Kedim hastanlandı sanırım!!Bu konu hakkında bilgisi yada önerisi olan varmıı?

merymelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
364
2
68
İstanbul
Şimdi biz buraya taşınalı 2 ay oldu.Kedim geldiğimiz ilk ay çok dışardaydı eve gelir yemek yer giderdi şimdi o kadar meraklı değil.Ama şu son günlerde hep evde ve yatıyor.Mesela dün baktım evde yok dışardadır felan dedim baktım çağırıyorum gelmiyo.Normalde koşa koşa gelir.Kapını önünde bekler bir eli kanda olsa yine gelir o derece ama dün tık yok.Neyse bi kaç saat bekledim sonra evde ne görüyüm bizim kedi evde yatıyor ama ne yatmak baygın gibi çağırıyorum gelmiyo kımıldamıyo bile, mamasını ben yediriyorum yoksa yemiyo.Şuanda yatıyo saat başı süt içiriyorum çünkü zehirlenmiş olabilir malum sütte zehiri atmak için içiriliyor.Bizim apartmanda bi amca var kedileri bahçede ne zman görse adam cinnet geçiriyor resmen günahına girmek istemiyorum ama yapabilicek bi adam.Veteriner desem çok uzak burlaarda hiç yok.Önerisi yada ne olduğunu anlayan varsa söylesin lütfen...

Veterineri arayın zehirlenme belirtilerini ve ne yapılması gerektiğini anlatırlar bazen kusturmak bile gerekebiliyor ayrıca içirilmesi gereken şeyler olabilir vakit kaybetmeden netten numara bulup arayın zehirlenmiş gibi görünüyor.........

bakalım bakalım biz kediye saat başı nöbetle süt içirmeye basladık :))) bide bahçeye bıraktık çünkü kediler hastalandığında onlara iyi gelicek otu bililermiş.bizimkide ot yiyodu sürekli sanırım hasta olmamak için.zaten hafif bi iyileşme olmassa inemezdi aşşağı onun için veteriner sonra dicem ama kötüye giderse dahada geç kalmadan götürücem ama şuanlık iyigibi

Hastalandıklarında kendilerine iyi gelen otu bilmezler, öyle olsa veterinere gerek kalmazdı. Veterinere en azından telefon açın, muhtemelen basit bir şeydir ama bazen basit şeyler önemli hastalıkların habercisi olabilir. Burada yazıyı okuyan veteriner bile olsa teşhis koyamaz. Lütfen burada zaman kaybetmeyin veteriner ile görüşün.

eğer iç parazit uygulaması yapılmadıysa o yüzden de olabilir.

veterinerinizle iyileşse de bir görüşün ihmal etmeyin derim.

ve dışarı salıyorsanız köpeklerde 6 ayda bir yapılıyor kediler için tam bilmiyorum ama daha sık yapmalısınız. hem onun hemde sizin sağlığınız için önemli. internetten de iç parazit hastalıklarını araştırırsanız beni daha iyi anlarsnız. bir de iç parazit hapı oldukça ucuz. 3 tl tanesi...

çok geçmiş olsun.

yarın veterinere gideceğim tabi ama kediler bildiğime göre hasta olduklarında ot yerler onları iyileştirir ama veterinelere ihtiyaç kalmaz felan demiyorum sonuçta ciddi hastalıklarda veya yararlanmadı gibi durumlarda ot işe yaramaz tabi veterinerlerde bunun için var.yani küçük şeyler mesela arkaşımın kedisi karnı ağrıdığında ot yer arkadaşım ona bi ot var ismini bilmiyorum onu geitirir kediside yer aynı mama gibi.neyse ben yarın götürürüm veterinere umarım ciddi değildir.bu arada bi kaç belirti yazıyorum zehirlenme felanmı siz söleyin. 1=sürekli yatıyor, 2=çağırdığımda gelmiyor(normalde koşa koşa gelir) 3=az önce gittim yanına gözüne baktım gözü hafiftten açık uyuyor dicem ama. gariplik var. 4=ishal sanırım (öğğkkk) mesela kumunun yanına gittim az önce baygınlık geçiriyodum hayvan ishal olmus bildigimiz :d neyse bide sürekli bi yer buluyo kendine(kimsenin onu kolay kolaygöremeyeceği yer ) orda uyuyo. kızlar yardım ederseniz sevirim bide sanş dileyin bize umarım ciddi değildirrr

canım iç parazit nasıl oluyr? nasıl anlıyorsun ne gibi bişey bu anlatırsan sevirim

Belki bilmediği bir şey yemiştir dışarıya çıkan kediler evdekiler gibi olmuyor, doğaya daha alışkın oldukları için çevrede bulduğu çiğ bozuk et vb yemiş midesine dokunmuş olabilir.
İç parazit ilacının 3 ayda 1 tekrarı gerekiyor özellikle de dışarı çıktığı için. Parazit kaptıysa ondan da olmuş olabilir er_ca'nın dediği gibi. Eczanelerde insanlar için satılan iç parazit şuruplarını onaylıyorlar genelde veterinerler, 3-4 tl.

