kedim mutsuz mu?

kindarrrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
3.175
413
398
Isparta
merhaba arkadaşlar. benim bi minnoşum var. kendisi güzeller güzeli bir tekir :16:

belli bir süre önceye kadar hiç dışarı çıkarmamıştım. ama bi süredir canı sıkılmasın diye hava aldırmaya çıkarıyorum. minik bi tasması var.

yalnız farkettim ki ne kadar gezdirirsem gezdireyim yine dışarı çıkmak istiyor.

kapının önünde miyavlıyor. sonra çıkarmayınca geri yanımıza geliyo mecbur.

şimdi acaba bu minnoş mutsuz mu? ya da evde sıkılıyo mu?

dışarıda yaşasa daha mı mutlu olacak acaba? ( bırakamam elbet çocuğum gibi oldu )

bir de evde sineklikler var, onlara atlayıp asılı kalıyo :1: iple bağladım ama koparsa diye çok korkuyorum :18:

bu dışarı merakı normal mi? ne yapmalıyım sizce?

Keşke dışarıyı göstermeseydiniz,dışarıda kalmak istiyor sanırım,biraz gezerim sonra eve gelirim diyordur :1::1::1:..ev kedisi ise eve alışmalı bence..

ben de hep bunu düşünüyordum geçen sene.Balkona çıkıyor,hasta-ailesi dışarıya çıkmasına izin vermeyen çocuklar gibi içli içli dışarıyı izliyordu,kapılardan kaçıyordu :( hep mutsuz gibi geliyordu bana.Bu durumu anlattıklarım 'onun yeri sokak,eziyet ediyorsun hayvana' diye akıl(!) verdiler ama salmadım tabiki sokağa...
Yeni taşındığım evde teras falan var,pencere betonundan birsürü yere atlayabiliyor,bazen yandakilerin balkonunu falan işgal ediyor:) ben böylece çözdüm sorunumu ama tabiiki ihtiyacın yoksa bir kedi için teraslı ev aranmaz :))
internette çok güzel aksesuarlar oluyor evin içinde kediler zıplasın hoplasın tırmansın,yüksek bi yerde uyusun falan diye.Onlardan alıp evi daha çok sevmesini sağlayabilirsiniz bence..

Keşke dışarıyı göstermeseydiniz,dışarıda kalmak istiyor sanırım,biraz gezerim sonra eve gelirim diyordur :1::1::1:..ev kedisi ise eve alışmalı bence..

sıkılmasın diye düşünmüştüm ama müptelası oldu bebeğim :1: şimdiden sonra hiç çıkarmasam mı

ben de hep bunu düşünüyordum geçen sene.Balkona çıkıyor,hasta-ailesi dışarıya çıkmasına izin vermeyen çocuklar gibi içli içli dışarıyı izliyordu,kapılardan kaçıyordu :( hep mutsuz gibi geliyordu bana.Bu durumu anlattıklarım 'onun yeri sokak,eziyet ediyorsun hayvana' diye akıl(!) verdiler ama salmadım tabiki sokağa...
Yeni taşındığım evde teras falan var,pencere betonundan birsürü yere atlayabiliyor,bazen yandakilerin balkonunu falan işgal ediyor:) ben böylece çözdüm sorunumu ama tabiiki ihtiyacın yoksa bir kedi için teraslı ev aranmaz :))
internette çok güzel aksesuarlar oluyor evin içinde kediler zıplasın hoplasın tırmansın,yüksek bi yerde uyusun falan diye.Onlardan alıp evi daha çok sevmesini sağlayabilirsiniz bence..

ya balkona çıkarıyorum tasmasıyla resmen aşağıya atlamaya çalışıyo benimki öyle gezinse kendi kendine keşke...

o oyun evlerinden almayı düşünüyorum biraz maddiyatı düzeltip. bayağı pahalı sanırım onlar :17:

