• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedisi olan var mı?

öncelikle terasın duvarı geniş filan diye güvenmeyin; bir kuş görür dikkati dağılır düşüverir, benim bir arkadaşım kedisini öyle kaybetti aman diyeyim. ben birinci katta oturuyorum buna rağmen ben yokken balkonda olmalarına izin vermem, siz de yapmayın sonra çok üzülebilirsiniz. ikincisi; kediler de çocuklar gibi her biri kendi ruhuna göre tepkiler veriyor. sizinki birazcık tatlı şımarık, çenesi düşük ve size fazla düşkün galiba. yapacak birşey yok; kendiliğinden hareketli oyuncaklar, sürekli devri daim yapan su çeşmesi, bir ışığı açık bırakmak gibi, siz çıktıktan sonra da evde hareketi devam ettirmek ufak çözümler düşünebilirsiniz. tatava yaptığında yaş mama geleceğini biliyorsa ona da alışmıştır. tamam kediler kural sevmez ama birazcık kural koymaktan da zarar gelmez. sizsiz terasa çıkamayacağını öğrensin, dışarı çıktığınızda da kararlı olduğunuzu görsün. sevgiler
Kötü olan benım 2 balkon ve teras var. Teras tarafını kapatsam yazın illakı camı acıyorum. Ordan balkona cıkıyor. 😣

Bizim alttakı 2katında kedısı var. Onlarda teras yok. Ve kedılerı evden cıkıp gezıp gelıyor. Hatta 1. Ci kattakı kedısını gecenlerde ölü buldu. Alt kattakıled bana hep teras oldugu ıcın sanslı oldugumu söyler. Inanın kedımı evde tutamıyorum. Terası aşırı sevıyor.Keske telleri olsaydı. Ama kiracı olunca ev sahıbı duvara çivi çakılmasını bıle ıstemıyof
terası sever tabi, kuş peşinde koşmayı da sever. ama o bir çocuk ve kendi güvenliği hakkında doğru karar alamaz, oralarda sizin karar alıp dayatmanız gerekir. bizimkiler de istiyor balkon 24 saat açık olsun ama düşerlerse eee sz istediniz diyemeyeceğime göre mecbur kapıyı kapatıyorum. ev kedisini sokağa salmak da bana iyi gelmiyor. eskiden bir kedimi öyle kaybettim, sokakta darbe alıp geldi iç kanamadan gitti hala kendimi suçlarım o yüzden. siz tatlı şımarığınızın çığlığı basmasına aldırmayın. evde oyuncakla kayıt topla felan oynasın sizle beraber çıksın terasa. birşey olmaz

Bol kedi bakmışlığım var, yorumumu yapayım:

1) Minik 8 aylık, kızışma dönemine girmek üzere hatta girmiştir. Kızıştığında hemen kısırlaştırma yapılamaz, geçmesi beklenir. O zamanki ağlaması şimdikini rahmetle aratacaktır, veterinere danışmanızı şiddetle öneriyorum.
2) Kızgın/meraklı kedi ve teras size iyi olasılıkla yarık damak, kırık kemikler ve binlerce liralık veteriner ücreti olarak dönecektir.

Az çıkarıyorum diyemeyiz zira kızgınlığa giren kedi arkanızı dönmenizi bekleyip atlamak için fırsat yaratacaktır. Terası her zaman kapalı tutmanız lazım.
Zaten kızgın kedi her zaman siz evde yokken de ağlar.

3) Evden çıkınca ağlamaması için oyun terapisi lazım, muhtemelen bütün gün evde sıkılıyor ve sabahtan gitmenizi istemiyor. Akşam yemekten önce veya sabah kahvaltıdan önce bir 10 dakika sadece ona ayırın. Olta oyuncağı ile havalarda hoplatın, tuvalet ruloları ile oynatın, tarayın vakit geçirin. Sabah akşam 5-5 diye de bölebilirsiniz. Önemli olan enerjisini dışarı atması. Kaliteli zaman geçirin, sakinleşecektir.

Evde oyalansın diye tv de kuş belgeseli açıp kendi kendine oynayabileceği oyuncaklar da sunabilirsiniz. Oyuncak derken karton kutu ve buruşmuş kağıt topları bile olur, pahalı şeylere gitmenize gerek yok.

3.katta. Duvarı falan geniş hiç sıkıntı olmadı

Duvarı geniş derken?
Kedilerin ortalama bir buzdolabına (180-190 cm) tek hamlede sıçrayabildiğini düşünürsek atlamayı seçmiyor demek daha doğru olacak. 😅

Tabi bir kuş veya çekici bir eş gördüğünde bu kararını tekrar gözden geçirecektir.

Güvenlik ağı/cam balkon kapatma/hazır kış varken terası hiç açmama gibi birçok seçeneğiniz var.

Benim 8 aylık bir kedim var. Kısırlaştırma belirtileri göstermedi henüz. Sorun şu ki ben dışarı çıkarken arkamdan çok aglıyor. Terasın duvarına çıkıp acı acı miyavlıyor. Aylardan beri bu böyle. Eve gelincede sesimi duyar duymaz Terasın üzerine çıkıp miyavlamaya başlıyor.Yanına başka kedi alsam da kıskanıyor başka kedileri.2kedi getirdim farklı zamanlarda. Birbirlerini az daha öldüreceklerdi. Bu aglama ne zaman geçer. Evden çıkarken hep yaş mama verip kaçıyorum resmen😣
Birincisi kedi terasa bırakılmaz.

