Kedim ve benim psikolojim

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
6 yaşını yeni bitirmiş bir Tosun kedim var.Haziran ayından bu yana hareketsizlik,keyifsizlik gözlemliyorum.Oyunlara ilgisiz,daha çok uyuyor. Ama maşallah iştahı yerinde,tuvaleti normal,kusma vs yok.Haziran ayında ilk gözlemlediğimde hem kendi veterinerimize hem de başka veterinere gittik.Sorun yok sadece şişman,miskin ve yaşa bağlı oyun isteği azalmış dediler. Ama bulunduğumuz ilde tahlil, ultrason yok.En yakın 3 saat uzaklıkta büyükşehirde var.Şimdi ben kafamı çok taktım.Eskiden biz dışarıdan gelince kapıya gelirdi şimdi hiç umrunda değil.Ben elimde oyuncak yanına gidiyorum o kalkıp başka yere yatıyor. Şimdi ben ne yapayım.3 saat gidiş,3 saat geliş bir de muayene ultrason vs sıcak havada götüreyim mi?Yoksa ben mi taktım acaba kafayı hasta diye karar veremedim.Yemek yemesi falan normal. yok mu kendisi yada eşi veteriner olup yol gösterecek olan.

Yemek yemesinde bir sorun yoksa, kusma gibi belirtileri yoksa korkmanızı gerektirecek bir şey yoktur bence.
Benim kızım 6 aylık, bazen o bile miskinlikten kaldıramıyo totosunu yerden. :)
Havalar çok sıcak, kilosu da oldukça yerinde anlaşılan, tosuncuk da miskinlikten kalkamıyordur. :)

Yemek yemesinde bir sorun yoksa, kusma gibi belirtileri yoksa korkmanızı gerektirecek bir şey yoktur bence.
Benim kızım 6 aylık, bazen o bile miskinlikten kaldıramıyo totosunu yerden. :)
Havalar çok sıcak, kilosu da oldukça yerinde anlaşılan, tosuncuk da miskinlikten kalkamıyordur. :)
Öldürüyor beni.Yatağın altına bir giriyor yatmaya 8 saat aralıksız. Kilosu çok.Ama sinek,kelebek falan görünce kalkıyor hemen.Geçen gün Lcd televizyonun üzerine atlamış ordan da dolabın üzerine. Koca göbeği ile nasıl yaptı bilmiyorum

Öldürüyor beni.Yatağın altına bir giriyor yatmaya 8 saat aralıksız. Kilosu çok.Ama sinek,kelebek falan görünce kalkıyor hemen.Geçen gün Lcd televizyonun üzerine atlamış ordan da dolabın üzerine. Koca göbeği ile nasıl yaptı bilmiyorum

Endişelenip de bu havalarda 3 saat uzak yere gitmeyin, hem size hem de kediciğinize yazık. ;)

Maşallah, bence gayet de keyfi yerinde kedinizin, şüküfe de çıkıyo gümüşlüğün tepesine ben ses yapmasam akşama kadar uyur. :)
Arada sevdiği oyuncaklarla ufak ufak oyunlar oynarsınız. Veterinerlere sürüklemeyin hiç. :)

Sıcaklardan mıdır acaba?Hasta mı diye düşünmekten ne iş yapabiliryorum ne yemek.Kafam hep onda.Eşim de hayvanı çok bunaltıyorsun diyor.Bir de kendi psikolojin rahatlasın diye o kadar yolculuk yaptırıp canını acıttıracaksın diyor.Kararsızlıktan ölüyorum.