Kucuklugunden beri ben de kedimi disari cikariyodum. Ot falan yiyodu. Hemde oyle tasmali degil. Ben nereye gitsem takip ediyodu. (sitenin icinde tabi). Bi gun bi baktim hergun daha fazla cikmak istiyo eve girmek istemiyo Ayni durumu yasiyodum ben de. Kapinin onunde miyavliyodu surekli. Bnmde okulum oluyodu hergun ilgilenemiyodum o sekilde. Daha sonra bayram gelmisti. Anneannemlere falan gitmistik. Dondugumuzde unutmustu sokagi. Yani miyavlamiyodu oyle eskisi kadar. Bazen miyavlayincada sadece apartmanin icibde izin veriyoduk. Ki hala oyle yapiyoruz. Baslarda apartman sakinleri sikayetciydi ama simdi hepsi alistilar sagolsunlar. 10dakika geziyoapartmanin icinde sonra geri donuyo. Hatta bazen evin kapisi kapanmis oluyo ruzgardan paspasa oturup bekliyo biz acalim kapiyi diye. Apartmaniniz kucukse eger o tarz bi cozum bulabilirsin mesela. Cok mu konustum ne :o
Ha bi de mesela onu yormaya calis. Ev kedisi olduklari icin cabuk yoruluyolar. Mesela benimkisi soyulmus findik icini cok sever. Evin koridorunda 5 6 kez atiyorum findigi kedim de yakalamaya calisiyo yorulup uyuyakaliyo zaten. :o

Kucuklugunden beri ben de kedimi disari cikariyodum. Ot falan yiyodu. Hemde oyle tasmali degil. Ben nereye gitsem takip ediyodu. (sitenin icinde tabi). Bi gun bi baktim hergun daha fazla cikmak istiyo eve girmek istemiyo Ayni durumu yasiyodum ben de. Kapinin onunde miyavliyodu surekli. Bnmde okulum oluyodu hergun ilgilenemiyodum o sekilde. Daha sonra bayram gelmisti. Anneannemlere falan gitmistik. Dondugumuzde unutmustu sokagi. Yani miyavlamiyodu oyle eskisi kadar. Bazen miyavlayincada sadece apartmanin icibde izin veriyoduk. Ki hala oyle yapiyoruz. Baslarda apartman sakinleri sikayetciydi ama simdi hepsi alistilar sagolsunlar. 10dakika geziyoapartmanin icinde sonra geri donuyo. Hatta bazen evin kapisi kapanmis oluyo ruzgardan paspasa oturup bekliyo biz acalim kapiyi diye. Apartmaniniz kucukse eger o tarz bi cozum bulabilirsin mesela. Cok mu konustum ne :o
Ha bi de mesela onu yormaya calis. Ev kedisi olduklari icin cabuk yoruluyolar. Mesela benimkisi soyulmus findik icini cok sever. Evin koridorunda 5 6 kez atiyorum findigi kedim de yakalamaya calisiyo yorulup uyuyakaliyo zaten. :o

çok teşekkür ederim, dediklerini yapıcam bakalım işe yarayacak mı benim çılgın kedimde :3:

Bunu bende çok düşünürüm..
Ne kadar evde mutlu olsalarda sokağı istiyorlar galiba..
Evde baktığımız bir kedi vardı, akşam gelirdi yada çağırınca gelirdi dışarıya bırakıyorduk.
Ama çok saf bir kedi hep dayak yiyip geliyordu bikaçkere eve gelmez oldu zor alıyorduk bize hır hır sesler çıkarıyordu. :9:

Daha sonra da kız peşine gidip gelmez oldu kaç gün sokaklarda aradık, en son 11 gün sonra eve yakın bir yerde bitik bir halde bulduk dayak yemiş, kuyruğu kopmuş...çok feci bir haldeydi bir gözünü kaybetti...

Ölücek dediler, sevgimizle yaşattık onu..

Şimdi balkona demir yaptırdılar annemler, ordan bakıyor herkese :1:

Ama sokak özlemi oluyor fakat büyükşehirler hayvanlar için çok tehlikeli...Çocuklar bile daha merhametsiz büyük şehirlerde, hiç acımıyorlar malesef...

