Kedimin huyu değişti

eceezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
9.066
5.689
398
Merhaba,
Tam bir yıldır beslediğim kedimin huyu değişti.

Son bir hafta öncesine kadar inanılmaz ağır , asil , sessiz sakin bir hayvan olmasına karşın, son birkaç gündür mutfak tezgahının üstünden indiremiyoruz. 1 yıldır tezgahın üzerine çıkmışlığı hiç olmamıştı. Yani tezgahta ciğer bile görse kokusunu alsa asla asla sulanmazdı . Misafir geldiğinde sofrada rahat rahat yemeğimizi yerdik , sehpalarda ikramlarımızı yapardık. Kendisi minderinde oturur bizi uzaktan izlerdi hatta bazen arka odada kendı kendine takılırdı. Şuanda hazırladıgımız ikramlara göz dikebilir yemese bile sehpalara koklamaya gelip gelenleri rahatsız edebilir.

Bunun dışında kedimize oyun oynatmak için yapmadığımız şebeklik kalmazdı ne yumak ne lazer ne oyuncak umrunda bile olmazdı , kılını kıpırdatmadan bizi izlerdi.

Şimdi vitrin tepelerinde gezip kendi kendine oyubnlar yapmaya başladı.Süs çiçeklerine kafayı takmış durumda sürekli koşup koşup onların üzerine zıplıyor :)

Bu ani huy değişiminin sebebi sizce ne olabilir.

selam, bazen kısırlaştırma operasyonları sonrası kedilerin huyu değişebiliyor, böyle bir ameliyat geçirmiş olabilir mi? yada kızgınlık döneminde dışarı çıkmasına izin vermezseniz de değişik davranışlar gösterebiliyorlar

selam, bazen kısırlaştırma operasyonları sonrası kedilerin huyu değişebiliyor, böyle bir ameliyat geçirmiş olabilir mi? yada kızgınlık döneminde dışarı çıkmasına izin vermezseniz de değişik davranışlar gösterebiliyorlar

Cevabınız için teşekkür ederim.

Kısırlaştırılması yok . Kızgınlık dönemini de güzelce atlatmıştık:)

Sadece bazı geceler evin kapısında ağlıyordu.

Her gelen hayran kalırdı evde kedi var mı yok mu belli değil diye. Şimdi son bikaç zamandır tam bir arsız kedi oldu. Ekmekleri bulup bulup salona kaçırıyor ağzında :)

Bikaç kere salondaki saksıya ve balkondaki yumusak minderin üstüne tuvaletını yapmak istedi. Hiç anlam veremiyoruz ailece. Çok kibar , uysal, sempatik bir kediydi. :(

annemlerle beraber yaşarken siyah bir kedim vardı adı karam, hala annemde, o da ben evlendikten sonra aynı davranışları göstermişti, ekmek çalma olayı onda da vardı, bir de lavabonun deliğine işemeye başlamıştı. evden yakın zamanda ayrılan oldu mu? bazen bu tarz ayrılıklarda da psikolojileri bozulabiliyor. inşallah kısa zamanda düzelir

annemlerle beraber yaşarken siyah bir kedim vardı adı karam, hala annemde, o da ben evlendikten sonra aynı davranışları göstermişti, ekmek çalma olayı onda da vardı, bir de lavabonun deliğine işemeye başlamıştı. evden yakın zamanda ayrılan oldu mu? bazen bu tarz ayrılıklarda da psikolojileri bozulabiliyor. inşallah kısa zamanda düzelir

Düzelmedi hala aynı :))

Evden ayrılan biri olmadı , sanırım annem çok şımarttı.

siizn kedi evdeki rakının yerini keşfetmiş olmasın:1:
birden bire huyu suyu nasıl değişmiş böyle.
gerçi bana normal geliyor benimkiler hep böyle. aksi olsa hastalandılar diye veterinere koşarım herhalde:27:

evde herhangi bir değişiklik onun psikolojisini etkilemiş olabilir. yeni biri geldiyse bebek gibi veya evden biri gittiyse veya biri çaktırmadan ona kötü davrandıysa.

veya evde husursuzluk var ise bundan onlar da etkilenirler.

diğer bir etken de canının sıkılıyor olması, her ne kadar oyun alanı olsa da kalabalık bir ev olsa da, bazı kediler bir süre sonra kendileri gibi kedi arkadaşlar isterler, yanına bir arkadaş da sahiplenebilirsiniz.

veyahut dışarı çıkarıp çıkarmama sorunsalı sahiplerin kafasını karıştırsa da tedirgin etse de bazen kedicikler doğaları gereği evde sıkılırlar, belki canı evde kedi arkadaş da istemiyordur, canı dışarı çıkmak ister, hiç alışmamış daha önce hiç dışarıyı görmemiş olabilir ama içgüdü işte, doğa onları çağırıyor bazen :1: ama yok dışarıyı daha önceden biliyor derseniz daha fena dışarının tadını alan kedi hep dışarıyı özleyecektir.

