Kedimle ilgili bir sorum olucak bakabilir misiniz?

gumus82

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2019
3.626
3.931
133
Doğru yere konu açtım mı bilmiyorum ama merhabalar...

Kedim sürekli evde yazın ancak bir kere dışarı çıktı çimenlere bastı diyelim..4 yaşında 4 küsür kiloda 2 yıldır benimle..

Birkaç sorum var yazıyorum..

iç dış parazit onlar yapılıyor ama internette yazana göre kuduz vs bir sürü aşısı var sırada dışarı çıkmadığı için iç dış parazit yeterli oluyormuş doğru mu?

Dışarıya çıkarmak mı gerekir ihtiyaç duyar mı?Ben yaz bitmeden dışarı çıkardım eşim gerek yok alışık evde dıyor..

Aşılarını mutlaka yaptırın karmayı da kuduzu da
Hasta hayvanın olduğu bir yerden geçip ayağınızla taşırsınız mikrobu kedinize, ev hayvanlarının çoğu hastalığı böyle oluşur, aşı çok çok önemli bu konuda
Arada bir dışarı çıkarmak gerekli, toprağa, ota ihtiyaçları var ama aşılarını tamamlamadan asla çıkarmayın

Benim kedim de dışarı hiç çıkmaz ama tüm aşılarını yaptırırız, hem onun hem de bizim sağlığımız için. Siz de öyle yapın mutlaka.

Ayakkabılarla mikrobu taşıyacağımızı düşünmedim
Yere ayakkabı çıkarmıyorum allahtan alıp dolaba koyuyoruz yoksa yalar koklar hıjyen için yapıyorum ama iyi yapmışım

Bu ' kedi ' ile ' kendim' kelimeleri niye okurken karışıyo ya körmü oluyorum. Kendimle ilgili bi sorunum var diye okudum başka birindede kendimi okucagma kedim okumustum

Lösemi kuduz gibi aşilari ben yaptirmiyorum.
Karma aşi ve ic dis parazitleri yapiliyor, disari cikmasa da yaptirin bunlari.
2 aydır gitmiyoruz sanırım bugüne kadar hep yapıldı acaba gerek yok mu dıye dusundum ama takılı kaldım ıyıkı sordum

Üç yaşında kedim çok nadir dışarı çıkartırım o da yazın belirli zamanlarda bütün aşılarını dışarı çıkarmasam bile onun sağlığı için yaptırıyorum. Evet gerek yok diyor bi çok veteriner ama sağlık sonuçta

2 aydır gitmiyoruz sanırım bugüne kadar hep yapıldı acaba gerek yok mu dıye dusundum ama takılı kaldım ıyıkı sordum

Evde bile olsa ic dis parazit şart, benim kedim evde oldugu haliyle pirelendi bir defa ve 4 yasinda. :) Disardan biz de getiriyoruz bazen cunku.

O yuzden ic dis parazit ve karma şart. Kuduz yasal yukumlulugunden dolayi sart, kediniz birini isirir tirmalar sikayetci olunursa diye. Turkiyede kedilerde kuduz vakasi hele ki evdeki hayvanlarda pek gorulen birsey degil.
Ayni sekilde losemi asilari da agir asilar ve az once veterinerden geldim ve losemi asisi uygulamiyorlar. O asi konusu biraz tartismali yani...
Ben de gereksiz ve agir gordugum icin sorgulamadan tum asilari yaptirip gecmemistim zamaninda zaten ama karmayi ihmal etmeyin.

Bende kedimin parazit aşılarını yaptırıyorum. Sokağa çıkardığımda hep kucağımda oluyor yürümeyi hiç sevmiyor. Uzun ömür için aşılar önemli.
Sağlık karnesi varsa zaten veteriner kendisi her şeyi takip ediyor. Chipte taktırabilirsiniz her şeyini takip etmek için. Karşıyım ama yapacak bir şey yok

Ayakkabılarla mikrobu taşıyacağımızı düşünmedim
Yere ayakkabı çıkarmıyorum allahtan alıp dolaba koyuyoruz yoksa yalar koklar hıjyen için yapıyorum ama iyi yapmışım

Kuduz, akciğer enfeksiyonları, fip çok tehlikeli hastalıklar mutlaka aşılarını yaptırın. Bunlar hayvan sağlığı için çok çok önemli, ilaveten dişlerine de baktırın tartar varsa temizler doktor, 4 yaşında hayvan için gerekli bunlar

Sakın ihmal etmeyin aşılarını, dışarıdan taşıyoruz çünkü. Pire yumurtasını da taşıyoruz mesela, dışarı çıkmıyor diye bir şey yok. Çok ciddi hastalıklar kapabilir. Göğüs tasmaları var, benim kedim çok hırçın, kucağa filan gelmez normalde ama ona alıştı, gördüğünde koşup geliyor. Bir saat kadar beraber dolaşıyoruz köpek gibi Bir de balkonuma kedi güvenlik ağı taktırdım, oldukça sağlam. Oradan da hava alıyor, deneyebilirsiniz.