Benimki de aynı, sabaha karşı kendi kendine balkon kapısını açar, masanın üstüne çıkıp efkarlı efkarlı gökyüzünü izler :9: Eşek kadar oldu hala araba süsleri gibi 4 patisiyle birden pencere tellerine asılır. Arada dış kapıyı açık görünce apartmanın en üst katına kadar kaçar, sonra geri inemez, indirmek için kucağıma aldığımda korkup beni tırmalar. Ben benimkinin psikopatlıkları sanıyordum bütün bunlar ama hepsinde varmış demek ki.

Bunu bende çok düşünürüm..
Ne kadar evde mutlu olsalarda sokağı istiyorlar galiba..
Evde baktığımız bir kedi vardı, akşam gelirdi yada çağırınca gelirdi dışarıya bırakıyorduk.
Ama çok saf bir kedi hep dayak yiyip geliyordu bikaçkere eve gelmez oldu zor alıyorduk bize hır hır sesler çıkarıyordu. :9:

Daha sonra da kız peşine gidip gelmez oldu kaç gün sokaklarda aradık, en son 11 gün sonra eve yakın bir yerde bitik bir halde bulduk dayak yemiş, kuyruğu kopmuş...çok feci bir haldeydi bir gözünü kaybetti...

Ölücek dediler, sevgimizle yaşattık onu..

Şimdi balkona demir yaptırdılar annemler, ordan bakıyor herkese :1:

Ama sokak özlemi oluyor fakat büyükşehirler hayvanlar için çok tehlikeli...Çocuklar bile daha merhametsiz büyük şehirlerde, hiç acımıyorlar malesef...
Dayak yiyip geliyor dediniz ya çok kötü oldum.Bilmiyorum yeri mi değil mi ama evde hayvan beslemek bana acımasızca geliyor.Bahçesi olanlar için daha uygun.Mısır çarşısına yolum düşmüştür bir iki kere kafesin için de duran sahibini bekleyen köpekler.Nasılda masum bakıyorlar.
Kendimi onların yerine koyunca üzülüyorum.Ne hikmetse ordan alınan hayvanlar çok geçmeden ölüyorlar.
Benim de kötü bir anım var düşündükçe vicdan azabı duyuyorum.Babam oğlum için kuş almıştı ,yemine bakıyorum dolu suyunu değiştirdim bir iki kere.Hayvan öldü meğer yemini üflemek gerekiyormuş içini yiyormuş onlar.Düşündükçe üzülürüm.Hayvan bakmak bana göre bir çocuk bakmakla eşit .Bu yüzden dışarıyı istiyorsa gezdirin yüksünmeyin can sonuçta.

Dayak yiyip geliyor dediniz ya çok kötü oldum.Bilmiyorum yeri mi değil mi ama evde hayvan beslemek bana acımasızca geliyor.Bahçesi olanlar için daha uygun.Mısır çarşısına yolum düşmüştür bir iki kere kafesin için de duran sahibini bekleyen köpekler.Nasılda masum bakıyorlar.
Kendimi onların yerine koyunca üzülüyorum.Ne hikmetse ordan alınan hayvanlar çok geçmeden ölüyorlar.
Benim de kötü bir anım var düşündükçe vicdan azabı duyuyorum.Babam oğlum için kuş almıştı ,yemine bakıyorum dolu suyunu değiştirdim bir iki kere.Hayvan öldü meğer yemini üflemek gerekiyormuş içini yiyormuş onlar.Düşündükçe üzülürüm.Hayvan bakmak bana göre bir çocuk bakmakla eşit .Bu yüzden dışarıyı istiyorsa gezdirin yüksünmeyin can sonuçta.

Dayak yiyordu evet dışarıdaki kedilerden. Kapı önündeydi yavruyken daha bizim evi merak ediyordu kapıdan girmeye çalışıyordu. Aslında hasta olunca aldık biz kediler için çok tehlikeli dışarısı..Köpekler kovalıyorlar, dışarıda ölüyorlar yada arabaların altında can çekişiyorlar.

