kedim eve tuvalet yapıyor :(

tugceee11

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2024
155
160
23
28
Selamlar kızlar, geçen sene ikinci kedimi sahiplenmiştim. Bebekken eve bazen çiş bırakıyordu sadece halıya kızgınlığa girince bu her yere olmaya başladı zamanı geldiğinde de kısırlaştırdık şimdi yeniden başladı her yere idrar bırakıyor halı oturma takımı banyo paspası her yer bebeğim oldu yeni onu mu kıskanıyor diyorum fakat bu problem hep vardı. Ne yapabilirim önerisi olan var mı nasıl önüne geçebilirim

Kumunu her gün temizliyor musunuz?

Rahatsız olduğu bir şey vardır mutlaka kediler temiz hayvanlardır normalde yapmazlar. Diğer kediyi istemiyor olabilir. Tuvaletinin yerini beğenmiyordur vs vs deneyerek siz bulmalısınız. Ayrıca daha önce çiş yaptığı yerleri de çook iyi temizlemeniz lazım minicik bir koku alırsa bile yine yapabilir orayı tuvaleti belleyebilir.

Diğer kediden dolayıdır ve bebeğin de gelmesi onu etkilemiştir. Bir dönem bıraktıysa şu an başlamasını sebebi illaki vardır. Benim de iki kedim vardı biri ortalığa yapıyordu çünkü diğeri kumu pisletse midesi bulanıp oraya yapmıyordu hatta diğeri üstü açık bırakırdı o onu gömerdi çıkardı başka yere yapardı. Evlendikten sonra etrafa yapanı ben aldım diğeri kardeşimde kaldı ve evime sadece bir kere yaptı o da hastaydım 2 gün kumunu temizlemedim unuttum daha doğrusu sonraki sabah sürprizle uyandım çünkü kabı pis olduğu zaman asla oraya girip yapmaz. Otomatik kum aldık kökten çözüm oldu bazı kediler çok temiz olduğu için pis yere yapmıyor ya da diğer kedinin kokusundan rahatsız oluyordur

Birkaç gündür bıraktı tuvaletlerinin kapağını açık bıraktım kapalı kutuydu bazı kediler onu da sevmezmiş suanlık durum kesildi gibi :/

Diğer kedi de olabilir ya o bi yaş büyük ve arada hırpalıyor ne kadar engel olsak da normalde iyi anlaşıyorlar ama.. bebek de sanırım ekstra strese soktu

Bizimkinde de yatak merakı var o yüzden kapılar hep kapalı. Kısırlaştırınca geçer dedim geçmedi. Sizinki bence bebeğe tepki gösteriyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…