olur =D
konu sahibi arkadaşım, kedi sayısı kadar plasenta var mıydı? eğer yoksa belki içinde plasenta kalmıştır ama sanmıyorum... ama eğer çok şüpheleniyorsan yavrularla beraber büyük bir mukavva kutu içinde sıcak tutarak götürebilirsin belki veterinere?
plasentaları yedi mi? eğer yediyse uzun bir süre yetecek kadar beslenmiştir. acıkınca kendiliğinden yemek yemeye gider. doğum yüzünden halsiz olması doğal.
her yavru tek meme alır sadece, tüm yavrular bi memeye tutundu mu? dışladığı yavru var mı? yoksa sorun yok bence. güle güle büyütün =)
Plesentaları mı yiyorAy bayılıyorum sanırım, gomşular yetişin
Kıyamam =) o zaman şöyle diyeyim, aynı zamanda düşmanları yavrulara çekmesin diye içgüdüsel olarak yiyorlar =) belki böyle düşünmenin faydası olur =D
konu sahibi arkadaşım, kedi sayısı kadar plasenta var mıydı? eğer yoksa belki içinde plasenta kalmıştır ama sanmıyorum... ama eğer çok şüpheleniyorsan yavrularla beraber büyük bir mukavva kutu içinde sıcak tutarak götürebilirsin belki veterinere?
protein yumurtanın beyazında olur
araştırmanızı öneririm, sarı kısım aslında civcivdir o nedenle kediler genelde beyazı yemezler kievet protein beyazdadır ama sarıda hem vitamin hem protein var ve maalesef kediler beyazı yemiyor çoğu zaman ki çoğu veteriner sarısını tavsiye eder.
araştırdım da geldim :)
Bir adet yumurta ortalama 50 gram olarak kabul edilebilir ve bir yumurtadaki besin değerleri ortalama;
70 Kalori
6 g protein
5 g yağ
1 g karbonhidrat şeklindedir.
Genel olarak yumurtanın sarısı büyük oranda vitamin ve yağları , beyaz kısmı ise büyük oranda proteinleri içerir.
kaynak:wikipedia
aa ne kadar az doğurmuş.
az olması daha iyi sanki :)
naptın peki sahiplendirdin mi? senmi bakıyorsun?
4 tane birden doğurdu benimki, kısırlaştırıcam emzirmeyi bıraktığında :)
Hanımlar anca girebildim hepiniz çok saolun
Evet henüz tam yaşını geçmediği için sanırım Mune'ninde dediği gibi 4 tane oldu :)
Şuan bitkin bir halde odaya benden başkası girincede sinirlenip tıslıyor.
Kan oldu biraz ama şuan rahatsız edip ellemek istemediğim için sabah silebilcem sanırım
O kadar sepet yaptım gitmiş halıya doğurmuş
Birde kedim açık gri olmasına rağmen yavrular çok koyu, hele 2si tamamen siyah,
kiminle çiftleştiyse artık
Fotosunu çektim sizler için;
Eki Görüntüle 1058583
maalesef hiçbir doğumunda yanında değildim,kalben hala her gece karnımda uyuduğu için hala yanımdaymış gibi cümleler kuruyorum ama ortak aldığımız ev arkadaşımda bir buçuk yıldır
ilk bebiş yürümeye başladığı gün öldü-sebepsiz yere
sonra bizimki evden kaçtı,üzüntüden ne yapacağını şaşırdı kedi diyoduk ki geri geldi-meğer hamile kalmış yeniden :)))
ikinci doğumunda doğan iki pisi pisiyi de internetten sahipledirdik-biri Fransız bir aileye biri de şirin bi kadına yarenlik etmeye gitti^^
mune abla haklı,ilk doğumu bir yaşından önce yapanlar bol bol bebek veriyo,bizimki 4 yaşında falandı ilk doğumunu yaptığında..
Bu kedicik ve yavruları nasıllar? Hala aynı yerde odanın halısında mı?:26:
Yavrular wc ihtiyaçlarını nasıl gideriyorlar?:44:
Zahmet olmazsa yine foto çeker misiniz?
Ara ara gittim yanına birinde gördüm yediğini :)
Yavrularına bakıyor, hepsi her memeyi emiyor, dışlamadı da hiçbirini :)
Bide doğurduğu için ödül maması verdim iştahla yedi
Sanırım kendi kuruntum
Belkide süt verdiği için şişlik vardır olabilirmi?
eLmayra hamile olduğun için bu konuya hiç girip anlatmayım dedim, miden kaldırmaz diye
Ama çıkardığı ne varsa yedi maşallah :)
şu yazdıklarını görmez olaydım
kusacam kız mahvetti bu yorum beni
bu arada minikler pek tatlı allah bağışlasın
Kusura bakmayınn lütfennn :)
ben hamile olsam benimde midem kaldırmazdı ama
tşk ederim:)
Evet canım hala aynı yerde
Halıya çarşaf serdim bende en sonunda
Sadece ben yanına gidip baktığımda biraz rahatlıyor, odada falan dolaşıyor, başka yere yatıyor.
Bana güveniyor sanırım yavrularına göz kulak olurum vs diye :)
Anneleri popolarını yalıyor ve onlarda yapıyor tuvaletlerini ama çok nadir :s
Bikaç kere yaptılar sadece temizledim bende.
Çekip geldim senin için :)
Eki Görüntüle 1063738 Eki Görüntüle 1063739 Eki Görüntüle 1063740
doğanın kanunu işte, Allah onlara o içgüdüyü vermiş o yüzden öyle davranıyorlar.
Çinde kendi bebeklerini ceninlerini yiyen insan müsveddelerine ne demeli peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?