Kekler - Pastalar Kekimin içi hamur kaldı nasıl kurtarabilirim:(

pearlweed

*SCE*
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
981
1.089
113
28
Kızlar merhaba her zaman yaptığım kekin tabanı ilk defa hamur gibi kalmış kürdan da batırdım baktım ama kesince anlaşıldı. Çöpe atmak istemiyorum şimdi fırına attım tekrar ama degişen bisey yok sanki nasıl kurtarırım bilen varsa acilinden.....

120 ile 150 derece arasina (firindan firina degisir bu sicaklik) ayarla firini bi 15 dk tutarsan ici piser

Kalıbın üzerine tam kapatacak şekil de bir kapak ya da o ebatta bir tabağı ters çevirip koyun ve fırın da o şekilde 5-10 dk pişirin, üstü kapalı olunca hamur kalan yerler pişiyor. Bende bir arkadaşımdan öğrenmiştim, işe yaramıştı.

Pek kurtarılcak gibi görünmüyor muhtemelen yüxek ayarda pişirmişsin
Bi dahakine ne cıvık ne katı - normal kıvamda bi kek hamuru yapıp iyice çırpıp önce düşük ayarda içini çekmesini beklemeli, arttırarak derecesini yüxeltmeli, gerekirse alt üst yapıp yerini değiştirmelisin. Muhtemelen fırından kaynaklı yada yanlış ayarda pişirmişsin normalde 45 dakikada tek seferde içi dışı nar gibi kızarmalı cnm

Keki firinin alt tarafina koy. Derecesini biraz azalt ve uzerine alüminyum kagit koy uzerine yanmasin

Fırınınızın alttan pişirmesinde bir sıkıntı olmuş olabilir. Fırına dayanıklı bir tabağa ters çevirip, hamur kısmı üste getirip öyle pişirebilirsiniz.

Yine de düzelmezse, supangle yapıp, kekin pişmiş kısımlarını sütle ıslatıp supanglenin tabanında kullanabilirsiniz.

benim keklerim de yanardağ gibi görünüyordu ortası şişip yarılmış oradan da kekin hamuru sızmış şekilde
vazgeçtim artık yapmıyorum :)

Valla her zaman 170 derecede 40 dakika pişiriyorum hiç sorun olmuyordu bu sefer niye öyle oldu anlamadım

Ayari cok kıs öyle yap az once bnde yaptim her zaman yaptigim bi kekti ici tam pismemisti cok kısık ayarda pisirdim

130 dereceye koydum bakalım olacak mı moralim çok bozuldu valla çayın yanına kestim bi baktım tabanı çiğ kalmış çok üzüldüm ilk defa böyle oldu
Iyi bir aşci olmak icin bazen yemeklerdr hata yapmak gerek bugün boyle olduysa baska gun yaptiginda pisirme asamasina kadar bilgilendin kendince

Bu arada kekin altina yagli kagit seriyomusunuz

Benimki genelde hamur kalir. Cok kek attim oyle. Sonucu bekliyorum :)

benim keklerim de yanardağ gibi görünüyordu ortası şişip yarılmış oradan da kekin hamuru sızmış şekilde
vazgeçtim artık yapmıyorum :)
hamur daha kabaramadan üstü pişiyor sonra da gerisinin kararması için çatlıyor demek ki. Firininizi daha düşük bir dereceye ayarlamayi deneyin. Üst isitmasinda da bozukluk olabilir fazla çalışıyor olabilir. Kek yapmak gerçekten zor değil bazı küçük şeyleri değiştirip doğrusunu, kullandığınız malzelemelere ve fırınınıza uygun olanı bulmanız gerekiyor sadece

Benimki genelde hamur kalir. Cok kek attim oyle. Sonucu bekliyorum :)

130 derecede 20 dakika kadar daha tuttum üstü kapalı bir şekilde. En azından o hamur kıvamı biraz olsun kurudu yenecek kıvamda şu an buna da şükür ilk defa başıma geldi havuçlu kek yapmıştım belki havuçları bu sefer büyük geldi ölçüsüne bilemiyorum

Oyle birsey oldugunda firin ayarini dusureceksiniz biraz daha firinda tutacaksiniz. Diyelim ki ustu cok kizardi ici hamur. Ust kisma bir tepdi koyun dusuk ayarda firinda bekletin ivi pisene kadar

Benim arada oluyor üstüne çikolata sosu döküyorum lop lop yeniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…