Kedişko

office

Ben sizden değilim...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2007
21.428
66.420
1.123
kızlar selam..

bugün itibariyla 3 aylık bir minnoşun sahibiyim.. ama aklıma takılan bazı şeyler var, malum neredeyse 15 senedir kedi ile ilişkim yok, teknoloji çok değişmiş :27:

kızlar şimdi, yaş mamayı haftada kaç kere vereyim? bir de 85 gram olan paket yaş mama çok geldi, onu ne şekilde muhafaza edeyim ve ne kadar vereyim?

malt diye bir şey varmış tüylerinin dışkısıyla çıkması için, onu ne zaman vereyim? yoksa bunun için daha küçük mü?

gerçi veterinere soracağım ama vermem gereken bir vitamin ya da herhangi ek bir şey varmı? aklınıza gelirse şu garibe iki çızıktırın sevabına :27:

Hafta 2 veya 3 kere veriyorum. Bazen 85 gramlik paketler aliyorum bazen 70gram olan konserve. Tek seferde vermiyorum. Paketli olanin agzina bant cekip dolaba koyuyorum tekrar, konserveninde kapanigi tekrar ustune kapatip dolap posetiyle posetleyip yine dolaba koyuyorum.
Malt kullanmadim cunku tuy topagi kusmuyor kedim. Uzun tuyluyse hekime sorup ona gore verebilirsiniz ben kullanmadim.
Vitamin olarak gimcat multivitamin ve gimcat beauty paste kullaniyorum ekstra balikyagida verebilirsiniz cok iyi geliyor. Surup olarak onermisti bizim hekim.
Yas mama olarakta gimcat kullaniyorum ama gecenlerde cok daha iyi bir yas mamaya denk gelmistim alman mali kaliteli biseydi ama adini unuttum onu tekrar bulacagim :KK70: artik ondan kullanacagim.

Yaş mama haftada bir veriyorum ama tüy dökme mevsimlerinde haftada 2-3 olabiliyor. Gimcat vitamin macunu kullanıyorum. Malt yemiyor benimki, o yüzden senede 1 defa kusuyor tüyleri çıkarmak için.. Maltı sevse iyi olurdu ama uyuzluğu var yeme/içme konusunda.. Kayınvalidemin kedisi maltı gün aşırı yiyor. 7 aylık şu an.. Uzun zamandır veriyorlar ama..

Hafta 2 veya 3 kere veriyorum. Bazen 85 gramlik paketler aliyorum bazen 70gram olan konserve. Tek seferde vermiyorum. Paketli olanin agzina bant cekip dolaba koyuyorum tekrar, konserveninde kapanigi tekrar ustune kapatip dolap posetiyle posetleyip yine dolaba koyuyorum.
Malt kullanmadim cunku tuy topagi kusmuyor kedim. Uzun tuyluyse hekime sorup ona gore verebilirsiniz ben kullanmadim.
Vitamin olarak gimcat multivitamin ve gimcat beauty paste kullaniyorum ekstra balikyagida verebilirsiniz cok iyi geliyor. Surup olarak onermisti bizim hekim.
Yas mama olarakta gimcat kullaniyorum ama gecenlerde cok daha iyi bir yas mamaya denk gelmistim alman mali kaliteli biseydi ama adini unuttum onu tekrar bulacagim :KK70: artik ondan kullanacagim.
Sheba mı?

kızlar ya sağolun valla çok iyi oldu mesajlarınız.
peki ödül maması nedir? bir de Royal Canin kuru mama verdim ben ama sevmedi, La Vital sevdi.. başka önereceğiniz bir marka var mı?

Benim kedim de 4. ayında ilk baş sadece yaş verdim ama veterinerimiz kuru vermemi söyledi karışık veriyordum şimdi yavaş yavaş kuruya geçiyorum ama arada yaş da veriyorum çok yemediği için bitiremiyor zaten kuru ile karışık veriyorum. bi de kedi çim i aldım tüyler için ama henüz denemedim çıkmadı daha yer mi nasıl olur fikrim yok.

kızlar ya sağolun valla çok iyi oldu mesajlarınız.
peki ödül maması nedir? bir de Royal Canin kuru mama verdim ben ama sevmedi, La Vital sevdi.. başka önereceğiniz bir marka var mı?

Royalcanin tahil yigini bir mama. Ben uzun zamandir N&D kullaniyorum. Dusuk tahilla basladim tahilsiza gectim sonra. Kaliteli bir mama ama kitten olarak sadece tavuklusu var diye biliyorum. Orijen ve acanada cok iyi ama bazi kedilere agir gelebiliyor.
Ödül olarak bizimki gimcatin sticklerini cok seviyor. Kemirmelik.