Hasta bir kedinin istahı olmaz genel olarak.kusma da yokmus.yaş kilo hava çok etkiler hayvanın psikolojisini.
Ilgsini çekecek birşey bulun. Tepkilerinde anormallik varsa sadece kuyrugunu sallysa oturdugu yerden mesela genel olarak makat bagrsakta sorun oluyor.

güldürdünüz :)) 1 yasında ki kedim bile sıcaktan kafasını kaldıramıyor eve geldiğimde üstüme atlayan şimdi gözünü bile açıp bakmıyor, gündüz 12 de bi uyuyor aksam 7-8 de anca uyanyor düşünün :) sıcaktandır yemesi içmesi de normalmiş kusma da yokmus e daha ne ;)

Günlerdir başında oturup ağlıyorum. Her yerine bakıyorum şişlik var mı,ateşi var mı diye.En Son aralık ayında götürdük fakülte hastanesine ultrasondan,kan idrar tahlillerine herşey maşallah çok iyi çıktı.Senede 1 defa check-up yaptırmak istiyorum zaten ama bu kadar sıcak ve nemli havada değil.İçim rahatladı biraz.

Günlerdir başında oturup ağlıyorum. Her yerine bakıyorum şişlik var mı,ateşi var mı diye.En Son aralık ayında götürdük fakülte hastanesine ultrasondan,kan idrar tahlillerine herşey maşallah çok iyi çıktı.Senede 1 defa check-up yaptırmak istiyorum zaten ama bu kadar sıcak ve nemli havada değil.İçim rahatladı biraz.

Yapmayın lütfen, kediler zaten miskin hayvanlardır. Bir de üstüne sıcak gelince iyice kaldıramıyolar totocuklarını. :) Düşünün benimki koridorda yürürken pat atıyo kendini yere uyumaya başlıyo. :)
Sakin olun biraz, zaten gün içinde bol bol uyur kediler biliyosunuz, bırakın uyusun. Sizin de içiniz rahat etsin artık. :)

Geçen yıl anal kese sorunu yaşamıştık.1 ay hasta gibi yattı yerinden kalkmadı.Kabız oldu.Lavman yapıldı. 15 kere veterinere gittik 1 ayda..Ama çözüm bulamadılar. En sonunda veterinerimiz fakülteyi önerdi.Orda sadece anal kesenin dolduğu ve sıkılarak sorunun çözüleceği söyledi.1 dakikada hallettiler. şimdi o gündür bende takıntı oldu.Hasta mı bizim şehirde tahlil yok,ultrason yok.Kesinlikle fakülteye gitmeliyim diye

Benim de kedim var ve sizin yerinizde olsam bu kadar uzun süre beklemezdim. Belli ki hayvanın bir derdi var havalar çok sıcak ama kediniz de huy değişikliği var bariz. Muhtemelen anal kese lütfen ihmal etmeyin pişman olmaktan iyidir

Anal kesemizi düzenli kontrol ettiriyoruz. en Son haziran ayı gibi boşaltıldı.Zaten dolduğunu ben de anlıyorum artık.4 ayda fındık kadar doluyor. huy değişikliği var.Ama burdaki veterinerler normal dedi.Şimdi aynı yerlere götürmek istemiyorum. Yine vitamin vurup gönderecekler.Acaba 8 saat yola gidip gelmek mi bu havada ona kararsız kaldım.3 saat gidiş 3 saat geliş bir de muayene. Kaş yaparken göz çıkarmayayım.

İştahı yerindeyse birşeyi yoktur.. benim evde 2 kedim bir köpeğim var hepsi sıcaktan akşama kadar baygın yatiyorlar:KK54::KK53:

Benim kedi 12 yaşında. Maşallah sağlığı yerinde ama çok zayıfladı o iri kedi gitti yüzü çöktü. Sıcaktan çok rahatsız yavrucaklar. Siz şimdi 6 saat yola götürürseniz daha da hırpalanır. Kusması yoksa ya da iştahı iyiyse üzülmeyin.

Muhtemelen kilodandir. Simdi oyuna kalksa kendi kalkacak, totosu kalkacak, gobusu kalkacak ohoo...

canm benm oğlum da iki yaşında ama oda yazları miskin bence kusması veya daha değişik şeyleri yoksa korkma ama lütfen zayıflat onuuu :)

Havalar serin olsa hemen götüreyim ama araçta klima açsam ayrı dert,cam açsam ayrı.Muayenede zaten strese giriyor. Kan al,ultrason için tüyler traşlansın,idrar tahlili için sonda takılsın

Back
X