- 24 Eylül 2021
- 526
- 485
- 53
- Konu Sahibi baharyelii
-
yani şöyle ki kediler çok duygusal hayvanlar,evde bir objenin değiştiğini bile fark edecek odağa sahipler,net şu olur demek zor ama,size karşı bağımlılığı varsa stres faktörünü düşünebiliriz,onun dışında sizinle sahip olduğu aktivite ilgi alaka varsa devam ettirilirse kediye artısı olur,ama farklı ortam farklı insanlar her hayvan da olduğu gibi az ya da çok bilemeyiz herşeyin farkında olacak ve onun hissiyatına göre değişir terk edilme duygusuna kapılabilir.ilk gün durgun olacaktır yiyip içme olmayabilir ama sonra ki günde adapte olması gerekiyor.tabi ki hepsi kesin değil hiç bir olumsuzluk da yaşamayabilir insanlar gibi onların da karakterleri var sonuçta.Herkese merhaba,
Eşimle tatile gideceğiz. Kedi sahiplendik, daha bir ay bile olmadı ama hayatımın merkezinde o var şu an. Onu çok seviyorum ve asla kıyamıyorum. Evde olmayacağımız için abimin evine bırakacağız. Mama kabı, tuvaletini vs götüreceğim tabii yabancılık yaşamayacak ama yeni ev ve yeni bir insandan dolayı strese girer mi? Onun etkilenmesini istemiyorum. Bu süreci en kolay nasıl atlatabiliriz? Kedim cins kedi bu arada bunu belirtmeme gerek var mı emin olamadım.
Cevabınız için teşekkür ederim. Abimin ilgileneceğini düşünüyorum, aktivite olarak da oyuncaklarını götüreceğim onlarla oynatacaktır abim. O şekilde devam ettirebiliriz. Terk edilme duygusuna kapılması aslında en büyük korkum. Umarım dediğiniz gibi hiçbir olumsuzluk yaşamaz, kolayca atlatırız birkaç günü. ♥yani şöyle ki kediler çok duygusal hayvanlar,evde bir objenin değiştiğini bile fark edecek odağa sahipler,net şu olur demek zor ama,size karşı bağımlılığı varsa stres faktörünü düşünebiliriz,onun dışında sizinle sahip olduğu aktivite ilgi alaka varsa devam ettirilirse kediye artısı olur,ama farklı ortam farklı insanlar her hayvan da olduğu gibi az ya da çok bilemeyiz herşeyin farkında olacak ve onun hissiyatına göre değişir terk edilme duygusuna kapılabilir.ilk gün durgun olacaktır yiyip içme olmayabilir ama sonra ki günde adapte olması gerekiyor.tabi ki hepsi kesin değil hiç bir olumsuzluk da yaşamayabilir insanlar gibi onların da karakterleri var sonuçta.
Ya sabır ya, sabah sabah. Doğmuş kediyi sahiplendim, parayla almadım. Bunun için ödeme yapsam haklısın. Ne kadar çirkin yazdıkların ya.Hayvansever pozu yapmayın burda cins üretimine destek olmak onlara yapılacak en büyük kötülük.cahillik ve vicdansızlık. sokakta kedi mi yoktu nesini beğenmedin onların sizin gibilere lanet olsun senin suratına bile bakılmaz öyle çirkinsindir ama güzelim sokak kedisini beğenmiyorsun. Bu yaptığın kötülüğün cezasını çekmeni diliyorum
Kediyi götürmeyin kedi kendi ortamında kalsın. Abiniz günlük gelip kumunu temizlesin mamasını suyunu tazelesin oynasın. Kedi komple taşınmaktan hoşlanmaz ev onundurHerkese merhaba,
Eşimle tatile gideceğiz. Kedi sahiplendik, daha bir ay bile olmadı ama hayatımın merkezinde o var şu an. Onu çok seviyorum ve asla kıyamıyorum. Evde olmayacağımız için abimin evine bırakacağız. Mama kabı, tuvaletini vs götüreceğim tabii yabancılık yaşamayacak ama yeni ev ve yeni bir insandan dolayı strese girer mi? Onun etkilenmesini istemiyorum. Bu süreci en kolay nasıl atlatabiliriz? Kedim cins kedi bu arada bunu belirtmeme gerek var mı emin olamadım.
