sevgili arkadaşım benim oğlum 34 aylık, bundan 7 ay önce deniz kenarına tatile gittik 1 hafta kaldık çok güzel çok akıcı konuşmaya başlayan çok düzgün konuşan çocuğum kekelemeye başladı ne oldu anlayamadık ben çalışan bir anneyim çocuğum 5 aylıkken çalışmaya başladım kekemelik başlar başlamaz düzenli gittiğimiz doktorumuzla görüştük bir şeyden korkmuş olabileceğini, anneden ayrı olmasınında etkili olabileceğini söyleyerek bir ay oğlumla birlikte vakit geçirmemi söyledi ancak daha sonra nasıl ayrılırız düşüncesi ile bana mantıklı gelmedi internet üzerinden yaptığım inceleme neticesinde doktor sabiha paktuna keskine ulaştım bir ayın sonunda randevu alarak görüştük görüşme neticesinde 1 aylık 7/24 annelik eğitimi önerdi yani 30 gün boyunca tv, bilgisayar, telefon, misafir kabul etme, misafirliğe gitme, kalabalık ortamlara girmr olmadan ve ve tehlike anı dışında hiç hayır kullanmadan çocuğumla doğal bir şekilde birlikte olmaya çalıştım bu süre sonunda zaman zaman duran zaman zaman başlayan ama giderek hafifleyen bir sonuca ulaştık, bu uygulamaya 2011 ekim başında başladık, 30 gün bitiminde yapılan yeni görüşme neticesinde biraz daha zaman gerektiği 1-2 ay içinde sonuca ulaşabileceğim düşüncesinde birleşildi. ancak ben o 2 aylık süre içinde işyerimle izinlerimi ayarlayamadığım için haftada bir 10 günde bir çocuğumla birlikte işime gittim son üç haftadır ise her gün öğleden sonraları birlikte gidiyoruz. üçhafta önce rüyalarında korkuyla ağlayarak art arta uyanması ile başlayan kekemeliği şu an en uç noktada konuşmakta güçlük çekiyor şu an çocuğumuza sabiha hanımın önerisi ile bir eeg çektirip bunun sonuçlarına göre hareket etmeyi düşünüyoruz allah hepimizin yardımcısı olsun
hepinize acil şifalar dilerim arkadaşlar kekemelikle ilgili yardım almak isteyen olursa tavsiyede bulunabilirim... Kayınpederim Profesör Ahmet İsmail Özçelik alanında oldukça başarılıdır. İletişim bilgisi isteyenlere yardımcı olabilirim sevgilerimle..
Ben bilgi alabilirim
canım merhabamerhabalar, benim oğlumda 27 aylık, erken konuşmaya başladı, çok güzel cümleler kuruyordu, kendini çok güzel ifade ediyordu ancak 20 gündür kekelemeye başladı, ilk önce b harfi ile başaldı ve harfleri tekrarlıyordu sonra diğer kelimelere sıçradı ve 2-3 gündür birden patlama şeklinde söylemye çalışıyor, oda çok zorluyor, ıkına ıkına kelime söyleme başladı, çocuk psikiyatristine götürdüm, bekleyin dedi, ama bekleyemiyorz, çok endişeliyiz, terapist araştırmaya başladık
bu durumu yaşayıp atlatanlar varmı?
nasıl tedavi ediliyor?
tavsiyeleriniz nelerdir
Canım üzülme geçen yıl bülbüller gibi konuşan kızım birden kekeme oldu iki ay içinde cok uğrasarak atlattık ama bana sor Mersinde bi terapistle telefon aracılığıyla bağlantı kurduk çok faydasını gördük veysel Kızılboğa netten bak canım sonra türbeye falanda götürdük inş şifanızı bulursunuz gerçekten çok zor yaşayan bilir inş sizinkide geçerbenim oğlumdada başladı.çok üzülüyorum başlayalı 8 gün oldu.bekilıyorum gececekmi diye konuşma şeklimi değiştirdim daha sakın onu düzeltmeden sözünü bitirmesine izin vererek bakalım ne olacak.bulunduğum ilde de konuşma terapisti yok.endişeyle bekliyorum.o kadar güzel konusuyorduki böyle birden kekelemesi bizi çok üzdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?