Kedim hastanlandı sanırım!!Bu konu hakkında bilgisi yada önerisi olan varmıı?

bi kere ben o ifadeyi yaratmadım siz bunu anlatmak istediniz.hem siz benim durumumda olsaydınız ''hiç bir iş kedimin sağlığından önce gelemez'' diyemezdiniz.çünkü kedimden önemli kişiler var ailem gibi.. neyse size durmumu anlatmıcam vede siz bana ders vermeyi kesin kedimin durumu çok ciddi olsaydı burda olmazdım.halsiz ve az mama yiyor siz şöyle ''ölü gibi yatıyor yemiyor içmiyor'' gibi bişey anladınız sanırım ?daha önce çok kedi baktım ben bu durumlarla karşılaştım hepside zehirlenmeydi.geçti.şimdi yine aman aynısıdırr boşver demiyorum tedbiri elden bırakmamak lazım sonucta.bu arda buraya yazmamın sebebi baska bisey olabilirmi demek amacıyla yada ne yapmalı felan sorular icindi sizin gibi veterine gidin demeyi ben bilirim.siz merak etmeyin kedime çok onem veririm ben ama şimdi demeyin bi veterinere bile goturmuyorsunuz diye elimde olsa hemn şimdi gotururum.

"çünkü kedimden önemli kişiler var ailem gibi"
Şu ifadenizden sonra yorum bile yapmıyorum, yazık. Ne yazık ki aynı pencereden bakmıyoruz, yazış şeklinizden de belli, boşa zaman kaybetmeyeceğim. Size iyi geceler

Son düzenleme:
Bakın öenmli işinizi bilmediğimden çok fazla atıp tutmak istemiyorum fakat birine kan vermeye yetişmiyorsanız biri ölüm döşeğinde değilse kısacası "hayati" bir durum yoksa lütfen ertelemeyin... Kediler köpeklere nazaran acıyı daha az belli ederler şu anda yemeden içmeden aç susuz yatmıyor olabilir ama aynı zmanda çok acı çekiyor da olabilir... Lütfen ertelemeyin o anlatamıyor ama belki çok acı çekiyor dediğim gibi kediler acıyı belli etmezler köpekler kadar.. Bu arada süt bağırsaklarını bozar...

Ekleme: yargılamak için söylemiyorum belki başka birşey kastederek yazdınız ama lütfen o kedim bu ailem diye ayırmayın (dediğim gibi belki de onu kastetmediniz ben yanlış anladım) o da sizin ailenizden biri... Olmalı!

Son düzenleme:
kedimi elbette seviyorum size bunu kanıtlamak zorunda değilim sanıırm siz kedinizi ailenizden üstün tutuyorsunuz? neyse evet sizede iyi geceler beni anlamadınız yada yalnış anladınız.evet aynı pencereden bakamıyoruz çünkü benim yerimde değilsiniz herneyse keşke yorum felan yapmasaydınız veterinere git diyen çok bilmişlere ihtiyaç yok ama ne diyebilirmki siz kendi çapınızda haklısınız tekrar iyi geceler..

Burada herkes size yardımcı olmaya çalışıyor... Ayrıca evet kendi adıma konuşayım şu anda yok ama olduğu zamanlarda hayvamım ailemle aynı koumdadır hatta daha önemli şu açıdan çünkü o bana muhtaç bir çocuk hatta bebek gibi.. O canın bir sorumluluğu var ve tamamen bana ait... Neyse yargılamıyorum belki de gerçekten çok değer veriyorsunuz ve tabii ki bize kanıtlamak zorunda değilsiniz...

bayram arifesi kimseyi üzmek yada ahkam kesmek istemem ama,
şahsım adına söylüyorum. KÖPEKLERİM HERŞEYDEN ÖNCE GELİR!
çünkü annemin bir evladı daha var koşturabilir yardım edebilir. aklı mantığı var eşimin arkadası ailesi var.. kısacası hiçbirinin yanında 1-2 saat olmasam hayatları mahvolmaz.
ama köpeğimin benden başk güvendiği benimsediği bir hayatı yok. ve onu benden başkası anlamaz.
geçenlerde dr.a gidicektim hamileyim ve rahatsızım geceydi. annemin köpeği rahatsızlandı annem beni öylece bırakıp 1.5 saat uzaktaki yere köpeğimizi hayvan hastanesine götürdü. çünkü köpeğim epilepsi hastası.hiçbir şey onun durumundan daha önemli değil. beni yoldan geçen bir de götürüp atar hastaneye eşimde kayınvalidemde... ama o köpek annemde başkasıyla gidemez.
öncelikler konusunda aciz ve güçsüz olanı öne almak daha önemlidir benim için.

inek sütü kedi ve köpeklere sulandırılarak verilmeli yoksa ağır gelip bağırsaklarını bozar diye biliyorum.
zehirin alındğını sarımsaklı yoğurt için denilir.

evet içiyor mama felan az yiyor ama su aynı bi değişiklik yok hatta halsiz dedim ya susarsa yavaş yavaş gider içer gelir.bendeyanına suyunu koydum içiyor arada

İshal var ise muhtemelen su kaybına bağlı bir halsizlik yaşıyor,sodyum ve potasyum dengesi bozulmuş olabilir.Kuru mama ile besleniyorsa özellikle su içimini kontrol etmeniz gerekiyor.
Dışkısında parazit taraması yapmanızı da önerebilirim.
Diş gıcırdaması,ağızda köpük gibi belirtiler var mı ?