Onu ben de düşündüm ancak abimle evimiz çok uzak. Günlük gelip gidilecek bir yer değil ne yazık ki.Kediyi götürmeyin kedi kendi ortamında kalsın. Abiniz günlük gelip kumunu temizlesin mamasını suyunu tazelesin oynasın. Kedi komple taşınmaktan hoşlanmaz ev onundur
Benim de içim hiç rahat değil ama çalışıyorum, yılda sadece 14 gün iznim var. Zaten tatile gider miyiz ondan da emin değilim son konumdan dolayı.Çok küçük değilse evde kalması daha mantıkli ama ben daha 1 ay önce sahiplendiğim kedimi bırakıp tatile falan gidemezdim çünkü çok erken
Bu bayanın dediklerine katılıyorum. Hiç belli olmaz ne derece strese girecekleri veya nasıl tepki verecekleri. Sanırım bir kaç günden bahsediyorsunuz sonuçta yalnız olmayacak herhangi bir durumda haberdar olacaksınız abiniz yanında olacak. Abinizin ona güzel düşünceli ve nazik davranacağını düşünüyorsanız bir kaç günlüğüne bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Kediden kediye değişir tabi orası ayrı ama henüz bir ay olmuş ve sanırım hala Bebek kedi. Henüz tam anlamıyla yetişkin kedi gibi strese gireceğini pek düşünmüyorum yeni adapte olma sürecindedir. Bebek olduğu için bakımı özenle olmalı abinizi bu konuda uyarın.yani şöyle ki kediler çok duygusal hayvanlar,evde bir objenin değiştiğini bile fark edecek odağa sahipler,net şu olur demek zor ama,size karşı bağımlılığı varsa stres faktörünü düşünebiliriz,onun dışında sizinle sahip olduğu aktivite ilgi alaka varsa devam ettirilirse kediye artısı olur,ama farklı ortam farklı insanlar her hayvan da olduğu gibi az ya da çok bilemeyiz herşeyin farkında olacak ve onun hissiyatına göre değişir terk edilme duygusuna kapılabilir.ilk gün durgun olacaktır yiyip içme olmayabilir ama sonra ki günde adapte olması gerekiyor.tabi ki hepsi kesin değil hiç bir olumsuzluk da yaşamayabilir insanlar gibi onların da karakterleri var sonuçta.
Kediniz abimizi tanıyor mu ilk önce birlikte zaman geçirseniz iyi olur. Birden tümüyle değişiklik etkileyebilir ama yavruyken hızlı alışabilir. Benim kedim de bir ayı geçit memlekette ailemin yanında birlikte arabayla götürmüştük biz eşimle otobüsle döndüğümüz için onu rahat 0getirsinlermdiye mecbur bıraktık şu an öyle özlüyorum ki anlatamam ama kedim ailemi tanıdığı için ilk haftayı da zaten orada birlikte geçirdiğimiz için hiç yabancılamadı. Ama evlenmeden önce aile evinde birlikteydik zaten kedim 3,5 yaşında ailemi çok iyi tanıyordu. Halamın kedisi ev taşıma aşamasında birine emanet edildi kendini terk edilmiş hissetti kalp krizi geçirdi. Korkutmak istemiyorum üstüne basmak istediğim nokta bu hayvanlar bebek gibi evlat gibiler bir anda başka eve bırakmayın alıştırın tahminimizden duygusallar
14 gün mü birde valla çok uzun bu kadar kısa sürede ben hiç kedimi o kadar uzun bırakmadım pardon hiç bir kedimiBenim de içim hiç rahat değil ama çalışıyorum, yılda sadece 14 gün iznim var. Zaten tatile gider miyiz ondan da emin değilim son konumdan dolayı.
Yok canım tatil 3 gece 4 gün planladık da hani başka alternatifim yok demek istedim.14 gün mü birde valla çok uzun bu kadar kısa sürede ben hiç kedimi o kadar uzun bırakmadım pardon hiç bir kedimi
Kedin ne kadarlık? 3 4 gün çok değilmiş iyi bariYok canım tatil 3 gece 4 gün planladık da hani başka alternatifim yok demek istedim.
Henüz 4 aylık :) Abim kedileri cok sever, zaten gönül rahatlığıyla ona bırakabileceğimi düşündüm. Çok iyi bakacaktır.Bu bayanın dediklerine katılıyorum. Hiç belli olmaz ne derece strese girecekleri veya nasıl tepki verecekleri. Sanırım bir kaç günden bahsediyorsunuz sonuçta yalnız olmayacak herhangi bir durumda haberdar olacaksınız abiniz yanında olacak. Abinizin ona güzel düşünceli ve nazik davranacağını düşünüyorsanız bir kaç günlüğüne bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Kediden kediye değişir tabi orası ayrı ama henüz bir ay olmuş ve sanırım hala Bebek kedi. Henüz tam anlamıyla yetişkin kedi gibi strese gireceğini pek düşünmüyorum yeni adapte olma sürecindedir. Bebek olduğu için bakımı özenle olmalı anınızı bu konuda uyarın.
Bu arada tüyü kadar ömrü olsun can yoldaşınız olsun uzun yıllarca.
4 aylık ♥Kedin ne kadarlık? 3 4 gün çok değilmiş iyi bari
Genelde kedinin ortamının değiştirilmesi çok önerilmiyor. Abinız veya güvendiğiniz biri günlük olarak gelip kedi ile ilgilense daha iyi olur.Herkese merhaba,
4 aylık iyi sevindim çok küçük değil 3 4 gün de kısa abin baksın evde kalması içinde ufak ağlayabilir yanlız4 aylık ♥
Aslında bırakmasanız daha iyi yeni almışsınız eve daha yeni alışıyordur yanınızda götğrebilirseniz daha iyi olur ben kedilerimi her yere taşıyordum arabada kucağımıza gidiyorlar biraz stres yapıyorlar ama kutu içine kum koyuyorum çok az başka kutuya kediyi koyuyorum üstün siyah şal atıyorum dışarıyı görmüyor akşam çıkarıyorum kutusundan çok rahat gidiyoruz. Yavru kedinin tüm gün yalnız kalması da doğru değil ki. En doğru kararı alırsınız inşallahAllah korusun, ona bir şey olursa naparım bilmiyorum. Teşekkür ederim fikirleriniz için. Hayır tanımıyor abimi, hiç görmedi. Anahtarı verebilecek birini bulursam yakınlarda öyle bir şey yapmaya calısayım ama o da zor. Yakınlarım hep uzakta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?