Doğru yere konu açtım mı bilmiyorum ama merhabalar...
Kedim sürekli evde yazın ancak bir kere dışarı çıktı çimenlere bastı diyelim..4 yaşında 4 küsür kiloda 2 yıldır benimle..
Birkaç sorum var yazıyorum..
iç dış parazit onlar yapılıyor ama internette yazana göre kuduz vs bir sürü aşısı var sırada dışarı çıkmadığı için iç dış parazit yeterli oluyormuş doğru mu?
Dışarıya çıkarmak mı gerekir ihtiyaç duyar mı?Ben yaz bitmeden dışarı çıkardım eşim gerek yok alışık evde dıyor..
Ayakkabılarla mikrobu taşıyacağımızı düşünmedimAşılarını mutlaka yaptırın karmayı da kuduzu da
Hasta hayvanın olduğu bir yerden geçip ayağınızla taşırsınız mikrobu kedinize, ev hayvanlarının çoğu hastalığı böyle oluşur, aşı çok çok önemli bu konuda
Arada bir dışarı çıkarmak gerekli, toprağa, ota ihtiyaçları var ama aşılarını tamamlamadan asla çıkarmayın
2 aydır gitmiyoruz sanırım bugüne kadar hep yapıldı acaba gerek yok mu dıye dusundum ama takılı kaldım ıyıkı sordumLösemi kuduz gibi aşilari ben yaptirmiyorum.
Karma aşi ve ic dis parazitleri yapiliyor, disari cikmasa da yaptirin bunlari.
Üç yaşında kedim çok nadir dışarı çıkartırım o da yazın belirli zamanlarda bütün aşılarını dışarı çıkarmasam bile onun sağlığı için yaptırıyorum. Evet gerek yok diyor bi çok veteriner ama sağlık sonuçtaDoğru yere konu açtım mı bilmiyorum ama merhabalar...
Kedim sürekli evde yazın ancak bir kere dışarı çıktı çimenlere bastı diyelim..4 yaşında 4 küsür kiloda 2 yıldır benimle..
iç dış parazit onlar yapılıyor ama internette yazana göre kuduz vs bir sürü aşısı var sırada dışarı çıkmadığı için iç dış parazit yeterli oluyormuş doğru mu?
Dışarıya çıkarmak mı gerekir ihtiyaç duyar mı?Ben yaz bitmeden dışarı çıkardım eşim gerek yok alışık evde dıyor..
2 aydır gitmiyoruz sanırım bugüne kadar hep yapıldı acaba gerek yok mu dıye dusundum ama takılı kaldım ıyıkı sordum
Ayakkabılarla mikrobu taşıyacağımızı düşünmedim
Yere ayakkabı çıkarmıyorum allahtan alıp dolaba koyuyoruz yoksa yalar koklar hıjyen için yapıyorum ama iyi yapmışım
Şimdi dışarı çıkarma mevzusu kediden kediye değişir. Bir bengaliniz varsa dışarı çıkarıp hergün yürütmezseniz o kedi evi yıkar. Ama iran kediniz vardır o kedi zaten evin içinde bile çok hareket etmez. Ayrıca kediyi yılda bir kez çıkarayım etrafı görsün konusuna ben sıcak bakmıyorum. Ya tasmaya alıştırıp her gün çıkarırsınız bu rutininiz olur yada çıkarmazsınız. İlk defa karşılaştığı bir ortamda kediler gerilir ve stres olur. Amaç toprağa bassın rahatlasınken kedi için stres kaynağı yaratıyorsunuz.Doğru yere konu açtım mı bilmiyorum ama merhabalar...
Doğru yere konu açtım mı bilmiyorum ama merhabalar...
Yok kediler eve bir kere alışınca dışarı istemezler. Benimkiler sokak kapıyı açınca içeri kaçışıyor. Onlar konfor alanına düşkündür. Kendimiz gibi düşünmeyelim değişik hayvanlar onlar, şahsına münhasır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?