şu an evimde kediciğim olmasa da her dönem devamlı kedi arkadaşlarım oldu ve kediler hakkında onların psikolojileri hakkında okumayı çok severim. yakında evime dönünce kedilerime de kavuşacağım. çok özledim onları :16:

Merhaba,
Tam bir yıldır beslediğim kedimin huyu değişti.

Son bir hafta öncesine kadar inanılmaz ağır , asil , sessiz sakin bir hayvan olmasına karşın, son birkaç gündür mutfak tezgahının üstünden indiremiyoruz. 1 yıldır tezgahın üzerine çıkmışlığı hiç olmamıştı. Yani tezgahta ciğer bile görse kokusunu alsa asla asla sulanmazdı . Misafir geldiğinde sofrada rahat rahat yemeğimizi yerdik , sehpalarda ikramlarımızı yapardık. Kendisi minderinde oturur bizi uzaktan izlerdi hatta bazen arka odada kendı kendine takılırdı. Şuanda hazırladıgımız ikramlara göz dikebilir yemese bile sehpalara koklamaya gelip gelenleri rahatsız edebilir.

Bunun dışında kedimize oyun oynatmak için yapmadığımız şebeklik kalmazdı ne yumak ne lazer ne oyuncak umrunda bile olmazdı , kılını kıpırdatmadan bizi izlerdi.

Şimdi vitrin tepelerinde gezip kendi kendine oyubnlar yapmaya başladı.Süs çiçeklerine kafayı takmış durumda sürekli koşup koşup onların üzerine zıplıyor :)

Bu ani huy değişiminin sebebi sizce ne olabilir.

1 yaşında henüz olgun olmadığı için şımarıklığı olabilir :27: kedilerin kıskançlık özelliğide çok olur. özellikle kendisine yakın hissettiği birini kimseyle paylaşmak istemezler.. huy değiştirmesinin sebebi aslında size birşeyler anlatmak istiyordur ençok.. ilgi istediği zamanlarda ilgisiz davranmış olabilirsiniz, böyle ikramlar falan kediler evlere pek misafirin gelmesini sevmezler. yaşadıkları alanı sahiplenirler ve bunu başkalarıyla paylaşıyormuş gibi hissederler, bundan rahatsızlık duyarlar.. çok sebebi olabilir, onu gözlemleyerek bulabilirsiniz neden huy değiştirdiğini.

olsun , böylesi daha tatlıdır bence ^^
benim de van kedim çok asildi,iki yaşında sahiplenmiştim..
et yemezdi,ucuz mama yemezdi
burnu havadaaa,ukalaaa
bazen öyle küçümseyici bi bakışla bakardı ki bana,ezilir utanırdım karşısında ^^
sonra biraz daha neşelenmeye başladı,deli gibi koşuşturmaya falan başladı
ben bize alışmasına yormuştum,mutlu da olmuştum açıkçası
ama sizinki zaten elinizde büyümüş...
çok ilginç :))
bi süre birisine bıraktıysanız ya da ,ilgi göstermediyseniz bu yüzden huy değiştirmiş olabilir,yani kendini sevdirmeye çalışıyo olabilir
kıyamam yaa..

Bende bi kedi var akıllara zarar:1:
Şu an tam olarak masadan üstüme zıplıyor kucagıma gelip beni tokatlıyor( hiç tırmalamaz)
Sürekli bir koşuşturma halinde çocuk gibi evi dağiıtır masada örtüleri bozar gücünün yettiği ne varsa aşağı atar:9::9:
4. yılımıza giricez hiç öyle miskin miskin yattığını görmedim heralde öyle yatsa boş boş koşa koşa veterinere giderim hasta olmuş oğluşum diye:9::9:
Bide kızınca tükürür:16:

Son düzenleme:
Back
X