KEDİM STRESE GİRER Mİ?

baharyelii

Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2021
406
360
53
Herkese merhaba,

Eşimle tatile gideceğiz. Kedi sahiplendik, daha bir ay bile olmadı ama hayatımın merkezinde o var şu an. Onu çok seviyorum ve asla kıyamıyorum. Evde olmayacağımız için abimin evine bırakacağız. Mama kabı, tuvaletini vs götüreceğim tabii yabancılık yaşamayacak ama yeni ev ve yeni bir insandan dolayı strese girer mi? Onun etkilenmesini istemiyorum. Bu süreci en kolay nasıl atlatabiliriz? Kedim cins kedi bu arada bunu belirtmeme gerek var mı emin olamadım.

yani şöyle ki kediler çok duygusal hayvanlar,evde bir objenin değiştiğini bile fark edecek odağa sahipler,net şu olur demek zor ama,size karşı bağımlılığı varsa stres faktörünü düşünebiliriz,onun dışında sizinle sahip olduğu aktivite ilgi alaka varsa devam ettirilirse kediye artısı olur,ama farklı ortam farklı insanlar her hayvan da olduğu gibi az ya da çok bilemeyiz herşeyin farkında olacak ve onun hissiyatına göre değişir terk edilme duygusuna kapılabilir.ilk gün durgun olacaktır yiyip içme olmayabilir ama sonra ki günde adapte olması gerekiyor.tabi ki hepsi kesin değil hiç bir olumsuzluk da yaşamayabilir insanlar gibi onların da karakterleri var sonuçta.

Cevabınız için teşekkür ederim. Abimin ilgileneceğini düşünüyorum, aktivite olarak da oyuncaklarını götüreceğim onlarla oynatacaktır abim. O şekilde devam ettirebiliriz. Terk edilme duygusuna kapılması aslında en büyük korkum. Umarım dediğiniz gibi hiçbir olumsuzluk yaşamaz, kolayca atlatırız birkaç günü. ♥

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…