Kedimle başım dertte, fikir istiyorum.

"İnsanın değeri yok kediyi mi düşüneceğiz" diyen biri anasına kapıyı açmıyor uykusu bölünecek diye. Anasını düşünmeyen insan düşünecek tabi. Kafan güzelmiş bayağı senin, nerden aldın?
Aynen onada açmıyorum bir kap su birde mama koyuyorum insan falanda düşünmem sen kafanı nerden aldıysan oradan aldım

Ne kadar da canliliga saygi duyan bir insanin mesaji bu boyle.
Hanimefendi dunyadaki butun canlilarin degeri vardir, insan basta olmak uzere hayvan, bitki. Sizin zihniyetinizle bakarsak "insanin degeri yok kediyi mi dusunecegiz " sizden kediyi dusunmenizi isteyen zaten yok, siz daha kendi annenize o degeri vermiyorsaniz benim size diyecegim bir sey yok.
Sizin dusunceniz buysa bizimki de bu. Ben size kedileri sevin, evinize alin demiyorum farkindaysiniz. Ama seven, bakan insanlara dil uzatmayin. O da sizi ilgilendirmez, bunun adi da "gereksiz duyar kasmak" degil. İnsanlik.
İnsansaniz diger canlilarin yasam hakkina da saygi duyarsiniz.
Başta fikrimi söyledim ve dediğiniz saygıdan gösterilmedi sen beni nekadar tanıyorsun Hakkımda kesin yargıya varuyorsun satanist diyen bile oldu sen demiyorsun diyen çok kişi var ben ölsün demiyorum evde hayvan sevmem buda benim düşüncem hayvanları insanlaştırmam

Sanki herkes cani sokakta kedilere zarar veriyor bu ülkede insanın değeri yok kediyimi düşüneceğiz besleyen var onları sonuçta hayvan ayrıca millet oraya buraya pislettiriyor almıyor pisliğini biri vardı emlakçısı böyle pis ev görmedik dedi kokudan çıkarttılar kişiyi evden gereksiz duyar kasmayın ben karşıyım buda benim düşüncem kedi miyavlıcak bende uyancam bırak kediyi anam gelse açmam kapıyı uykum değerlidir

Aaa beyni yok fikri var

çooook tatlı 3 aylık kedim var. Geceleri bizimle yatıyor. Biz uyurken sağa sola dönerken ona zarar vermemk için yatağını yatak odasına aldım biz yatarken oraya yatmaya alıştırmaya çalışıyorum sonuç vermeye başladı. Uzun tüylü kedi olduğu için aklıma geldikçe tariyorum tüy dökmüyor o zaman. Kapı kapatmak malesef çözüm olmuyor dediğiniz gibi bağırıyor. Sizin varlığını hissetmesi yeterli uyuması için. denemediyseniz kedinin yatağını yatak odasına koymayı deneyin bence.

Aynen öyle canım ben yıllarca hemşirelik yaptım hiç kediden hastalık kapan biri görmedim. Çocuğuna da ıyi bir arkadaş hatta abi olacağını düşünüyorum insallah benimde bir çocuğum olurda benim kızımda abla olur ❣ bu arada kedinizin cinsi ne merak ettim
Mix diye geçiyor, sokak kedisi ama sanırım cins bir kediyle tekirin çiftleşmesiyle doğmuş çünkü görenler genelde cins mi diye soruyor bal bebeğe :)

Onca yazılan şeyden rehavete kapılmamanızı tavsiye ediyorum, kedinizin ağza burna oturma huyu varmış, kedi bu gelir bebeğinde oturur, battaniye yüzüne kapansa bile risk yeni doğan bebeklerde.Sonrasında siz yanar kavrulursunuz, bir şey olmaz diyenlerin en fazla diyeceği şey " çok üzüldük, keşke böyle olmasaydı, zavallı kedicik o da bilmiyorki, sevmek istemiş" olur.Canı yanan siz olursunuz.Sınırları belirlemeniz lazım, her canlının birlikte yaşamda kural ve sınırlara ihtiyacı vardır ayrıca.Bunu yaparak kötülük yapmış olmazsınız.
Evet özellikle ilk aylar dikkat etmem gerekiyor biliyorum, kedim bilmeden sokulmak için gider oturur falan. O yüzden ikisini yalnız bırakmayacağım, zamanla bebek hareketlenip büyüdüğünde iyice birbirine alışmış olurlar inşallah :)

Loser9 Loser9 çekincenizi anlıyorum ancak kediler bebek olduğunu anlar bebeğinizin ve pek yaklaşmazlar. Çocuklara karşı da genel olarak daha sabırlı ve mesafeli olurlar, bir yetişkin onun kuyruğunu çekse saldırabilecekken bir çocuk çektiğinde sesini bile çıkarmaz mesela. Siz kedinizi aşırı alıştırmadığınız sürece bebeğinizin yanına çıkmaz. Bebeklerle birlikte beşikte uyuyan, bir zarar vermeyen kediler var çevremde öyle alıştırışdıkları için. Bir de büyük bir ihtimalle süt koktuğu için bebeğiniz kedinizin hoşuna gidecek ama korkacaktır da bebekten.