Şimdi dışarı çıkarma mevzusu kediden kediye değişir. Bir bengaliniz varsa dışarı çıkarıp hergün yürütmezseniz o kedi evi yıkar. Ama iran kediniz vardır o kedi zaten evin içinde bile çok hareket etmez. Ayrıca kediyi yılda bir kez çıkarayım etrafı görsün konusuna ben sıcak bakmıyorum. Ya tasmaya alıştırıp her gün çıkarırsınız bu rutininiz olur yada çıkarmazsınız. İlk defa karşılaştığı bir ortamda kediler gerilir ve stres olur. Amaç toprağa bassın rahatlasınken kedi için stres kaynağı yaratıyorsunuz.
Aşı konusunda iç parazit ev kedilerinde 3 ayda bir yapılır. Dış parazit havalar ısınmaya başlarken başlanır ve havalar soğuyunca bırakılır. İstanbul için mart gibi başlar kasımda pastırma sıcakları bitince bırakılır ve 3 ayda bir tekrarlanır.
Aşı konusunda bir ev kedisinin kuduz olma ihtimali sizin kuduz olma ihtimalinizden çok azdır. Kendinize her sene nasıl kuduz aşısı yaptırmıyorsanız kedinize de yaptırmanıza gerek yok. Eve yarasa girer vs böyle bir durum olur o zaman hemen gidip kuduz aşısını yaptırırsınız. Sizin eve kuduz virusünü taşımanız için kuduz olmanız gerekir, başka türlü taşıyamazsınız.
Karma aşısını 7-8 yaşına kadar yapmak gerekir. İmmun sisteme daha sonra tekrar yüklenmenin manası yok. O yaşa kadar yeterli immüniteye ulaşmıştır. Yaşlılık kaynaklı başka hastalıkları da çıkabileceği için aşı gerekli değil bence.
Kedi lösemisi aşısı içinde kedinin en başından lösemi olup olmadığı kontrol edilmelidir. Cor aşılara dahil değildir zaten bu aşı.

Hic disari cikarmiyorum. Yillik karma yaptiriyorum ic dis parazit yaptiriyorum . Kuduz yaptirmadim ama yaptiricam. Surekli bi veteriner hekim bulun o sizi yonlendirir

Aşılarını düzenli yaptırıyordum ama aşı konusunda tedarik sorunu olduğundan yaptıramadığım aşıları var. Onun dışında iç paraziti düzenli yaptırırım. Dış paraziti pire görmedikçe yaptırmam. Sonuçta zehir enjekte ediliyor deri altına. Ve yaşı ilerledikçe vücutta daha çok birikme yapıyor.
Dışarıya çıkmıyor ama dışarıdan eve gelen kedimiz var. O dışarıya çıktığı için pire getirmişse anca o zaman dış parazit yaparım.

dışarı çıkarmak pek mümkün değil

yani öyle aldım kucağa gezdik gibi bir ortam yok korkuyorlar

biz yazın tatile gittik bahçeli bir eve orada verendada gezdi

zaten bahçeye inen merdivenlerden bile inemiyor korkuyor yabancılıyor

balkon seviyorlar güneşlensin

kuduz aşısına gelince

o aşı kedi değil insanlar için

yani veterinerimiz de diyor kediler kuduz olmuyor hele ki ev kedileri ama aşılı değilse çizdiği zaman insanlara aşı yapıyorlar

aşılı ise sıkıntı yok

enfeksiyon uzmanı arkadaşım var o da diyor ki kedilerinizi aşılatın ki daha az kuduz aşısı yapalım insanlara

Benim de 2 yaşında kedim var. İç dış parazit, kuduz, lösemi ve kuduzu yaptırdım. Ben hep veteriner yönlendirmesine göre yaptırdım.

Kedilerin uzun ömürlü olmasını istiyorsak bütün aşılarını yaptırmamız lazım.Hem onların sağlığı hem kendi sağlığımız için. Benim 2 yaşında kedim var,aşıların gününü aksatmadım. Yalnız ilk götürdüğümüz veteriner lösemi aşısı yapmıştı, daha sonra veteriner değiştirdik. Bu klinikte lösemi aşısı yapmıyorlar, veteriner "Sonuçta aşıyla lösemi virüsü enjekte ediliyor ve bu olasılığı artırıyor, hiç aşı yaptırmamak daha iyi." diye açıkladı.

dışarı çıkması bence riskli ve köpek gibi değiller ortam değiştirmek onları strese sokuyor.aşı bence gerekli karma 1,karma 2 ve kuduz yaptırdım ben iç parazitin yanında.dış paraziti veteriner gerek yok dedi şimdilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…