• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kefil konusu!

Açıkçası bu sizin o kişiye duyduğunuz güvenle alakalı bi durum.. İlk evlendiğimiz yıl ben kuzenime değil kefil olmak, direk kredi çekip verdim hem de 2 ayrı bankadan, ve biz ev alırken borç görünmemesi için erken kapattılar, 3 yıl önce de eşim benim en yakın erkek arkadaşım için kendisi kredi çekti 4 yıllık çocuk bu yıl erken kapattı kredisini, Geçen yıl da ben onun kardeşine kefil oldum.. Hiçbirinde de en ufak bi sorun yaşamadık. Karşılıklı güven meselesi bence.
kardeşime güvenmem demezki eşim.aksine düzenli ödeyeceğini düşünüyorum diyor.ama varsayımlarla olur mu yaklaşık 70 80 bine kefil olacaz.oldu da ödeyemedi dedim.senin ödeyecek gücün var mı yok.ya da taksitlerinde sıkıntı oldu diyelim bir ödeyebilecek miyiz yok ee ne olacak o zaman?

kardeşime güvenmem demezki eşim.aksine düzenli ödeyeceğini düşünüyorum diyor.ama varsayımlarla olur mu yaklaşık 70 80 bine kefil olacaz.oldu da ödeyemedi dedim.senin ödeyecek gücün var mı yok.ya da taksitlerinde sıkıntı oldu diyelim bir ödeyebilecek miyiz yok ee ne olacak o zaman?
Valla benim eşimin abisi var mesela o istese kefil olmaz eşim ya da kredi çekmez onun için, ama kardeşi öyle değil, neden güvenmem demesin o biliyodur karakterini.

merhabalar size bir konuda danışmak istiyorum.ben henüz 2 aylık evliyim eşimle birlikte ikimizde memuruz.Eşimin erkek kardeşi özel sektörde çalışıyor kendisi mühendis.araba almak istediğini söylemiş.Eşimden de kefil olmasını istedielr.kredi için.Ben onay vermedim açıkçası.Hem şu an yüklü miktarda borç ödüyoruz hem de zamanın ne göstereceğini nerden bilebilirz ki.Açıkçası risk almak istemiyorum diyelim.Eşimin annesiyle babası ayrılar.Dolayısı ile eşim büyük olduğu için abi değil de baba yerine kondu bir nevi.Yani böyle bir kefiiliği isteyecekleri kimse de yok açıkçası.Ben e eşime olmaz dedim.Kefil olunca o sorumluluğu o borcu biz de üzerimize alıyoruz dedim.Yanlış mı yaptım?
Herkes ödeyebileceği borcu yapsın. kimseye sırtını dayamasın. Memur olunca otomatikman kefil moduna sokuyor bazı aileler malesef. Tavrınız doğru

Kardeslerle aradaki iliskiye ve aradaki guven duygusuna bagli bir durum herkes icin ayni olmayabilir.
ben kardesim icin olurum odeyemezse odemek zoruma gitmez.esim icinde engel olmam cunku kardeslerinin her turlu odeyecegini bilirim.
ama baska birisi icin kefil olayini kabul etmem ben de.

Ben kefil olayına karşıyım düzenli, sabit bir geliri yoksa araba isteyen kardeşin... hayatın ne getireceği belli olmaz sonuçta diyorum. Bunun yerine nakti destek verin. Ama kardeşi güvenilirdir, gerekirse arabayı satar yine de hemen hepsini kapatır borçların diyorsanız, kenarda da verecek nakitiniz yoksa o zaman düşünülebilir. Ama buraya kefillikten, borçtan konu açanlar oluyor. Hep aynı yanıtı alıyorlar (borçlar bize kaldı diye konuç açtıklarında). ‘Geçmiş olsun bu zamanda kimseye kefil olunmaz, üzüldük sizin adınıza’ ve sıkıntılı borç sürecini konu sahibesi çekiyor. Bozulan evlilik ilişkilerini de saymıyorum bile. İyi düşünülmesi gereken bir konu. Araba acil bir ihtiyacı, geçimi için gerekli, elzem bir araç değilse biraz daha para biriktirsin küçük kardeş.

