kedim neden gittin..

bir insanı kaybetmek kadar hatta kimisi için daha zor olan kedi/köpek kaybıdır.

ağzı, dili var ama konuşamıyor, bakışlarıyla anlatmaya çalışıyor. bu yüzden "ben mi anlayamadım, benim yüzümden mi oldu, daha erken fark edebilir miydim, ben mi geç kaldım" gibi sorular insanı paralar, yaralar, mahveder.

sesi sedası pek çıkmayan bu canların yokluğu pek bir ağırdır. ya ölse düşüncesi bile sarsarken insanı, şu konuya "ben de şuyumu kaybettim, benim de şuyum öldü" yazanların halini düşünmek istemiyorum. bencil bir şekilde anlamak da istemiyorum sanki her canlı ölmeyecekmiş gibi...

hiç evcili olmamış hatta hiç bir hayvanı dokunup sevmemiş olanlara komik gelecek ve anlamayacaklar ama; başınız sağ olsun, hepinizin...

kıyamam ya çok üzüldüm :(((
insana tek dost hayvanları oluyor..onlar insanlar gibi kötülük düşünemiyorlar..sevginin karşılığını fazlasıyla veriyorlar..
bir tane daha sahip çık canım barınaklardan..kendine gelirsin..

$8A1BB51B.webp evet çok tatlıydı oğlum doyamadım :5: allah hepinizden razı olsun :kkk:

Allah sendende razı olsun canım..Üzülme artık, yeni bi kedi bebek al kendine..koynunda uyut mis gibi..yaralarını sararsın..öpüyorum..

bende bebeklerimi kaybettim hemde 3tane 2si düşük 1 i hele yaktı geçti doğumda kaybettim

hala yasayan bir ölüyüm

kendime derdimi azaltır beni oyalar diye bir köpek almak istiyordum ki
sizin acılarınızı okudukca
bunlar okudukca birde o derdi almayayım üstüme dedim
..
başınız sağolsun. o çok daha büyük acıdır elbette.
.Allah sabır versin..umarım en kısa zamanda sizde anne olursunuz. o acı geçmez belki ama bir derece hafifler yeni bebeğinizle.

evet köpek kedi ne olursa olsun can işte. o kadar alışıyorsunuz ki ve seviyorsunuz. o acıda kolay olmuyor.

canım, başın sağolsun. ben de hayvanları çok çok seven biriyim. çocukluğumuzdan beri çeşit çeşit hayvanlar ile yaşadık. ölümlerindeki acılarını uzun süre atlatamazdık.
ölüm acıları bizi ailece çok üzdüğü için uzun bir süre hayvan almadık eve. sonra dayanamayıp Tanrı misafiri gibi kendiliğinden gelenleri dahil ettik ailemize. yine ölüm düşünceleri aklıma geldikçe durgunlaşırım, korkarım. düşürünürüm ki; elimden gelen en iyi şekilde bakayım ona; ölüm, her canlı için kaçınılmaz son nasılsa. kabullenmekten başka çare yok. geçen ömürlerini güzel geçirmeleri için elimizden geleni yapalım, yeterli.

acıları tam olarak hiçbir zaman unutulmaz ama, aradan uzun yıllar geçince ciddi oranda hafifliyor.
gençlik hastalığı sebepse, ona çare yoktu diye biliyorum.
senin kedin de tekirmiş, sokak kedileri cinslere nazaran daha güçlü ve dirençli olur. ciddi bir durumu varmış ki atlatamamış. kendini suçlama sakın. vet e götürmüşsün de. senlik bir durum yoktu ortada. kediciğinin ömrü bu kadarmış. :50:

Başınız sağ olsun, çok iyi anlıyorum acınızı. 3 kedimi kaybettim, bir tanesi sizinki gibi hasta oldu, 1 yaşını doldurmadan kaybettik. 2 tanesi ise bir gün evden çıktılar bir daha geri dönmediler.

Acıları hiç geçmiyor, yüreğinizde bir boşluk açıyorlar ki insanın içini bile üşütüyor bu acı, bilen bilir. Çaresine gelince; yaranız asla tam iyileşmese de yeni bir yavru almayı deneyin, gidip illa bir yerlerden bulun demiyorum ama gözünüzü açık tutun, bir gün karşınıza çıkar muhtaç birisi nasılsa. O hayata yeniden bağlayacaktır sizi. Kedilere bir kere bağlanan insan, onların masum ve çıkarsız sevgisini tadan kimse yeni bir kediye kalbini kapatamaz diye düşünüyorum.

