• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedimizi nereye bırakalım?

Bir iki gun olsaydi veterinere birakin derdim en azindan güvende ancak iki hafta cok uzun bi sure. Yaninizda goturu bence yoksa akliniz hep onda kalir rahat edemezsiniz.Aslinda hayvansever bi yakininiz olsa en guzeli krndi evinizde kalmasi bence komsunuz yok mu hayvansever? Gunde bi kez gelip baksa kumu suyu kontrol edip ilgilenip sevse olmaz mi? Ben kedimi kizkardesimden baska hic kimseye emanet etmem edemem dogrusu..

Güvendiğimiz komşular tatilde ya da yaylada
Uçağa alıyor lar bildiğim kadarıyla aşıları ve kimliği varsa hiç bir proplem olmuyor evcil hayvanlar için yazık keşke bırakacak yer arayana kadar nasıl yanınızda goruruceginizi arastirsaydiniz otobüs firmaları bile alıyor

Ben bakmak isterdim,çok severim ama hayatımda hiç evde kedi bakmadım ve çalışıyorum.Bu yüzden biraz korkarım emanet almaya başına bir şey gelir diye🙁

Kediler evini ister, mamasını suyunu yenileyip onunla azıcık ilgilenip dikkatlica kapıyı açıp kapatmayı ihmal etmeyecek bilinçli güvenilir kimse yok mu?

Tek kisi olarak 8 kilodan az iki kediyi kabine alabiliyor muyuz ben bagaja vermek istemiyorum. Prtnakil uzun surecek bilemiyorum.

Kuduz asisina ozellikle bakiliyor aklinizda olsun almiyorlar yoksa

Ben şey merak ettim kediler başka yerde kaçabilir mi yani götürdüğünüz yerde? Mesela benim annemin evi müstakil ev Bahçeli kapı hep açık vs götürünce bahçeye çıksa kaçıp gider mi geri gelir mi ? Ben de kedi sahiplenmek istiyorum lakin en çok kafamı kurcalayan kısım bu. Yanımda götürmek isterim lakin götürdüğüm yerden kaçar mı vs
Kapılar kapalı olacak. Pencereler korumalı olacak. Benim annemin evi de müstakil bahçe kapısı hep açık olurdu artık olmuyor. Ne yazık ki bu sebepten kaçıp geri dönemeyen çok hayvan var.

Kaçabilir, kaybolabilir. Ev kedisi bahçeye salinmaz. Saliyorum bişey olmuyor diyenler de var ama o kadar kayıp ilanı niye çıkıyor saniyorsunuz. Ayrıca parazit, pire vs bulaşabilir topraktan. Ayrıca kedi her yere goturulmez çünkü evine alışiktir, ortam değişiklikleri onu mutsuz eder. Köpek gibi değil yani atayım arabaya gezdireyim durumu yok.
Ani ortam değişimlerinde kalp krizinden ölen hayvanlar da var ne yazık ki ☹️

Ben şey merak ettim kediler başka yerde kaçabilir mi yani götürdüğünüz yerde? Mesela benim annemin evi müstakil ev Bahçeli kapı hep açık vs götürünce bahçeye çıksa kaçıp gider mi geri gelir mi ? Ben de kedi sahiplenmek istiyorum lakin en çok kafamı kurcalayan kısım bu. Yanımda götürmek isterim lakin götürdüğüm yerden kaçar mı vs
Aslında şöyle bi gerçek var kedilerin sahiplerinden çok mekana bağımlı hayvanlardır yani sahiplerini sahiplenmeleri uzun yıllar aliyor. O yüzden sizi sevebilir ama size bağlı bi kedi olmayabilir eğer başka bir yere götürmek zorunda kalıyorsanız ben önce kedime etrafı gösteriyordum ödül mamaları bu konuda çok ise yarar daha önceki evinizde dışarı çıkan bi kedimi tabi bu da önemli. Etrafi gosterirken eger huysuz bi kedi ise puset kullanmanızı tavsiye ederim birde yeni insanlar göreceği için ürkek olabilir olabildiğince sakin bi oda bulun rahatsız etmeyin bi iki günde kapılara dikkat edin eve alıştıktan sonra koku ve yön kabiliyetleri iyidir kedilerin ama dedigim gibi ev onun için huzurlu olmalı ki kaçmamalı

biz yazlığa götürdük

ilk günler veranda da oturdu

bahçeye inmek için 3 basamak vardı

o basamağı ilk hafta inemedi

bahçede başka kediler de vardı sokak kedisi

bir hafta sonunda alıştı o kedileri kovalamaya kalktı vs

ama gözümüz üstünde oldu giderse gelemeyebilirdi

geri gelebilir mi bilemiyoruz çünkü alışkın olmadığı bir ortam olduğu için kafası karışabilir

Bursa da şehir içinde tasmalı gezip evine giden kediler bile var ki benim ödüm kopuyor

Hayvanseverlerin olduğu sayfalarda geçici yuva paylaşımları yapılıyor o tarz bir şey olabilir.

Evet kaçar. Dikkat etmezseniz her yerde her koşulda kaçar. Arkadaşım kedisini ailesinde bırakmıştı, burası aşırı sıcak bunalıyor diye. Hayvan evden kaçtı ve araba çarpmış, öldü ne yazık ki... benim ilk kedim de balkondan düşmüş, araba motoruna saklanmış, öldü... :cry::cry:

Hayvan besliyorsanız gerçekten çok dikkat etmeniz lazım. Sevgileri çok büyük ama sorumlulukları da öyle.

Back
X