Ben kefil olayına karşıyım düzenli, sabit bir geliri yoksa araba isteyen kardeşin... hayatın ne getireceği belli olmaz sonuçta diyorum. Bunun yerine nakti destek verin. Ama kardeşi güvenilirdir, gerekirse arabayı satar yine de hemen hepsini kapatır borçların diyorsanız, kenarda da verecek nakitiniz yoksa o zaman düşünülebilir. Ama buraya kefillikten, borçtan konu açanlar oluyor. Hep aynı yanıtı alıyorlar (borçlar bize kaldı diye konuç açtıklarında). ‘Geçmiş olsun bu zamanda kimseye kefil olunmaz, üzüldük sizin adınıza’ ve sıkıntılı borç sürecini konu sahibesi çekiyor. Bozulan evlilik ilişkilerini de saymıyorum bile. İyi düşünülmesi gereken bir konu. Araba acil bir ihtiyacı, geçimi için gerekli, elzem bir araç değilse biraz daha para biriktirsin küçük kardeş.
şu an özel sektörde çalışıyor ve yan geliri de var biraz.Maaşı vs düzenli ama krediyi en az 3 yıllığına çekerse diyelim bu sürede neler olur neler.hiçbişeyin garantisi yokki.yardımcı olmak isterim ama biz de yüklü borç ödüyoruz şu anda.nakdi destek veremeyiz malesef.Anne baba ayrı olunca yıllardır eşim üstlenmiş çoğu şeyi tabi memurda olunca.Ama artık ona da senin bir hayatın var önce kendi ailemizi düşünmek zorundayız diye belirttim.

Benim bir öğretmen çift arkadaşım var.
Kadının kocasinin babası erkenden ölmüş ve büyük abiye kardeşinin düğününü yapacaksın kimseye muhtaç etmeyeceksin sana güveniyorum demis.
Oğlan babasina çok düşkünmus kardeşi de o zaman daha düzenli işi yok.
Abisi kardeşine demiski şimdi ben yapıyorum kredi çekiyor ilerde atanir memur olursan ödersin diyor.
Sonra kardeş atanıyor abi de evleniyor çocuğu oluyor.
Abi diyor ki ev alacam kardeşim seninde düğününü yaptım sende bana borcunu öde diyor.
Ve beklenen son 😂
Kardeş tabiki ödemiyor yapmasaydin diyor.
Abi whutsuptan saydiriyor buna aralarında kavga oluyor ve adam abisini dava ediyor hakaret davasi ve adam kardeşine bir ton yine para ödüyor.
Bunu bana eşi olan arkadaşım anlattı ben şok geçirmiştim.
Hayat boyle işte.
İlk kardeş kanlı bıçaklı görüşmuyorlar işte.
Kaynana büyük abi de kalıyor.
Kadın ikisiyle de görüşüyor.
Abinin karısı arkadasim olan da napalim artık işte böyle oldu diyor.
Yani neredeyse ozamanin parasıyla bir ev parası gitti.

merhabalar size bir konuda danışmak istiyorum.ben henüz 2 aylık evliyim eşimle birlikte ikimizde memuruz.Eşimin erkek kardeşi özel sektörde çalışıyor kendisi mühendis.araba almak istediğini söylemiş.Eşimden de kefil olmasını istedielr.kredi için.Ben onay vermedim açıkçası.Hem şu an yüklü miktarda borç ödüyoruz hem de zamanın ne göstereceğini nerden bilebilirz ki.Açıkçası risk almak istemiyorum diyelim.Eşimin annesiyle babası ayrılar.Dolayısı ile eşim büyük olduğu için abi değil de baba yerine kondu bir nevi.Yani böyle bir kefiiliği isteyecekleri kimse de yok açıkçası.Ben e eşime olmaz dedim.Kefil olunca o sorumluluğu o borcu biz de üzerimize alıyoruz dedim.Yanlış mı yaptım?
paran çoksa kefil ol, zamanın çoksa şahit ol derler. sakın olmasın. boşverin küserlerse de küssünler.