bozuk bişey yiyeceğini pek sanmıyorum çünkü bizim kedi mama yer çoğunluklar tavuk,balık,et koyuyorum arada yesin diye yok 2 lokma yer hemen mamasına döner. bunları zor yerken bozuk bişey yemesi zor geliyor açıkçası bu arada tüyleri dökülmeye başladı normalde 1 tüy dökülmezdi iyice endişelendim bak şimdi. yarın ilk iş veteriner

canım iç parazit nasıl oluyr? nasıl anlıyorsun ne gibi bişey bu anlatırsan sevirim

canım veterinerden özellikle hayvan sağlığı için yapılmış bir iç parazit hapı alıcaksın. midesinde ve bağırsaklarında yaşayan parazitler kedi ve köpekleri halsiz bırakırlar. ve bizlere de hastalık bulaşmasını kolaylaştırır.
ben köpeklerime evde bakıyorum ve tamamen kuru mama ile besliyorum. ama kendilerini yalayarak bi şeklide mikrop kapıyorlar bu yüzden 3-4 ayda bir pazarizt hapı kullanıyoruz. veterinerimiz 6 ayda bir yeterli dese de...

bunu internetten kopyala yapıştır yaptım canım. kedi sitelerine yazarsan eminim sana daha çok yardımcı olurlar. ben hiç kedi beslemedim. 3 köpeğim var. bu yüzden bilgim çok fazla yetmez. çok geçmiş olsun.

ahh çok teşekkür ederim bizde pek emin değilim ama bir hap almıstık parazit hapı gibi bişey yani bilmiyorum yaklasık 6 ay oldu mamasına katmıstık. ben eniyisi veterinere gidim baktirim :))ama ya veteriner açık değilse pazar ve bayram var bende mesgul olucam onumuzdeki 2-3 gun ne yapıcam bilmiyorum

hayvana süt içirmeyi acilen kesin
kedileri süt ciddi anlamda rahatsız eden bi şey
zehiri aldığı sanılansa yoğurt
o da kedilerde geçerli değil
insanlarda geçerli
kaldı ki bunun bilimsel bi gerçekliği de yok
iç pazarit kaynaklı da olabilir, viral bi enfeksiyonda
ama yemeden içmeden kesilmesi hayra alamet değil
acilen veterinere götürün

Kusura bakmayın da "Meşgul olucam 2-3" gün ne demek. İşi gücü bırakıp veterinere gideceksiniz, bunu düşünmeniz bile hiç hoş değil. Kaldı ki iç parazit konusu hem hayvanların hem de insanların sağlığı için çok önemli ve gündemde olan bir konu. Ne hapı verdiğinizi bilmiyor musunuz? Biraz daha dikkatli olmanızı öneririm. Bana düşmez ama yazmadan duramadım çok önemsemiyor gibi bir haliniz var, en başta veterinere götürmeliydiniz.

önemsemesem inan bu konuyu açmazdım vede o ''2-3 günlük işim'' önemli bişey hemde çok önemli inanın eğer oyle gezmek felan olsa yazamazdım bile.ama yinede ben bi ara götürürüm.
.bu arada o hap için dikkatli olmamızı söylemisiniz ya ben pek anlamam tabi ama 1.si veteriner güvenilir bir yer 2.si arkadaşım bu araştırdı ben sadece gördüm mamasına katılan bi ilaç. içiniz rahat olsun öyle güvenmediğim hapları almam ben. uzatmadan söylemek gerekirse o haptan şüpeniz olmasın vede sizin önemsiz gördüğünğz işten zman ayırp veterinere gidicem.buarada bana böyle ders vermeniz asıl hoş olmayan bence.neyse size açıklamak zorunda değilim ama ''kedisine gereksiz işinden dolayı zman ayıramayan''denilmesi hiç iyi bisey değil..

bildiğim kadarıyla süt zehiri atıyodu ama yinede uyarıyı ciddeye alıcam tesekkurler.yemeden içmeden kesilmedi tam olarak onune koyuyoruzz yiyo biraz ama eskisi gibi bitirmiyo neyse

Gezmek olsun ya da başka bir şey olsun, benim düşünceme göre "hiçbir iş" kedimin sağlığından önce gelemez, bir canlının hayatı söz konusu burada. Tabi herkesin önceliği farklıdır. ''kedisine gereksiz işinden dolayı zman ayıramayan'' ifadesini siz kendi kendinize yarattınız. Bu forumda kedinizle ilgili soru sorduğunuza göre ben de veterinere götürülmesi gerektiğini ısrarla yazarım evet. Amacım ders vermek değildi ama öyle algılayıp kediciğin başına bir şey gelmeden ders almış olursanız bile ne mutlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…