Tekrar başınız sağ olsun, bu tatlı meleğin ebedi uykusu hep huzur içinde olsun.

Eki Görüntüle 639645 evet çok tatlıydı oğlum doyamadım :5: allah hepinizden razı olsun :kkk:

çok masum çok tatlı hep kedım olsun ıstedım ama bır turlu cesaret edemem hatta bu fıkrımı paylaşamadım bıle çünkü malum hayvanlar pisltir falan filan ama çok güzel bi duygu olmalı böyle bır can yoldaşı tabı ömürleri çok kısa oda insanı çok üzer ama yaşlanınca hayatıma kendım yön veremye başladığımda ılk işim bır kedı edınmek hatta sokaktan bı yavru kedıyı almak

hemen yeni bir kedi edinin,aşılarınıda düzenli yaptırın.büyük ihtimalle parazit neden olmuştur ölmesine..

Benim de kedim var..çok üzüldüm ya :5::5::5:..evcil hayvan beslemek hem güzel hem kötü,çok uzun yaşasalar bile ömürleri kısa sonuçta..

Başınız sağolsun:43: Benimde kedim öldü, ya zehirlediler, ya da araba çarptı tam sebebini bilemedik. O zamanlar evimiz müstakildi dışarı da çıkıyordu. Çok güzel bir kediydi dışarıda çok dikkat çekiyordu ve başına gelende kalmadı :43: Çok ağladım bende, akadaşlarım dalga geçiyordu zaten. Hayvan sevmeyen, beslemeyen anlayamaz... Ben dayanamadım yokluğuna, ev bomboş geliyordu o yokken. Gittim 1 kedicik daha aldım. Şimdi mutlu mesut yaşıyoruz oğlumla. 7.5 yaşında:nazar:

Barınaklardan, ya da haysevden sahiplen istersen, eğer yokluğuna dayanamazsan. Ben dayanamadım, ev bomboş geliyordu, hem de bir can kurtarmak istedim sokaktan, aldım kedimi. Bir yere gitsem hep özlüyorum onu hemen eve dönüyorum:16:

Çok üzüldüm gerçekten, sabır diliyorum size. Hayvan sevmeyen ya da bazı beslemeyenler anlayamıyor ama insan ailesinden birini kaybetmiş gibi oluyor. Gibisi fazla aslında, aileden biri olup çıkıyorlar. Tekrar sabır diliyorum.

Başın sağolsun.
Kedi sahıbı olunca 1 ayı da bır 11 ayıda 11 yılı da :43:
Kedim 11 yasını doldurdu.Bu sıralar ıyıce yaslılık belırtılerı basladı.
Düşündükçe mideme agrılar giriyor.
Kabızlık sorunu var bagırsakları artık fonksıyonlarını tam gösteremiyor.
Ben evımden uzagım.Kedımı yanıma alamıyorum.Annem bakıyor su anda.
Her gun arayıp tuvalete cıktımı dıye soruyorum.
Hasta oluyor yapamadımı bacakları kasılıyor,kusuyor heryere.
Ben pesınden kosuyorum o acı cektıkce.
Mılletin ''alt tarafı bir kediye bu kadar masraf yapılır mı? Sokaktakı besledıklerıne bakacagına bıze baksana hahaha,Bır kedı s*camadı dıye bu kadar kafaya takılır mı ? laflarına okadar alıstm ki umrum değil ama ne dusunulerse düşünsünler.Kımsenın anlamasını beklemıyorum ben artık 12 yıldır duya duya bunları.
Konu senin cennetlık kedıcıgındı ama cok doldum bende hastalıgıyla ılgılı kedımın paylasmak istedim :14:

Ay başka bir konuya yorum yapacaktım, buraya olmuş...
Gerçekten çok üzüldüm, bence acısı geçmeden başka bir kedi evlat edin, onu da çok sev, o zaman acın biraz diner... Seni çok iyi anlıyorum =(

Son düzenleme:
:((
başlığı görüp "mart geldi annesi,yakında karnında bebesiyle döner" yazmak için gelmiştim
ama okuyunca çok üzüldüm :((
yine de ne şanslıymış ki kendini çocuğu gibi seven bir annesi varmış,yaşadığı günlerini musmutlu yaşamış ...

Back
X