Benim kardeşlerim öğrenci olduklarından fiyatı uygun ve diğer ucuz mamalara nazaran bir nebze daha iyi içerikli olduğu için kedilerine La Vital kullanıyorlar. Balıklısı var, öneririm. Ben Acana kullanıyorum ama her bütçeye uygun olmayabiliyor. Benimki 2 aydan beri onu yiyor. N&D de iyi bir mama.. Mama seçiminde tahılsız olması önemli.. Ödül maması olarak da Dreamies kullanıyoruz.

haftada bir üçe bölerek verin bence yaş mamayı
kuru mamayla da karıştırabilirsiniz
yavru kedinizle size mutluluklar dilerimmm :)

benim kedi maltı hiçbir zaman sevmedi
hairball mama verirsiniz arada tüy kusma derdi olmaz

kızlar sağolun cevaplarınız için..

şimdi size çok önemli bir soru sormam gerek.. cuma günü Royal Canin yaş mama verdim ama sevmediği için bir iki lokma yedi bıraktı.. onu yemediği için dün Animonda yaş mama 85 gr olanı ikiye böldüm, yarısını sabah yarısını akşam verdim bayılarak yedi.. onun haricinde mama değiştirmedim ya da bugün değişik bir şey vermedim az önce iki tatlı kaşığı kadar açık kahverengi ve ishal gibi çıktı.. biraz durgunluk var şu an üzerinde halbuki 1 saat önce şeker kağıdı ile güreşiyordu. acaba bir sorun mu var? klima açmıyoruz onun olduğu ortamda ama acaba üşüttü mü? ya da mamadan olmuş olabilir mi? bir fikir verin lütfen çok endişelendim..

Son düzenleme:
Küçük olduğu için ve yaş mamaya alışık değilse normaldir. Kayınvalidemin kedisi de 6 aylığa kadar ne zaman yaş mama yese ishal olurdu. Bir süre vermeyin sonra tekrar deneyin bakalım yine olacak mı? Benimki de 2 gün evvel ishal oldu ama vantilatör aldık ondan sanıyorum. Bebeklikten beri ne zaman ishal olsa reflor kullanıyorum ben. İshali kesiyor. Siz yine de bekleyin inşallah kendiliğinden kesilir. Bol su içsin, hatta siz şırınga ile verirseniz de daha iyi olur. Emin olursunuz sıvı aldığından..

Küçük olduğu için ve yaş mamaya alışık değilse normaldir. Kayınvalidemin kedisi de 6 aylığa kadar ne zaman yaş mama yese ishal olurdu. Bir süre vermeyin sonra tekrar deneyin bakalım yine olacak mı? Benimki de 2 gün evvel ishal oldu ama vantilatör aldık ondan sanıyorum. Bebeklikten beri ne zaman ishal olsa reflor kullanıyorum ben. İshali kesiyor. Siz yine de bekleyin inşallah kendiliğinden kesilir. Bol su içsin, hatta siz şırınga ile verirseniz de daha iyi olur. Emin olursunuz sıvı aldığından..

veterineri aradık Animonda mama sonrasında ishal durumları yaşanabiliyor, yaş mamayı kesip bir tane Refloru elinizde yalatın dedi. Tam senin yazdığın gibi :) bende içirdim bakalım inşallah bu akşam kesilirse c.tesi gideceğiz kontrole.. allahtan çok su içiyor yoksa dediğin gibi şırınga ile verecektim.

Tikka hazır aklımdayken sorayım, cuma gününden beri (eve geldiği gün) salon haricinde hiçbir yere çıkmıyor.. mecburen tuvaletini salona koyduk ama aşırı bir korkusu var dışarı çıkmaya.. zorlamıyoruz, kendi kendine kapıya kadar çıkıp geri içeri koşuyor.. nasıl aşabiliriz acaba bu durumu bir fikrin var mı?

veterineri aradık Animonda mama sonrasında ishal durumları yaşanabiliyor, yaş mamayı kesip bir tane Refloru elinizde yalatın dedi. Tam senin yazdığın gibi :) bende içirdim bakalım inşallah bu akşam kesilirse c.tesi gideceğiz kontrole.. allahtan çok su içiyor yoksa dediğin gibi şırınga ile verecektim.

Tikka hazır aklımdayken sorayım, cuma gününden beri (eve geldiği gün) salon haricinde hiçbir yere çıkmıyor.. mecburen tuvaletini salona koyduk ama aşırı bir korkusu var dışarı çıkmaya.. zorlamıyoruz, kendi kendine kapıya kadar çıkıp geri içeri koşuyor.. nasıl aşabiliriz acaba bu durumu bir fikrin var mı?
Refloru yalıyorsa iyi, benimki ölse yalamaz. Yarım paketi bir çay bardağı suyla karıştırıp bir miktarını şırınga ile veriyorum ben..
Aslında kediler çok meraklıdır, hemen her yeri tanımak isterler ve gezerler. Biz çok ev değiştirdik, nereye gitse önce tüm evi gezer koklar sonra istediği köşeye kıvrılır. Bence siz alıp beraber tüm odalarda biraz vakit geçirin onunla, o odaları da tanısın bilsin, sonra zaten kendi gidecektir. Kumunu da salondan çıkarın, asıl koymak istediğiniz yere koyun, bir kere koklatın nerde olduğunu bilsin. Oraya gitmez diye düşünmeyin, gider. Ben Mia'yı ilk sahiplendiğimde ailemle yaşıyordum, ev dubleksti, kumu 2. kattaydı. Daha 2 aylıkken bile tuvaleti gelince hemen yukarı koşuyordu. Yine de kedilerin de karakteri olduğunu unutmayalım. Korkuları olabilir. Yükseklik korkusu olan bir kediyle de tanışmıştım mesela, kucağa alınınca ödü patlıyordu yavrunun :)