Şimdi ben evlendim annem bakıyor kediye. Evladı gibi..Ben uzakta oturuyorum uçakla bile yanıma getirirler yazları bile tatile çıkmazlar yalnız kalır canı sıkılır diye...
Ama sonuçta o bir hayvan dışırıyı istiyor fıtratı öyle..Fakat veterinerimiz demişti ilk eve aldığımızda sokakta kalmalarından evde kalmaları daha iyidir diye şimdi daha iyi anlıyorum. Sokakta kalan bir kedimizin yavrusunu ayağını ezdiler. Bir başka kedimize araba çarptı öldü...

merhaba arkadaşlar. benim bi minnoşum var. kendisi güzeller güzeli bir tekir :16:

belli bir süre önceye kadar hiç dışarı çıkarmamıştım. ama bi süredir canı sıkılmasın diye hava aldırmaya çıkarıyorum. minik bi tasması var.

yalnız farkettim ki ne kadar gezdirirsem gezdireyim yine dışarı çıkmak istiyor.

kapının önünde miyavlıyor. sonra çıkarmayınca geri yanımıza geliyo mecbur.

şimdi acaba bu minnoş mutsuz mu? ya da evde sıkılıyo mu?

dışarıda yaşasa daha mı mutlu olacak acaba? ( bırakamam elbet çocuğum gibi oldu )

bir de evde sineklikler var, onlara atlayıp asılı kalıyo :1: iple bağladım ama koparsa diye çok korkuyorum :18:

bu dışarı merakı normal mi? ne yapmalıyım sizce?

ben de sineklik yaptırdım camlara. mıknatıslı bizimkiler. 1 kere kazara açılmış, öyle tırmanırlarken mıknatıslar gevşemiş sonra kendiliğinden ayrılmış. Allahtan kedilerim orada değildi. artık mıknatısla kapalı duruyor ya, bir de şeffaf koli bandı çektim sinekliğin çerçevesi ile pimapen arasına. 4 köşeden sağlamlaştırdım. kedilerin açması, kazara açılması çok düşük bir ihtimal.
siz de böyle güçlendirebilirsiniz. bizimkiler de sinekliğe tırmanıyor, balkonum da kapalı. balkonu camı açtığım gibi oraya koşarlar hemen. seviyorlar dışarının havasını...
bazen annemlere giderken kucakta götüreyim derim. araba motor seslerinden aşırı korkup tırnaklarını geçiriyorlar bana. kafesle çıksa bile, kafesin köşesine sinerler hemen. yani dışarıyı sevdiklerini hiç düşünmedim o yüzden, dışarının havasını seviyorlar gibi geliyorlar bana... ikisi de sokak kedisiydi benimkilerin, yavruydular geldiklerinde...ona rağmen korkuyorlar.

ev kedisini kontrolsüz dışarı çıkarmaya gerek yok. fırlasa bir yere, peşinden koşup ona yetişmem mümkün değil...
tasması olsa, tertemiz çimleri olan biryerde gezdirmek isterdim ama öyle bir yer bulmak da zor buralarda...

Son düzenleme:
lütfen yardım edin. kedim delirdi. çılgın gibi kapının önünde bağırıyor dışarı çıkmak için, çıkarıyorum biraz, merdiven boşluğunda geziniyor, içeri alınca geri başlıyor avaz avaz bağırmaya :( kızgınlık döneminde mi acaba derseniz, değil, kısırlaştırıldı çünkü. şimdi açtım kapıyı, içim rahat değil, ya bişey olursa :50:

bir de küçk arkadaşı var, o bağırınca küçük de bağırmaya başlıyor evm tımarhane gibi, delirmek üzereyim. çok üzülüyorum mutsuz bu hayvan. yardım edin bana ne yapayım, dışarı çıkmaktan nasıl soğuturum yavrumu? bir aylıkken almıştım bu dışarı merakı nereden geldi? arada çıkarıyor annem geldiği zaman ondan alıştı herhalde :(

Aynı dertten bende muzdaribim. Ne yapacağını şaşırıyor insan. Dışarı bıraksam yaşayamaz köpekler,yaramaz çocuklar vs. , evde de hapis hayatı yaşıyo gibi hissediyorum içim parçalanıyo banada gelip bu hayvana eziyet ediyosun diyolar. Cidden kafa karıştırıcı bi durum bi canı hapis mi ediyorum?

Back
X