Keşke dışarıyı göstermeseydiniz,dışarıda kalmak istiyor sanırım,biraz gezerim sonra eve gelirim diyordur..ev kedisi ise eve alışmalı bence..
ben de hep bunu düşünüyordum geçen sene.Balkona çıkıyor,hasta-ailesi dışarıya çıkmasına izin vermeyen çocuklar gibi içli içli dışarıyı izliyordu,kapılardan kaçıyorduhep mutsuz gibi geliyordu bana.Bu durumu anlattıklarım 'onun yeri sokak,eziyet ediyorsun hayvana' diye akıl(!) verdiler ama salmadım tabiki sokağa...
Yeni taşındığım evde teras falan var,pencere betonundan birsürü yere atlayabiliyor,bazen yandakilerin balkonunu falan işgal ediyor:) ben böylece çözdüm sorunumu ama tabiiki ihtiyacın yoksa bir kedi için teraslı ev aranmaz :))
internette çok güzel aksesuarlar oluyor evin içinde kediler zıplasın hoplasın tırmansın,yüksek bi yerde uyusun falan diye.Onlardan alıp evi daha çok sevmesini sağlayabilirsiniz bence..
Kucuklugunden beri ben de kedimi disari cikariyodum. Ot falan yiyodu. Hemde oyle tasmali degil. Ben nereye gitsem takip ediyodu. (sitenin icinde tabi). Bi gun bi baktim hergun daha fazla cikmak istiyo eve girmek istemiyo Ayni durumu yasiyodum ben de. Kapinin onunde miyavliyodu surekli. Bnmde okulum oluyodu hergun ilgilenemiyodum o sekilde. Daha sonra bayram gelmisti. Anneannemlere falan gitmistik. Dondugumuzde unutmustu sokagi. Yani miyavlamiyodu oyle eskisi kadar. Bazen miyavlayincada sadece apartmanin icibde izin veriyoduk. Ki hala oyle yapiyoruz. Baslarda apartman sakinleri sikayetciydi ama simdi hepsi alistilar sagolsunlar. 10dakika geziyoapartmanin icinde sonra geri donuyo. Hatta bazen evin kapisi kapanmis oluyo ruzgardan paspasa oturup bekliyo biz acalim kapiyi diye. Apartmaniniz kucukse eger o tarz bi cozum bulabilirsin mesela. Cok mu konustum ne
Ha bi de mesela onu yormaya calis. Ev kedisi olduklari icin cabuk yoruluyolar. Mesela benimkisi soyulmus findik icini cok sever. Evin koridorunda 5 6 kez atiyorum findigi kedim de yakalamaya calisiyo yorulup uyuyakaliyo zaten.
Dayak yiyip geliyor dediniz ya çok kötü oldum.Bilmiyorum yeri mi değil mi ama evde hayvan beslemek bana acımasızca geliyor.Bahçesi olanlar için daha uygun.Mısır çarşısına yolum düşmüştür bir iki kere kafesin için de duran sahibini bekleyen köpekler.Nasılda masum bakıyorlar.Bunu bende çok düşünürüm..
Ne kadar evde mutlu olsalarda sokağı istiyorlar galiba..
Evde baktığımız bir kedi vardı, akşam gelirdi yada çağırınca gelirdi dışarıya bırakıyorduk.
Ama çok saf bir kedi hep dayak yiyip geliyordu bikaçkere eve gelmez oldu zor alıyorduk bize hır hır sesler çıkarıyordu.
Daha sonra da kız peşine gidip gelmez oldu kaç gün sokaklarda aradık, en son 11 gün sonra eve yakın bir yerde bitik bir halde bulduk dayak yemiş, kuyruğu kopmuş...çok feci bir haldeydi bir gözünü kaybetti...
Ölücek dediler, sevgimizle yaşattık onu..
Şimdi balkona demir yaptırdılar annemler, ordan bakıyor herkese
Ama sokak özlemi oluyor fakat büyükşehirler hayvanlar için çok tehlikeli...Çocuklar bile daha merhametsiz büyük şehirlerde, hiç acımıyorlar malesef...
Dayak yiyip geliyor dediniz ya çok kötü oldum.Bilmiyorum yeri mi değil mi ama evde hayvan beslemek bana acımasızca geliyor.Bahçesi olanlar için daha uygun.Mısır çarşısına yolum düşmüştür bir iki kere kafesin için de duran sahibini bekleyen köpekler.Nasılda masum bakıyorlar.
Kendimi onların yerine koyunca üzülüyorum.Ne hikmetse ordan alınan hayvanlar çok geçmeden ölüyorlar.
Benim de kötü bir anım var düşündükçe vicdan azabı duyuyorum.Babam oğlum için kuş almıştı ,yemine bakıyorum dolu suyunu değiştirdim bir iki kere.Hayvan öldü meğer yemini üflemek gerekiyormuş içini yiyormuş onlar.Düşündükçe üzülürüm.Hayvan bakmak bana göre bir çocuk bakmakla eşit .Bu yüzden dışarıyı istiyorsa gezdirin yüksünmeyin can sonuçta.
merhaba arkadaşlar. benim bi minnoşum var. kendisi güzeller güzeli bir tekir
belli bir süre önceye kadar hiç dışarı çıkarmamıştım. ama bi süredir canı sıkılmasın diye hava aldırmaya çıkarıyorum. minik bi tasması var.
yalnız farkettim ki ne kadar gezdirirsem gezdireyim yine dışarı çıkmak istiyor.
kapının önünde miyavlıyor. sonra çıkarmayınca geri yanımıza geliyo mecbur.
şimdi acaba bu minnoş mutsuz mu? ya da evde sıkılıyo mu?
dışarıda yaşasa daha mı mutlu olacak acaba? ( bırakamam elbet çocuğum gibi oldu )
bir de evde sineklikler var, onlara atlayıp asılı kalıyoiple bağladım ama koparsa diye çok korkuyorum :18:
bu dışarı merakı normal mi? ne yapmalıyım sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?