Fırsat buldukça fotograf cekıyorum. Şimdi bizim tüm binanın kedisi var

yanı her katta bir kedi var. Bizim evin arka tarafı bahçe. Oraya hep kediler geliyor. Bu kedi sahiplerinin kedileri bahçeye çıkıyor, dışarıda geziyor, geri eve geliyor. Bende böyle olsun istıyorum. Bana dıyorlar ki buyuyunce onlar kendı gıtmek ısteyecek dısarı, mecbur cıkaracaksın dıyor. Evin büyük terası var. Çiçekler falan var. Orada koşmaya bayılıyor. Bende dışarıya alışırsam mı. Alt kattakılerın kedılerıyle takılır hem. Bilemedim nasıl olur. Dün cıkardım bahce ye hava alsın dıye. Kalakaldı oldugu yerde. Hareket bıle edemedı
asla dışarıyı tavsiye etmem
bizimkilerin hepsi dışarıya alışmıştı ev bahçeliydi
sırf dış dünya yüzünden evlatlarımı kaybettim saçlarım beyazladı üzüntüden bu yaşta
2 si erkek kediydi elimize doğmuşlardı koskoca adam oldular , meğerse alıştıkları mahalleyi terketmezlermiş 2 sene alıştığımız evden taşınınca eski mahalleye geri döndüler kaç kere getirdik olmadı geri gittiler
1 tanesi yeni doğum yapmıştı komşu zehirledi
bebeklerinden biri büyüme aşamasında mahalledeki bakkala girmiş adamda bizi ev sahibine şikayet etmek için sürekli foto çekiyordu evimizin önünü işte bebek kedi oralardalken fare zehri cipsi yedirmiş eve geldi ellerimde öldü
2 büyük kedi dedesiyle dayıları yani erkekti bebekler doğunca gitti
bir anne kedimiz daha vardı onuda boğazına birşey takıldı fakat o gün veterine götürmek için tutmaya çalıştık kaçtı eve dönmedi
2 tane kız kedimiz kaldı en son 7 sene sürdü bu süreçler
1 tanesini kısırlaştırdık yeni taşındığımız komşu sürekli onu kovalıyordu bir gün onun evine girdi haşladığı tavuğunu pencere koymuş kadın pencere taka açık hayvan koklamak istedi diye bağırdı uyardık bizim kedimiz diye ama o hafta yok oldu sorduk ama bilmiyorum demekle yetindi
en son cennetimiz kalmıştı 7 yaşındaydı o kötü komşulu evdende taşındık, yine zemin kat eve geçtik bu sefer korkuyorduk ama hiç komşu yoktu 1 tane vardı köye gitmişti gelmeyeceklerdi ev sahibi öyle demişti
fakat ordada kedimiz bahçedeki koltuktan ayrılmadığı halde yine bulamadık
böylelikle zehirlenme, bogaza takılma, kaçırılma, kaybolma tüm acıları yaşadık asla ve asla dışarı önceden alışık değilse alıştırmayın
bizimkilerin dedesini sokaktan almıştım o yüzden bilmiyordum sokağa bırakılmayacağını sonra evde bahçeli olunca bahçedeki kızı hamile bıraktı hem çocuklarına hem torunlarına sahip çıkmalıydık ama çok olunca çıkmaları gerekli sanıyorduk keşke hepsini kısırlaştırsaydık sokak istemezlerdi o zaman