Kekler - Pastalar Kek hamurunu bir türlü kıvama getiremedim

Haticeag22

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2016
72
23
3
28
Kek yapacaktım. Malzemeleri hazırladım fakat nedense pismedi bile hamur oldu nerde yanlis yaptım yada bildiğiniz en kolay tarifleri en güzel tarifleri yazabilir misiniz?

Unu az olmus olabilir aslinda malzemeleri soylesen ne eksik oldugunu soyleyebiliriz.

Kek yapacaktım. Malzemeleri hazırladım fakat nedense pismedi bile hamur oldu nerde yanlis yaptım yada bildiğiniz en kolay tarifleri en güzel tarifleri yazabilir misiniz?

Cok un koymussunuzdur. Ardanin mutfağında sevgili cupcake tarifini normal bor cama yapıyorum cok guzel oluyo en sevdigim tariif bu

Kek kalıbı derindir veya yüksek ısıda pişirmiş olabilirsiniz.
%100 tutan, hep yaptığım tarifi paylaşayım sizinle.

Cevizli kek
3 yumurta
12 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kırılmış ceviz
2 su bardağı elenmiş un
1 adet kabartma tozu
Not: portakal kabuğu da çok yakışıyor

Peki kaç derece pisirilmeli

2yumurta
1su bardağı süt yada yoğurt
1su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Kabartma tozu
Vanilya
Aldığınca un (2buçuk su bardağı kadar )
180derece 20 - 25 dk pişiyo. .

Akışkan bir kıvam. .

En basit kek tarifii. .

3 yumurta 1,5 su b şeker 1 su b süt 1 su b sıvıyağ 3 su br un kabartma tozu vanilya klasik sade bir kektir dogru yol izlenirse yari yolda birakmaz :)
evet haklısın ama bendeki bir seylik var yemek yapmayı o kadar sviyorum fakatdaha şu keki yapmayı ogrenemedim

tEsekkurler

160-170 derecede onceden isinmis firinda yavas yavas pisirin

3 yumurtayı kırdım önce tereyağ dilimledim ince ince,göz kararı da biraz süt kattım.Kalktım sana kek yaptım...

ben keki sutle degil yogurla yapmayi seviyorum.150-160 derecede yarim saatte pisiyor.

Ben kek yaptığım zamanlarda önceden fırını ısıtmam.
Keki fırına koyacağım zaman açarım 200 derecede kabarana kadar yüksek ısıda tutarım daha sonra 150 dereceye alır içinin pişmesiyle çıkartırım.

Hic sorun yaşamadım :)

Ayrıca kek yaparken ben ununu biraz az koyarim kıvamı biraz daha sıvı olursa puf puf oluyor hamurumsu olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…