• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum, ne yapmalıyım

Ay dayak da yiyordu, küçükken böyle salak mal dese annem gerçekten terbiye ediyordu fndjcjdjjx annem bunu ergen diye tepemize çıkarana kadar…
Bence birkaç sene sonra değişir. Üniversite hayatını bir görsün, biraz tecrübe edinsin. Eninde sonunda uysallaşmak zorunda. İş hayatında da zorlanır böyle giderse. Siz kendi okulunuza bakın konu sahibi. Kardeş terbiye etme sorumluluğunuz yok.

Bence birkaç sene sonra değişir. Üniversite hayatını bir görsün, biraz tecrübe edinsin. Eninde sonunda uysallaşmak zorunda. İş hayatında da zorlanır böyle giderse. Siz kendi okulunuza bakın konu sahibi. Kardeş terbiye etme sorumluluğunuz yok.
Terbiye etme sorumluluğum yok da beni sinir hastası etti dövdüm. Dövdüğüm için de üzüldüm. Bana senin doğduğun güne s***yım falan dedi bir de üstüne

Son düzenleme:
Merhaba benim üniversiteye giden bir kız kardeşim var. Ben ise üniversiteden mezun olacağım. Kardeşim son derece saygısız, son derece üslupsuz ve gerçekten evdeki herkesi de bezdirmiş biri. Artık ergen diyemiyoruz da, büyüdü hala aynı şımarıklık.

Örnek vermek istiyorum tek kıyafet dolabımız var, dolaba eşyalarımı üniversiteden gelince yerleştirmek istedim. Dolap çok dağınıktı kardeşime eşyalarını toplamasını söyledim bana verdiği cevap “sanane defol git” bakın normal bir “dolabını düzelt ben yerleştireceğim yer yok” lafına karşı bu cevap. Bütün cevapları ve şeyleri aile içinde bu şekilde. Yani kız normal konuşma huyunu tamamen kaybetmiş.
Annem hiçbir şey diyemiyor.
Bu örnekten devam edeyim, dolabı ben kendim güzelce toparladım ikimizin kıyafetlerini de astım. Bugün yine kıyafetlerini dolaba atmış ben de dolaba atma katla dedim bana cevabı “s*** git sen karışma” oldu.
Her şeye bağırarak, el sallayarak, emir vererek ve tuhaf mimikler yaparak cevap veriyor. Düzgün konuş dedikçe konuşmayacağım demekte de ısrar ediyor.

Annem hepimize görev veriyor, bazı ev işleri için. Erkek kız fark etmeksizin yapıyoruz. O ise “ben yapmam banane enayi” tarzında taklidimizi yapıp olaydan sıyırıyor.

Çirkef bir mahalle karısı olur ya, bizim evde herkes onunla muhattap olmamak için bulaşmamaya çalışıyor.

Böyle biriyle daha ne kadar yaşayabilirim bilmiyorum. Az önce suratıma tokat attı. Ne kadar tuhaf bir şeyin içindeyiz bilmiyorum. Annem işte olduğu için beni insandan saymıyor.
Anneniz hatalı. Ebeveynleriniz susarsa daha çok tepenize çıkar.
Siz onun sadece ablasısınız. Ebeveyni değilsiniz. Sorun olarak görmediği için psikoloğa gitmeyi kabul edeceğini sanmıyorum.
Ergenlik falan değil tam bir terbiyesiz olmuş. Her şeye göz yummayın sessiz sessiz. Arada sizde deli olun. Deli deliyi görünce çomağını saklar derler.

Anneniz hatalı. Ebeveynleriniz susarsa daha çok tepenize çıkar.
Siz onun sadece ablasısınız. Ebeveyni değilsiniz. Sorun olarak görmediği için psikoloğa gitmeyi kabul edeceğini sanmıyorum.
Ergenlik falan değil tam bir terbiyesiz olmuş. Her şeye göz yummayın sessiz sessiz. Arada sizde deli olun. Deli deliyi görünce çomağını saklar derler.
Beni instagramdan çıkarmış mesela salak. Böyle salak biriyle aynı evde kalmak dahi istemiyorum

Terbiye etme sorumluluğum yok da beni sinir hastası etti dövdüm. Dövdüğüm için de üzüldüm. Bana senin doğduğun güne sıçayım falan dedi bir de üstüne
şiddete gerek yok sinirlerinizin bozulmasını anlıyorum ama bu da doğru bir yol değil. Ayrıca burda küfür yazmayın banlanırsınız.

