Gezmek olsun ya da başka bir şey olsun, benim düşünceme göre "hiçbir iş" kedimin sağlığından önce gelemez, bir canlının hayatı söz konusu burada. Tabi herkesin önceliği farklıdır. ''kedisine gereksiz işinden dolayı zman ayıramayan'' ifadesini siz kendi kendinize yarattınız. Bu forumda kedinizle ilgili soru sorduğunuza göre ben de veterinere götürülmesi gerektiğini ısrarla yazarım evet. Amacım ders vermek değildi ama öyle algılayıp kediciğin başına bir şey gelmeden ders almış olursanız bile ne mutlu.
Kediniz su içiyor mu ?
evet içiyor mama felan az yiyor ama su aynı bi değişiklik yok hatta halsiz dedim ya susarsa yavaş yavaş gider içer gelir.bendeyanına suyunu koydum içiyor arada
ah inanmıyorum herkez beni yalnış anlamış o kedi tabiki aileden ben aile derken anne babayı kastettim.bide şöyle düşünün belki annem yada babamın kediden önemli bi durumu var bunu yazıp canımı sıkmak istemiyorum fakat siz sanıyorsunuz ki kediyi aileden saymıyorum önemsemiyorum ölürse ölsün diyorum.neyse ben bişey diyemiyeceğim siz nasıl düşünürseniz düşünün.ama 2-3 gün sonra kedinin bişeyi kalmadığında sizin böyle ders vermeniz boşuna olucak.
İshal var ise muhtemelen su kaybına bağlı bir halsizlik yaşıyor,sodyum ve potasyum dengesi bozulmuş olabilir.Kuru mama ile besleniyorsa özellikle su içimini kontrol etmeniz gerekiyor.
Dışkısında parazit taraması yapmanızı da önerebilirim.
Diş gıcırdaması,ağızda köpük gibi belirtiler var mı ?
Gıda zehirlenmesi de yaşaya bilir
bunu da gözlerinden kontrol etmenizi öneririm (göz bebeklerinde büyüme,mide bölgesinde kramp)
Ama bunların karşıdan tanısını tabi ki koyamayız ve koysak dahi bu rahatsızların müdahalesi mutlaka veteriner hekim tarafından yapılmalıdır.
Süt ishali arttırır ayrıca zehirlenmeler de bir faydasını da görmezsiniz.
En yakın zaman da veterinere görünmeli vücut değerleri değişti ise 1 kaç saat bile büyük önem taşır.
Geçmiş olsun.
bayram arifesi kimseyi üzmek yada ahkam kesmek istemem ama,
şahsım adına söylüyorum. KÖPEKLERİM HERŞEYDEN ÖNCE GELİR!
çünkü annemin bir evladı daha var koşturabilir yardım edebilir. aklı mantığı var eşimin arkadası ailesi var.. kısacası hiçbirinin yanında 1-2 saat olmasam hayatları mahvolmaz.
ama köpeğimin benden başk güvendiği benimsediği bir hayatı yok. ve onu benden başkası anlamaz.
geçenlerde dr.a gidicektim hamileyim ve rahatsızım geceydi. annemin köpeği rahatsızlandı annem beni öylece bırakıp 1.5 saat uzaktaki yere köpeğimizi hayvan hastanesine götürdü. çünkü köpeğim epilepsi hastası.hiçbir şey onun durumundan daha önemli değil. beni yoldan geçen bir de götürüp atar hastaneye eşimde kayınvalidemde... ama o köpek annemde başkasıyla gidemez.
öncelikler konusunda aciz ve güçsüz olanı öne almak daha önemlidir benim için.
inek sütü kedi ve köpeklere sulandırılarak verilmeli yoksa ağır gelip bağırsaklarını bozar diye biliyorum.
zehirin alındğını sarımsaklı yoğurt için denilir.
Kendi adıma ben "durumunuzu bilmediğimi" o yüzden atıp tutmak istemediğim eğer hayati bir durum yoksa dediğimin geçerli olduğunu yazmıştım... Kimse sizi yanlış anlamadı sadece tam anlayamadı o kadar...
bayram arifesi kimseyi üzmek yada ahkam kesmek istemem ama,
şahsım adına söylüyorum. KÖPEKLERİM HERŞEYDEN ÖNCE GELİR!
çünkü annemin bir evladı daha var koşturabilir yardım edebilir. aklı mantığı var eşimin arkadası ailesi var.. kısacası hiçbirinin yanında 1-2 saat olmasam hayatları mahvolmaz.
ama köpeğimin benden başk güvendiği benimsediği bir hayatı yok. ve onu benden başkası anlamaz.
geçenlerde dr.a gidicektim hamileyim ve rahatsızım geceydi. annemin köpeği rahatsızlandı annem beni öylece bırakıp 1.5 saat uzaktaki yere köpeğimizi hayvan hastanesine götürdü. çünkü köpeğim epilepsi hastası.hiçbir şey onun durumundan daha önemli değil. beni yoldan geçen bir de götürüp atar hastaneye eşimde kayınvalidemde... ama o köpek annemde başkasıyla gidemez.
öncelikler konusunda aciz ve güçsüz olanı öne almak daha önemlidir benim için.
inek sütü kedi ve köpeklere sulandırılarak verilmeli yoksa ağır gelip bağırsaklarını bozar diye biliyorum.
zehirin alındğını sarımsaklı yoğurt için denilir.
bakın benim içinde kedim önemli,siz analdınızki yarınki işim önemli diye kedimi boşvereceğim .hayır.zaten belirtiğim gibi hemen götürmeye çalışacağım.sizin bir annenizin bir evladı daha varmış eşininizin arkadı ailesi gibi belirtiğiniz tanıdıklar vamıs yani bizde çok tanıdık yok.neyse keske acmasaydım sadece sinirm bozuldu yarın veterinere götürecektim elbet fakat önemli işimin olması bunu yapmayacağım anlamına getirenler oldu asıl onlara yazık ders vermek içinsözde bilgili gözükmek için.geçmiş olsun sizede köpeğiniz için
bildiğim kadarıyla süt zehiri atıyodu ama yinede uyarıyı ciddeye alıcam tesekkurler.yemeden içmeden kesilmedi tam olarak onune koyuyoruzz yiyo biraz ama eskisi gibi bitirmiyo neyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?