Refloru yalıyorsa iyi, benimki ölse yalamaz. Yarım paketi bir çay bardağı suyla karıştırıp bir miktarını şırınga ile veriyorum ben..
Aslında kediler çok meraklıdır, hemen her yeri tanımak isterler ve gezerler. Biz çok ev değiştirdik, nereye gitse önce tüm evi gezer koklar sonra istediği köşeye kıvrılır. Bence siz alıp beraber tüm odalarda biraz vakit geçirin onunla, o odaları da tanısın bilsin, sonra zaten kendi gidecektir. Kumunu da salondan çıkarın, asıl koymak istediğiniz yere koyun, bir kere koklatın nerde olduğunu bilsin. Oraya gitmez diye düşünmeyin, gider. Ben Mia'yı ilk sahiplendiğimde ailemle yaşıyordum, ev dubleksti, kumu 2. kattaydı. Daha 2 aylıkken bile tuvaleti gelince hemen yukarı koşuyordu. Yine de kedilerin de karakteri olduğunu unutmayalım. Korkuları olabilir. Yükseklik korkusu olan bir kediyle de tanışmıştım mesela, kucağa alınınca ödü patlıyordu yavrunun :)

evet biraz korkusu var, sanırım bir önceki sahibi odaya kapatıp ışıkları kapamış.. ilk geldiğinde odadan çıkamıyordu, ışık kapandığında (ki bizde bir yerler sürekli yanar) ağlıyordu korkudan.. ama şimdi yavaş yavaş çıkıyor, loş ışıkta uyuyor ama hala saklanıp uyuyor, o güveni kazanamadı henüz :(

şimdi Hill's e geçiş sürecindeyiz, Lavital ile 1/3 oranında karıştırdım Hill's mamayı yedi.. 4. aydan sonra da tavsiye ettiğin Acana yı denemek istiyorum bakalım severse.. resmen bebek gibi yaw amma zormuş yavru bakımı :27:

evet biraz korkusu var, sanırım bir önceki sahibi odaya kapatıp ışıkları kapamış.. ilk geldiğinde odadan çıkamıyordu, ışık kapandığında (ki bizde bir yerler sürekli yanar) ağlıyordu korkudan.. ama şimdi yavaş yavaş çıkıyor, loş ışıkta uyuyor ama hala saklanıp uyuyor, o güveni kazanamadı henüz :KK43:

şimdi Hill's e geçiş sürecindeyiz, Lavital ile 1/3 oranında karıştırdım Hill's mamayı yedi.. 4. aydan sonra da tavsiye ettiğin Acana yı denemek istiyorum bakalım severse.. resmen bebek gibi yaw amma zormuş yavru bakımı :KK53:
Evet aynı bebek bakar gibi oluyor hele de ilk aylarında :) İshal olduğunda gece hiç uyumadığımı biliyorum. Şimdi 2 yaşını geçti, kendi halinde takılıyor.
Saklanıp uyuması normal, güven kazanması biraz zaman alır, sırt üstü yatıp göbüşü açık vaziyette uyuduğunda tamamen güveniyor demek :) Geçen Mia'yı ilk sahiplendiğim zamanki fotoğraflara baktım nasıl da üzgünmüş, korku dolu bakıyor. Zamanla bağlanıyor ama :)

Yaş mamayı benim kedim çok sevmezdi tavuk patates havucl ve pirinçi haşlayıp püre haline getirirdim bayıla bayıla yerdi. Deneyebilirsiniz.

evet hala bir çekingenliği var ama bu sabah ilk kez yattığımız odaları gezdi miniş :) böyle bir tatlılık yok insanın yiyesi geliyor :27:

Ahlar, dün akşam çok az tavuk verdim bayıldı resmen. dediğin tarifi yapacağım haftaya bakalım nasıl yiyecek :)

evet hala bir çekingenliği var ama bu sabah ilk kez yattığımız odaları gezdi miniş :) böyle bir tatlılık yok insanın yiyesi geliyor :KK53:

Ahlar, dün akşam çok az tavuk verdim bayıldı resmen. dediğin tarifi yapacağım haftaya bakalım nasıl yiyecek :)
Aman dikkat et çok fazla tavuk verme, yavruların hemencik bozuluyor bağırsakları.. Özellikle yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçının ;)

Aman dikkat et çok fazla tavuk verme, yavruların hemencik bozuluyor bağırsakları.. Özellikle yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçının :KK66:

bir çay kaşığı kadar verdim, kendisine kalsa bütün tavuğu yerdi ama :27: sonra bütün gün kaka kontrolü yaptım çok şükür bir sıkıntı yok.. yarın da veterineri atlatırsak sevinçten havalara uçacağım kanımca :27:

Back
X