kedim :(

toprakyagiznehirim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
401
292
53
31
Kızlar köyde kapı önünde beslediğim bir kedim vardı. Sabah yol kenarında bulmuşlar arka sol bacağı ezilmiş sanırım şuan işteyim saat 7 gibi geçebilirim eve ancak zaman geçmiyor içim içimi yiyor kapı önünden hiç ayrılmazdı. Eğer ezik olursa veteriner nasıl bir tedavi uygular bilginiz varsa paylaşır mısınız ?

Lütfen izin almaya çalışın biran önce veterinere götürün aksama kadar aci çekmesin. Şuan kedi nerede hangi sehirde acaba belki gidemezseniz baska yardim eden olabilir

Sokakta akşama kadar inşallah sıkıntı yaşamaz çok kötü durumdaysa acil götürülmesi gerekir. Fakat hafif bir burkulma ise akşama dek çok sorun yaşayacağını sanmam. Veteriner tedavi eder ama eve almaz iseniz tedavi aşamasında veterinerde kalması gerekebilir.

Sokakta akşama kadar inşallah sıkıntı yaşamaz çok kötü durumdaysa acil götürülmesi gerekir. Fakat hafif bir burkulma ise akşama dek çok sorun yaşayacağını sanmam. Veteriner tedavi eder ama eve almaz iseniz tedavi aşamasında veterinerde kalması gerekebilir.
Arada kalkıp hafif yürüyebiliyor ve yemek yiyor görüntülü aradım. Şuan soğuk diye evin içine aldılar annemler.

Bu yaz kedimiz pencereden düştü ve bacağı 5-6 yerinden kırıldı, korkuyla ve çarpmanın etkisiyle şoka girdi; biraz zorlu bir süreç sizi bekliyor olacak, vakit kaybetmeden kedinizi alın güvendiğiniz bir veterinere götürün.
Araba çarpmasının etkisi ile iç kanama var mı vb. için 48 saat yemek yedi mi yemedi mi-serum takviyesi, göz bebekleri kontrolü ile başında bekleyeceksiniz, ağzından ya da makatından kan gelip gelmediği vb hepsini veteriner size soracak-bakacak. Ne kadar erken götürürseniz o kadar iyi; emin olmak için ciğer röntgeni isteyecek (Çarpma ile ciğerde su toplama vb var mı diye. Çok da hakim değilim tıbbi terimlerine); sonraki iş bacağın kurtulup kurtulmayacağı. Öncelik hayatta tutmak/hayati riski var mı yok mu belirlemek olacak.

tintinn tintinn bu konuda çok daha faydalı olacaktır.

Bu yaz kedimiz pencereden düştü ve bacağı 5-6 yerinden kırıldı, korkuyla ve çarpmanın etkisiyle şoka girdi; biraz zorlu bir süreç sizi bekliyor olacak, vakit kaybetmeden kedinizi alın güvendiğiniz bir veterinere götürün.
Araba çarpmasının etkisi ile iç kanama var mı vb. için 48 saat yemek yedi mi yemedi mi-serum takviyesi, göz bebekleri kontrolü ile başında bekleyeceksiniz, ağzından ya da makatından kan gelip gelmediği vb hepsini veteriner size soracak-bakacak. Ne kadar erken götürürseniz o kadar iyi; emin olmak için ciğer röntgeni isteyecek (Çarpma ile ciğerde su toplama vb var mı diye. Çok da hakim değilim tıbbi terimlerine); sonraki iş bacağın kurtulup kurtulmayacağı. Öncelik hayatta tutmak/hayati riski var mı yok mu belirlemek olacak.

tintinn tintinn bu konuda çok daha faydalı olacaktır.
sokak canlarına yemek su verenden boyle durumlarda el uzantan ınsanlardan allah razı olsun
sokak canlarına yemek su verenden boyle durumlarda el uzantan ınsanlardan allah razı olsun
Annesi de yavruları 1 aylıkken aynı şekilde kaza sonucu kaybettik ama gördüğümde çok geçti :( Yavruları çok zor büyüttük ama başardık 2 tanesi sahiplendirildi buda benim yanımda kaldı. Yola hiç çıkmazdı kapı yanına kadar gider araba görünce koşarak yanıma gelirdi çok üzgünüm böyle olmasını hiç istemezdim.

Annesi de yavruları 1 aylıkken aynı şekilde kaza sonucu kaybettik ama gördüğümde çok geçti :KK43: Yavruları çok zor büyüttük ama başardık 2 tanesi sahiplendirildi buda benim yanımda kaldı. Yola hiç çıkmazdı kapı yanına kadar gider araba görünce koşarak yanıma gelirdi çok üzgünüm böyle olmasını hiç istemezdim.

Kimse istemez elbette, biz de istemezdik pencereden düşsün (Ki kendimi de çok suçladım, hala daha suçlarım) ama kediler çok cıvıl cıvıl hayvanlar; otur dediğin yerde oturacak yaratıklar değiller, meraklılar, keşifçiler...
Ki arabayla hususi kedi ezmeye çalışan mahlukların da varlığını unutmamak lazım, düşün ki adam ezmiş hayvanı ve öylece orada bırakıp gidebilmiş, yol kenarında bulmuşlar yani. :KK12:
Vicdansızlar.

Siz vakit kaybetmeyin, bi götürün veterinere hayati riski var mı yok mu, iç kanaması vb. onlar bi belirlensin öncelikle, önlem alınsın.
Sonrasında ayak için de yapılır bir şeyler...
Çok geçmiş olsun.

Back
X