Önerilerim, bilmiyorum daha önce yazıldı mı, şu olabilir;
Bir nefes ve nabız monitörü alabilirsiniz bebeğinize. Çok sık kullanılıyor artık beze takılan küçük bir alet. Nefes almadığında ya da nabzı atmadığında ötüyor.
Kuzenim doğduğunda yengem beşiğinin üzerine sineklik gibi bir şey aldı, bebeğinizin yatağının üstünü bu şekilde kapatibilirsiniz, kediniz giremeyeceğini anladığında oraya çıkmaya uğraşmaz.
Bir de süt kokusundan dolayı emzik ve biberon tarzı şeyleri çalabilir kediniz 😂 dayım bebekken annemin kedileri dayımın ağzından çalıyormuş çünkü. Emzik ve biberonlarınıza dikkat edin sahip çıkın :KK53:
Miyavlaması konusunda ise o zaten evde herkes uyuyor diye miyavlıyor daha çok. Siz ve/veya eşiniz gece içerisinde kalkıp bebeğinizle ilgileneceğiniz için evde hareket olduğunda miyavlamaz. Bir kalkmışken bir iki dakika da ona ayırırsanız dahi yeterli olur.
Böyle işlevsel yorumlara bayılıyorum, teşekkür ederim :)

ne biçim insanlar var yorumları okudukça gözlerime inanamadım.
kimse sizin kafanıza silah dayamıyor "evde kedi-köpek bakacaksın, bir cana sahip çıkacaksın" diye zaten. siz bir de kalkmış, sizden çok daha akıllı olduğuna emin olduğum bu canlılara yuvasını açan insanlara "at gitsin, yok ben tiksinirim" bilmem ne diye yorumlar yapıyorsunuz, vallahi pes. insanda biraz vicdan olur ya. ben de diyorum bu sokaktaki hayvanlara kim ediyor bu işkenceleri, kim köpeklerin patilerini kesiyor, kim gözlerini oyup çöp kutularına atıyor diye. "tiksinmeseniz" bu kafayla siz de yaparsınız herhalde.

allah aşkına uzak durun hayvanlardan da, hayvanseverlerden de.

hanımefendii, size de bebişiniz ve kedinizle mutlu, sağlıklı bir hayat dilerim, ne tatlı yazmışsınız :KK200: aşırı mı tüy döküyor ki oğlunuz acaba? benim de 5.5 yaşında bol tüylü bir kızım var, mamasını değiştirince büyük ölçüde azaldı tüy dökme olayı. yine sağdan soldan tüy topluyorum arada ama, o da dönemsel oluyor.

Ya bacım Allah bilir evde burnunu karıştırıp sümüğünü yiyosun gelmişsin burda “ayhhh ben tiksinirim yhaaa” diye rol kesiyosun.

Konu sahibi kedisi olanlardan yardım istemiş. Evcil hayvan nedir bilmeyenler gelsin beni yargılasın mı demiş?

Bazı konuları da okuyun geçin işte.

valla o senin zevkin burnunu karıştırıp yemek , biz yemeğin gastronomi şehrinde yaşiyoruz sümük yemiyoruz sizin gibi ,

ne biçim insanlar var yorumları okudukça gözlerime inanamadım.
kimse sizin kafanıza silah dayamıyor "evde kedi-köpek bakacaksın, bir cana sahip çıkacaksın" diye zaten. siz bir de kalkmış, sizden çok daha akıllı olduğuna emin olduğum bu canlılara yuvasını açan insanlara "at gitsin, yok ben tiksinirim" bilmem ne diye yorumlar yapıyorsunuz, vallahi pes. insanda biraz vicdan olur ya. ben de diyorum bu sokaktaki hayvanlara kim ediyor bu işkenceleri, kim köpeklerin patilerini kesiyor, kim gözlerini oyup çöp kutularına atıyor diye. "tiksinmeseniz" bu kafayla siz de yaparsınız herhalde.

allah aşkına uzak durun hayvanlardan da, hayvanseverlerden de.

hanımefendii, size de bebişiniz ve kedinizle mutlu, sağlıklı bir hayat dilerim, ne tatlı yazmışsınız :KK200: aşırı mı tüy döküyor ki oğlunuz acaba? benim de 5.5 yaşında bol tüylü bir kızım var, mamasını değiştirince büyük ölçüde azaldı tüy dökme olayı. yine sağdan soldan tüy topluyorum arada ama, o da dönemsel oluyor.
Teşekkür ederim :) evet çok döküyor biz de mamasını değiştirdik bakalım kuzu etli aldık faydası olur umarım.

Kedicigin biyolojik saatini degistirmeniz lazim. Mesela siz uyanikken uyumasina izin vermeyin oyun oynayin oyalayin, siz uyurken uyusun o da. Bir sure sonra duzelir
Evet çok haklısınız. Ben de kedimin akşam 18-22 arası uyumasına izin vermezdim sonra birlikte uyurduk ben kalkana kadar çıt çıkarmadan uyurdu.

Hanımlar merhaba.

Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.

Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.

Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.

Merhaba kendinizin tüylerini ıslak bulaşık eldiveniyle sıvazlayarak alabilirsiniz birde tüy toplayıcı yapışkanlı bantlar var onlarda işe yarıyor bende 3 tane var kedi 😍

Back
X