Gıda zehirlenmesi de yaşaya bilir
bunu da gözlerinden kontrol etmenizi öneririm (göz bebeklerinde büyüme,mide bölgesinde kramp)

Ama bunların karşıdan tanısını tabi ki koyamayız ve koysak dahi bu rahatsızların müdahalesi mutlaka veteriner hekim tarafından yapılmalıdır.

Süt ishali arttırır ayrıca zehirlenmeler de bir faydasını da görmezsiniz.

En yakın zaman da veterinere görünmeli vücut değerleri değişti ise 1 kaç saat bile büyük önem taşır.
Geçmiş olsun.

ah inanmıyorum herkez beni yalnış anlamış o kedi tabiki aileden ben aile derken anne babayı kastettim.bide şöyle düşünün belki annem yada babamın kediden önemli bi durumu var bunu yazıp canımı sıkmak istemiyorum fakat siz sanıyorsunuz ki kediyi aileden saymıyorum önemsemiyorum ölürse ölsün diyorum.neyse ben bişey diyemiyeceğim siz nasıl düşünürseniz düşünün.ama 2-3 gün sonra kedinin bişeyi kalmadığında sizin böyle ders vermeniz boşuna olucak.

Kendi adıma ben "durumunuzu bilmediğimi" o yüzden atıp tutmak istemediğim eğer hayati bir durum yoksa dediğimin geçerli olduğunu yazmıştım... Kimse sizi yanlış anlamadı sadece tam anlayamadı o kadar...

diş gıcırdaması ağızda köpük gibi belirtiler yok,teşekür ederim siz anladınız ve en yakın zamanda götürülmesi dediniz bazıları gibi en önemli işiniz bu hemen gitmelisiniz anlamında cümleler söylemdiniz.ama büyük ihtimalle zehirlenme öyle ağır bişey değil hemen götürmeye çalışacaim yinede emin olmak için.

İŞte tam bunu anlatmaya çalışmıştım ama tekrar söylüyorum gerçekten hayati bir durum da olabilir bilmeden yorum yapmak istemiyorum... Neyse uzatmanın anlamı yok bir arkadaş çok güzl şeyler yazmış bir oku bence...

bakın benim içinde kedim önemli,siz analdınızki yarınki işim önemli diye kedimi boşvereceğim .hayır.zaten belirtiğim gibi hemen götürmeye çalışacağım.sizin bir annenizin bir evladı daha varmış eşininizin arkadı ailesi gibi belirtiğiniz tanıdıklar vamıs yani bizde çok tanıdık yok.neyse keske acmasaydım sadece sinirm bozuldu yarın veterinere götürecektim elbet fakat önemli işimin olması bunu yapmayacağım anlamına getirenler oldu asıl onlara yazık ders vermek içinsözde bilgili gözükmek için.geçmiş olsun sizede köpeğiniz için

teşekkür ederim. keşke hiçbir canlı hasta olmasa ama oluyor ve bazen zor durumlarda kalıyoruz.
müsait olduğunuz en kısa zamanda götüreceğinize inanıyorum. ufak gibi görünen hastalıklar büyük hastalıkların gelişini kolaylaştırıyor.
tekrar geçmiş olsun iyi geceler..

bildiğim kadarıyla süt zehiri atıyodu ama yinede uyarıyı ciddeye alıcam tesekkurler.yemeden içmeden kesilmedi tam olarak onune koyuyoruzz yiyo biraz ama eskisi gibi bitirmiyo neyse

her zehir için geçerli değil sütün veya yoğurdun zehri alması. çünkü her zehrin farklı bir kimyasal yapısı var... bence vet.e götürmek için uygun zaman olmasını beklemeden, telefonla arayıp ne yapmanız gerektiğini sorun. götürene kadar durumu ağırlaşabilir de... biz vet. olmadığımız için hayvanın kesin olarak ne rahatsızlığı olduğunu anlayamayız. belki de ciddi bir durumu vardır belirtilere göre

Son düzenleme:
Veti arayın o zaten durum tahlili yapar çok acil ya da siz evde halledersiniz diye... siizn de içiniz rahatlamış olur hem...

Bu arada bir arkadaşımın terrieri kusmuştu vet pirinç lapası yedirin demişti ama o zehirlenme falan değildi sadece aklıma geldi söyleyeyim dedim....

Ben de 10 dk engeline takıldım buraya yazayım dedim... Anladığım kadarıyla çok ağır değil durumu ona dua edeceğim..:) En iyi yol yarın veti arayıp durumu anlatmak bellki evde halledebileceğin birşeydir belki hasta bile değildir... Durumu mutlaka yaz kanadı kırık saksağan konusu gibi senin konunu da takip edeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…