Beni instagramdan çıkarmış mesela salak. Böyle salak biriyle aynı evde kalmak dahi istemiyorum
Dikkatimi çektiği için soruyorum. Evde genelde böyle bir dil hakim olabilir mi? Siz de salak diyorsunuz mesela şuna arkasından. Siz, anneniz ve babanız çok nahif kibar insanlar da bir kardeşiniz mi böyle oldu. İnsan büyüdüğü evin yansımasıdır çoğu zaman

Dikkatimi çektiği için soruyorum. Evde genelde böyle bir dil hakim olabilir mi? Siz de salak diyorsunuz mesela şuna arkasından. Siz, anneniz ve babanız çok nahif kibar insanlar da bir kardeşiniz mi böyle oldu. İnsan büyüdüğü evin yansımasıdır çoğu zaman
Tamam da ben anneme salak demiyorum. Babama salak demiyorum. Durduk yere insanlara da salak demiyorum. Normal anadolulu bir aile tabii ki nahif bir aile değil de kşmse kimseye de saldırmıyor

Tamam da ben anneme salak demiyorum. Babama salak demiyorum. Durduk yere insanlara da salak demiyorum. Normal anadolulu bir aile tabii ki nahif bir aile değil de kşmse kimseye de saldırmıyor
Baskıcılar mı genel olarak peki? Kardeşi şımartmışlar orası belli ama başka konularda baskı var mı?

Baskıcılar mı genel olarak peki? Kardeşi şımartmışlar orası belli ama başka konularda baskı var mı?
Ona karşı hayır. Benim tüm kıyFetlerime karışırlardı. O isteği gibi giyiniyor (giyinsin de zaten)
Ailemin maddi geliri o ergenken çok daha iyi, ben test kitaplarımı öğretmenlerime aldırıyordum, onu buradaki en pahalı dershaneye yolladılar, tabi benim de hayatım aynı oranda değişti, ama kardeşim yokluk görmedi diyebilirim. Sabahtan akşama kadar telefon elinde zaten yatağında. Sosyalleşecek arkadaşı yok

Sabahtan akiama kadar odasında. Ben yemek yapıp evi temizliyorum. Üniversiteye gidecek “nasıl olsa yapamaz” diye hiçbir iş yaptırılmıyor kendisine
Onun işlerini yapma sen de. Sana Tokat mi attı bas tokadı. Kendine ucuzundan dolap bul muhatap olma bu cirkefle bırak ananlar uğraşsın.

Terbiye etme sorumluluğum yok da beni sinir hastası etti dövdüm. Dövdüğüm için de üzüldüm. Bana senin doğduğun güne s***yım falan dedi bir de üstüne
S... Git tekne kazintisi de sen de altta kalma iyice kendini bir şey sanmis. Kardeşsiz olmaz diyenler de iyi okusun bunları

Anne ve babanızın fazla sakin olmaları sebebiyle böyle olmuştur bence. :KK53:
Gelsin benim anneme yapsın o hareketleri görelim. Ben 5-6 yaşlarımdan itibaren sınırlarımı hep bilirdim. Annemin sadece ters bakışı bile yeterdi. Misafirlikte mesela azıcık sesim fazla çıksa bakardı bana, ben de anlardım hemen otururdum sessizce. :KK53: Annem çalıştığı için de ev işi de yaptım yemek de. Emir vermek falan ohooo söz konusu bile değil.
Ana dayağı yememiş madem, ablası ben olsam tadına bakardı abla dayağının. :KK53:
Şaka bir yana dayak da çözmez bu durumu. Taa en başından düzgün bir şekilde eğitilmesi gerekiyordu bana kalırsa.

Anne ve babanızın fazla sakin olmaları sebebiyle böyle olmuştur bence. :KK53:
Gelsin benim anneme yapsın o hareketleri görelim. Ben 5-6 yaşlarımdan itibaren sınırlarımı hep bilirdim. Annemin sadece ters bakışı bile yeterdi. Misafirlikte mesela azıcık sesim fazla çıksa bakardı bana, ben de anlardım hemen otururdum sessizce. :KK53: Annem çalıştığı için de ev işi de yaptım yemek de. Emir vermek falan ohooo söz konusu bile değil.
Ana dayağı yememiş madem, ablası ben olsam tadına bakardı abla dayağının. :KK53:
Şaka bir yana dayak de çözmez bu durumu. Taa en başından düzgün bir şekilde eğitilmesi gerekiyordu bana kalırsa.
Annem işte beni böyle büyüttü. Annemden korkarak gerçekten düzgün büyüdüm hiçvir yanlışa bulaşmadım çok şükü vkdkckdckf

Annem bu tavrını çok yoğun ve uzun süren bir işte çalıştığı şçin kRdsşime gösteremedi, kardeşimle babam aynı evdeler daha çok. Annem geç geliyor

Back
X