Kedisi ile uçak yolculuğu yapan var mı?

Benim derdim de her guvenlikten geciste yavrumu boxtan kicarttirmalari odu kopuyor cok zorlaniyorum.Sizde de boyle yapiyorlar mi yoksa bana mi boyle denk geliyor..Ankarada guvenlik sadece icini kontrol etmisti cikarttirmamislardi sagolsunlar ama diger yerler canimiza okuyor..iki gun sonra yolculuk var simdiden stresleniyorum bu is yuzunden..

3 kedimizle Amerika'ya gittik geldik. Hepsinin taşıma kabı da birbirinden farklıydı, hiç sorun olmadı, çanta vs tarzı kabul edilmiyor onun dışında sıkıntı yok, attığınız fotoyu gördüm gayet uygun.
Rezervasyonunu yaptırmayı unutmayın, müşteri hizmetlerinden doğru kilo bilgisi girildiğini de teyit edin. Kargo veya kabin onayı şeklinde de teyit edin. Kedinizin rezervasyonu onaylanınca da öyle alın biletinizi. Havaalanında ekstra ücret ödüyorsunuz aklınızda bulunsun.
Eğer kargo bölümünde giderse, giderken 2si dönüşte 3ü de gitti ama uluslararası uçuşlar sanırım daha güvenli, mutlaka uçağa biner binmez kabin memuruna (hostes) kargo bölümünde kedi olduğunu ısıtma ve havalandırmayı açmaları gerektiğini, pilotu bilgilendirilirse çok memnun olacağınızı iletin, hemen yardımcı oluyorlar.
Aşı karnesi mutlaka yanınızda olsun, taşıma kabının üstüne kedinin bilgilerini, kendi ad soyad tel ve uçuş bilgilerinizi yazın. Özellikle kargo bölümü için.
Yurtiçi olduğunu düşünüyorum uçuşunuzun, yurtdışıysa daha detaylı konuşalım, daha çok prosedür var çünkü.
Şimdiden iyi uçuşlar diliyorum.

pegasus kaç kg ya kadar ucret almıyor ? benımmde 3 aylık kedım varda. birde kedının sağlık karnesı ya da ası karnesı olması sart mı ?
Ücretsiz taşımıyorlar malesef.
Veterinerinize MUTLAKA danışın, cok küçük çünkü yavrucak.
Sağlık karnesi kesinlikle olması gerekiyor.

3 kedimizle Amerika'ya gittik geldik. Hepsinin taşıma kabı da birbirinden farklıydı, hiç sorun olmadı, çanta vs tarzı kabul edilmiyor onun dışında sıkıntı yok, attığınız fotoyu gördüm gayet uygun.
Rezervasyonunu yaptırmayı unutmayın, müşteri hizmetlerinden doğru kilo bilgisi girildiğini de teyit edin. Kargo veya kabin onayı şeklinde de teyit edin. Kedinizin rezervasyonu onaylanınca da öyle alın biletinizi. Havaalanında ekstra ücret ödüyorsunuz aklınızda bulunsun.
Eğer kargo bölümünde giderse, giderken 2si dönüşte 3ü de gitti ama uluslararası uçuşlar sanırım daha güvenli, mutlaka uçağa biner binmez kabin memuruna (hostes) kargo bölümünde kedi olduğunu ısıtma ve havalandırmayı açmaları gerektiğini, pilotu bilgilendirilirse çok memnun olacağınızı iletin, hemen yardımcı oluyorlar.
Aşı karnesi mutlaka yanınızda olsun, taşıma kabının üstüne kedinin bilgilerini, kendi ad soyad tel ve uçuş bilgilerinizi yazın. Özellikle kargo bölümü için.
Yurtiçi olduğunu düşünüyorum uçuşunuzun, yurtdışıysa daha detaylı konuşalım, daha çok prosedür var çünkü.
Şimdiden iyi uçuşlar diliyorum.
Yurtiçi bizim uçuş.
Eğer yurtdışına böyle rahat gittiyseniz, biz yurtiçi uçuşta sıkıntı yaşamayız diye umuyorum.
Siz sanırım THY ya da Lufthansa gibi bir havayolu şirketi kullanmışsınız. Bu konuda onlar çok yardımcı oluyor.
Uçuşla ilgili rezervasyon yaptık 1 ay önceden. Gidiş dönüş için 120 tl ödeyeceğiz. Sağlık karnesini de yanımıza alacağız. Veterinerimiz sadece kuduz aşısı gözükse yeter dedi. Karma aşıya gerek yok dedi.

Benim derdim de her guvenlikten geciste yavrumu boxtan kicarttirmalari odu kopuyor cok zorlaniyorum.Sizde de boyle yapiyorlar mi yoksa bana mi boyle denk geliyor..Ankarada guvenlik sadece icini kontrol etmisti cikarttirmamislardi sagolsunlar ama diger yerler canimiza okuyor..iki gun sonra yolculuk var simdiden stresleniyorum bu is yuzunden..
Beni de çok düşündürüyor bu durum. Şimdi terör saldırısı olduğu için kesin çıkarmamızı isterler diye düşünüyorum.
Neyse, en azından yanımızda, gözümüzün önünde olacaklar. Kimseye bırakıp, gözüm arkada kalmayacak inşallah:dua:

Kutunuz standard kutu bununla alakalı bir sorun çıkmaz ama kuduz aşısı muhakkak yapılmış olmalı ve karnesi yanınızda bulunmalı. Bunun dışında kutunun kapılarını muhakkak bir ip ile tavandaki ve yandaki mazgallara bağlayın.

