Kedimi bırakacak kimse bulamıyorum


Bunun mecburiyeti filan olamaz. Elinizdeki kedi değil çocuk olsa ne sebeple olursa olsun 1 ay arkadasınıza bırakıp, 10 günde yalnız bırakır mısınız? Bırakmazsınız. :) Ama kedi o kadarda önemli değil tabi. Dökün önüne yarım kilo mama 10 gün yesin dursun kendi başına.
 

Dışardan konusmak kolay geliyor kendimi ıspatlayacak halim yok size. Çocuk tüy döküp tehlike arz etmiyor. Şuan için doktorun söylemiyle bunu bir sekilde halletmek zorundayım. Evimde bakamayacagıma göre güvendiğim birine teslim etmem gerekıyor. Ne kadar kolay konuşması yahu. Çok önemli olmasa burada konu açıp 10 gün bıraktınız mı diye sormam zaten. 4 yıldır benımle bu kedi ilk defa bırakmak mecburiyetinde bırakılıyorum.
 

eve gelip ilgilenebilecek bir yakınınız yok mu?
facebook kedi manyakları grubuna bir göz atın geçici olarak yanına alabilecek birilerini de bulursunuz belki.
bu arada kediler max. 3 gün evde yalnız kalabilir, özellikle de yazın, suyu dökülür/bayatlar, maması bayatlar, kendini yanlışlıkla bir odaya kapatıp orda mahsur kalabilir v.s. v.s
 

Çocuk tüy dökse demedim zaten herhangi önemli bir sebeple dedim. :) 4 yıldır bakıyor olmanız bısey degiştirmez. 4 yılda kaç kere aynı durumda kaldınız? İlk defa kaldınız ve onda da hayvanı 10 gün yalnız bıraksam mı diyorsunuz. Kedi 10 gün bir başına bırakılmaz. Ya maddi olarak karşılayıp klınıge bırakırsınız yada hergun ugrayacak bırını bulursunuz. İlla kediyi babanızın dibine götürün diyen yok. Madem götüremıyorsunuz bakımı için uygun şartları sağlamak zorunluluğunuz. Mama su vererek bakılmıyor sadece hayvan.
 
Bir hafta bırakmıştım kedimi. Evin neredeyse her yerine su ve mama kapları koymanız gerekiyor çok sayıda aşırı derecede çok sayıda çünkü devirebilir ve susuz kalabilir. Ben bir sıkıntı yaşamamıştım ama şimdi size kesin yapın diyemem ne olur ne olmaz. Çok dikkatli olmanız gerekiyor üstüne devirebileceği her şeyi toplamalı, çekmecelerdeki bıçakları bile erişemeyeceği bir yere kaldırmalısınız çünkü ne yapacakları hiç belli olmaz. Arada bir eve gelip bakacak biri yok mu güvenilirinden?
 
Kapıların önüne de asla kapatamayacağı ağır engeller koymalısınız tüm kapılar açık kalmalı, tüm elektrik şalterlerini indirmelisiniz vs. vs. paranoyakça her şeyi düşünmek gerekiyor zor bir durum.
 
Keşke bulunduğum ilde olsaydınız seve seve bakardım çok üzüldüm umarım bakacak insan bulursunuz
 
10 gün çok uzun bir süre. İki üç günden fazlası hayvana eziyet. Su için musluğu damlar vaziyette bırakıp altına kabını koyabilirsiniz ama bayat mama yemekten hoşlanmıyorlar doğal olarak. Tırnağı perdeye takılıp kalabilir, herhangi bir şey olabilir. Sıkılır zaten.

İstanbul'da bakabilecek bir arkadaşınız yok mu? Yine sizle gelse, arkadaşınızda kalsa. Siz de gidip görürdünüz hem.
 


Okumadınız galiba yazdıgımı. 4 senede çok zor durumlarla karsılastım ilk defa saglık sebebiyle bırakmak zorunda kalıyorum dedim. İlk defa basıma gelmıs bir sey değil yani. Uygun şartları saglayamıyorum çünkü kimse bakmıyor. Bakacak tek kişi var yapabileceğim bir sey de yok. O hayvanı yanımda götüreyim diye harçlığımdan kısarak aşı karnesini çıkarttırdım. Bu seferki farklı. Her gün ugrayacak birini bulamıyorum ve suan maddi imkanım da el vermiyor. Kendi hayvanseverliğinizi kendinize saklayın. Ben kendimi biliyorum çünkü. İyi aksamlar.
 
Ölür valla hayvancık. Bu yaz Kayseride kalın, ameliyat dönemi git gel yaparsın. O arkadaşın bi yere gidinceye kadar kalırsın. Ne yazık ki öğrencilik ve evcil hayvan bir arada hep sorun oluyor,millet kampüse atıp gidiyor.
 

Canım kalamam bu yaz kayserıde babamın amellıyatı var çok düşkünüm ona. Bir de çalısacagım önceden konustuk sözlestık benım ıcın baya onemlı calısmak. Kampüse atanlar heves alıp bakıyor ısıne gelmeyınce atıyor. 4 senedır benımle bu bebek. Çözüm buldum ev arkadasım kpssye burda hazırlancakmıs evde duracak mekanı degısmeyecek.
 

Kesinlikle, öğrencilerin sık karşılaştığı bir durum bu. Üstelik öğrenci bütçesi de genelde düşük olduğu için hayvanlara birşey olsa tedavi ettirecek parayı bulamıyorlar. Ben gerçekten bu kadar masraflı olduğunu bilmiyordum üstelik sadece 2 hafta bakabildik, iç organlarında gelişim bozukluğu varmış o yüzden yaşatamadık yani ama kaç veterinere gittik. Dünyanın parası gitti, 2 haftada yaklaşık 500 lira. Ve elimiz bomboş... E şimdi öğrenci olsaydım o kadar para harcayamazdım, belki de benim yüzünden ölürdü, parasızlıktan dolayı. Çok şükür gereken her şeyi yaptık ama ömrü o kadarmış. Bir hayvan sahipleniyorsak ona her türlü iyi imkan sunmak zorundayız, maddi ve manevi.

Kaybımın ardından yeniden bir kedi sahiplenmeyi göze alamıyorum, bahçedeki, sokaktaki kedileri beslemek ve sevmekle idare ediyorum ne yapayım...
 
kedı 10 gun tek kalmaz
ancak 1 gun tek kalabılır
geldıgınızde ölmus bulabılırsınız
sız aılenızın yanına gec gıtsenız ? emanet edecegınız arkadasınız gelene kadar ?
 
kedı evde tek kalıcaksa gunde 1 kere mamasını verıcek suyunu tazelıyecek kumunu temızleyecek bırıne anahtarı verın ozaman gunde 1 kere ugrasın o kısı eve gerekırse para teklıf edın
 
Geçen hafta kardeşimle 6 günlük bi tatile çıktık, kedimiz için eve arkadaşımızı çağırdık çok sağolsun tatil boyu bizde kaldı. Kedimizin değil aç susuz, yapayalnız ilgisiz kalmasına bile tahammüllümüz yok, çok büyük sorumluluk ya, ve kediler yerlerinin değişmesine ve yolculuğa asla tahammül edemiyorlar aşırı strese giriyorlar. Bu bakımdan köpeklerden daha zorlar.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz pet arkadaşa ilan verin geçici yuva arıyorum diye çok zor bi durum...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…