İkincisi kedinin yanına tanımadığı bir kedi pat diye getirilmez.

Daha konunuzu okurken gördüğüm hatalar. Şimdi yorumlara geçiyorum.

Evden cikarken arkamdan aglar, eve gelirim kapida karsilarlar.
Bu konuda yapabilecek cok seyiniz yok 😅

Benim de kedilerim var ve sizin kadar sorumsuz insanlarin kedi bakmamasi gerektigini dusunuyorum. Hayvan terastan dusup olecegine bir evi olmasa daha iyiydi. Bir de terasin duvari genis ama demissiniz, pehhh.

O kediyi sahiplenirken de kiraci oldugunuzu bilmiyordunuz heralde 🤦🏼‍♀️

Çıldırıcam ya alt komşu kedisini ölü bulmuş, sanki yolda bozuk para bulmuşlar! 🤦🏻‍♀️

Kiracıyız ve ev sahibi eve tel yaptırmamızı istemıyor. Terasa bu aralar salmıyorum. Ama illaki terasa cıkmam gerekiyor. O as da hayvan ıllakı terasa kosuyor.

Tel yaptırmanıza hiç gerek yok, güvenlik ağı işinizi görür. Hatta evden çıkarken yanınızda götürürsünüz.

İşte o güzeller de sizi gözlemleyip arkanızı döndüğünüzde terasa fırlıyor zaten. 😔

En temiz çözüm terasa çıkamadan önce kediyi başka odaya kapatmak. Nasıl hatırlayacağım derseniz teras kapısına hırsız gelince öten ucuz alarmlardan takın. Pisiyi diğer odaya koyduğunuzda devreden çıkartıp terasa çıkın.

Kafanız dalarsa ve kediyi unutup terasa aniden çıkarsanız öten alarm sizi uyaracaktır.

Teras konusunda söyledikleriniz beni benden aldı. Öldüreceksiniz hayvanı, bir yaşını görmeyecek 😡

Üçüncüyü de buldum kediye her gün yaş mama verilmez. Anlamıyorum bir hayvan sahiplenirken hiç mi bilene danışmıyor, hakkında okumuyor, bilgi edinmiyorsunuz. Saldım çayıra mevlam kayıra.

Yalniz kaldığı için ağlıyordur büyük ihtimalle. Benim evim 1. Kat ama asla tek başına balkona pencereye çıkarmıyorum, bakamayacaksaniz bakacak birine verin

Bizim alttakı 2katında kedısı var. Onlarda teras yok. Ve kedılerı evden cıkıp gezıp gelıyor. Hatta 1. Ci kattakı kedısını gecenlerde ölü buldu. Alt kattakıled bana hep teras oldugu ıcın sanslı oldugumu söyler. Inanın kedımı evde tutamıyorum. Terası aşırı sevıyor.Keske telleri olsaydı. Ama kiracı olunca ev sahıbı duvara çivi çakılmasını bıle ıstemıyof

Kedi sahipleri için teras olması şans değil, sadece ağ masrafını artırıyor. Kedi için teras/balkon farketmez, buzdolabına atlayan hayvan ikisinden de aşağıya uçacaktır.

Tek çivi çakmanıza gerek yok, basit hırsız alarmıyla kendinizi kediyi güvende tutmaya şartlandırabilirsiniz.
Alarmlar kapıya stickerla yapışıyor zaten.

Veteriner masrafları öyle böyle değil, ev depozitonuzu da yakar üstüne kira da yakar. Bu iyi olasılık, kötüyü söylemeyeyim.

Evim zemin üstü birinci kat, yerden yaklaşık 4-5 metre yükseklikte ve aşağısı çimenli çalılı bahçe. Bütün camlarda tel var ve balkon kapalı olduğu halde kapısı asla açık bırakılmaz kedi çıkabilir diye. Buna rağmen benim akıllı oğlum sinekliği açıp aşağı düşmeyi başardı. O korkuyla zihnisinir bir projeyle sinekliği kilitlemeye başladık. Yine de evden çıkacaksam tehlike yaratan camları tamamen kapatıyorum. Hayvan sahiplenmek çocuk büyütmek gibidir. Can güvenliğini sağlayamayacağınız çocukları sahiplenmeyin. Çok sinirlendim...

Benim 8 aylık bir kedim var. Kısırlaştırma belirtileri göstermedi henüz. Sorun şu ki ben dışarı çıkarken arkamdan çok aglıyor. Terasın duvarına çıkıp acı acı miyavlıyor. Aylardan beri bu böyle. Eve gelincede sesimi duyar duymaz Terasın üzerine çıkıp miyavlamaya başlıyor.Yanına başka kedi alsam da kıskanıyor başka kedileri.2kedi getirdim farklı zamanlarda. Birbirlerini az daha öldüreceklerdi. Bu aglama ne zaman geçer. Evden çıkarken hep yaş mama verip kaçıyorum resmen😣
Benim kedimde bizim sesimizi duydugu anda hatta binaya girdigimiz anda aglamaya basliyor. Ama giderken hic aglamadi. 3 yasinda 6 7 aylikken bize geldi ve o zamandan beri bu boyle

Back
X