Benim bir öğretmen çift arkadaşım var.
Kadının kocasinin babası erkenden ölmüş ve büyük abiye kardeşinin düğününü yapacaksın kimseye muhtaç etmeyeceksin sana güveniyorum demis.
Oğlan babasina çok düşkünmus kardeşi de o zaman daha düzenli işi yok.
Abisi kardeşine demiski şimdi ben yapıyorum kredi çekiyor ilerde atanir memur olursan ödersin diyor.
Sonra kardeş atanıyor abi de evleniyor çocuğu oluyor.
Abi diyor ki ev alacam kardeşim seninde düğününü yaptım sende bana borcunu öde diyor.
Ve beklenen son 😂
Kardeş tabiki ödemiyor yapmasaydin diyor.
Abi whutsuptan saydiriyor buna aralarında kavga oluyor ve adam abisini dava ediyor hakaret davasi ve adam kardeşine bir ton yine para ödüyor.
Bunu bana eşi olan arkadaşım anlattı ben şok geçirmiştim.
Hayat boyle işte.
İlk kardeş kanlı bıçaklı görüşmuyorlar işte.
Kaynana büyük abi de kalıyor.
Kadın ikisiyle de görüşüyor.
Abinin karısı arkadasim olan da napalim artık işte böyle oldu diyor.
Yani neredeyse ozamanin parasıyla bir ev parası gitti.
ben burda büyük gelini tebrik ederim hala kv ile oturuyor. Olayda tek suçlu o bence.

Bence siz ne söylerseniz söyleyin kardeşine kefil olur kardeşine kıyamaz .ama yüksek bir kredi ise sizden de onay alırlar ona göre onay vermemek bize kalmış 😕
Bizde iki sene önce kayınpederime kefil olduk 100 bin TL ye ikimizden de imza aldılar.birkaç ay önce de kayınpederim ödeyecek diye kredi çektik görümcem eşim ortak o da 100 bin civarıydı sanırım onda da benden de imza aldılar. Yani eğer kredi büyükse sizin haberiniz olmadan kefil olamaz

şu an özel sektörde çalışıyor ve yan geliri de var biraz.Maaşı vs düzenli ama krediyi en az 3 yıllığına çekerse diyelim bu sürede neler olur neler.hiçbişeyin garantisi yokki.yardımcı olmak isterim ama biz de yüklü borç ödüyoruz şu anda.nakdi destek veremeyiz malesef.Anne baba ayrı olunca yıllardır eşim üstlenmiş çoğu şeyi tabi memurda olunca.Ama artık ona da senin bir hayatın var önce kendi ailemizi düşünmek zorundayız diye belirttim.
çok güzel bir şekilde set çekmişsiniz inşallah eşiniz sizden gizli bişey yapmaz
bu arada arabalar çok pahalı değil mi ya? bizde almak istiyoruz ama çok çok pahalı krediler de yüksek

İnsan kardeşine kefil olmalı bence.
Belki borç bitene kadar biraz ha ödedi ha ödenecek diye endişe edersin de, hayır demek bence doğru değil.

Artık herkes zırt pırt kefil istiyor. Daha bu hafta babama banka için kefil oldum, ben ev aradığım dönemde memur kefil isteyen ev sahipleri olduğunda babam da direkt ben kefil olurum demişti. Kimsenin de diğerine borç yıktığı falan yok.

Esaslı bir kazık yemeyince kefillik bal kaymak gibi geliyor millete. :KK53:
Valla herkes her haltı yer arkadaşlar. Kimseye öyle çok fazla güvenmemek lazım. İcra dairelerine bir gidin, yarısı kefillerden oluşuyor.
Hibe edemeyeceğiniz bir miktarsa asla kefil olunmamalı.
Bir tanıdığım bunun yüzünden bir sürü borcun altında kaldı. Karısı çocukları aldı, bastı gitti. Evi barkı dağıldı. Sonu böyle de bitebilir, ona göre.

Eşinizin kardeşinin daha önceden borç takma, kumar bağımlılığı gibi ekstrem sıkıntıları yoksa eşinize kefil olma demeniz bana şık gelmedi. İnsan kardeşine de kefil olur ya ı kadar da değil. Yarın bir gün sizin kardeşinizin böyle bir durumu olsa da eşiniz yapma dese kendinizi kötü hissetmez misiniz

Eşiniz bilir aslında kardeşi bu konularda güvenilir midir değil midir?
Bir abime her türlü kefil olurum diğerine asla olmam.
Eşimin kız kardeşi istese ona da kefil olurdu.

Sıkıntısı olmayan bir kardeşe kefil olma diye engel olmak bana yanlış geldi.
Siz zaten engel olmuşsunuz, eşiniz de söz dinlemiş konu kapanmış yani.

Back
X