kedilerinize haftada 1 yada 15 günde bir saf zeytinyağı içirin.
Hem midesine yararlı hem tüy yumaklarını atmasına yardımcı.
Benim kedimin bağırsakları tıkandı tüy yumakları yüzünden.
Kaç veteriner gezdik, hepsi olmuş para göz. Adam diyor ki 500 den başlar 1500 e kadar gider. Kedinin içini açınca neyle karşılaşacağımza bağlı.
Yani neticede yapılacak şey belli; içini açınca bağırsaklardan dışkıyı alıcaksın ve gerekli dikişleri atıcaksın. Ben bile hayvanın karnını elleyince anlayabilirken hayvanın sorununu, nedir bu gizemli davranışlarla, insanların hislerini kullanıp para sömürme çabaları?
Avcılar üniv. vet. fakültesine de götürdüm, prof.ta aynı şeyi söyledi
Bir de hayvanı çöp torbası gibi alıp yoklayıp bırakıyor.
Parasında değilim canım o benim, mutlaka yaptıracaktım ama bana kedimin ölme ihtimalinin olduğunu, yaşlı olduğu için ( 10 yaş ) narkozu ve ameliyatı atlatamama ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylediler.
Bir kaç vet gezdim bu şekilde. En sonunda avcılar fakülteden geldiğimde daha iyi bir hayvan hastanesi vardır belki umuduyla internette araştırma yaparken bir yer buldum, ertesi gün aradım durumu anlattım. Bugün ameliyat günümüz değil ameliyat yapmıyoruz ama yinede getirin dediler.
Gittik, meğerse orası belediyenin hayvan hastanesiymiş. Veteriner daha kedimi eline alıp yoklarken tavırlarından hayvanları sevdiğini ve işini severek yaptığını açıkça gözlemlenebiliyordu. Ogün ameliyat günü olmamasına rağmen, acilieti var mutaka bügün operasyona almamız gerek dedi ve öncelikle başka bir vette film çektirmeye yönlendirdi bizi. Filmi getirdik, risklerden bahsetti ama bu riski almadan önce başka birşey deneyeceğim eğer başarılı olursa ameliyata gerek kalmayacak dedi ve kedime hafif narkoz verdi.
Daha sonra kedinin bağırsaklarına kocaman enjektörler ile sıvı enjekte ettiler, dolayısıyla bağırsakları genişledi ve karnını ovarak sayamadığım kadar taşlaşmış şekilde dışkıyı dışarı çıkarttılar.. Tam 4 kişi, iki vet, iki yardımcı eleman uğraştı... ve benden aldıkları para diğer vette çektiğimiz film dahil 70 tl ... şaka gibi.
Kedim kurtuldu Allah'a şükür. Allah razı olsun kendilerinden.. Eğer ben o gece araştırma yapmayıp, diğer yere denk gelmeseydim, sabah ilk işim fakülteye gidip riskleri göze alarak hayvanımı kestirip biçtirmek olacaktı ki rabbim işimi rastgetirdi ve beni düzgün insanlarla karşılaştırdı çok şükür. Oğluşumda şuan pek bi sağlıklı maşallah =)