İçiniz rahat olsun universal olarak üretiliyor o boxlar hepsi uluslararası uçuş standartlarina uygun. Hiçbir sorun çıkmaz . Ben yılda iki kere kedimle uçuyorum aynı böyle kutusu. ÖNEMLİ olan aşılarinin güncel olması

Mühim olan aşı,bi de kilosu önemli taşıma kabını hiç ölçmeyecek misiniz diye akla sokmayın :))gayet normal o taşıma kabı. Kilosuna bakarlar sadece kedinin bizimki gibi tombikse bide :))

Eklentiler

• 20160630_104709.webp
    20160630_104709.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 41
Kutunuz standard kutu bununla alakalı bir sorun çıkmaz ama kuduz aşısı muhakkak yapılmış olmalı ve karnesi yanınızda bulunmalı. Bunun dışında kutunun kapılarını muhakkak bir ip ile tavandaki ve yandaki mazgallara bağlayın.
Bağlamak mı? :KK57:
Kargo bölümünde giderse diye bağlamamız gerektiğini söylediniz sanırım. Kabine alacağız ufaklığı inşallah. Rezervasyon yaptırdık. Karnesi ve aşıları da tamam. Yolculuk yarın. İnşallah sağ salim atlatacagiz.

Bağlamak mı? :KK57:
Kargo bölümünde giderse diye bağlamamız gerektiğini söylediniz sanırım. Kabine alacağız ufaklığı inşallah. Rezervasyon yaptırdık. Karnesi ve aşıları da tamam. Yolculuk yarın. İnşallah sağ salim atlatacagiz.

İlk defa yolculuk yaptığınız belli oluyor. Hayır kargo bölümünde yolculuk yapacağını düşünmedim açıkçası. Kabin içerisine alınan petlerin taşıma kutuları, olası bir durumda kutunun kapak madalları açılsa bile kapakların yerinden oynamayacağı şekilde sabitlenmesi gerekiyor. "O"nun güvenliği için...

İlk defa yolculuk yaptığınız belli oluyor. Hayır kargo bölümünde yolculuk yapacağını düşünmedim açıkçası. Kabin içerisine alınan petlerin taşıma kutuları, olası bir durumda kutunun kapak madalları açılsa bile kapakların yerinden oynamayacağı şekilde sabitlenmesi gerekiyor. "O"nun güvenliği için...
Daha önce uçak yolculuğu yaptık, ilk defa ufaklık ile yapıyoruz, evet. Cahillik bedava.
Uçakta zaten kutuyu ön koltuğun altına gelecek şekilde koymamizi istediler. Zaten sıkışarak zor sığdı o aralığa. Bağlanacak bir durum yoktu.

ArbutusUnedo ArbutusUnedo
L labellefille
@GezegeNKralicesi @NihanH O onya Trillion Trillion
heexee heexee
michonne michonne
sarra13 sarra13

Sağ salim geldik. Check in bölümünde karnesinin fotokopisini aldılar sadece ve bilet satışta gidiş dönüş için 120 tl ödedik. Tart Madi bile görevli. Ama iki güvenlik geçişinde de kutudan çıkarmak zorunda kaldık. Biraz zorlandık ve korktu ufaklık ama çok şükür sorun çıkarmadı.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. :KK36::KK36::KK36:

Daha önce uçak yolculuğu yaptık, ilk defa ufaklık ile yapıyoruz, evet. Cahillik bedava.
Uçakta zaten kutuyu ön koltuğun altına gelecek şekilde koymamizi istediler. Zaten sıkışarak zor sığdı o aralığa. Bağlanacak bir durum yoktu.
Cahillik demeyelim estağfurullah ama uçak yolculuklarında bazen çok sert türbülans olabiliyor. Sene 2008, 5 Eylül İstanbul -BodrumTHY uçuşu, muazzam bir sarsıntı var uçakta ve sürekli türbülansa girip çıkıyoruz. Ön koltukta oturan hanım kedisi ile yolculuk yapıyor, kedicik panik acı acı miyavlıyor ve sahibi kutuyu alttan çıkartıp hayvanı sakinleştirmek için kutu ile birlikte kucağına koyuyor... Pilot tübülanstan kurtulmak için daha alçak bir irtifada seyretmek için dalışa geçerken uçağın iki motorundan biri duruyor ve uçak aniden yan yatıyor. Herkes panik, kedinin kutu havalarda... Sonrasında kutu sert bir düşüş ile çapraz koltuğun kol kısmına çarpıp yere düşüyor. Kapak dişleri kırıldığı için metal kapı bir tarafa kutu bir tarafa savruluyor. Neyse ki kedi o panikle kutudan çıkıp ancak bir kaç metre hareket edip yere yapışıyor ve hızlıca yakalıyorlar.

Normalde 50 dakika sürmesi gereken o yolculuk o gün 1.45 sürdü . İndiğimizde hepimiz sersem gibiydik... Bu yüzden olmaz demeyin, benim ki sadece bir uyarı, tatbik edip etmemek sizin insiyatifiniz.

Sevgiler

Back
X